פרויקטי DIY עם ילד
הבן שלי בן 5 ומגיל שנה הוא נמשך לכלי עבודה (אמיתיים לא צעצועים). בגיל שנתיים היה לו כבר ארגז כלים אמיתי כי בצעצוע לא הסכים לשחק. העניין הוא שהוא "נדלק" על כל העניין שגרנו אצל ההורים של אשתי כאשר אבא שלה הוא איש עבודה עם ידיים מעולות ואני ממש לא כזה.
כשעברנו לבית שלנו "נעלם" לו כל הציוד שהיה ביום יום בהישג יד אבל עדיין הוא מאוד נמשך לנושא וליום הולדת הקרוב הוא הודיע לי שהוא מוותר על הצעצועים ורוצה: משור, מקדחה ומברגה. החלטתי לרכוש מברגה (בשביל הבית) ולהתחיל לעשות איתו מידי פרויקטים קטנים שמתאימים גם בשבילו.
יש לכם רעיונות לפרויקטים קטנים שניתן לעשות איתו?
כשעברנו לבית שלנו "נעלם" לו כל הציוד שהיה ביום יום בהישג יד אבל עדיין הוא מאוד נמשך לנושא וליום הולדת הקרוב הוא הודיע לי שהוא מוותר על הצעצועים ורוצה: משור, מקדחה ומברגה. החלטתי לרכוש מברגה (בשביל הבית) ולהתחיל לעשות איתו מידי פרויקטים קטנים שמתאימים גם בשבילו.
יש לכם רעיונות לפרויקטים קטנים שניתן לעשות איתו?
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
אם הוא בקטע של חשמל, יש קיטים לבנייה עצמית של מנורות, זמזמים, אינטרקום, מצלמות ועוד...
בלי קשר לזה יש גם לגו טכני, כלומר גם משחק קופסה וגם חיבור לבקר ושליטה על מחשב (RS232). פעם בניתי מנוף וננתי לו פקודות מהמחשב להרים ולהוריד דברים... בשביל הילדים זה כיף.
ילד שלי כבר מסתכל עלי כאשר אני מסדר את הרכב וכאשר אני קודח בשביל להתקין טלויזיה אומנם עדיין מפחד מהרעש של פטישון אך אם פטיש הוא כבר רץ אחרי האמא
בלי קשר לזה יש גם לגו טכני, כלומר גם משחק קופסה וגם חיבור לבקר ושליטה על מחשב (RS232). פעם בניתי מנוף וננתי לו פקודות מהמחשב להרים ולהוריד דברים... בשביל הילדים זה כיף.
ילד שלי כבר מסתכל עלי כאשר אני מסדר את הרכב וכאשר אני קודח בשביל להתקין טלויזיה אומנם עדיין מפחד מהרעש של פטישון אך אם פטיש הוא כבר רץ אחרי האמא
רדיו בסיסי שקולט FM ןAM תוצרת עצמית עם קבל אוויר עם מוט פחם
(הילדות שלי עברה כך).
כלים לקנייה - פטישון + מברגה (לא ב100 ש"ח) + ג'קסון (תפס מהיר) + אזניות PELTOR H7 זה חובה בכל בית לדעתי.
אני מכור לכלים מאז הילדות שלי ומאז אני קונה רק את יקר ביותר. כן, אני לא נשוי
.
כלים לקנייה - פטישון + מברגה (לא ב100 ש"ח) + ג'קסון (תפס מהיר) + אזניות PELTOR H7 זה חובה בכל בית לדעתי.
אני מכור לכלים מאז הילדות שלי ומאז אני קונה רק את יקר ביותר. כן, אני לא נשוי
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
כשאני הייתי בן 7, כבר פירקתי מוקשים ורימונים (לאימונים כמובן) ויריתי ברובה אוויר. אני לא צוחק.ariel-ro כתב:Shtirlitz אתה רוצה לקנות לילד מסור?
הוא בן 5!
רצוי להתחיל ממברגה/מקדחה, ואז להתקדם.
אני לא הייתי נותן לילד בן 5 מסור, זה דבר מסוכן, מניסיון....
וידוי של שעת לילה:
בפעם הראשונה כשביקשתי מסבא שלי כסף לגלידה (בן 6), הוא אמר תצבע את הקיר. אמרתי שום בעיה, תביא כלים. הביא כלי צביעה ואז נשארה בעיה של הגובה. שאלתי- איך אני מגיע למעלה? הוא ענה - תרכיב סולם. טוב, הביא לי קרשים, מסור, מסמרים ופטיש. כך בניתי את הסולם הראשון שלי
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
קבלים של טלויזיה ישנה יכולים עדיין להחזיק עליהם מתח מסוכן, לא הייתי נותן לילד בגיל 5 להתעסק עם זה, מה גם שיש שם לא מעט דברים חדים (קצוות של רכיבים מולחמים למשל).
אני הייתי קונה קיטים של רהיטי ילדים מאיקאה או משהו בסגנון ובונה יחד איתו ואח"כ גם צובע.
זה ייתן לו לדעתי, הרבה יותר סיפוק מאשר סתם לפרק משהו והוא גם יוכל להשוויץ שהוא בנה את זה.....
http://www.ikea.co.il/category/children_furniture
אני הייתי קונה קיטים של רהיטי ילדים מאיקאה או משהו בסגנון ובונה יחד איתו ואח"כ גם צובע.
זה ייתן לו לדעתי, הרבה יותר סיפוק מאשר סתם לפרק משהו והוא גם יוכל להשוויץ שהוא בנה את זה.....
http://www.ikea.co.il/category/children_furniture
- tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
MartinHSabag כתב:קבלים של טלויזיה ישנה יכולים עדיין להחזיק עליהם מתח מסוכן, לא הייתי נותן לילד בגיל 5 להתעסק עם זה, מה גם שיש שם לא מעט דברים חדים (קצוות של רכיבים מולחמים למשל).
http://www.ikea.co.il/category/children_furniture...
אני עובד עם הבן שלי מגיל שלוש עם הספר הזה שנקרא Woodshop for Kids:gusture כתב:הבן שלי בן 5 ומגיל שנה הוא נמשך לכלי עבודה (אמיתיים לא צעצועים). בגיל שנתיים היה לו כבר ארגז כלים אמיתי כי בצעצוע לא הסכים לשחק. העניין הוא שהוא "נדלק" על כל העניין שגרנו אצל ההורים של אשתי כאשר אבא שלה הוא איש עבודה עם ידיים מעולות ואני ממש לא כזה.
יש לכם רעיונות לפרויקטים קטנים שניתן לעשות איתו?...
http://www.amazon.com/Woodshop-Kids-Jac ... 890&sr=1-1
אתה כמובן יכול לקנות לו כלים כגון מקדחה ידנית מסור ומשוף הילדים מסתדרים עם זה מצוין כמובן תחת השגחה.ראה לדוגמא: http://www.amazon.com/Schroeder-Hand-Dr ... d_sim_b_15
יש גם חנות מצןינת בגרמניה, פנה אלי ב PM.
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
כשאני הייתי ילד קטן הייתי אוהב לפרק כל מיני מכשירים ישנים. הייתי מאוד סקרן (גם היום) לדעת איך דברים עובדים.
הייתי מפרק מכשירי וידאו, רדיו-טייפים, בעצם כל דבר שהיה מונח בצד הייתי לוקח לאבא שלי ושואל אותו אם צריך את זה ואם אפשר לפרק.
את רוב הדברים הייתי גם מצליח להרכיב חזרה.
אבא שלי הוא גם סוג של הנדימן כך שתמיד היה לנו מחסן מלא בכלי עבודה מכל הסוגים.
האמת, אני עושה את זה גם היום. הדבר האחרון שפירקתי זה מדפסת לייזר לרמה של גלגלי שיניים רק בגלל שהיא טענה שנתקע דף ואין שום דף תקוע
(וכן, הצלחתי לתקן אותה והיא עובדת היום... מינוס בורג אחד שאבד
)
ולפני זה לקחתי שתי מדפסות תקולות ומהם הרכבתי מדפסת אחת תקינה (או בשפה המקצועית - מישמאש
)
אני גם מת על המצאות ושכלולים, אני אוהב לקחת משהו ולהפוך אותו למשהו אחר, לתת לו עוד שימושים.
התוספת האחרונה למשרד שלי היא מעמד מפתחות - 4 נקודות תקשורת כפולות RJ-45 התלויות זו לצד זו על הקיר ומפתחות תלויים ע"י מחזיקי מפתחות שעשויים מתקעי RJ-45. (בקרוב בפורום DIY)
לדעתי קיטים זו דרך מעולה להתחיל. אם הוא בקטע של חשמל יש המון אופציות והרבה דברים מאוד יפים ופשוטים שאפשר להכין.
לא הייתי נותן לו מסור או מקדחה בשלב הזה אבל לתלות מדף או תמונה ולתת לו לעשות את החלקים הקלים בעבודות מורכבות (אתה תקדח והוא יתקע דיבלים ויבריג) זו התחלה מעולה.
הייתי נותן לו להכין דברים שימושיים שהוא ישתמש בהם וירגיש סיפוק עצמי - שידה לחדר, שרפרף, כיסא וכו'
הרכבת דברים מאיקאה כמו שאמרו כאן זה גם פתרון מעולה ופשוט.
הייתי מפרק מכשירי וידאו, רדיו-טייפים, בעצם כל דבר שהיה מונח בצד הייתי לוקח לאבא שלי ושואל אותו אם צריך את זה ואם אפשר לפרק.
את רוב הדברים הייתי גם מצליח להרכיב חזרה.
אבא שלי הוא גם סוג של הנדימן כך שתמיד היה לנו מחסן מלא בכלי עבודה מכל הסוגים.
האמת, אני עושה את זה גם היום. הדבר האחרון שפירקתי זה מדפסת לייזר לרמה של גלגלי שיניים רק בגלל שהיא טענה שנתקע דף ואין שום דף תקוע
ולפני זה לקחתי שתי מדפסות תקולות ומהם הרכבתי מדפסת אחת תקינה (או בשפה המקצועית - מישמאש
אני גם מת על המצאות ושכלולים, אני אוהב לקחת משהו ולהפוך אותו למשהו אחר, לתת לו עוד שימושים.
התוספת האחרונה למשרד שלי היא מעמד מפתחות - 4 נקודות תקשורת כפולות RJ-45 התלויות זו לצד זו על הקיר ומפתחות תלויים ע"י מחזיקי מפתחות שעשויים מתקעי RJ-45. (בקרוב בפורום DIY)
לדעתי קיטים זו דרך מעולה להתחיל. אם הוא בקטע של חשמל יש המון אופציות והרבה דברים מאוד יפים ופשוטים שאפשר להכין.
לא הייתי נותן לו מסור או מקדחה בשלב הזה אבל לתלות מדף או תמונה ולתת לו לעשות את החלקים הקלים בעבודות מורכבות (אתה תקדח והוא יתקע דיבלים ויבריג) זו התחלה מעולה.
הייתי נותן לו להכין דברים שימושיים שהוא ישתמש בהם וירגיש סיפוק עצמי - שידה לחדר, שרפרף, כיסא וכו'
הרכבת דברים מאיקאה כמו שאמרו כאן זה גם פתרון מעולה ופשוט.
גאוניharari כתב: אני גם מת על המצאות ושכלולים, אני אוהב לקחת משהו ולהפוך אותו למשהו אחר, לתת לו עוד שימושים.
....
יש אישור לאמץ את הרעיון הזה?
אני חולק עליך, ההפך הוא הנכון, ילדים מסתדרים מצוין עם מקדחה וגם מסור, והשימוש בהם תחת השגחת מבוגר מחזק את הביטחון העצמי ומביא להרגשת סיפוק עצומה לילד. ילד בן 18 יכול להטיס פוגה אבל ילד בן 5 לא יכול לנסר???harari כתב: לא הייתי נותן לו מסור או מקדחה בשלב הזה אבל לתלות מדף או תמונה ולתת לו לעשות את החלקים הקלים בעבודות מורכבות (אתה תקדח והוא יתקע דיבלים ויבריג) זו התחלה מעולה.
הרכבת דברים מאיקאה כמו שאמרו כאן זה גם פתרון מעולה ופשוט....
השולחן בתמונה נועד במיוחד לילדים שאוהבים לנסר, יש לי כזה בבית