תקלה בקליטת ערוצים פתוחים בעזרת DVBS

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
zivgev פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 552
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #1 

שלום,
אני משתמש בתוכנה PROGDVB בכדי לצפות והלקליט בעזרת כרטיס DVBS (שמחובר לחיבור בקיר של YES).
לאחרונה איני רואה את התמונה ונראה כאילו אין סינגנל (אבל זה עבד המון זמן ללא תקלות, וזה משגע...)!!

[img2=550x357]http://img64.imageshack.us/img64/4922/52461610.jpg[/img2][/b]

vic1234
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2143
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 174 פעמים

שליחה #2 

תנסה תוכנה אחרת כדי לדעת האם הבעיה היא בPROG או בכרטיס או בכלל בחיבור

zivgev פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

ניסיתי תוכנה אחרת, והצלחתי לצפות בערוץ 1, ולא הצלחתי למצוא את התדרים של ערוץ 2,ו-10.
מה שמוזר שאני משתמש בתוכנה הנ"ל כבר המון זמן ולא היה לי דבר כזה, זה הגיוני?

דבר נוסף, בדקתי את כל החיבורים, דרייברים, הכל, והכל תקין.

האם יש תוכנה מומלצת אחרת לצפייה והקלטה מכרטיס DVB-S?

תודה.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #4 

אולי ניתקו את החיבור ליס?
אתה גר בבית פרטי? אולי הצלחת זזה?

zivgev פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

כן, אני גר בבית פרטי.
ולא זז שום דבר, במקביל יש לי גם חיבור של ממיר שהוא עובד ללא תקלות, כך שזה מה שמוזר לי גם...

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #6 

הממיר של YES קולט גם את הערוצים הציבוריים (1,2,10 וכו') מ-YES, ו-YES משדרת גם אותם מוצפנים.
כשאתה קולט עם כרטיס DVB-S (אלא אם השתמשת ב-NDSCam) אתה קולט את השידור הציבורי הפתוח של הערוצים, המתבצע ישירות ע"י רשות השידור / הרשות השניה. הסיבה שזה עובד היא ששניהם משדרים (או לפחות שידרו) על אותו לוויין. אם במקרה היה שינוי בשידור של הרשות השניה (הלוויין אליו היא משדרת / אפנון / קיטוב וכיו"ב) אז בהחלט יכול להיות מצב שלא תוכל לקלוט עם הכרטיס, בעוד שעם הממיר זה יהיה בסדר (כי הוא בכלל קולט את השידור של YES) ואפשר גם להסביר את המצב שאתה עדיין קולט ערוץ 1 - הוא משודר ללוויין ע"י רשות השידור ולא ע"י הרשות השניה.
בכל מקרה, המקום הכי טוב להתעניין בנושאים שקשורים ללוויינים הוא האתר הזה.

zivgev פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

תודה על התשובה,
אז לפי מה שאתה אומר יש מצב שלא תיהיה יותר אפשרות לצפות בערוצים הפתוחים הללו ללא ממיר בעזרת כרטיס DVBS?

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #8 

התדרים ומאפייני השידור של הערוצים הפתוחים בלווין לא השתנו כלל לאחרונה, כך שאתה אמור להצליח לקלוט אותם עם כרטיס לקליטת שידורי DVB-S כמו כל ממיר אחר שיכול לקלוט אותם.

נראה שלפי צילום המסך שלך, אתה מקבל עוצמת אות טובה, אבל איכות 0. ייתכן שמשהו גורם להפרעה בחיבור בין השקע של יס אל הכרטיס שלך, או שהכרטיס שלך תקול (ייתכן שזה תלוי תדר, ולכן אולי הצלחת לראות ערוץ 1).

נסה לחבר את הממיר שעובד אל השקע והכבל שאליהם מחובר כרגע הכרטיס שלך ובדוק כעת האם רואים בממיר, אם כן, סביר להניח שזה לא אשמתם, ויתכן שהאשמה בכרטיס. נסה לחילופין לחבר את הכרטיס אל השקע והכבל שאליהם מחובר בדר"כ הממיר, ותראה אם עובד או לא.

יכול להיות גם שהכרטיס שלך נמצא ליד מקור רעש אלקטרו-מגנטי שמפריע לקליטה (אולי טלפון אלחוטי, או ראוטר או אפילו המחשב עצמו).

בנוסף אולי משהו באמת השתבש עם התוכנה, נסה להפעיל עם תוכנה אחרת (למשל VLC, אם כי לא יצא לי לנסות אותה עם DVB-S). הגדרות קליטה ניתן למצוא כאן, ובכלל כפי שכבר נאמר לך באחת ההודעות, שאלות בנושאי לווין מומלץ מאוד לשאול בפורום הלווינים הישראלי.

בהצלחה באיתור התקלה.

zivgev פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

תודה על המענה.
זה מוזר, בדקתי הכל שוב פעם והכל תקין זאת אומרת הכרטיס תקין, החיבורים תקינים, הכל תקין.

עריכה:

לאחר מחשבות רבות וניתוקים וכל דבר חחח הבעיה נפתרה והכל עובד מצויין (כמו תמיד חח)...

תודה רבה לכל מי שניסה לעזור !!!

(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”