צריך עזרה בחיבור vu meter

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
Dan_TA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 36
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום, לאחרונה רכשתי שתי מונים מסוג: TRIPLETT VU meter type A
ואני צריך עזרה בחיבור של שניהם
אני רוצה לחבר את שני המונים האלו ככה שיהיה לי תצוגת סטריאו של עוצמת השמע.
אני רוצה לעשות כניסה של PL 3.5 stereo לשני המונים, ועם אופציה ליציאת PL 3.5 stereo לאוזניות או למיקסר.
אני יודע שצריך איזה מעגל אלקטרוני, וגם בדקתי מדריך: http://sound.westhost.com/project128.htm
וראיתי שם ששרטוט 5 הוא שרטוט שאני יכול לבצע, אך כשהסתכלתי בתוך המונה ראיתי שיש 4 דיודות ועוד 2 רכיבים בצבע חום (אני לא בטוח אבל הם נראים לי כמו נגדים),[היתרון של המונה הזה הוא שהפלסטיק שלו שקוף ואפשר לראות את כל הרכיבים הפנימיים שלו].

אז האם אני יכול לחבר את המונים שלי ישירות למקור אודיו, או שאני צריך מעגל אלקטרוני :?:

תודה לעוזרים!

נ.ב. העלתי תמונות של המונה (כולל צילומים של הרכיבים האלקטרונים):
http://img827.imageshack.us/slideshow/w ... 194656.jpg

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #2 

Dan_TA,

סביר להניח שמה שיש לך בנוי בתוך המונים זה המעגל משרטוט מס' 5. לכן אתה יכול לנסות לחבר ישירות ליציאת ה-LINE OUT של המגבר שלך ולראות אם יש תזוזה של המחוג. אם התזוזה חזקה מידי צריך לחשב נגד להפלת המתח/זרם מהיציאה של המגבר. אם המחוגים לא זזים או בקושי זזים אז צריך לבנות מגבר אופרטיבי או טרנזיסטורי על מנת להגביר את הזרם כדי שהמחוגים ינועו בטווח המתאים.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

Dan_TA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

chalmh כתב:Dan_TA,

סביר להניח שמה שיש לך בנוי בתוך המונים זה המעגל משרטוט מס' 5. לכן אתה יכול לנסות לחבר ישירות ליציאת ה-LINE OUT של המגבר שלך ולראות אם יש תזוזה של המחוג. אם התזוזה חזקה מידי צריך לחשב נגד להפלת המתח/זרם מהיציאה של המגבר. אם המחוגים לא זזים או בקושי זזים אז צריך לבנות מגבר אופרטיבי או טרנזיסטורי על מנת להגביר את הזרם כדי שהמחוגים ינועו בטווח המתאים.
...
תודה רבה (f) ! זה עבד! :D
ניסיתי לחבר אחד מהמונים ישירות ליציאה של המחשב, ועשיתי track של tone waveform: sine 440.0 Hz (או בעברית "ביפ")
וזה עבד, המחוג עלה ונשאר קבוע ב 20- וככל שהגברתי את העוצמה המחוג המשיך לעלות.... (עד 2+ כדי לא לגרום נזק).

יש לי עוד שתי שאלות על המונה:
אם פתאום יהיה איזה "פיק" חזק או בטעות אני אפעיל מוזיקה חזק אז המונה יכול להינזק? אם כן אני צריך איזה מעגל הגנה שיגן מפני מקרים כאלו?

ואם אני רוצה לעשות יציאה לאוזניות אז אני יכול לחבר את האוזניות למעגל של המונים או לעשות את האוזניות במעגל נפרד?

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

פיק סביר לזמן קצר, נניח פי 2 זרם מהמותר במונה למשך כחצי שניה לא אמור לגרום שום נזק. מעבר לכך כל מונה לגופו.
אתה יכול לחבר את המונה ליציאת אזניות והשליטה בווליום תאפשר לך לשלוט על תגובת המונה.
כדאי להפריד שקעים בין אזניות למונה ולכן כדאי לעשות מעגל נפרד.
חנן,

תחי המחרשה !!!

Dan_TA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

תודה לך על העזרה חנן (f) , כבר סיימתי להרכיב את המונים בתוך מארז, והם נראים מעולה (Y)
אבל אני עדיין מודאג בנוגע לפיקים ול"clip"ים :? . אני מחפש מעגל (או שרטוט) שיגן מפני מקרים כאלו; מעיין מעגל שבאמצעות פוטנציומטר אני יכול להגדיר נקודה מקסימלית למונים (3+ vu), ומעל הנקודה הזו (שזה "פיק" או "clip") המחוג ישאר על הנקודה המוגדרת (עד ירידה בעוצמה).

בינתיים אני נזהר עם המונים (וכבר קרו לי שני מקרים...)

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

אם תוכל לברר מהי התנגדות המונה (באוהמים, קילואוהמים) אז תוכל להשתמש בפוטנציומטר טורי כנגד SHUNT. לדעתי פוטנציומר בערך של בין פי 2 עד פי 10 מערך התנגדות המודד עשוי לעשות את העבודה.
מעגל אחר מצריך מעט מדידות ושימוש במעגל CLIPPER חיצוני למודד (דיודות או אפילו טרנזיסטורים).
אני מציע לך לפנות לפתרון הראשון היותר פשוט ויתכן שהוא מספיק בהחלט.
חנן,

תחי המחרשה !!!

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2297
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #7 

תמונות.... (f)
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .

http://mastermix-production.blogspot.com/

המשך גלישה נעימה .. (f)

Dan_TA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

MASTERMIX כתב:תמונות.... (f)
...
הנה כמה תמונות של המונים בתוך מארז:
http://img541.imageshack.us/slideshow/p ... 54x95.smil

למי שרוצה לראות את המונים בפעולה, יש גם סרטון:
http://yfrog.com/j6vumetersmadebydanz

chalmh כתב:אם תוכל לברר מהי התנגדות המונה (באוהמים, קילואוהמים) אז תוכל להשתמש בפוטנציומטר טורי כנגד SHUNT. לדעתי פוטנציומר בערך של בין פי 2 עד פי 10 מערך התנגדות המודד עשוי לעשות את העבודה.
מעגל אחר מצריך מעט מדידות ושימוש במעגל CLIPPER חיצוני למודד (דיודות או אפילו טרנזיסטורים).
אני מציע לך לפנות לפתרון הראשון היותר פשוט ויתכן שהוא מספיק בהחלט.
...
בדקתי את התנגדות המונים פעמיים, אתמול והיום, והתוצאות של אתמול משום מה יצאו נמוכות מהתוצאות של היום.
אני מעדיף להשתמש בתוצאות של היום, אבל בכל זאת אני מציג את שתי התוצאות:

אתמול התוצאות היו: ימני: 29K ohm שמאלי: 34.7K ohm
---------------------------------------------------------------------------
היום התוצאות הם: ימני: 33.5K ohm שמאלי: 40K ohm

התוצאות של המונים שונות, אני חושב שזה משום שהמונה הימני שקיבלתי הוא חדש, והמונה השמאלי (מוצג בתמונה בהודעה הראשונה) הוא ישן יותר.
אז האם אני צריך פוטנציומטר לכל מונה או אני יכול להשתמש פוטנציומטר אחד לשני מונים?

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

אתה צריך פוטנציומטרים של 100K עד 500K לכל מונה.
חבר פוטנציומטר בטור לכל מונה. רכוש לך טרימר רב סיבובי כי יהיה לך יותר קל לכייל בדיוק רב יותר.
חבר את הפוטנציומטר כאשר חיבור אחד לרגל האמצעית והשניה לאחת הרגליים הצדדיותץ רגל אחת של הפוטנציומטר נשארת לא מחוברת.
תצטרך לכייל את שני הפוטנציומטרים כדי שעם אותו הסיגנל תקבל קריאה שווה בשני המונים.

בהצלחה וחג שמח (f)
חנן,

תחי המחרשה !!!

Dan_TA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

תודה רבה לך על העזרה (Y)
אני אשיג את החלקים בהקדם.
שיהיה לך חג שמח ומועדים לשמחה (f)

שלח תגובה