WAZE - תוכנה עם פיצול אישיות?

מכשירים סלולריים, חברות סלולריות.
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73275
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3156 פעמים

שליחה #1 

ביום חמישי יצא לי לעשות "יום סידורים ארוך" שהתחיל בצפון ונגמר במרכז. מכיוון שהאנדרואיד שלי לא היה זמין, השאלתי אייפון מחבר והתקנתי שם WAZE. לשם השוואה יצא לי להשתמש ב WAZE לאנדרואיד עשרות רבות של פעמים ולרב (עם כמה גמגומים פה ושם) היא עשתה את עבודתה נאמנה.

ביום חמישי השתמשתי בה שוב אבל הפעם בגירסת האייפון - את החוויה אפשר לתאר כסיוט אחד מתמשך. זה התחיל בכך שביקשתי מהתוכנה לנווט מנקודה מסויימת בת"א אל כיוון חיפה (יציאה החוצה לכביש בראשי משם אדע לנווט עצמאית). איכשהו התוכנה כיוונה אותי לתוך גבעתיים ואח"כ לבני ברק. זה לא נגמר בזה - בתוך גבעתיים ובני ברק התוכנה הציע מסלולים הזויים בטירוף, כאלו שהכניסו אותי לתוך רחובות ללא מוצא. כשהגדלתי את המה והסתכלתי לאן היא מובילה אותי בתוך הערים הניווט נראה כמו רשת עכביש, כאילו התוכנה חיפשה בכוונה את המסלול שיעבור בכמה שיותר רחובות בעיר ובכמה שיותר רחובות נידחים הרחוקים מנקודת היעד. בנוסף לכך כל כמה זמן התוכנה "איבדה כיוון", קרי הרכב שמייצג אותי על המפה היה נעצר לחלוטין והניווט היה נתקע. הדרך שמצאתי לפתור את הבעייה היא לחשב מסלול מחדש, מה שלוקח זמן, מפריע באמצע נהיגה וכמובן "עוזר" לריקון הסוללה. אני כבר לא מדבר על גליצ'ים כגון הודעה על הצורך לפנות אחרי שהפניה כבר נעשתה בפועל, בקשה לפנות שמאלה באמצע כביש ראשי עם מעקה הפרדה, ניסיון של התוכנה להכניס אותי לרחוב ללא מוצא ולרחוב חד סיטרי ועוד.

הנחתי שזו בעייה מקומית וכשהגעתי לחיפה ניסיתי שוב לנווט לנקודה מסויימת בחיפה בעזרתה. למזלי את חיפה אני כבר מכיר לא רע בכלל (השימוש בתוכנה היה לצורכי הגעה לרחוב הספיציפי ולא לניווט בדרך עצמה לשם) מה שעזר לי לגלות שהתוכנה מציעה מסלול שגוי לחלוטין.

פשוט מתסכל. להגיע ליום סידורים עם GPS ובסוף לגלות שצריך לעצור ולשאול הכוונה מאנשים ברחוב (וכמובן שכשואלים 3 ישראלים, מקבלים 3 הנחיות שונות או שמקבלים הנחייה גם אם הנשאל לא יודע את הדרך).

שוב - מה שמוזר לי בכל הסיפור היא העובדה שבגירסת האנדרואיד יצא לי להשתמש לא מעט ודי בהצלחה...

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

איזו גרסה של WAZE זו הייתה?
נתקלתי בבעיות דומות (לצערי הרב) עם גרסה 2, תקלות שלא הופיעו לפני העדכון.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #3 

הגירסה האחרונה שיש ב Cydia. בשלב מסויים מרב תסכול מאוד התפתתי לזרוק את המכשיר מהחלון - למזלי זה לא היה מכשיר שלי אלא של חבר :lol:

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220
נתן תודות: 319 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #4 

הובר למה הורדת אותה מהסידיה?
מורידים מהאפסטור וזה בחינם.

דרך אגב אני משתמש רק בה! תוכנה מצויינת ונפלאה, בגללה התחלתי להגיד במקום שתסבירו לי איך מגיעים תנו לי רחוב וכתובת אני כבר אגיע :)

כמה כמה חודשים שאני משתמש בה באופן רצוף ואף לא שגיאה אחת כל עוד אני נוסע במהירות המותרת :)

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

מה זה משנה מאפא הורדתי אותה? 8O

למען האמת, החוויה שאתה מתאר היא החוויה שהייתה לי בגירסה לאנדרואיד ולכן הופתעתי/התאכזבתי מרות מהגירסה לאייפון.

shooli
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 233
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #6 

לפי דעתי הגרסה לא משנה - המסלול מחושב בשרתים של waze ולא במכשיר עצמו (לפי מה שידוע לי)

nokobik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2886
נתן תודות: 76 פעמים
קיבל תודות: 121 פעמים

שליחה #7 

זה קצת סותר את העובדה שניתן לחשב מסלול אופליין...
קובי

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

Huber כתב:מה זה משנה מאפא הורדתי אותה? 8O

למען האמת, החוויה שאתה מתאר היא החוויה שהייתה לי בגירסה לאנדרואיד ולכן הופתעתי/התאכזבתי מרות מהגירסה לאייפון.
...
לא יודע אם זה משנה אבל תוכנות שיש בחינם אני תמיד מוריד מהאפסטור כי זה תמיד חייב לעבוד על הצד הטוב ביותר ונבדק על ידי אפל.

הרבה פעמים יצא לי להוריד תוכנות והם ישר קרסו עוד לפני שנפתחו.

Itsik_G
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #9 

Huber כתב:מה זה משנה מאפא הורדתי אותה? 8O

...
אולי זה משנה, כי אם אני זוכר נכון הגירסה בסידיה היא גירסה ישנה יותר ש waze הוציאו לפני שקיבלו את האישור של אפל.

בכל אופן, מנסיון שלי עם waze על מכשיר 3G יצא לי להיתקל בבעיות דומות כאשר מדובר ברחובות מאוד קרובים אחד לשני, משום מה ה waze לא מצליח לבצע pinpoint מדויק מספיק של ה GPS ברחוב הנכון, מה שמוביל לבעיות בניווט.

barakcol
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #10 

התוכנה לא מחושבת ע"י gps לכן כל הבעיות

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

barakcol כתב:התוכנה לא מחושבת ע"י gps לכן כל הבעיות
...
תסביר את עצמך בבקשה?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78828
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #12 

סידיה?

זו גרסא פרוצה שרשמית בכלל לא קיימת. תוריד מ app store

נשמע שאתה משתמש בניווט מקומי במקום ניווט מבוסס שרת.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #13 

הבנתי. אז הכל מתחיל ונגמר בעובדה שהורדתי את התוכנה מסידייה, הא?

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

אני מאמין ששווה לך לנסות שוב ולענות לנו בעצמך :)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #15 

Huber,

כן. יש סייג אחד. בגרסא האחרונה (2.0) יש גיבוי לניווט דרך השרת - המכשיר יכול גם לנווט לבד אבל הקטע הזה לא מוצלח עדיין ושם הוא יכול לפול עם ניווטים גרועים אם אין רשת זמינה.

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 987
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #16 

אני לא לגמרי מסכים עם הטענות, ייתכן שהגירסה שלו לא טובה, אבל ל- WAZE בהחלט יש בעיות ניווט - מרבית הזמן היא מנווטת סביר אבל היא כן עושה טעויות החלטה מוזרות, היא כן מגיבה לעיתים באיחור, מתחילה חישובים מחדש וכו'... גם כל עניין העומסי תנועה לא משתקף בהחלטות הניווט כמו שצריך.
ביום יום אני משתמש ב- WAZE כי נחמד לראות דיווחים וכל העניין של המערכת החברתית קורץ לי, אבל כשאני באמת צריך להגיע לאנשהו מבלי להתברבר אני אבחר ב- IGO במיוחד אם מדובר ברחובות קטנים בתוך הערים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #17 

אין ספק שהיא לא מושלמת, אבל התיאור כאן של מערכת שמתברברת לחלוטין פשוט לא תואמת את מה שאני רואה ביום יום.

אני מנווט המון עם WAZE ומרבית הבעיות מתרחשות כאשר פתאום יש בעית תקשורת עם השרתים שלהם, לרוב בגלל בעיות באורנג'.

רכשתי את igo בדיוק למקרים כאלה. האמת היא שעם תוספת ה-TMC, אייגו הפכה לשימושית ביותר. החיסרון הגדול שלה כיום מול WAZE זה אי תאימות ל MULTI TASKINע של גירסאת OS4 (בעוד ש-WAZE עובדת נהדר על OS4).

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #18 

מבחינתי תוכנת ניווט היא משהו שצריכה להיות מקצועית ככל האפשר. אני בהחלט מוכן לרכוש גירסה בתשלום אם זה מצדיק את המחיר. האם ההבדל בין ה WAZE ל IGO הוא כזה?

yaronshani
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 372
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #19 

Huber כתב:מבחינתי תוכנת ניווט היא משהו שצריכה להיות מקצועית ככל האפשר. אני בהחלט מוכן לרכוש גירסה בתשלום אם זה מצדיק את המחיר. האם ההבדל בין ה WAZE ל IGO הוא כזה?
...
השאלה היא בשביל מה אתה צריך GPS:
אם אתה יודע איך מגיעים לעיר ורק צריך מכוון לרחוב המדוייק וויז לרוב עושה את העבודה (הרבה ישובים נידחים שוויז לא יודעת מה הרחובות ויש גם הרבה פעמים שלא את המספרים המדוייקים אבל נתעלם).
אייגו לעומת זאת בניווט עצמו, בכמה רמות מעל וויז, התלת מימד שהרבה יותר טוב, הנוחות, הצגת הכבישים על המפה במחלפים וכו' החיסרון הוא הדיווחים ופקקי התנועה שלא מופיעים באייגו.

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #20 

מה זאת אומרת שWAZE עושה את המסלול בשרתים של החברה ולא בפלאפון?
אז זה אומר שהם יודעים בדיוק דרך איפה אני נוסע?
בנוסף, אם אני מתנתק מהאינטרנט בפלאפון, אני לא יכול לנווט בעזרת WAZE?

אריאל

שלח תגובה

חזור אל “סלולר”