ניתוקים הגבלת תעבורה או תקיעת ראוטר יזומה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Netstat פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 690
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #1 

האם יש מצב שספק האינטרנט או התשתיות שלי חוסמים או מגבילים אותי בתעבורה ?
לפני כ4 חודשים עברתי למהירות 5/500 . בחודש וחצי הראשונים הכל ניגן טוב ,אך לאחר מכן התחילו בעיות
בהתחלה תופעות של מהירות נמוכה - פניה לספק אינטרנט סידרה את המצב אך לא לאורך זמן
לאחר מכן התחילו בעיות של ניתוקים או תקיעה של בראוטר - חיברתי את המחשב ישיר למודם הגדרתי חייגן ,עבד לתקופה מה וחזרנו לבעיות ניתוקים .פניתי שוב לספק תשתית והוא הריץ דגימה של 24 שעות ,במהלכן הכל היה תקין וגם ביום שלמחרת ,אבל אז חזרנו לבעיות ,שוב פניה וכן הלאה לסרוגין פניות,ביצוע RESET ים .יש לציין שתמיד לאחר פניה למוקד הטכני של חברת ספק התשתיות עם סיום השיחה הכל חוזר לנגן אבל לזמן מוגבל - מה שגורם לי לחשוב כי מדובר בהתערבות בתעבורה .בין היתר גם ביקר אצלי טכנאי שבדק חיבורים ועוצמות ועוד מני בדיקות - וכשיצא מביתי לדבריו הכל תקין לחלוטין .
היום לאחר שהתופעה שוב :x (לאחר מנוחה של יומיים)חזרה פניתי לתמיכה הבכירה של הספק וגוללתי את הסיפור ולאחר דין ודברים- הנציגה היתה מוכנה להתחייב כי אין בעיית תשתיות בכל התקופה הזו - כמובן שביקשתי ממנה איזו הוכחה או תוצאות של הדגימות היא סרבה בטענה שהחומר חסוי אצלהם ,אבל איך שהוא בין הדברים נוצרה לי ההרגשה שהיא טוענת שכנראה הבעיה היא בספק האינטרנט שמגביל אותי בכמות תעבורה.
כמובן שבסופו של דבר גורם אחד מאשים את השני ולי כלקוח אין דרך לדעת מי הגורם לתופעה .
א.האם יש דרך לדעת ולאפיין את מקור או יוצר התקלה .
ב.האם אחד הספקים יכול לגרום לתקיעת הראוטר או המודם בצורה יזומה- מכיוון שכשהוא נתקע נוריות החיווי ACTIVITY עדיין מהבהבת - בבדיקת PING של כל מחשב ברשת מול הראוטר או מול מחשב אחר אני מקבל REPLY- מה שמצביע על בעיית WAN ולא LAN .
ג.האם התופעה הזו היא עילה לבקש להתנתק מ 2 הספקים עקב בעיות חוזרות ונשנות ללא תשלום קנס .
ד.הבנתי שEXPHONE כספק אינטרנט נחשבים כספק טוב האם יש למשהו נסיון עמם ויכול לחוות דיעה ?

Oran012Smile
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 14
קיבל תודות: 0

ניתוקים

שליחה #2 

היי Netstat,

האם בזמן הניתוקים אתה שם לב גם לשינוי בנורות הדולקות במודם?
אם אתה לקוח שלנו, אשמח אם תשלח אליי את פרטי המנוי (שם משתמש או ת"ז) למייל [email protected] כדי שאוכל לבדוק עבורך את הנושא.

אורן

Netstat פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

Re: ניתוקים

שליחה #3 

Oran012Smile כתב:היי Netstat,

האם בזמן הניתוקים אתה שם לב גם לשינוי בנורות הדולקות במודם?
אם אתה לקוח שלנו, אשמח אם תשלח אליי את פרטי המנוי (שם משתמש או ת"ז) למייל [email protected] כדי שאוכל לבדוק עבורך את הנושא.

אורן
...
תודה על הרצון הטוב אבל אני כרגע מנוי משולב של 013 יחד עם HOT וכרגע עם התחייבות לעוד כ8 חודשים ,בכל מקרה 4 נוריות החיווי במודם ניראות תקינות ואפילו נורית הACTIVITY של המודם תקינה ומהבהבת לסרוגין .

avnerbel
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 314
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #4 

בדיוק אותה תופעה שיש לי בבית רק שאני מחובר דרך בזק בינלאומי
היות ובגלל שאני מחובר דרך הוט ובפועל לא ממש עובר דרך בזק בינלאומי
כתובת קבועה לא זוכר מה שם החיבור NPLS או משהו כזה....
הריצו בדיקה בהוט ואמרו שהבעיה בראוטר....
לך תוכיח שאין לך אחות.....
יש המלצות?????

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #5 

נותק לך רק החייגן או גם הADSL/הוט ?

יש לציין שסביר להניח שאין מישהוא שמחכה 5 דקות אחרי כל שיחה עם המוקד כדי לנתק לך. :wink:
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

Netstat פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

agent__smith כתב:נותק לך רק החייגן או גם הADSL/הוט ?

יש לציין שסביר להניח שאין מישהוא שמחכה 5 דקות אחרי כל שיחה עם המוקד כדי לנתק לך. :wink:
...
אני לא איש מתג אבל אני בטוח שיש כלים לניטור תעבורה -
במידה ויש לספק כלים לניטור תעבורה במקרה של מעבר על LIMIT מסויים ,וכלי לגרימת התופעה הזו אז לאחר השיחה שלי אני מניח שיש גם כלים לשחרור .פשוט יותר מדי צרוף מקרים בשביל שאחרי כל שיחה(והיו לי הרבה) הכל מסתדר מעצמו - ושוב ליום + .
בעבר כשחשדתי כי יש בעיה כל שהיא בראוטר ,א.נסיתי להחליף ראוטר - אבל חזרתי לתופעה המוזרה
ב.חיברתי למחשב ישיר הגדרתי חייגן אבל התופעה של ניתוקים/תקיעה המשיכה - בבדיקת IPCONFIG לא התקבלה כתובת IP - פשוט אין אינטרנט - עד שבצעתי RESET למודם /התקשרתי לספקים .

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”