פרויקטי DIY עם ילד

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
gusture פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הבן שלי בן 5 ומגיל שנה הוא נמשך לכלי עבודה (אמיתיים לא צעצועים). בגיל שנתיים היה לו כבר ארגז כלים אמיתי כי בצעצוע לא הסכים לשחק. העניין הוא שהוא "נדלק" על כל העניין שגרנו אצל ההורים של אשתי כאשר אבא שלה הוא איש עבודה עם ידיים מעולות ואני ממש לא כזה.
כשעברנו לבית שלנו "נעלם" לו כל הציוד שהיה ביום יום בהישג יד אבל עדיין הוא מאוד נמשך לנושא וליום הולדת הקרוב הוא הודיע לי שהוא מוותר על הצעצועים ורוצה: משור, מקדחה ומברגה. החלטתי לרכוש מברגה (בשביל הבית) ולהתחיל לעשות איתו מידי פרויקטים קטנים שמתאימים גם בשבילו.

יש לכם רעיונות לפרויקטים קטנים שניתן לעשות איתו?

tvholic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2152
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שליחה #2 

לדעתי פשוט תתחילו לעשות דברים שצריך לעשות בבית.
לתלות מדף\תמונה.

הבעיה בפרויקטים עם ילדים זה שלפעמים הם חסרי סבלנות ורוצים לראות מהר את התוצאה הסופית...
של כל דבר עם 4 גלגלים!

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

אם הוא בקטע של חשמל, יש קיטים לבנייה עצמית של מנורות, זמזמים, אינטרקום, מצלמות ועוד...

בלי קשר לזה יש גם לגו טכני, כלומר גם משחק קופסה וגם חיבור לבקר ושליטה על מחשב (RS232). פעם בניתי מנוף וננתי לו פקודות מהמחשב להרים ולהוריד דברים... בשביל הילדים זה כיף.

ילד שלי כבר מסתכל עלי כאשר אני מסדר את הרכב וכאשר אני קודח בשביל להתקין טלויזיה אומנם עדיין מפחד מהרעש של פטישון אך אם פטיש הוא כבר רץ אחרי האמא :-)
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #4 

שולחן קטן, כסא נדנדה, שרפרף לצחצוח שיניים, טיסנים, מכונית מירוץ, והרעיון הכי טוב.... תשאל אותו מה הוא רוצה :wink:
מצטרף לעצתו של JEXY, יש המון סוגים של קיטים, לילדים טכנים (Y)
שיהיה בכיף :D

gusture פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

תודה, אני אבדוק את ההמלצות

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #6 

תן לו ביד מברג ושיפרק איזה טלויזיה או רדיו ישן.‏ ‏

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

יאיר,
טלויזיה זה קצת מסוכן בגלל הקבלים, לא?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #8 

כל עוד היא לא בחשמל,‏ אין שום בעייה בטיחותית

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4970
נתן תודות: 321 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #9 

רדיו בסיסי שקולט FM ןAM תוצרת עצמית עם קבל אוויר עם מוט פחם :P (הילדות שלי עברה כך).

כלים לקנייה - פטישון + מברגה (לא ב100 ש"ח) + ג'קסון (תפס מהיר) + אזניות PELTOR H7 זה חובה בכל בית לדעתי.

אני מכור לכלים מאז הילדות שלי ומאז אני קונה רק את יקר ביותר. כן, אני לא נשוי :D .
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #10 

Shtirlitz אתה רוצה לקנות לילד מסור?
הוא בן 5!
רצוי להתחיל ממברגה/מקדחה, ואז להתקדם.
אני לא הייתי נותן לילד בן 5 מסור, זה דבר מסוכן, מניסיון.

tvholic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

אם לא מסור אז אפשר טסטר שיבדוק חשמל בשקעים... :roll:

:lol: :lol: :lol:
של כל דבר עם 4 גלגלים!

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4970
נתן תודות: 321 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #12 

ariel-ro כתב:Shtirlitz אתה רוצה לקנות לילד מסור?
הוא בן 5!
רצוי להתחיל ממברגה/מקדחה, ואז להתקדם.
אני לא הייתי נותן לילד בן 5 מסור, זה דבר מסוכן, מניסיון.
...
כשאני הייתי בן 7, כבר פירקתי מוקשים ורימונים (לאימונים כמובן) ויריתי ברובה אוויר. אני לא צוחק.

וידוי של שעת לילה:
בפעם הראשונה כשביקשתי מסבא שלי כסף לגלידה (בן 6), הוא אמר תצבע את הקיר. אמרתי שום בעיה, תביא כלים. הביא כלי צביעה ואז נשארה בעיה של הגובה. שאלתי- איך אני מגיע למעלה? הוא ענה - תרכיב סולם. טוב, הביא לי קרשים, מסור, מסמרים ופטיש. כך בניתי את הסולם הראשון שלי :P בגיל 6. עד היום הוא נשמר במחסן כאות לגאווה עצמית :wink: .
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #13 

קבלים של טלויזיה ישנה יכולים עדיין להחזיק עליהם מתח מסוכן, לא הייתי נותן לילד בגיל 5 להתעסק עם זה, מה גם שיש שם לא מעט דברים חדים (קצוות של רכיבים מולחמים למשל).

אני הייתי קונה קיטים של רהיטי ילדים מאיקאה או משהו בסגנון ובונה יחד איתו ואח"כ גם צובע.
זה ייתן לו לדעתי, הרבה יותר סיפוק מאשר סתם לפרק משהו והוא גם יוכל להשוויץ שהוא בנה את זה.....

http://www.ikea.co.il/category/children_furniture
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

tvholic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

MartinHSabag כתב:קבלים של טלויזיה ישנה יכולים עדיין להחזיק עליהם מתח מסוכן, לא הייתי נותן לילד בגיל 5 להתעסק עם זה, מה גם שיש שם לא מעט דברים חדים (קצוות של רכיבים מולחמים למשל).

אני הייתי קונה קיטים של רהיטי ילדים מאיקאה או משהו בסגנון ובונה יחד איתו ואח"כ גם צובע.
זה ייתן לו לדעתי, הרבה יותר סיפוק מאשר סתם לפרק משהו והוא גם יוכל להשוויץ שהוא בנה את זה.....

http://www.ikea.co.il/category/children_furniture
...
(Y)

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #15 

ככה צמחו ה"מנסרים מטכסס" . כבר בגיל חמש הם ביקשו כלי עבודה, עדיף כאלה עם כמה שיותר שיניים... :lol:

shlomok
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 123
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #16 

gusture כתב:הבן שלי בן 5 ומגיל שנה הוא נמשך לכלי עבודה (אמיתיים לא צעצועים). בגיל שנתיים היה לו כבר ארגז כלים אמיתי כי בצעצוע לא הסכים לשחק. העניין הוא שהוא "נדלק" על כל העניין שגרנו אצל ההורים של אשתי כאשר אבא שלה הוא איש עבודה עם ידיים מעולות ואני ממש לא כזה.
כשעברנו לבית שלנו "נעלם" לו כל הציוד שהיה ביום יום בהישג יד אבל עדיין הוא מאוד נמשך לנושא וליום הולדת הקרוב הוא הודיע לי שהוא מוותר על הצעצועים ורוצה: משור, מקדחה ומברגה. החלטתי לרכוש מברגה (בשביל הבית) ולהתחיל לעשות איתו מידי פרויקטים קטנים שמתאימים גם בשבילו.

יש לכם רעיונות לפרויקטים קטנים שניתן לעשות איתו?
...
אני עובד עם הבן שלי מגיל שלוש עם הספר הזה שנקרא Woodshop for Kids:
http://www.amazon.com/Woodshop-Kids-Jac ... 890&sr=1-1

אתה כמובן יכול לקנות לו כלים כגון מקדחה ידנית מסור ומשוף הילדים מסתדרים עם זה מצוין כמובן תחת השגחה.ראה לדוגמא: http://www.amazon.com/Schroeder-Hand-Dr ... d_sim_b_15

יש גם חנות מצןינת בגרמניה, פנה אלי ב PM.

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #17 

כשאני הייתי ילד קטן הייתי אוהב לפרק כל מיני מכשירים ישנים. הייתי מאוד סקרן (גם היום) לדעת איך דברים עובדים.
הייתי מפרק מכשירי וידאו, רדיו-טייפים, בעצם כל דבר שהיה מונח בצד הייתי לוקח לאבא שלי ושואל אותו אם צריך את זה ואם אפשר לפרק.
את רוב הדברים הייתי גם מצליח להרכיב חזרה.
אבא שלי הוא גם סוג של הנדימן כך שתמיד היה לנו מחסן מלא בכלי עבודה מכל הסוגים.

האמת, אני עושה את זה גם היום. הדבר האחרון שפירקתי זה מדפסת לייזר לרמה של גלגלי שיניים רק בגלל שהיא טענה שנתקע דף ואין שום דף תקוע :evil: (וכן, הצלחתי לתקן אותה והיא עובדת היום... מינוס בורג אחד שאבד :oops: )
ולפני זה לקחתי שתי מדפסות תקולות ומהם הרכבתי מדפסת אחת תקינה (או בשפה המקצועית - מישמאש :) )

אני גם מת על המצאות ושכלולים, אני אוהב לקחת משהו ולהפוך אותו למשהו אחר, לתת לו עוד שימושים.
התוספת האחרונה למשרד שלי היא מעמד מפתחות - 4 נקודות תקשורת כפולות RJ-45 התלויות זו לצד זו על הקיר ומפתחות תלויים ע"י מחזיקי מפתחות שעשויים מתקעי RJ-45. (בקרוב בפורום DIY)

לדעתי קיטים זו דרך מעולה להתחיל. אם הוא בקטע של חשמל יש המון אופציות והרבה דברים מאוד יפים ופשוטים שאפשר להכין.
לא הייתי נותן לו מסור או מקדחה בשלב הזה אבל לתלות מדף או תמונה ולתת לו לעשות את החלקים הקלים בעבודות מורכבות (אתה תקדח והוא יתקע דיבלים ויבריג) זו התחלה מעולה.

הייתי נותן לו להכין דברים שימושיים שהוא ישתמש בהם וירגיש סיפוק עצמי - שידה לחדר, שרפרף, כיסא וכו'
הרכבת דברים מאיקאה כמו שאמרו כאן זה גם פתרון מעולה ופשוט.
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #18 

harari כתב: אני גם מת על המצאות ושכלולים, אני אוהב לקחת משהו ולהפוך אותו למשהו אחר, לתת לו עוד שימושים.
התוספת האחרונה למשרד שלי היא מעמד מפתחות - 4 נקודות תקשורת כפולות RJ-45 התלויות זו לצד זו על הקיר ומפתחות תלויים ע"י מחזיקי מפתחות שעשויים מתקעי RJ-45. (בקרוב בפורום DIY)
.
...
גאוני (Y)
יש אישור לאמץ את הרעיון הזה?

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #19 

בטח! חכה יום יומיים אני אעלה הוראות ותמונות לפורום.
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

shlomok
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 123
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #20 

harari כתב: לא הייתי נותן לו מסור או מקדחה בשלב הזה אבל לתלות מדף או תמונה ולתת לו לעשות את החלקים הקלים בעבודות מורכבות (אתה תקדח והוא יתקע דיבלים ויבריג) זו התחלה מעולה.

הייתי נותן לו להכין דברים שימושיים שהוא ישתמש בהם וירגיש סיפוק עצמי - שידה לחדר, שרפרף, כיסא וכו'
הרכבת דברים מאיקאה כמו שאמרו כאן זה גם פתרון מעולה ופשוט.
...
אני חולק עליך, ההפך הוא הנכון, ילדים מסתדרים מצוין עם מקדחה וגם מסור, והשימוש בהם תחת השגחת מבוגר מחזק את הביטחון העצמי ומביא להרגשת סיפוק עצומה לילד. ילד בן 18 יכול להטיס פוגה אבל ילד בן 5 לא יכול לנסר???

השולחן בתמונה נועד במיוחד לילדים שאוהבים לנסר, יש לי כזה בבית :)

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”