איכות צפיה בשידור מהממיר לכרטיס של Gigabyte
שלום!
לאחרונה קניתי כרטיס Gigabyte GT-P8000 ואליו מחובר ממיר של הוט מחיבור SCART ל- SVIDEO על ידי הכבל הזה.
כמו כן, הממיר מוגדר ליציאת וידאו SVHS.
לקחתי (1) Snapshot של השידור מהממיר ו (2) Snapshot של קליטת DVB-T (הכרטיס תומך).
נראה לי שהשני (שידור DVB-T) באיכות קצת יותר טובה (הכתוביות למשל יותר חדות).
נראה לי הגיוני (תקנו אותי אם אני טועה) שהממיר אמור להוציא איכות טובה לפחות כמו שידורי DVB-T ורציתי לשאול מה אפשר לעשות כדי לשפר את האיכות?
תודה רבה!
איתי.
לאחרונה קניתי כרטיס Gigabyte GT-P8000 ואליו מחובר ממיר של הוט מחיבור SCART ל- SVIDEO על ידי הכבל הזה.
כמו כן, הממיר מוגדר ליציאת וידאו SVHS.
לקחתי (1) Snapshot של השידור מהממיר ו (2) Snapshot של קליטת DVB-T (הכרטיס תומך).
נראה לי שהשני (שידור DVB-T) באיכות קצת יותר טובה (הכתוביות למשל יותר חדות).
נראה לי הגיוני (תקנו אותי אם אני טועה) שהממיר אמור להוציא איכות טובה לפחות כמו שידורי DVB-T ורציתי לשאול מה אפשר לעשות כדי לשפר את האיכות?
תודה רבה!
איתי.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
שידורי ה-DVB-T איכותיים יותר ממה שמוציאים הוט ויס באותם ערוצים, זה דבר ידוע.
מהתמונות שהבאת ההבדל באיכות די קטן ולא הייתי מתרגש מזה יותר מדי.
מהתמונות שהבאת ההבדל באיכות די קטן ולא הייתי מתרגש מזה יותר מדי.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא ציינת באיזו תוכנה אתה משתמש, אבל בתוכנות שהן לא המדיה סנטר של מיקרוסופט ניתן להעלות את הביטרייט ואז איכות התמונה עולה במקצת.
אני משתמש בתוכנה Presto PVR שהגיע יחד עם דיסק ההתקנה של הדרייבר. תוכנה פשוטה בלי יותר מדי אפשרויות.
אני מצליח להגיע לאיכות גבוהה יותר כאשר אני משתמש ב- Virtual Dub או ב- VLC, אבל שם יש בעיה אחרת: כאשר התמונה זזה יש קווים.
כשהתמונה עומדת (או חלקים בתמונה שעומדים, למשל תפריט המידע), הם באיכות יותר טובה מצפיה דרך Presto PVR.
אני צופה ברזולוזיה של 768x576, בקצב של 29.97FPS, בפורמט תמונה YUY2 או UYVY (שניהם נראים אותו דבר) בתקן וידאו PAL_B.
מה אפשר לעשות כדי לראות באיכות הגבוהה בלי הטשטוש בעת תנועה?
תודה רבה!
איתי.
אני מצליח להגיע לאיכות גבוהה יותר כאשר אני משתמש ב- Virtual Dub או ב- VLC, אבל שם יש בעיה אחרת: כאשר התמונה זזה יש קווים.
כשהתמונה עומדת (או חלקים בתמונה שעומדים, למשל תפריט המידע), הם באיכות יותר טובה מצפיה דרך Presto PVR.
אני צופה ברזולוזיה של 768x576, בקצב של 29.97FPS, בפורמט תמונה YUY2 או UYVY (שניהם נראים אותו דבר) בתקן וידאו PAL_B.
מה אפשר לעשות כדי לראות באיכות הגבוהה בלי הטשטוש בעת תנועה?
תודה רבה!
איתי.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

הטשטוש הזה של הקווים נגרם בגלל אופי השידור שהוא interlaced.
כדי להתמודד עם זה יש פילטרים של deinterlacing.
ההמלצה שלי היא להשתמש במקודד של Cyberlink PDVD. אפשר להשתמש בו בתוכנות מדיה פורטל ו-GBPVR, בהן ניתן לקבוע איזה מקודד ינגן תכנים של MPEG2.
המקודד הזה כלול בחבילת המקודדים Shark007, וכדי שיראו אותו צריך לבחור Use PDVD Codec בלשונית MPG~MP4 בהגדרות של חבילת המקודדים.
ההמלצה שלי היא להשתמש במקודד של Cyberlink PDVD. אפשר להשתמש בו בתוכנות מדיה פורטל ו-GBPVR, בהן ניתן לקבוע איזה מקודד ינגן תכנים של MPEG2.
המקודד הזה כלול בחבילת המקודדים Shark007, וכדי שיראו אותו צריך לבחור Use PDVD Codec בלשונית MPG~MP4 בהגדרות של חבילת המקודדים.
אם אני לא מעוניין להשתמש במקודדים של shark יש דרך אחרת להוריד את המקודד הזה?pixies כתב:הטשטוש הזה של הקווים נגרם בגלל אופי השידור שהוא interlaced.
המקודד הזה כלול בחבילת המקודדים Shark007, וכדי שיראו אותו צריך לבחור Use PDVD Codec בלשונית MPG~MP4 בהגדרות של חבילת המקודדים....
תודה.