פנים "שמנות" במסך פנסוניק TH-P42A20M
שלום,
יש לי כנראה שאלה של "מתחיל" בענייני מסכים דקים. עד לאחרונה היתה לי טלויזיה 29" CRT של טושיבה. החלפתי אותה עם פלזמה 42" של פנסוניק מדגם P42A20M.
כאשר המתקינים באו, הם הגדירו בממיר של YES את התצוגה ל-16:9 וכמו כן בדקו שגם הטלויזיה בגודל הזה.
הבעיה ששמתי לב לאחר מספר שעות, שהדמויות (אנשים) נראים שמנים יותר משידור רגיל.
כאשר שיניתי את התצוגה ל-4:3 הופיעו פסים לבנים ורקע אפור בצדדים של המסך. התמונה אכן נראית אמיתית יותר, אבל ישנו איבוד של חלק מהמסך.
ישנם עוד אופציות במסך של זומים למיניהם, או משהו שנקרא just, שטרם הבנתי מה עושים עם זה ?!?
האם יש פתרון לראות שידורי SD, בצורה נורמלית על כל המסך, ללא עיוות יתר של הדמויות ?
נ.ב. באחד ה"דביקים" רשום גם שאסור בשעות הראשונות להגדיר את הפסים בצידי המסך כדי שלא תהיה צריבה של המסך...
תודה.
יש לי כנראה שאלה של "מתחיל" בענייני מסכים דקים. עד לאחרונה היתה לי טלויזיה 29" CRT של טושיבה. החלפתי אותה עם פלזמה 42" של פנסוניק מדגם P42A20M.
כאשר המתקינים באו, הם הגדירו בממיר של YES את התצוגה ל-16:9 וכמו כן בדקו שגם הטלויזיה בגודל הזה.
הבעיה ששמתי לב לאחר מספר שעות, שהדמויות (אנשים) נראים שמנים יותר משידור רגיל.
כאשר שיניתי את התצוגה ל-4:3 הופיעו פסים לבנים ורקע אפור בצדדים של המסך. התמונה אכן נראית אמיתית יותר, אבל ישנו איבוד של חלק מהמסך.
ישנם עוד אופציות במסך של זומים למיניהם, או משהו שנקרא just, שטרם הבנתי מה עושים עם זה ?!?
האם יש פתרון לראות שידורי SD, בצורה נורמלית על כל המסך, ללא עיוות יתר של הדמויות ?
נ.ב. באחד ה"דביקים" רשום גם שאסור בשעות הראשונות להגדיר את הפסים בצידי המסך כדי שלא תהיה צריבה של המסך...
תודה.
אני מקווה שאני לא טועה במה שאליו התכוונת, אבל אם בכל זאת הבנתי אותך נכון, אז השינוי המרכזי במעבר למסכים רחבים הוא השינוי בפורמט של התצוגה או יותר נכון הוספה של תצוגה בפורמט רחב 16:9. הפורמט הנ"ל תופס יותר ויותר ולמעשה רוב הסרטים והתוכניות החדשות כיום כבר משודרות בפורמט זה.
זה נכון שמי שלא רגיל לשינוי, התמונה נראית לו רחבה ("שמנה"), אך מתרגלים לכך במהרה. שינוי עצמי ל 4:3 אמנם יחזיר אותך לתצוגה נורמלית (כמו פעם) אולם היות ויותר ויותר סרטים וסדרות משודרים בפורמט רחב תצטרך לשנות זאת שוב ושוב...
זה נכון שמי שלא רגיל לשינוי, התמונה נראית לו רחבה ("שמנה"), אך מתרגלים לכך במהרה. שינוי עצמי ל 4:3 אמנם יחזיר אותך לתצוגה נורמלית (כמו פעם) אולם היות ויותר ויותר סרטים וסדרות משודרים בפורמט רחב תצטרך לשנות זאת שוב ושוב...
כמו ש ASAF23 הזכיר, אכן יש כבר מספר ערוצים המשדרים בפורמט הרחב, אך רוב השידורים בארץ הם עדיין בפורמט הישן.shaki כתב:לגבי סרטים, אתה צודק.
אבל לגבי חדשות לדוגמא של ערוץ 2? לגבי התוכנית של גיא פינס או המון דוגמאות שונות, האם בכל פעם צריך לשחק עם ההגדרות ל-4:3 או שיש פונקציה אחרת מועדפת ?
תודה....
בכל מקרה - חלק רחב מהמסכים היום כוללים את האופציה למתיחה חכמה (כל חברה נותנת לפונקציה הזאת שם אחר).
- שי-כ
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4810
- שם מלא: שי כהן
- נתן תודות: 949 פעמים
- קיבל תודות: 302 פעמים
asaf23 כתב:הבעיה היא בשידור SD בארץ שהוא 4:3 . ביורוספורט למשל השידור הוא ביחס 16:9 .
יש לך אופציה של מתיחה חכמה JUST , חפש כפתור ASPECT בשלט....
תעביר את ה ASPECT (יחס תמונה) למצב JUST. המסך עושה מתיחה לקצוות המסך, בעוד שמרכזו (מה שבד"כ בפוקוס) נשאר במצב נורמלי.
רק תזכור שמומלץ בעת צפיה ב HD או כל פורמט אחר שהוא 16:9, להחזיר את יחס התמונה ל 16:9, כדי שלא יהיה עיוותים בתמונה, והיא תוצג בצורתה הטבעית.