קניית מסך ביבוא מקביל

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
coolooc פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 119
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב

אני מעוניין במסך של סוני 46w5500, נותני השירות אינם ישפאר אלא יבואנים מקבילים.
בשיחה שלי עם החנויות נאמר לי שהמסכים חדשים לחלוטין, האריזות לעולם לא נפתחו וללא כל בעיה.
האם יש למישהו נסיון עם מסכים שנקנו מיבואן מקביל, האם אפשר לסמוך על נותני השירות במקרה של תקלה?

תודה.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #2 

אני אישית נגד רכישה מיבוא מקביל .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4936
נתן תודות: 517 פעמים
קיבל תודות: 689 פעמים

שליחה #3 

9000es כתב:אני אישית נגד רכישה מיבוא מקביל .
...
כנ"ל

tvholic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2152
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שליחה #4 

אני לא נגד קנייה מייבוא מקביל, רק צריך לשים לב שהפרשי המחיר שווים את זה.
לכל דבר יש מחיר...

אתה יכול להכנס לפורום מסחר ושיווק ולקרוא שם לא מעט ביקורות לא חיוביות גם על ייבוא רשמי וגם על ייבוא מקביל.
חוצמזה, פעמים רבות אפשר לקרוא בפורום על מסכים שיותר מתאימים לארץ ומיובאים ע"י יבואנים מקבילים.
של כל דבר עם 4 גלגלים!

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1656 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #5 

כל ההבדל הוא שכנראה האחריות במקרה של תקלה היא קצת יותר טובה.אם אין תקלות אז לא משנה מי הביא את המסך

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 987
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #6 

לא מדוייק בכלל.

לעיתים ייבוא מקביל מביא מסכים מחודשים - כאלה שתוקנו או היו אצל מישהו בבית ונפגמו ולעיתים אין להם מושג שזה המצב ומבחינתם הם מוכרים חדש כי הספק שמספק להם זה לא רוב סיטונאי מהתחום ולא היצרן או המפיץ הרשמי.

לעיתים אחרות מדובר על מוצר שאינו מתאים לארץ מכל מיני סיבות, שיטות שידור, מתח וכו', ובמקרים כאלה המוצר עובר התאמה בצורה לא מקצועית ולא ע"פ הסטנדרטים של היצרן על מנת לעבוד בארץ ובגלל זה אורך החיים שלו מתקצר ויש גם סיכוי גדול יותר לתקלות חריגות (פלזמה שנשרפת למשל בגלל בעיות מתח).

עניין נוסף, אולי לא קריטי, בייבוא מקביל יש סיכוי שלא מקבלים ספר הוראות נורמלי - יכול להיות ספר בקוריאנית ללא תרגום לאנגלית, על עברית אין בכלל על מה לדבר.

ועניין אחרון, בתחומים מסויימים יש יצרנים שמתרגמים את התפריט של המערכת לעברית או מוסיפים תמיכת מדינה שבייבוא מקביל לרוב לא תקבלו. למשל במצלמות של אולימפוס מייבוא מקביל אין את העברית של אולימפוס.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78829
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #7 

בגדול יש כמה נושאים שצריך לשים לב אליהם:

1. האם זה מודל שמיועד לישראל. יבואנים מקבילים לעיתים משיגים סחורה שמיועדת לאיזור אחר בעולם וזו גם הסיבה למחיר הזול.

2. אחריות. במידה ומדובר בחברה קטנה (עם 2-3 עובדים) הם יכולים לסגור מחרתיים ולהמנע מלתת שירות כלל. בנוסף, אין להם גב כלכלי כך שאם יש תקלות, לא בטוח שהם יוכלו לטפל בנושא או להחליף מסך. אין להם לרוב את המשאבים לטפל בתקלות רציניות ובוודאי שלא להחליף מסך במידה והתקלה רצינית.

זה נכון שמסכים זה דבר די אמין אבל אני מניח שיש לך ביטוח על הרכב. במוצרים קטנים לא צריך ביטוח, כי זה יוצא יותר כלכלי לבטח את זה בעצמך (קרי: לקחת את הסיכון שאם זה יתקלקל תצטרך לרכוש חדש). כשמדובר בדברים יקרים כמו בית, רכב, מסך - יוצא כבר פחות כלכלי לבטח את זה בעצמך. המקבילה של זה במוצרים כאלה זה אחריות.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”