תמונה מהמקרן לא נפרסת על כל רוחב המסך
היי,
יש לי בעייה בהצגת התמונה מהמקרן על המסך מולו.
הבעייה היא שהתמונה מבחינת הרוחב לא נפרסת על כל רוחב המסך., ז"א יש שוליים שלא מוצג בהם דבר בחלק הימני והשמאלי של המסך.
מבחינת החלק העליון והתחתון אין בעייה, כלומר התמונה בדיוק בתחום המסגרת של המסך. ניסיתי קצת להזיז ולשחק עם הזום אבל לא הגעתי למצב בו התמונה תיתחם במסגרת המסך כמו שצריך. ניסיתי גם הגדרות במקרן , רסיבר , מקורות ולא הסתדר.
אנסה לצרף תמונה בערב, אבל למי שהבין... מה יכולה להיות הסיבה, התקנה ומיקום המקרן ? זווית? יחס מסך לא תקין ?
המקרן הוא פאנאסוניק 900, התקנה מהתקרה, והמסך הוא מסך חשמלי נגלל של דראפר ( נדמה לי דגם בארונט ) ברוחב 16:9.
תודה
יש לי בעייה בהצגת התמונה מהמקרן על המסך מולו.
הבעייה היא שהתמונה מבחינת הרוחב לא נפרסת על כל רוחב המסך., ז"א יש שוליים שלא מוצג בהם דבר בחלק הימני והשמאלי של המסך.
מבחינת החלק העליון והתחתון אין בעייה, כלומר התמונה בדיוק בתחום המסגרת של המסך. ניסיתי קצת להזיז ולשחק עם הזום אבל לא הגעתי למצב בו התמונה תיתחם במסגרת המסך כמו שצריך. ניסיתי גם הגדרות במקרן , רסיבר , מקורות ולא הסתדר.
אנסה לצרף תמונה בערב, אבל למי שהבין... מה יכולה להיות הסיבה, התקנה ומיקום המקרן ? זווית? יחס מסך לא תקין ?
המקרן הוא פאנאסוניק 900, התקנה מהתקרה, והמסך הוא מסך חשמלי נגלל של דראפר ( נדמה לי דגם בארונט ) ברוחב 16:9.
תודה
שחר
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
יש לך דרופ שחור? כלומר המקטע הלבן במסך הוא בדיוק 16:9? תבדוק עם מטר אם זה מדוייק.
יש דרופ בחלק העליון, לא מדדתי, אבל
לפי המתקין זה לא בדיוק 16:9 וזו הסיבה
אני לא זוכר אם זה היה ככה לפני שהורדתי והתקנתי אותו שוב , קשה לי להאמין
הגיוני שמסך 16:9 לא יהיה ביחס הזה ? מדובר אמנם לא על מסך יקר, אבל פעם ראשונה שאני נתקל בזה.
בהנחה שזה המצב, כלומר "החלק הלבן" במסך אינו ביחס 16:9 בדיוק, יש מה לעשות
?
תודה על ההתייחסות,
אני לא זוכר אם זה היה ככה לפני שהורדתי והתקנתי אותו שוב , קשה לי להאמין
הגיוני שמסך 16:9 לא יהיה ביחס הזה ? מדובר אמנם לא על מסך יקר, אבל פעם ראשונה שאני נתקל בזה.
בהנחה שזה המצב, כלומר "החלק הלבן" במסך אינו ביחס 16:9 בדיוק, יש מה לעשות
תודה על ההתייחסות,
שחר
במצב עכשיו של שני שוליים מימין ומשמאל, הגדלת הזום מביאה לכך שרוחב התמונה המוצגת אכן גדל לצדדים אבל נוצרת חריגה "החוצה" בתמונה למעלה ולמטה, כלומר למעלה היא גולשת לדרופ השחור ולמטה מקרינה גם על המוט של משקולת המסך.guyezra כתב:כשאתה משחק עם הזום אז הוא נפתח לך ליותר מרוחב מהמסך?...
שחר
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

המסך לא חדש אני מבין - עד עכשיו לא הקרנת איתו? או שאולי לא שמת לב?
זה כ"כ מציק?
גם אצלי זה לא 100" אבל זה באמת אחד הדברים שלא שמים לב אליהם.
זה כ"כ מציק?
גם אצלי זה לא 100" אבל זה באמת אחד הדברים שלא שמים לב אליהם.
נכון, שניהם לא חדשים
גם המסך וגם המקרן היו מותקנים ועבדו.
הזיכרון שלי דפוק, אבל זה נראה לי ממש ממש מוזר עכשיו שזה ככה.
מדובר על בערך שלושה ס"מ מכל צד שלא מוקרן עליהם.
הזיכרון שלי דפוק, אבל זה נראה לי ממש ממש מוזר עכשיו שזה ככה.
מדובר על בערך שלושה ס"מ מכל צד שלא מוקרן עליהם.
שחר
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35091
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
זה ככה.
כמה שיותר צופים ככה הופכים יותר וידאופילים, ודברים שלא שמים אליהם קודם פתאום מציקים
גם אצלי היה איזה סנטימטר בפינה, שלא הצלחתי לקבע את המיתלה כמו שצריך, כל הזמן הסתכלתי לשם, זה הטריף אותי, ואף אחד חוץ ממני לא שם לב...
כמה שיותר צופים ככה הופכים יותר וידאופילים, ודברים שלא שמים אליהם קודם פתאום מציקים
גם אצלי היה איזה סנטימטר בפינה, שלא הצלחתי לקבע את המיתלה כמו שצריך, כל הזמן הסתכלתי לשם, זה הטריף אותי, ואף אחד חוץ ממני לא שם לב...
ride,
overscan על off. זה קורה בכל הרזולוציות שהמקרן תומך - 720P , 1080I , בחמישים ושישים הרץ. מה שכן, לא ניסיתי בחיבור ישיר ולא דרך הרסיבר ( למרות שלא אמור להיות עיבוד דרכו ב hdmi), אנסה בערב.
opv,
יש תיקון קיסטון כרגע
guyezra,
זה מבאס...
הצלחת להתגבר על זה עם שינוי מיקום ?
תודה,
overscan על off. זה קורה בכל הרזולוציות שהמקרן תומך - 720P , 1080I , בחמישים ושישים הרץ. מה שכן, לא ניסיתי בחיבור ישיר ולא דרך הרסיבר ( למרות שלא אמור להיות עיבוד דרכו ב hdmi), אנסה בערב.
opv,
יש תיקון קיסטון כרגע
guyezra,
זה מבאס...
תודה,
שחר
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
Re: יש דרופ בחלק העליון, לא מדדתי, אבל
כן,שחו כתב: יש מה לעשות?
...
להפוך אותו ל 9:16 על ידי הוספת בד שחור בצדדים ( מדובר על שלושה סנטימטר בכל צד - לא סיפור )
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

OPV - קבל צל"ש...
מי היה חושב על זה. מי עושה KEYSTONE בימינו?
מי היה חושב על זה. מי עושה KEYSTONE בימינו?