עבודה עם כניסה אופטית - הגדרות רמקולים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
matzri פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 232
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

אהלן,

לראשונה חיברתי לרסיבר שלי ( kenwood krf- v7050d) את הסטרימר שלי עם כבל אופטי.
לאחר שהגדרתי את כל ההגדרות בסטרימר ובמגבר זיהה הרסיבר את הכניסה הדיגיטלית והתחיל לשדר ב DTS.

* אני עובד ללא סאב אלא עם 2 רמקולים ריצפתיים + סנטר + זוג לסראונד.
שמתי לב שאין לי באס בכלל כשאני רואה סרטים, בהשוואה לעבודה עם כניסה אנלוגית + dolby prologic II השמע היה ממש אנמי ובקטעי אקשן אפילו אפשר להירדם :lol:

שמתי לב שבתצוגה על הרסיבר מצויינים לי כל חמשת הרמקולים - ה SW כבוי , אך ברגע שעבדתי ב DTS נדלקה לי נורה של LFE ,
הבנתי שזה איכשהו קשור לסאב, ובמידה וכן זה יכול להסביר את העובדה שאין לי בס ברמקולים, זה כי אין לי סאב והרסביר משום מה לא מנתב את הבס לקידמיים.

אני יודע שאני צריך להגדיר את הרמקולים הקידמיים כ LRG (גדולים) כדיי שהוא יעביר אליהם את הבס, לפי מה שכתוב בחוברת ברגע שאני מגדיר את הסאב ל OFF אוטומטית הוא מתייחס לרמקולים הקידמיים כאלו האחראים על הבס,
זה היה נכון עד שנדלקה לי נורת ה LFE ופה אני זקוק לעזרתכם..

תודה!

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #2 

matzri כתב:אהלן,

לראשונה חיברתי לרסיבר שלי ( kenwood krf- v7050d) את הסטרימר שלי עם כבל אופטי.
לאחר שהגדרתי את כל ההגדרות בסטרימר ובמגבר זיהה הרסיבר את הכניסה הדיגיטלית והתחיל לשדר ב DTS.

* אני עובד ללא סאב אלא עם 2 רמקולים ריצפתיים + סנטר + זוג לסראונד.
שמתי לב שאין לי באס בכלל כשאני רואה סרטים, בהשוואה לעבודה עם כניסה אנלוגית + dolby prologic II השמע היה ממש אנמי ובקטעי אקשן אפילו אפשר להירדם :lol:

שמתי לב שבתצוגה על הרסיבר מצויינים לי כל חמשת הרמקולים - ה SW כבוי , אך ברגע שעבדתי ב DTS נדלקה לי נורה של LFE ,
הבנתי שזה איכשהו קשור לסאב, ובמידה וכן זה יכול להסביר את העובדה שאין לי בס ברמקולים, זה כי אין לי סאב והרסביר משום מה לא מנתב את הבס לקידמיים.

אני יודע שאני צריך להגדיר את הרמקולים הקידמיים כ LRG (גדולים) כדיי שהוא יעביר אליהם את הבס, לפי מה שכתוב בחוברת ברגע שאני מגדיר את הסאב ל OFF אוטומטית הוא מתייחס לרמקולים הקידמיים כאלו האחראים על הבס,
זה היה נכון עד שנדלקה לי נורת ה LFE ופה אני זקוק לעזרתכם..

תודה!
...
matzri

למרות שהגדרת את הסאב ככבוי . נורת ה LFE תתן פקודה מיכוון שזה מה שהסרט נותן .
פשוט אין מה להתייחס לפראמטר הזה .

הגדר את הקדמיים ב לארג' . זה הכי נכון לגודל הרמקולים שלך .

והכי מומלץ להוסיף סאבוופר . זה חלק בלתי נפרד מהמערכת .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

matzri פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 232
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #3 

תודה רבה על התשובה!

עד היום לא שקלתי לקנות סאב בגלל שהרצפתיים סיפקו לי באס מספק + + כאשר עבדתי עם dolby prologic II ,
הרמקולים הקידמיים מוגדרים כ LRG (כמו שציינתי, באופן אוטמטי ע"י הרסיבר ברגע שאין סאב),
יש רעיון אולי?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”