שלום
קניתיח מסך LCD של היטאצ'י לפני כחודש
בסה"כ המסך טוב אבל יש לי בעיה עם הפונקציה של FILM MODE . הפעלת הפונקציה משדרגת בצורה מדהימה את החדות והעומק של התמונה אך יוצרת ,בתנועת אובייקתים מהירה על המסך, מעין מריחה של התנועה.
כאשר אני מכבה את הFILM MODE אין מריחות בכלל בשום שידור אך איכות התמונה פחות טובה.
הדגם של המסך : LX03
יש לי ממיר של יס HD
האם למישהו יש היכרות עם התופעה? מישהו יכול בבקשה להסביר בכמה מילים מה משמעות ה FILM MPDE ומה ההמלצה לשימוש
תודה מראש
נדב
FILM MODE
- Corwin
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 287
- נתן תודות: 30 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
הי,
אינני מכיר את הטלוויזיה שלך, אבל ה-FILM MDOE ברוב הטלויזיות שולט עם מנגנון ה-De-Interlacing.
על קצה המזלג:
אות השידור שאתה מקבל בטלויזיה הוא interlaced כלומר מורכב משתי שדות נפרדים - השורות הזוגיות והשורות האי-זוגיות.
הטלויזיות הישנות היו עובדות בשיטה זו ומציגות כל שדה לסירוגין כמו האות שנקלט.
אולם כל המסכים השטוחים עובדים בשיטת progressive, כלומר מציגים בבת אחת את כל הפריים. ולכן נדרש איחוד שדות ע"י הטלויזיה לפני הצגת התמונה. חיבור שתי השדות לתמונה אחת נקרא De-Intrerlacing.
כאן הסיפור מסתבך שוב:
ישנם שני סוגי תכנים:
תוכן "פילם" אשר צולם במקור על פילם וכך ישנם פריימים שלמים אשר למען המרתם לטלויזיה הופרדו לשתי שדות.
תוכן "וידאו" אשר צולם במקור שדה אחר שדה.
לכל סוג תוכן מתאים שיטה אחרת של De-Interlacing
חלק מן הטלויזיות מתקשות לזהות לבדן את סוג התוכן המשודר ולכן הפרמטר הזה קיים ונשלט ידנית.
באופן כללי, לתוכן מסוג פילם, דהיינו סרטים וחלק מן הסדרות הזרות כדאי להדליק את הפילם מוד ולתוכן מסוג וידאו יש לכבותו.
את המריחות שתארת אני מניח שאתה רואה בתוכן וידאו, כשאתה מפעיל מצב זה, הטלויזיה מפעילה אלגוריתם De-Interlacing שאינו מתאים לתוכן המשודר.
אינני מכיר את הטלוויזיה שלך, אבל ה-FILM MDOE ברוב הטלויזיות שולט עם מנגנון ה-De-Interlacing.
על קצה המזלג:
אות השידור שאתה מקבל בטלויזיה הוא interlaced כלומר מורכב משתי שדות נפרדים - השורות הזוגיות והשורות האי-זוגיות.
הטלויזיות הישנות היו עובדות בשיטה זו ומציגות כל שדה לסירוגין כמו האות שנקלט.
אולם כל המסכים השטוחים עובדים בשיטת progressive, כלומר מציגים בבת אחת את כל הפריים. ולכן נדרש איחוד שדות ע"י הטלויזיה לפני הצגת התמונה. חיבור שתי השדות לתמונה אחת נקרא De-Intrerlacing.
כאן הסיפור מסתבך שוב:
ישנם שני סוגי תכנים:
תוכן "פילם" אשר צולם במקור על פילם וכך ישנם פריימים שלמים אשר למען המרתם לטלויזיה הופרדו לשתי שדות.
תוכן "וידאו" אשר צולם במקור שדה אחר שדה.
לכל סוג תוכן מתאים שיטה אחרת של De-Interlacing
חלק מן הטלויזיות מתקשות לזהות לבדן את סוג התוכן המשודר ולכן הפרמטר הזה קיים ונשלט ידנית.
באופן כללי, לתוכן מסוג פילם, דהיינו סרטים וחלק מן הסדרות הזרות כדאי להדליק את הפילם מוד ולתוכן מסוג וידאו יש לכבותו.
את המריחות שתארת אני מניח שאתה רואה בתוכן וידאו, כשאתה מפעיל מצב זה, הטלויזיה מפעילה אלגוריתם De-Interlacing שאינו מתאים לתוכן המשודר.