סוף סוף קלייה טובה - או: מיצינו כבר את הקיץ הזה, אפשר לעבור הלאה?
אחרי ש4 הקליות האחרונות שלי יצאו או כהות מדי או בהירות מדי או סתם שטוחות בטעם, סוף סוף יצאה לי קלייה ראויה. השיטה היתה לקרר את החדר עם מזגן במשך כשעה לפני הקלייה, לכבות אותו למשך הקלייה עצמה ואז להדליק אותו לשלב הקירור כשהוא מכוון ישירות לג'ין. ככה, מז"א בחוץ לא ממש רלוונטי ויכולתי להגיע בדיוק לנק' שרציתי. הרגשתי צורך לפרוק....
בכל מקרה, שיגמר כבר הקיץ הזה, עם ובלי קשר לעניין.....
בכל מקרה, שיגמר כבר הקיץ הזה, עם ובלי קשר לעניין.....
- פלנש
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 540
- נתן תודות: 100 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
מזל"ט!!!

במשך כמה זמן קיררת את הפולים מול המזגן לאחר הקליה?
נגיד, אני קולה במכונת פופקורן. אני נוהג "להקפיץ" את הפולים הקלויים ממסננת למסננת מול מאוורר דולק לאחר הקליה, עד שהם מתקררים. לא חשבתי על אופציה של מזגן, אבל אולי זה עדיף.
נגיד, אני קולה במכונת פופקורן. אני נוהג "להקפיץ" את הפולים הקלויים ממסננת למסננת מול מאוורר דולק לאחר הקליה, עד שהם מתקררים. לא חשבתי על אופציה של מזגן, אבל אולי זה עדיף.
הפולים לא מול המזגן, המזגן פשוט מכוון על הג'ין שמקרר את הפולים בעצמו. לא טרחתי להסתכל כמה זמן זה לקח לו, אבל זה מן הסתם מהותית קצר יותר מאשר בחום הנורא הזה...פלנש כתב:
נגיד, אני קולה במכונת פופקורן. אני נוהג "להקפיץ" את הפולים הקלויים ממסננת למסננת מול מאוורר דולק לאחר הקליה, עד שהם מתקררים. לא חשבתי על אופציה של מזגן, אבל אולי זה עדיף....
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
זה באמת הופך להיות בלתי נסבל, הא? גם אני סובל מקליות לא חזרתיות.
התחלתי לעצור מיד בקראק הראשון שאני שומע, בפיצוץ השני.
לפעמים אני מקבל קליה ממש מעט כהה מדי, לפעמים ממש מעט בהירה מדי, אבל בגדול אני עוצר בערך בזמן.
לפעמים אני מקבל קליה ממש מעט כהה מדי, לפעמים ממש מעט בהירה מדי, אבל בגדול אני עוצר בערך בזמן.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
אם אני עוצר בחורף בקראק הראשון של פיצוץ שני אני מקבל קליה כהה מידי. בקיץ... נו טוב, זה כבר שחור משחורmoti_r כתב:זה באמת הופך להיות בלתי נסבל, הא? גם אני סובל מקליות לא חזרתיות.
לפעמים אני מקבל קליה ממש מעט כהה מדי, לפעמים ממש מעט בהירה מדי, אבל בגדול אני עוצר בערך בזמן....
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
בימים הללו אני ממש עובד על רגש.
אני מרשה לעצמי להתחיל עם טמפרטורה נמוכה יחסית (כ-215-220 מעלות),ואז משחק עם הזמנים לפי התפתחות הקליה,מוסיף או מפחית זמן לפי הצורך,וכמובן מביא בחשבון שגם בזמן הקרור יש תהליך קליה "מוגבר" בגלל החום הרב.
אכן החום משגע את הקליה.
אני מרשה לעצמי להתחיל עם טמפרטורה נמוכה יחסית (כ-215-220 מעלות),ואז משחק עם הזמנים לפי התפתחות הקליה,מוסיף או מפחית זמן לפי הצורך,וכמובן מביא בחשבון שגם בזמן הקרור יש תהליך קליה "מוגבר" בגלל החום הרב.
אכן החום משגע את הקליה.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אתמול קליתי תערובת של סנטו-דומינגו, עם בורונדי וסומטרה. עצרתי ממש בשניה הראשונה של פיצוץ ראשון.
הבית היה קריר מהמזגן (כיביתי אותו כשהתחלתי את הקליה).
קיבלתי תערובת קצת בהירה מבד"כ.
היום שתיתי אותה (אחרי כ-30 שעות) - זו אחת הקליות הכי טובות שיצאו לי! מעולה פשוט!
הבית היה קריר מהמזגן (כיביתי אותו כשהתחלתי את הקליה).
קיבלתי תערובת קצת בהירה מבד"כ.
היום שתיתי אותה (אחרי כ-30 שעות) - זו אחת הקליות הכי טובות שיצאו לי! מעולה פשוט!
- ליאו_רפאלסקו
-
- חבר פעיל

- תגובות: 60
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
אני לגמרי בעד לעבור הלאה, ואפילו לדלג על הקיץ! 
תמיד אמרתי שאני מוכן לנסות הכל-גם קליה בהירה,ניסיתי,מנסה,ואנסה גם בעתיד,סלקו ממנה את החמיצות ואני מאמץ גם אותה בחלק מהקליות שלי,אגב אני בתקופה של קליות חד זניות בלבד,בפרט אפריקאים.קרמריקה כתב:טוב, את מוטי הצלחנו לשכנע להבהיר את הקלייה. יוסי - אתה הבא בתור...
אגב,למי שהזכיר בורונדי בקליה בהירה,(בהירה-בתחילת פיצוץ שני),צודק.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

והנה שתיתי הבוקר ריסטרטו כפול והרגע קפוצ'ינו כפול, והטעם המדהים של אתמול אחה"צ (כשפתחתי את הצנצנת) פרח ברח לו 
זה מטורף, איך זה יכול להיות?? 12 שעות גורמות לכזו ירידה מטורפת באיכות הקפה?
אני חושב שאולי זה המזגן במטבח, שמכוון לכיוון המטחנה? אולי הוא גורם שם ללחות גבוהה במיוחד? (בנקודה שבה מפסיקה פעולת המזגן, ונכנס אויר מבחוץ, לחות מצטברת מיד בכל מקום).
מה זה זה?
זה מטורף, איך זה יכול להיות?? 12 שעות גורמות לכזו ירידה מטורפת באיכות הקפה?
אני חושב שאולי זה המזגן במטבח, שמכוון לכיוון המטחנה? אולי הוא גורם שם ללחות גבוהה במיוחד? (בנקודה שבה מפסיקה פעולת המזגן, ונכנס אויר מבחוץ, לחות מצטברת מיד בכל מקום).
מה זה זה?
יכול להיות שהבעיה בחזרתיות של המכונה?
ועוד משהו קצת הזוי:יכול להיות שהתערובת מבחינה סטטיסטית לא כוללת את אותם פולים פר טחינה...