תגובות לכתבה: חופש בחירה בחיפוש מידע או אושר מתוך בורות?

הודעות מערכת, והודעות שאינן קשורות לאף פורום אחר.
ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46427
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5084 פעמים

שליחה #1 

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

תודה אביעד על המאמר.
נקודת מבט מעניינת שלא חשבתי עליה.

אני אחד המבקרים הגדולים של מנועי חיפוש ברלוונטיות של התוכן שלהם, אבל נקודת ההסתכלות שלך פתחה לי עוד נקודת מבט על הנושא.

(Y)
נערך לאחרונה על ידי MartinHSabag ב 15/08/2010 8:37, נערך פעם 1 בסך הכל.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #3 

כיף לקרוא מאמר דעה, בהחלט פותח את הראש.

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
שם מלא: שגיא לוי
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #4 

מאמר מעניין, גורם לך לחשוב טוב טוב על חיפושים שכבר עשית ולאן הם הביאו אותך.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #5 

(Y)
מעולה.
בהחלט מאמר שגורם לחשוב.

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3293
נתן תודות: 202 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #6 

מאמר מעולה, נהנתי לקרוא.

אפשר אולי לקבל עצות על איך להתמודד עם הבעיה?

m3csl
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 901
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #7 

מאמר שגורם לך לחשוב כמה באמת אנחנו קטנים מול ים המידע ומקבלים רק אגם מתוכו ...
It's Five O'Clock Somewhere

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #8 

יש לדעתי לנו דוברי העברית כשפת אם ואנגלית כשפה נרכשת בעייה בחיפוש באנגלית.
עם כל הידע שלי באנגלית לפעמים כשאתה בא לחפש אתה לא בטוח שאתה מחפש נכון. ואני בכלל לא נכנס לעניין הסלנג שהמקום היחיד שאנחנו יכולים לשאוב זה מסדרות/סרטים ותוכניות אחרות.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #9 

האמת שהמאמר מצד אחד מעניין, מצד שני נשאלת השאלה - מה אנחנו, הפעילים ה"כבדים" והמנהלים באתר משפיע כמו HT עושים בנידון?
קשה מאוד להתגבר על המשיכה הטבעית למותגים, כמוצרים שהוכיחו עצמם. קשה עוד יותר להיות אובייקטיבי בזמן בדיקה, ולפעמים זה פשוט לא כיף...מבחינתי כיף לנהוג בבמוו, גם אם זה בגלל שאמרו לי שככה צריך להיות...למה להרוס? (לא שיש לי אחת או שתהיה בעתיד הנראה לעין)
תפקידנו כאן לעזור לאותם המותגים להתגלות, או להתגלות מחדש לפעמים. שימו לב למותגים הקוריאנים שעבדו כל כך קשה להגיע לתודעה ואחכ לעשות לנו שינוי בראש שהם לא סתם זולים. זוכרים ש LG היתה גולדסטאר? קחו את שוק המשפחתיות: קשה לי מאוד להודות בזה, אבל אם אנשים היו משאירים בצד דעות קדומות, המכונית היחידה על הכביש בשוק זה היתה יונדאי I30, ומנגד לא רוכשים ולו יונדאי גץ אחת (לה הילת אמינות חסרת כיסוי ואינסוף חסרונות).
בשוק מכונות הקפה, הפורום בו אני פעיל, אנחנו חיים בעולם פשוט, פשוט מידי. רוצה זול? כרומקס/דלונגי, רוצה להשקיע יותר? גאגיה. רוצה הכי טוב? רנציליו סילביה. לאחרונה נכנס, בקושי רב, מותג חדש - אסקסו. המותג מגובה בחברה חזקה מאוד מאחורי הקלעים ובעיצובים מושכי עין. אני הייתי מראשוני הרוכשים בארץ לפני כמעט 4 שנים. זו היתה יריה באפלה, לא מצאתי כמעט מבחנים ברשת. רכשתי רק בגלל העיצוב וע"פ המפרט הטכני. כל השאר רכשו כנראה רק בזכות העיצוב...
האם זו המציאות הנכונה? אני בטוח שלא! ואני מתאמץ כדי למצוא את האלטרנטיבות. כרגע אני בוחן מכונה מעניינת מאוד, שהגיעה אלי במקרה, מתחרה לסילביה במפרט, עם פוטנציאל למחיר נמוך יותר. האם היא תצליח? האם מישהו יצליח למצוא עליה חומר? לעזאזל, אפילו באתר החברה הרשמי קשה להבין שהיא קיימת. אז בחיפוש בגוגל? הצחקתם אותי. רק מידע מחנויות שמוכרות אותה ומעט מאוד מידע מסייע. אם אני פיספסתי מכונה כזו עד לרגע זה, כל מילה שנכתבה במאמר נכונה.
what's next?

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #10 

knazi כתב:מאמר מעולה, נהנתי לקרוא.

אפשר אולי לקבל עצות על איך להתמודד עם הבעיה?
...
מה אתה יכול לעשות ? קודם כל, ליידע את הקרובים אליך, הכרת המכשול עושה את האדם מודע, מעבר לזה, אם אתה אומר לחבר או מכר: שמע, אתה נעול בחיפושים, יש עוד מנועי חיפוש - הוא עלול בהחלט להשקיע יותר שעות בחיפושים, מה שנקרא: יפליג מעבר לעמוד הראשון.
תודה על התגובות !

Coldwar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 535
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #11 

כתבה מצויינת, נהנתי לקרוא.
למרות שלא חידשת לי אישית משהו, אני בטוח שלכמה דווקא כן. ובכל זאת נהנתי לראות את העמדה שלך בנושא.

היא היתה מקיפה, מנומקת וממוקדת.
מתי הכתבה הבאה?

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3293
נתן תודות: 202 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #12 

התכוונתי לפתרונות כגון איזה ספקי חיפוש אתה ממליץ שאינם מבצעים העדפות?

ובאיזה נושאים זה משפיע.

האם שאני מחפש קובץ בrapidshare דרך גוגל זה גם ישפיע או שלא סביר שחברות שמפציות את התכנים האלו משלמות לגוגל גם ככה ובמקרה הזה לא יתבצע תיעדוף?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #13 

מצטער - אני חושב שקשה מאוד להשפיע על דפוסי מחשבה של אנשים רבים.
אני עדיין מתקשה להאמין כמה אנשים קרובים אליי לא פונים אליי כשהם צריכים לשדרג /לקנות מסך/ מערכת קול וכד, או מחשבים.
זאפ הוא המלך.

טנד' - מזל טוב על המאמר הראשון!

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

קחו לדוגמא עכשיו בYNET - מאפשרים לכם תגובות בתשלום (!!!) תוכלו למצוא מאמר על פייסבוק ואיך לפרסם בו כדי שימצאו אותכם. אבל למי הכתבות האלו מופנות ? למי שכבר נמצא בסבך העניינים.
זו לא קונספירציה, זו התנהלות שוק כמות שהוא.
אין לנו הרבה בחירה בישראל כי מביאים לכאן את מה שחושבים לנכון שילך, אבל עצם העובדה שחלק מאנשי הפורום מזמינים מחו"ל - אומר שהם מכירים בחלופות.
ידע הוא כוח - זה משפט לעוס, אבל נכון. הבעיה היא שמה שעושים בעלי ההון הוא לתת לאנשים את ההרגשה שיש להם ידע - כאשר הידע הזה מנווט אותם לעשות את הבחירה "הנכונה" והיא לכיוונם.
לגבי סטרימרים - אם זיו לא יעלה סקירה - לרוב לא נחפש יותר מדי, גם אנחנו (אני לפחות) שבויים בעולם מסויים. ולכן השבי הזה נקרא: מתוך בורות או מתוך בחירה.
כמה שתעשו יותר רעש בגובה העיניים לאנשים שאתם מכירים, תכניסו להם מודעות על מחסומים שמולם, והם ידעו או תהיה להם את האפשרות לנווט לעוד כיוונים.
Vocare Ad Regnum

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #15 

מאמר מצויין על נושא שלא תמיד חושבים עליו (Y)

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

knazi כתב:התכוונתי לפתרונות כגון איזה ספקי חיפוש אתה ממליץ שאינם מבצעים העדפות?

ובאיזה נושאים זה משפיע.

האם שאני מחפש קובץ בrapidshare דרך גוגל זה גם ישפיע או שלא סביר שחברות שמפציות את התכנים האלו משלמות לגוגל גם ככה ובמקרה הזה לא יתבצע תיעדוף?
...
בנוגע לספקי חיפוש - יש לא מעט, אלטה ויסטה עדיין קיים, גם ליאהו יש חיפושים (הם כבר לא אותם האנשים הרעים, קצת שונים), אתה יודע שמצאת אלטרנטיבה ברגע שמינון המיינסטרים בתוצאות הראשונות נמוך (ז"א - הם יהיו שם, אבל לא פעמיים או שלוש בעשרים הראשונים).
לגבי rapidshare -אני לא כל כך מכיר איך העסק הזה עובד, אבל אם זה מנוע אחד, סביר להניח שאם מישהו עושה ממנו כסף - הוא ידאג להיות בין הראשונים שאתה תמצא ואז תגיע אליו. מי מהאחרים שגם מעלה תכנים אבל לא משקיע את מרצו ואת כספו בפרסום, ימצא את עצמו מדורג נמוך או לא רלבנטי ולא רווחי.
הנושאים בהם תוצאות משפיעות הם רחבים מאוד - היה מוצר שחיפשתי בזמנו שנמצא במעט מאוד מקומות בישראל, האתר שאותו חיפשתי (שהניב את מה שחיפשתי) היה בעמוד השביעי (!!!), הם לא היו מודעים שלא מצאו אותם בחיפוש בישראל (כי אתה יכול גם להגביל תוצאות פר מדינה), כתבו לי תודה באופן אישי ושלחו לי דוגמית של מוצר שאין בישראל וישווק מתישהו בתחילת 2011.

AlonAdler
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60
שם מלא: alonadler
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #17 

זה נכון מאוד.. אבל צריך לדעת גם איך לחפש כדי להגיע ליותר תוצרות רלוונטיות

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #18 

נהנתי לקרוא (Y)
רק הערה קטנה, שנוגעת למנוע החיפוש הנפוץ בעולם. לדעתי, אלגוריתם החיפוש של גוגל (Pagerank, Hilltop ועוד עשרות ומאות בדיקות נוספות שהם עושים) לא משתמש בשום אספקט פירסומי על מנת להציג אתר מסויים לפני האחר (בחלון החיפוש הראשי). במילים אחרות, אין חשיבות לכך ששילמת לגוגל הרבה מאוד כסף לבין המיקום בו האתר שלך יופיע אחרי חיפוש כלשהו (לא להתבלבל עם חלון ה Sponsored links שמופיע בצד בדף החיפוש). זה שאתר א' מופיע לפני אתר ב' קשור לכך שעל פי האלגוריתם שלהם הסיכוי שאתר א' מעניין את "הממוצע" הוא גבוה יותר (ואז ברור שיש יתרון למותגים נפוצים יותר). כמובן שאפקט הכסף נכנס לתוצאות החיפוש בצורה עקיפה ע"י מנגנוני קידום האתרים. ביחס די ישר, החברות בעלות הכסף הם החברות שיוציאו יותר כסף על מנת לגרום לאתר שלהם להיות ראשון (להעלות את ה PageRank של האתר, לייצר יותר קישורים חיצוניים לאתר, להוסיף מילות מפתח, רישום במנועי חיפוש ועוד ועוד ועוד).....

קחו דוגמה: אם תנסו לחפש את המילה ספורט בגוגל תקבלו את הסדר הבא:
1. אתר One
2. אתר ספורט 5
3. חדשות הספורט של Ynet
4. וואלה! ספורט
5. NRG ספורט
6. ספורט נענע
7. ספורט – ויקיפדיה

לדעתי, התצאות פשוט מושלמות למשתמש הממוצע (בטח לא קשורות לשום אלמנט פירסומי)

כמו שקודמי רשם בהודעה שלו, הדבר "הכי מסובך" בעולם הזה הוא לדעת לרשום את המילים הנכונות על מנת להגיע לתוצאה המיוחלת

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

שליחה #19 

המוצרים הטובים דווקא מוצפים למעלה במנועי החיפוש בגלל אתרי Reviews, אם זה cnet, engadget, וגם בלוגרים פרטיים שעושים ביקורות על מוצרים מעניינים.
גיקים ומביני עניין מגלים מוצר, נהנים ממנו, ועושים באז באינטרנט. מייד זה יגיע גם לאתרים כמו זה, ואחר-כך גם אפילו ל-ynet.

דווקא, כך אני חושב, בזכות הדור השני של האינטרנט, השיתוף, פייסבוק, הבלוגים, כל מה שהופך את האינטרנט גם למדיה של הכנסת תכנים ולא רק צריכתם, עושים את השינוי לטובה.

מוצר טוב פשוט יצוף.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #20 

nirmv - השאלה היא אם אתה במקום הנכון.
אם רוב החברים שלך בFB הם חברים שלך באמת - לא מתחייב שמישהו מהם ישתף אותך בתכנים שהם ראו או קראו כאן. בקצרה - אם אתה לא מחפש את זה וחברים שלך לא מחפשים - אתה לא תגיע לשם.
מי שכאן ויודע אחרי מי לעקוב ומאיפה לקבל מידע - מקבל מידע כ"כ מהר ואפילו מכ"כ הרבה מקורות שזה באמת מדהים.
מבטיח לך שאם תשאל את רוב האנשים מה זו חנות מתמחה לאודיו וקולנוע ביתי ושיתנו דוגמא - הם בטח לא ידעו להסביר מה זה בדיוק. או יספרו שזו אחת הרשתות הגדולות. הגדולה של גוגל - זה שזה מה שאנשים מכירים. מעבר לזה שזה גם מהיר בטירוף וכבר מוטבע בלשון כ"כ עמוק - שאני מתקשה להאמין שיש אנשים שיעברו לדרך חיפוש אחרת.

שלח תגובה

חזור אל “כללי”