סקרתי את 2 האפשרויות וממה שאני רואה במפרטים - לפיוניר יש חיבור אלחוטי/BT/אינטרנט קווי שאין לאונקיו שמאפשר רדיו אינטרנט, ויש לו חיבור USB לIPOD
שניהם עם 1.4, שניהם עם 7.1 ערוצים, שניהם עושים UPSCALING , לשניהם מסך שליטה חזותי במסך.
מה ההבדל במפרטים/הערכה כללית שלהם אחד מול השני ???
(לא מצאתי סקירה על הפיוניר - האמת שלא מצאתי יותר מדי התכתבויות בנושא שלו בכלל באינטרנט, למרות שהושק השנה במרץ... )
הבנתי, אונקיו נשמע יותר מתאים לצרכים שלי.
לגבי המחיר- אני ראיתי מחירים אחרים לאונקיו, באיזור של הפיוניר...
COLDWAR- ראית את המפרט של הפיוניר לפני שקנית את ה608?
9000es כתב:לדעתי הרסיברים של פיוניר איכותיים יותר ומתקדמים יותר מאשר הרסיברים של אונקיו ..........
שימו לב ........ רסיבר לקולנוע בייתי נרכש לשימוש לקולנוע בייתי ........ ופיוניר מנצחת בתחום הזה את כל המתחרות שלה .
מי שמעוניין לרכוש רסיבר לשם מוזיקה . שירכוש מגבר יעודי למוסיקה . ואין צורך ברסיבר לקולנוע בייתי .
...
לדעתי-בדיוק ההיפך.
מגברים של אונקיו יש להם גם איכויות בסטריאו,בנוסף לקולנוע הבייתי.
קולנוע בייתי -זו לא חכמה כל כך גדולה
ולכן הפיוניר נחותים ביחס לאונקיו
9000es כתב:לדעתי הרסיברים של פיוניר איכותיים יותר ומתקדמים יותר מאשר הרסיברים של אונקיו ..........
שימו לב ........ רסיבר לקולנוע בייתי נרכש לשימוש לקולנוע בייתי ........ ופיוניר מנצחת בתחום הזה את כל המתחרות שלה .
מי שמעוניין לרכוש רסיבר לשם מוזיקה . שירכוש מגבר יעודי למוסיקה . ואין צורך ברסיבר לקולנוע בייתי .
...
אין ספק שהרסיברים של פיוניר מצויין בק"ב, אבל אני אישית שומע מידי פעם מוזיקה, ולא רק אני אלא גם הרבה אנשים, אז גם חשוב לי איכות במוזיקה. כמובן שעדיף שארכוש מגבר ייעודי לסטריאו, אבל זה כבר מעבר לתקציב שלי, אז אני נהנה בינתיים מהאונקיו במוזיקה.
ברור לי שאם השאלה היא, רסיבר קולנוע ביתי של פיוניר+מגבר סטריאו או רסיבר ק"ב של אונקיו+מגבר סטריאו, אז התשובה היא פיוניר.
קניתי אצלו לפני יומיים את הפיוניר ,הוא הגיע אליי הביתה להדגמה של 2 הרסיברים (920 ו608) שניהם טובים ,אונקיו קצת יותר עדין בסאונד ולפיוניר יש יכולות ווקליות הרבה יותר טובות בעיניי .הצליל הרבה יותר היקפי (כלומר שאתה יושב בסלון אתה מרגיש חלק מהסצינה והצליל מקיף אותך לעומת אונקיו שמרגישים יותר הפרדה בין הרמקולים) לגבי המחיר הוא שאל אותי בכמה ראיתי אמרתי לו 4000 והוא התישר בלי בעיה יש מצב טוב להגיע ל3500 או קרוב לזה בשניהם .בכל מקרה גם ב-4000 זה שווה שמגיעים אליך עם 2 הרסיברים ומחברים לך את שניהם ומכוונים אותם עבורך ללא עלות .עזוב את כל מה שאומרים לך שב ותאזין לשניהם בעצמך ותחליט .זו גם שאלה של סוג הרמקולים וגודל החדר .במוזיקה ,כמו באוכל ,כמו בנשים -אף אחד לא יכול להגיד לך מה הכי טוב לך .
קניתי אצלו לפני יומיים את הפיוניר ,הוא הגיע אליי הביתה להדגמה של 2 הרסיברים (920 ו608) שניהם טובים ,אונקיו קצת יותר עדין בסאונד ולפיוניר יש יכולות ווקליות הרבה יותר טובות בעיניי .הצליל הרבה יותר היקפי (כלומר שאתה יושב בסלון אתה מרגיש חלק מהסצינה והצליל מקיף אותך לעומת אונקיו שמרגישים יותר הפרדה בין הרמקולים) לגבי המחיר הוא שאל אותי בכמה ראיתי אמרתי לו 4000 והוא התישר בלי בעיה יש מצב טוב להגיע ל3500 או קרוב לזה בשניהם .בכל מקרה גם ב-4000 זה שווה שמגיעים אליך עם 2 הרסיברים ומחברים לך את שניהם ומכוונים אותם עבורך ללא עלות .עזוב את כל מה שאומרים לך שב ותאזין לשניהם בעצמך ותחליט .זו גם שאלה של סוג הרמקולים וגודל החדר .במוזיקה ,כמו באוכל ,כמו בנשים -אף אחד לא יכול להגיד לך מה הכי טוב לך .
...
פששש... על כזה שירות, גם אני הייתי שם עוד 500 ש"ח..
סחטיין!
רסיבר לקולנוע בייתי .......... תפקידו הראשי הוא פיענוח הכי איכותי שיש . ובזה פיוניר מצטיינים .
...
ברור לי, ואמרתי שאם זה רק לק"ב, ב100% אז פיוניר.
אבל אם זה כולל מוזיקה, אז לדעתי כדאי להתפשר קצת בק"ב ולקחת את האונקיו.
...
לדעתי- רסיבר רב -ערוצי שמצטיין (באופן יחסי כמובן)ביכולות הסטריאו ושכולל את כל פורמטי האודיו המתקדמים בקולנוע בייתי-לבטח יצטיין גם בתחום הקולנוע הבייתי
...
זה ממש לא נכון. רסיברים ששמים דגש מיוחד על האיכות בסטריאו וכוללים הגברה טובה, כמו הארמן קארדון, נאד, ארקאם וכו בדר"כ שמים מפענחים בסיסיים ביותר עבור ק"ב.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
פששש... על כזה שירות, גם אני הייתי שם עוד 500 ש"ח..
סחטיין!
...
אגב לא נראה לי שאפשר לרדת בפיוניר יותר מ4000 ואם כן אולי ב200 ש"ח גג .
לא ייאמן שהמחיר המומלץ הוא 5490 ומי שלא מתמקח מסדר למוכר רווח של 2000 ש"ח ! לרסיבר אחד.