תגובות לכתבה: האם כולנו נצטרך להפוך למומחי מחשבים בשביל להפעיל ציוד ביתי?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46454
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5088 פעמים

שליחה #1 

Coldwar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 535
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #2 

כתבה מצויינת, (Y)

באמת קצת חומר למחשבה על העתיד שאץ רץ לעברנו במהירות...
מעניין איך ישתנו תהליכי ההתמודדות של הצרכנים עם הטכנולוגייה
ואילו מודלים עסקיים חדשים ייוצרו בכדי לתת מענה לשינוי.

מחכה כבר לכתבה הבאה. :wink:

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #3 

כתבה מצוינת .
ולמעשה כבר היום ז המצב ....(אגב אהבתי את התמונה ....) :-)

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #4 

(Y) אחלה כתבה, מעלה שאלות ותהיות...
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

tomer_h
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 143 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #5 

אחלה כתבה, מצד אחד מתאר נכון את המצב הבעייתי שרק מחמיר מבחינת הגדרות והתקנות אבל מצד שני יספק פרנסה לעוד אנשים רבים אחרים :)
אפילו הרעיון שהועלה פה הוא מאוד יפה, לתוך הואקום שנוצר לדעתי יווצרו בעלי מקצוע חדשים, במקום טכנאי מחשב שיש בכל פינה, יהיו "מומחי מחשוב וקולנוע ביתי" או משהו בסגנון שיכולים להיכנס לתחום שהוא כבר מזמן לא נישה יותר.

לדעתי, אני לא חושב שלמטריקס וחברות IT גדולות יש פה ביזנס אמיתי, כי התעסוקה וכל הבלאגן מסביב ללקוח "זול" אחד גדול מהרווח בקני מידה גדולים, לא שווה אפילו לייצר מחלקה של טכנאים כי זה לא יכניס רווח אמיתי.
המרוויחים האמיתיים יהיו חנויות המחשבים הקטנות והטכנאים הפרטיים (טובים או גרועים, כי רמת ההבנה בקרב רוב האוכלוסיה בהגדרות יחסית פשוטות היום כמו הגדרת סטרימר היא נמוכה מאוד).

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4497
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #6 

כתבה (Y)

הם ירחיבו את היריאה ויהפכו לגוף שירות IT פרטי וביתי
...
היריעה !
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35103
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #7 

(Y)
כתבה שאני מניח שהרבה מחברי האתר מזדהים איתה...

ych
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 176
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #8 

בתור מעצב ממשק אני יכול להעיד שהאשמה היא בתכנון הממשקים וחוסר ההשקעה בתחום. רק ראו מה השתנה בתחום השלטים מאז שהמציאו אותם - כלום!
הסיבה היא פשוטה, נושא חווית השימוש והנדסת האנוש עדיין נתפסים כ"וועדת הקישוט" שמתמקמת בסוף שלבי הפיתוח ומטרתה היא "תעשו לי את זה שיראה טוב יותר".
גורם נוסף הוא הנסיון לשים את כל הביצים בסל אחד מבלי להתחשב בקהל יעד. אוכלסיות שונות דורשות פתרון שונה.
זה דורש העזה מצד המפתח כי הקרב הוא עדיין על פיצ'רים וקשה להציג ROI לממשק ועיצוב, אבל אם יש משהו שאפל הצליחה להראות, זה את השפעת חווית השימוש על הצריכה, גם במחיר פיצ'רים והתנהלות דרקונית.

מי שעוקב אחר פורום מזרימי המדיה, מכיר את תגובות המשתמשים לכל מי שיש לו בעיה כלשהיא - אוסף של תשובות טכניות ופירוט הגדרות מערכת, אבל במקביל אין להם בעיה להמליץ על המוצר בגלל היכולות "המדהימות" שלו.
בעולם מסודר, מזרימי המידה האלו היו כרגע בשלב בטא במקרה הטוב.

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 987
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #9 

אחלה כתבה, הרגשתי שהוצאת לי את המילים מהפה.

ובהחלט אייפון זו דוגמא מצויינת כמו גם יס מקס ומכשירים אחרים שהפופלאריות שלהם נובעת יותר מכל דבר אחר מכך שהמשתמש הפשוט יחסית מסוגל להסתדר איתם והמידע מגיע לעוס ומעובד. וזה מזכיר לי קטע שהיה לי אתמול כאשר מישהו בעבודה השתמש במחשב שלי בשביל לגלוש לחשבון הדוא"ל ושאלתי אותו למה הוא לא עושה את זה מהסלולרי המשוכלל (מחשב כף יד) והוא ענה לי "מה להדליק את ה- WIFI בשביל זה??"

(Y)

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2611
שם מלא: יואב בן חורין
נתן תודות: 233 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #10 

אני מעריך שבסופו של דבר יהיה שילוב של שתי האופציות הבאות:
א. מרבית האנשים יעזרו בקרוב משפחה\שכן\חבר
ב. אלו שלא מכירים אחד כזה יאלצו להשכיר את שירותיו של "מומחה" המחשבים השכונתי

זה בדיוק כמו שיש נזילה בבברז או בכיור, קודם מחפשים מישהו שמכירים שינסה לעזור ואח"כ מתקשרים לאינסלטור...
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...

asmy
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #11 

כתבה נהדרת,

ברמת ה HI-END קיימות היום חברות בית חכם שנותנות שירות מא' ועד ת' גם לכל נושאי המדיה.

ייתכן ובעתיד השירות יירד לעם (בעבר גם קולנוע ביתי היה נחלתם של העשירים בלבד).

הערת משנה: אני תמיד השוותי בין הכישלון לתכנות השעון בוידאו ובין הצלחת המפסק להדלקת הנורה (אין הרבה משתמשי קצה שחושבים לעומק עד כמה מורכבת רשת החשמל שמפעילה בסוף את הנורה).

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #12 

כתבה מצויינת עופר!
אני חושב שמעיניך הלא סובייקטיביות אתה רואה את "הסיבוכיות" שכתולדה של התפתחות הטכנולוגיה אבל אם תחשוב על זה בכל "דור" טכנולוגי כזה או אחר היתה אותה סיבוכיות אומנם יחסית אבל עדיין היתה.

נכון שהיום למרבית האוכלסיה יש מסכים דקים אבל אחוז קטן יחסית צפה אי פעם ב HD על אותו מרקע ואלו שכן דרך מכשירי בלו ריי או הכבלים כאשר רמת הסיבוכיות קטנה משמעותית מהאחוז היותר קטן שמחובר למחשב או לסטרימר יחד עם מערכת סאונד שתומכת בפורמטים החדשים.
אין לי ספק שיותר ויותר אנשים יכנסו למעגל הקידמה הראוי(תכני HD מלאים אודיו ווידאו כאחד) אבל עד שהם יכנסו לדעתי המכשירים יהפכו לקלים יותר עם הגדרות ברירות מחדל מספקות לחלוטין ויחד עם זאת הצרכן עצמו מחכים ויודע יותר.

אם עד לפני עשור לא היה מחשב בכל בית היום אין כמעט בתים ללא אינטרנט,
כל ילד בן 10 יודע להתקין מערכת הפעלה ועוד הרבה דברים שפעם רוב האנשים היו מחזירים את המחשב ל"תיקון" בחנות המחשבים המקומית.
אותו ילד התוודע ללא מעט טכנלוגיה כך שגם הגדרת המסך הדק שהוריו קנו ממחסני זיל וזול יחד עם DVD קורא DIVX ידע לקנפג - ואני מכיר כמה ילדי "פלא" כאלה(והם לא...).

יש עוד מרכיבים שאתה לא שיקללת - הקידמה מביאה איתה מענה ללא מעט צרכים שקיימים או שהוכתבו ע"י הקידמה,התאמת המענה לצורך לפעמים מצריכה ידע והתעסקות לא מעטה,
אך יחד עם זאת הסביבה עצמה בשלה יותר ומוכנה לכך.

תחתית השורה,אני מסכים איתך שהמושג USER FRIENDLY נזנח ,
שורש הבעיה היא בפיתוח ואני חושב שאתה צריך לבחון את הסוגיה שהעלת עם אותו כובע של מפתח..
האם לא פעם אתה נתקל בממשק תוכנה מסובכים כאשר התמורה לסרבול וללמידה היא מינורית במיוחד?(ואני יודע שמדובר במושג יחסי אבל בעיני הכלל).
ואנחנו מדברים על תוכנות תחת מערכת הפעלה קונבציונאלית ,תחשוב על עולם הקוד החופשי שם מערכות הפעלה מצריכות ידע ברמת תואר אקדמי יחד עם שעות של בזבוז זמן בהגדרת בסיסיות בלבד....

רעיון ה IT למגזר הפרטי הוא רעיון מצויין אך בוא תחכה קצת ...תן לאנשים להסתבך עוד שנה שנתיים :)

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #13 

מאמר מצויין,ומתאר בדיוק את מה שאני חושב.בתור חובב וינטאג',אבל גם בתור בן אדם עם חוש טכני,(גם לציוד מודרני! :D ) שגם המשפחה וגם הסביבה הקרובה,בעבודה למשל,נעזרים בו בתחומים שהזכרת אותם,כמו קינפוגים/
חיבורים/התקנה של מכשירי אודיו/וידאו שונים או גאג'דטים..זה גם היה אצלי לרועץ,בגלל שבמקום העבודה שלי
התחילו לראות בי גם תחליף של טכנאי לגבי קינפוגים/חיבורים של מכשירי VTR מקצועיים שהם מכשירים גדולים
כבדים ומיושנים,שמעצבן להתעסק איתם,ובמקום לקרוא לטכנאי,הם,(העובדים האחרים) כבר מציקים לי על שאני
יעזור להם במקרים של תקלות בציוד.. :evil: ולא שמשלמים לי על זה.. :evil: .אני יכול לסכם זאת כך- גם באופן
אישי אני "OLD SCHOOL" ומעדיף שהתעסקות עם ציוד אודיו/וידאו לא הייתה מחייבת אותי גם להיות סוג
של טכנאי מחשבים.. למרות שיש לי את הידע הנדרש..וינטאג' או לא? :lol:
תאמינו לי,לא כיף להתעסק בעבודה  עם הדראקים המיושנים האלה,ולחבר לקנפג אותם באינטגרציה עם
<br />ציוד אודיו/וידאו אחר זה בכלל מרגיז.
 תאמינו לי,לא כיף להתעסק בעבודה עם הדראקים המיושנים האלה,ולחבר לקנפג אותם באינטגרציה עם
ציוד אודיו/וידאו אחר זה בכלל מרגיז.
שלא לדבר על עבודה עם הדינוזאור הזה! ביליתי לא מעט זמן לעזור לעובד אחר שקיבל משימה להעביר קלטות
<br />בפורמט הזה,לפורמט מודרני &quot;מעט&quot; יותר חדש..הפכו אותי לטכנאי שלו בזמנו!
 שלא לדבר על עבודה עם הדינוזאור הזה! ביליתי לא מעט זמן לעזור לעובד אחר שקיבל משימה להעביר קלטות
בפורמט הזה,לפורמט מודרני "מעט" יותר חדש..הפכו אותי לטכנאי שלו בזמנו!
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 507
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 76 פעמים

שליחה #14 

אכן נקודת דיון מעניינת.

גם אצלי אני ה "תומך" האיזורי במשפחה, אבל מבחינתי זה בסדר - אני חושב שכל אחד חזק במשהו, וזה נחמד שאפשר לעזור אחד לשני. למרות הגישה הטכנית שלי, אני די גרוע בנושאי רכב (טרף מאוד קל למוסכניקים תחמנים), אז בנושאים האלו אני (ומשפחתי) פונים לאבי, שמכיר מוסכים/אנשים ומה לעשות. אז בהקשר שלנו, יש אנשים עם גישה טכנית לאלקטרוניקה, ויש כאלו שאין להם - כמו כל תחום אחר.

מה שכן, המכשירים אכן נעשים יותר מסובכים לתיפעול, זה נכון - לדעתי זה כי עדיין מוצרים לא עוברים שיפוץ אצל מהנדס ממשק משתמש שאין לו רקע טכני - זה מרגיש כאילו רק תוכניתנים/אנשים טכנים עוברים על תיפעול המוצר, והתפריטים לרוב מיועדים לאנשים שיש להם הבנה בסיסית כלשהי, או רצון ללמוד ולהבין.

דבר נוסף שחשוב לזכור זה שלרוב האנשים זה לא אכפת - אין רצון ללמוד ולא אכפת מאיך שדברים פועלים - כמעט כל השכנים שלי על רשת אלחוטית לא מאובטחת, כמעט כל האנשים שאני מכיר רואים שידורי 4:3 בצורה מתוחה על המסך הרחב שלהם - ועוד לא נתקלתי במישהו שאשכרה ישב וקרא את חוברת ההוראות של המכשיר (שאגב, בהרבה מצבים מסבירה על מושגים פשוטים, ע"ע חוברות הוראות של רסיברים).

אני משער שעופר צודק, וכמו שיש אינסטלטורים ומתקיני מדפים, כך יהיו יותר תומכי "מיחשוב הבית".
גם היום יש, רק שהיום זה לאוכלוסיה יותר מתוחכמת, שרוצה מערכות קולנוע ברמה גבוהה, בית חכם ושאר צעצועים - בעתיד הקרוב אותם תומכים יעברו גם לשוק הרחב יותר שמתחיל להיכנס לעולם הזה גם, אפילו אם בצורה בסיסית. וכמו שאר הדברים - חלק ידעו וירצו לעשות לבד, וחלק יעדיפו להזמין איש מקצוע.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #15 

עופר - מעולה !
הממשק הוא ידידותי, תלוי למי. תכנות ממשק חייב לעבור משתמש הדיוט, אם הוא לא עבר את זה אז אין סיכוי שאנשים פשוטים יותר יבינו את העבודה עם המוצר.
שתי אופציות נשארות:
1) חברות ירימו את הכפפה ויציעו מכשיר שמאגד שליטה על הכל, משהו כמו שלטי לוג'יטק ושלטי פרונטו, יציעו גם שירות תכנות אבל משהו ברמה עממית יותר. יכול להיות קונפיגורטור חכם ופשוט, שהממשק אליו יפשט את העניינים.
2) חברות יצרניות ישקיעו יותר זמן בלפתח מוצר נגיש מבחינת הגדרות.
Vocare Ad Regnum

ayael01
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 91
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #16 

כתבה מצויינת ומעניינת.
אם כי לדעתי אין פה issue
אל תשכחו שכל המושגים הטכניים שמעלה עופר בכתבה נוצרו בשנים האחרונות (מתחילת שנות ה 90 בערך) עם כניסת המחשבים לחיינו.
אנחנו היינו כבר יחסית בוגרים ונאלצנו ללמוד אותם בבתי הספר ובאוניברסיטאות.
הדור לפנינו בעצם (אמא, אבא) לא הספיק להיחסף לכל זה ובעצם נשען עלינו.
הדור הבא כבר לא צריך ללמוד זאת כי הוא כבר גודל לתוך זה.
אני מסתכל על אחיינים שלי בני 11 שבשבילם המושג IP שקול ל שקע של הטוסטר במטבח.
סטרימר היא כבר לא מילה גסה ויש לי תחושה שלילדים שלנו יהיה יותר קל לקנפג אותו מאשר את הוידאו של סבא.
לדעתי בסופו של דבר לכולנו יהיה איזה iPad קטן בסלון (לוא דוקא של אפל) שבו נוכל להתממשק לכל מכשיר בבית, ההגדרות יהיו אינטואטיביות ופשוטות ובמקרה הכי גרוע תמיד יהיה לנו את הכפתור של: "Reset to defaults".

m3csl
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 901
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #17 

אחלה מאמר .. כרגיל תענוג לקרוא
אגב , הבעיה עם השעון בוידאו לא היתה לכוון אותו , אלא שכל פעם אחרי נפילת מתח או הפסקת חשמל קטנה הוא התאפס מחדש ... למי יש כוח כל יומיים לכוון אותו..
It's Five O'C&#108;ock Somewhere

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #18 

מאמר מצויין .... (Y) לקוח מהמציאות היום יומית............
ואין ספק שככל שהטכנולוגייה תצעד קדימה היא תקשה על האדם הממוצע להתמודד איתו .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

ych
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 176
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #19 

עזבו אותכם קונפיגורציה. מי לעזאזל תכנן את מחלף עין הקורא וראשון דרום.
נסו להסביר למישהו במילים איזו יציאה לקחת.
אפילו ה GPS לא יודע מה להגיד: "הצמד לימין... עוד לימין.... לא לימין הזה.... פנה ימינה..... מחשב מסלול מחדש...."

רק לחשוב שמישהו ישב ושרטט את זה ואז מישהו אחר ראה ואישר את זה...

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 987
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #20 

ayael01 כתב:כתבה מצויינת ומעניינת.
אם כי לדעתי אין פה issue
אל תשכחו שכל המושגים הטכניים שמעלה עופר בכתבה נוצרו בשנים האחרונות (מתחילת שנות ה 90 בערך) עם כניסת המחשבים לחיינו.
אנחנו היינו כבר יחסית בוגרים ונאלצנו ללמוד אותם בבתי הספר ובאוניברסיטאות.
הדור לפנינו בעצם (אמא, אבא) לא הספיק להיחסף לכל זה ובעצם נשען עלינו.
הדור הבא כבר לא צריך ללמוד זאת כי הוא כבר גודל לתוך זה.
אני מסתכל על אחיינים שלי בני 11 שבשבילם המושג IP שקול ל שקע של הטוסטר במטבח.
סטרימר היא כבר לא מילה גסה ויש לי תחושה שלילדים שלנו יהיה יותר קל לקנפג אותו מאשר את הוידאו של סבא.
לדעתי בסופו של דבר לכולנו יהיה איזה iPad קטן בסלון (לוא דוקא של אפל) שבו נוכל להתממשק לכל מכשיר בבית, ההגדרות יהיו אינטואטיביות ופשוטות ובמקרה הכי גרוע תמיד יהיה לנו את הכפתור של: "Reset to defaults".
...
אני לא בטוח, אנשים טכנים תמיד היו וגם בגיל מאוחר הם משתלטים יפה על הדברים.
האחיינים שלי למשל מתעסקים עם מחשבים המון (הרוב משחקים) אבל תכל'ס לקנפג דברים כמו שאני ידעתי בגילם אין להם שמץ של מושג - מרוב שהדברים היום מובנים ומבוססים תפריטים ואוטומציה הם לא מבינים את הביטים ואין להם מושג איך הדברים מתקשרים אחד לשני ולכן אם אתה לא טכני זה לא ממש משנה מאיזה דור אתה. אני מכיר הרבה ילדים שמסתובבים עם IPHONE ויודעים להפעיל פונקציות בסיסיות, אני עדיין לא השתכנעתי שהם ממש יודעים לקנפג את המכשיר ברמה שעופר מתייחס אליה בכתבה וכנ"ל לגבי מסכי LCD ומזרימי מדיה שיש היום כמעט בכל בית שני.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”