בעיה בפלזמה של סמסונג, הכדור "מקוטע" חלק מהזמן
שלום,
יש לי פלזמה 42" של סמסונג (כנראה בגלל השעה - לא מצליח להזכר בדגם המדויק. הייתה מאוד מומלצת פה לפני שנתיים בערך, לדעתי משהו עם 90 או 91), ויש לי בעיה בעיקר בשידורי כדורגל - בבעיטות שוער ובעיטות חזקות, הכדור כאילו "מקוטע", זז כמו "סכין חיתוך". (אני משוכנע שתבינו על מה אני מדבר)
ניסיתי לבדוק בעצמי ולא הצלחתי למצוא מה להוריד בהגדרות כדי שה"אפקט" הלא רצוי הזה ייפסק.
אציין שזמן רב הייתי בטוח שמדובר בשידורי ה SD, אבל כרגע עם HD של YES אני חווה את אותה תופעה.
בנוסף - לפעמים נדמה לי שהתמונה "מגורענת" מאוד בשידורי HD (או בסרטים מהמחשב כשמחובר ב HDMI), אבל לא במובן של פקסליזציה אלא בהמוני נקודות נקודות (כמו איפור גרוע או משהו כזה..).
גם זה יכול להיות בגלל אפקט שעדיף להוריד?
אודה לתשובתכם מאוד,
יש לי פלזמה 42" של סמסונג (כנראה בגלל השעה - לא מצליח להזכר בדגם המדויק. הייתה מאוד מומלצת פה לפני שנתיים בערך, לדעתי משהו עם 90 או 91), ויש לי בעיה בעיקר בשידורי כדורגל - בבעיטות שוער ובעיטות חזקות, הכדור כאילו "מקוטע", זז כמו "סכין חיתוך". (אני משוכנע שתבינו על מה אני מדבר)
ניסיתי לבדוק בעצמי ולא הצלחתי למצוא מה להוריד בהגדרות כדי שה"אפקט" הלא רצוי הזה ייפסק.
אציין שזמן רב הייתי בטוח שמדובר בשידורי ה SD, אבל כרגע עם HD של YES אני חווה את אותה תופעה.
בנוסף - לפעמים נדמה לי שהתמונה "מגורענת" מאוד בשידורי HD (או בסרטים מהמחשב כשמחובר ב HDMI), אבל לא במובן של פקסליזציה אלא בהמוני נקודות נקודות (כמו איפור גרוע או משהו כזה..).
גם זה יכול להיות בגלל אפקט שעדיף להוריד?
אודה לתשובתכם מאוד,
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
1. אתה כנראה מתכוון ל-JUDDER שהיא תופעה שאינהרנטית לטכנולוגיה של המסך שלך ובמיוחד במסכים ללא FRAME INTERPOLATION.
אין הרבה מה לעשות בנידון.
2. מדובר על גירעון שקיים במקור. כלומר, בסרט. בין אם זה במכוון (כמו בסרט 300 למשל) או כתוצאה מרגישות חלשה של הסרט/חיישן בתנאי תאורה חשוכים.
זה דומה לרעש HISS שיש בהקלטות ישנות.
אפשר להוריד אותם בעיבוד תמונה אבל אז ייאבד גם חלק מהמידע.
שוב, אין הרבה מה לעשות.
אין הרבה מה לעשות בנידון.
2. מדובר על גירעון שקיים במקור. כלומר, בסרט. בין אם זה במכוון (כמו בסרט 300 למשל) או כתוצאה מרגישות חלשה של הסרט/חיישן בתנאי תאורה חשוכים.
זה דומה לרעש HISS שיש בהקלטות ישנות.
אפשר להוריד אותם בעיבוד תמונה אבל אז ייאבד גם חלק מהמידע.
שוב, אין הרבה מה לעשות.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מדובר בסמסונג Q91.9000es כתב:זו הפעם הראשונה שאני שומע שיש בעיה בפלזמות של סמסונג בתנועה מהירה . .
מהם המקורות שמחוברים למסך ....
מחובר ממיר YES MAX TOTAL עם כבל HDMI של פנסוניק (לא החארטה שמביאים עם הממיר).
גם כשהיה מחובר עם כבל SCART מהממיר הישן הייתה אותה בעיה (אפילו חמורה יותר) בשידורי כדורגל.
אני לא בטוח אם כשאני מחבר את המחשב עם HDMI יש או אין את הבעיה הזאת, צריך לבדוק מחר..
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
ben_shap2ben_shap2 כתב:מדובר בסמסונג Q91.9000es כתב:זו הפעם הראשונה שאני שומע שיש בעיה בפלזמות של סמסונג בתנועה מהירה . .
גם כשהיה מחובר עם כבל SCART מהממיר הישן הייתה אותה בעיה (אפילו חמורה יותר) בשידורי כדורגל.
אני לא בטוח אם כשאני מחבר את המחשב עם HDMI יש או אין את הבעיה הזאת, צריך לבדוק מחר.....
באיזה רזולוצייה מוגדר הממיר שלך .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
7209000es כתב:ben_shap2ben_shap2 כתב:מדובר בסמסונג Q91.9000es כתב:זו הפעם הראשונה שאני שומע שיש בעיה בפלזמות של סמסונג בתנועה מהירה . .
אני לא בטוח אם כשאני מחבר את המחשב עם HDMI יש או אין את הבעיה הזאת, צריך לבדוק מחר.....
באיזה רזולוצייה מוגדר הממיר שלך ....
וזה קורה גם בערוצי HD לא רק בערוצי SD
לגבי התמונה בשידורי HD - כן זה קרה לי גם מהמחשב.9000es כתב:לפי התאור שלך אכן נראה תקלה במסך .?
האם זה קורה גם במקורות אחרים כגון דיוידי ....
לגבי הכדור בכדורגל - לא יצאת לי לראות משחק ממקורות אחרים אז אני לא יכול לדעת.
זה נשמע כמו תקלה? זה ככה ממש מההתחלה שקיבלנו את הטלויזיה (פשוט עכשיו אני לא יכול להאשים את ה SD והבנתי שזו כנראה בעיה אחרת)