המלצה למסך פלזמה או LCD, ושאלה לגבי טכנולוגיית הפלזמה.
היי אני מחפש המלצה למסך, עבור ההורים.
עיקר השימוש יהיה צפייה בתכני טלויזיה רגילים דרך חיבור RF (ללא ממיר).
פה ושם אני אחבר את הלפטופ ואריץ סרטי HD.
מרחק הצפייה, 2 מטר, אולי קצת יותר.
תקציב, כמה שפחות, עדיף מותג ידוע (לא קונקה או פומפה וכל הדברים האלה שיש בשופרסל). 3000 כרגע התקרה.
עכשיו, אני מבין לשימושים האלה מומלצת יותר פלזמה.
מה שאני לא מבין:
א. ידוע לי על כל בעיות הצריבה ויש הרבה סטיגמות שאולי חלקן לא נכונות.
לגבי הצריבות, האם זה משהו שהולך ונעלם עם קדמת הטכנולוגיה? זאת אומרת האם דגמים מהשנה, שנה וחצי האחרונות
כוללות טכנולוגיה שאמורה למנוע את הצריבות או לשפר את העמידות של המסכים?
ב. מצאתי דגם של סמסונג 42, PS42B430
ולפי הרישום, הרזולוציה היא 1024X768.
שני דברים שמפריעים לי, הרזולוציה נמוכה מאוד, זה יהיה נהדר עבור שידורי SD, אבל מה לגבי HD?
בנוסף הרזולוציה היא מרובעת והמסך רחב, כיצד זה מסתדר?
מבחינת התקציב ראיתי שבמחיר הזה אני יכול להביא מסך LCD 32 אבל מנסיוני LCD לא "מטפלת" יפה בשידורי SD.
אלא אם כן יש איזה דגם מאוד מומלץ שמציג את השידורים האלה בצורה טובה ונכנס בתקציב.
עיקר השימוש יהיה צפייה בתכני טלויזיה רגילים דרך חיבור RF (ללא ממיר).
פה ושם אני אחבר את הלפטופ ואריץ סרטי HD.
מרחק הצפייה, 2 מטר, אולי קצת יותר.
תקציב, כמה שפחות, עדיף מותג ידוע (לא קונקה או פומפה וכל הדברים האלה שיש בשופרסל). 3000 כרגע התקרה.
עכשיו, אני מבין לשימושים האלה מומלצת יותר פלזמה.
מה שאני לא מבין:
א. ידוע לי על כל בעיות הצריבה ויש הרבה סטיגמות שאולי חלקן לא נכונות.
לגבי הצריבות, האם זה משהו שהולך ונעלם עם קדמת הטכנולוגיה? זאת אומרת האם דגמים מהשנה, שנה וחצי האחרונות
כוללות טכנולוגיה שאמורה למנוע את הצריבות או לשפר את העמידות של המסכים?
ב. מצאתי דגם של סמסונג 42, PS42B430
ולפי הרישום, הרזולוציה היא 1024X768.
שני דברים שמפריעים לי, הרזולוציה נמוכה מאוד, זה יהיה נהדר עבור שידורי SD, אבל מה לגבי HD?
בנוסף הרזולוציה היא מרובעת והמסך רחב, כיצד זה מסתדר?
מבחינת התקציב ראיתי שבמחיר הזה אני יכול להביא מסך LCD 32 אבל מנסיוני LCD לא "מטפלת" יפה בשידורי SD.
אלא אם כן יש איזה דגם מאוד מומלץ שמציג את השידורים האלה בצורה טובה ונכנס בתקציב.
למרחק 2 מטר 42 זה די סביר לקנות פלזמה HDR 42 (אבל בטח לא יותר גדול) גם שמדובר בשידורי SD (לדעתי..)
בגלל שמדובר בפלזמה אז עניין הרזולוציה פחות משמעותי ובטח אם עיקר הצפיה היא ב SD (נהוג לומר שבפלזמות טובות מעל 2.5 מטר ל42 אינטצ' לא תרגיש בהבדל...)
בקשר לצריבה/צבירה - קיימת בעיה בפלזמות כשבדגמי השנה שנתיים האחרונות רוב המסכים די עמידים לצריבות אך מבין 3 היצרנים המובילים/נפוצים בפלזמות LG יותר רגישה סמסונג מעט ופנסוניק מפגינה עמידות מעולה! (אפילו בדגמים הפשוטים)
כל עוד לא משאירים את המסך "שעות " עם תמונה סטאטית לא אמורה להיות בעיה.. (יש שאומרים שבעיקר להיזהר ב 100 -200 שעות הראשונות שאז המסך יותר רגיש..)
תעשה את השיקולים שלך אבל בגדול נראה לי ש גם במקה שאתה מתאר פלזמה פשוטה וזןלה מפירמה טובה תתן את התמורה הטובה ביותר...
בגלל שמדובר בפלזמה אז עניין הרזולוציה פחות משמעותי ובטח אם עיקר הצפיה היא ב SD (נהוג לומר שבפלזמות טובות מעל 2.5 מטר ל42 אינטצ' לא תרגיש בהבדל...)
בקשר לצריבה/צבירה - קיימת בעיה בפלזמות כשבדגמי השנה שנתיים האחרונות רוב המסכים די עמידים לצריבות אך מבין 3 היצרנים המובילים/נפוצים בפלזמות LG יותר רגישה סמסונג מעט ופנסוניק מפגינה עמידות מעולה! (אפילו בדגמים הפשוטים)
כל עוד לא משאירים את המסך "שעות " עם תמונה סטאטית לא אמורה להיות בעיה.. (יש שאומרים שבעיקר להיזהר ב 100 -200 שעות הראשונות שאז המסך יותר רגיש..)
תעשה את השיקולים שלך אבל בגדול נראה לי ש גם במקה שאתה מתאר פלזמה פשוטה וזןלה מפירמה טובה תתן את התמורה הטובה ביותר...
אוקיי, כך גם אני חשבתי. פשוט יש לי את הסטיגמה הזאת בראש, אבל אני מניח שבאמת צריך לעמוד על תמונה סטטית להרבה זמן
מה שלא אמור לקרות.
מבחינת הרזולוציה, הייתי עדיין מעוניין בהסבר כיצד זה עובד.
הרי רזולוציה 1024X768 מרובעת, המסך עצמו 16:9 רחב..כיצד זה עובד מבחינת טכנולוגית?
בנוסף, אם אני אריץ סרט 720P או 1080P האם אני אמור לקבל תמונה נחותה מLCD FHD בגלל הרזולוציה הנמוכה או שבפלזמה זה לא מורגש?
בנוסף אשמח להמלצות על דגמים, לא צריך משהו יותר מדי מפואר עם שחורים מעולים, זה סה"כ מתנה להורים שיהנו קצת מדי פעם אחבר להם את הלפטופ
ואנגן תכני NG או סרטי FHD.
מה שלא אמור לקרות.
מבחינת הרזולוציה, הייתי עדיין מעוניין בהסבר כיצד זה עובד.
הרי רזולוציה 1024X768 מרובעת, המסך עצמו 16:9 רחב..כיצד זה עובד מבחינת טכנולוגית?
בנוסף, אם אני אריץ סרט 720P או 1080P האם אני אמור לקבל תמונה נחותה מLCD FHD בגלל הרזולוציה הנמוכה או שבפלזמה זה לא מורגש?
בנוסף אשמח להמלצות על דגמים, לא צריך משהו יותר מדי מפואר עם שחורים מעולים, זה סה"כ מתנה להורים שיהנו קצת מדי פעם אחבר להם את הלפטופ
ואנגן תכני NG או סרטי FHD.
הקטע עם הרזולוציה משפיע בעיקר אם תחבר מחשב למסך , לדוגמא ברזולוציה של 1024x768 שזאת הרזולציה המיטבית של המסך , התמונה תהיה מעוותת ומתוחה לצדדים על מנת למלא את המסך בפורמט 16:9 .
אני לא בטוח אבל אני חושב שאם תחבר מחשב ברזולוציה של 720P אזי התמונה לא צהיה מעוותת - אבל אני לא בטוח - כמוכן עד כמה שידוע לי אין פלסמה HD-READY בגודל 42" עם רזולוציה מיטבית בפורמט 16:9 כמו שיש למסכי ה LCD מלבד LG 42PJ350R שם הרזולוציה היא 1366x768 -
במסכי פלסמה 50" HD-READY יותר נפוצה הרזולוציה 1366x768 .
לגבי תוכן בפורמט 16:9 אין בעיה גם אם הוא SD או HD הוא ממלא את המסך ללא עיוות.
היתרון של רזולוציה זאת בא לידי ביטוי בתוכן SD שמוצג יותר טוב כי המתיחה היא לא חזקה כמו במסך FHD ,
הנ"ל נכון לגבי כל מסכי ה HD-READY .
אני לא בטוח אבל אני חושב שאם תחבר מחשב ברזולוציה של 720P אזי התמונה לא צהיה מעוותת - אבל אני לא בטוח - כמוכן עד כמה שידוע לי אין פלסמה HD-READY בגודל 42" עם רזולוציה מיטבית בפורמט 16:9 כמו שיש למסכי ה LCD מלבד LG 42PJ350R שם הרזולוציה היא 1366x768 -
היתרון של רזולוציה זאת בא לידי ביטוי בתוכן SD שמוצג יותר טוב כי המתיחה היא לא חזקה כמו במסך FHD ,
הנ"ל נכון לגבי כל מסכי ה HD-READY .
לדעתי למרחק 2 מטר, מסך 42 גדול מידי במיוחד אם מדובר בחדר שינה. אני הייתי הולך על LCD 32 או 37.
- שי-כ
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4810
- שם מלא: שי כהן
- נתן תודות: 949 פעמים
- קיבל תודות: 302 פעמים
אני הייתי ממליץ על דגמי פנסוניק A20/X20 ב 42".
קניתי להורי את ה A20 לפני שבועיים. רואים מצויין SD, אך עדיף להוסיף ממיר דיגיטלי.
בקשר לרזולוציה, המסך יכול לקלוט אות ב 1080P אך הוא יקטין אותה ל 720P (מה שנקרא Downscale). כך שתוכלו לצפות בתכנים שהם FHD.
ה X20 עולה בסביבות 3500-3800 ש"ח. מעל התקציב, אך שווה. הפלזמות של פנסוניק נחשבות לטובות יותר מבחינת עמידות לצריבות ופחות תקלות.
חשוב שההורים יראו לפני את המסך בפעולה. עדיף בערוצים שהם צופים בהם.
בהצלחה
קניתי להורי את ה A20 לפני שבועיים. רואים מצויין SD, אך עדיף להוסיף ממיר דיגיטלי.
בקשר לרזולוציה, המסך יכול לקלוט אות ב 1080P אך הוא יקטין אותה ל 720P (מה שנקרא Downscale). כך שתוכלו לצפות בתכנים שהם FHD.
ה X20 עולה בסביבות 3500-3800 ש"ח. מעל התקציב, אך שווה. הפלזמות של פנסוניק נחשבות לטובות יותר מבחינת עמידות לצריבות ופחות תקלות.
חשוב שההורים יראו לפני את המסך בפעולה. עדיף בערוצים שהם צופים בהם.
בהצלחה
תודה על התגובות.
לא מדובר בחדר שינה, זה סלון קטן, 42 לדעתי תתאים..אשקול גם 37.
העניין עם הרזולוציה קצת מדאיג אותי, אני רוצה לדעת בודאות אם בחיבור מחשב התמונה לא תמתח לי.
למשל אם אחבר לפטופ ואגדיר רזולוציה של 1920X1080 או 1366X768, אראה את התמונה על כל המסך?
יש לי נסיון רק עם מסכי LCD ושם אני יודע שיש רק רזולוציה אחת שהיא הNATIVE ומעבר לזה כל רזולוציה אחרת תראה מעוותת, מטושטשת, מתוחה.
האם זה כך עם פלזמה או שלפלזמה יש מנגנון שונה שגורם לה למתוח או להכפיל את הפיקסלים לפי השידור הנכנס?
העניין עם הרזולוציה קצת מדאיג אותי, אני רוצה לדעת בודאות אם בחיבור מחשב התמונה לא תמתח לי.
למשל אם אחבר לפטופ ואגדיר רזולוציה של 1920X1080 או 1366X768, אראה את התמונה על כל המסך?
יש לי נסיון רק עם מסכי LCD ושם אני יודע שיש רק רזולוציה אחת שהיא הNATIVE ומעבר לזה כל רזולוציה אחרת תראה מעוותת, מטושטשת, מתוחה.
האם זה כך עם פלזמה או שלפלזמה יש מנגנון שונה שגורם לה למתוח או להכפיל את הפיקסלים לפי השידור הנכנס?
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
ShayGTiShayGTi כתב:תודה על התגובות.
האם זה כך עם פלזמה או שלפלזמה יש מנגנון שונה שגורם לה למתוח או להכפיל את הפיקסלים לפי השידור הנכנס?...
גודל מסך 42 הוא די טוב לכל סלון אפילו הקטן ביותר . מה שפלזמה תהיה לך הכי נוחה לכל תכני השידור .
במיוחד לסלןם קטן .
קודם כל עדיף לך לחלק את השאלות שלך - ואת השאלה לגבי הרזולוציות ועבודה מול מחשב עדיף לך לשאול בחלק של הפורום שעוסק ב HTPC שם המומחים הגדולים לנושאים אלו .
בכל אופן זה מה שאני יודע , הבעיה עם חיבורי מחשב שלא כמו ווידאו - שתמיד עדיף לעבוד ברזולוציה המיטבית של המסך כי אז התמונה הכי חדה וניראת הכי ברור - לשדר לכניסת המחשב במסך רזולוציה לא מתאימה יכולה לגרום לכמה דברים או שהכניסת מסך לא תקבל אותה בכלל - או שהתמונה שתתקבל לא תהיה ברור ועדיין מעוותת .
אני התכוונתי שאולי אפשר לחבר מחשב עם יציאת HDMI לכניסת ה HDMI במסך ולשדר למסך ממחשב שיודע להוציא רזולציית 720P אז אולי התמונה תהיה לא מעוותת אבל אני לא יודע אם היא גם תהיה ברורה מספיק לעבודה .
בכל אופן זה מה שאני יודע , הבעיה עם חיבורי מחשב שלא כמו ווידאו - שתמיד עדיף לעבוד ברזולוציה המיטבית של המסך כי אז התמונה הכי חדה וניראת הכי ברור - לשדר לכניסת המחשב במסך רזולוציה לא מתאימה יכולה לגרום לכמה דברים או שהכניסת מסך לא תקבל אותה בכלל - או שהתמונה שתתקבל לא תהיה ברור ועדיין מעוותת .
אני התכוונתי שאולי אפשר לחבר מחשב עם יציאת HDMI לכניסת ה HDMI במסך ולשדר למסך ממחשב שיודע להוציא רזולציית 720P אז אולי התמונה תהיה לא מעוותת אבל אני לא יודע אם היא גם תהיה ברורה מספיק לעבודה .
לגבי חיבור המחשב והרזולוציה - בפלזמות החדשות אין שום בעיה להכניס כל רזולוציה סטנדרטית עד FHD (כולל כל פלזמת HDR) כדי להיות בטוח אם המסך יקלוט את הרזולוציה שאתה מעוניין תבדוק ב SPEC של המסך - תמיד מפורטות שם כל האפשרויות ...
לגבי המתיחה - המסך הוא 16/9 ואם במקרה אתה משדר אליו ב3/4 או כל פורמט נתמך אחר ישנה אפשרות למתוח או לא למתוח (וברוב המקרים אפשר זיהוי אוטומטי...) כך שמקסימום תשאיר שני פסים בצדדים או תבצע זום אם אתה מכניס 3/4...
בהצלחה....
לגבי המתיחה - המסך הוא 16/9 ואם במקרה אתה משדר אליו ב3/4 או כל פורמט נתמך אחר ישנה אפשרות למתוח או לא למתוח (וברוב המקרים אפשר זיהוי אוטומטי...) כך שמקסימום תשאיר שני פסים בצדדים או תבצע זום אם אתה מכניס 3/4...
בהצלחה....
42 מתאים לשני מטר, בשלושה מטר כבר קשה לראות יתרון על SD
http://s3.carltonbale.com/resolution_chart.html
http://s3.carltonbale.com/resolution_chart.html
- denis29
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
לגבי PJ350, איפו קראת זה 1366? בכל מקום שבדקתי זה 1024..תוכל עולי לפרט?viper כתב:הקטע עם הרזולוציה משפיע בעיקר אם תחבר מחשב למסך , לדוגמא ברזולוציה של 1024x768 שזאת הרזולציה המיטבית של המסך , התמונה תהיה מעוותת ומתוחה לצדדים על מנת למלא את המסך בפורמט 16:9 .
הנ"ל נכון לגבי כל מסכי ה HD-READY ....