להמשך הכתבה - במעריב צרכנותהוועדה שהקים משרד התקשורת לבחינת שוק התקשורת צפויה להמליץ על ביטול ההמצאה הישראלית הייחודית: גורם מתווך בין תשתית האינטרנט לצרכן, שעולה לנו כ‭1.8-‬ מיליארד שקל בשנה. המשמעות: הוזלה ניכרת ואמיתית בחשבון התקשורת. המהלך עשוי למחוק כ‭50%-‬ מהכנסותיהן של ‭,012‬ נטוויז'ן ובזק בינלאומי...
בכירים בענף התקשורת מעריכים: ועדת חייק תבטל הצורך בספקיות האינטרנט
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78907
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
1. זו לא המצאה ישראלית - זו המצאה אמריקאית שנעלמה בהדרגה במהלך העשור האחרון.
2. זו גישה נכונה לדעתי, הפיצול הזה עושה נזק לתחום. גם ככה מדובר כיום על שלוש חברות, וזה בעצם היעד צריך להיות - 3 חברות שמשלבות שירותי רשת עם תשתית. כלומר בזק עם בזב"ל, הוט עם נטוויז'ן וככל הנראה גוף שלישי שמורכב מ-012 ואולי חברת החשמל או חברת תשתית שלישית.
2. זו גישה נכונה לדעתי, הפיצול הזה עושה נזק לתחום. גם ככה מדובר כיום על שלוש חברות, וזה בעצם היעד צריך להיות - 3 חברות שמשלבות שירותי רשת עם תשתית. כלומר בזק עם בזב"ל, הוט עם נטוויז'ן וככל הנראה גוף שלישי שמורכב מ-012 ואולי חברת החשמל או חברת תשתית שלישית.
אני דווקא לא מסכים עם הנושא בצורה שעופר הציג, אני חושב שכן צריך לאפשר להוט גם לספק שירותי אינטרנט, ולא רק תשתית.
אני בעד שתהיה תחרות בנושא שתהיה לי אפשרות לעבור בין ספקיות, אולי אני רוצה חברה אחרת באינטרנט כי אני גולש במהירות נמוכה שהאיכות לא הכי תשפיע ואני רוצה את המחיר הכי נמוך.
תחרות זה טוב ופה עוצרים אותה.
אני בעד שתהיה תחרות בנושא שתהיה לי אפשרות לעבור בין ספקיות, אולי אני רוצה חברה אחרת באינטרנט כי אני גולש במהירות נמוכה שהאיכות לא הכי תשפיע ואני רוצה את המחיר הכי נמוך.
תחרות זה טוב ופה עוצרים אותה.
LCD 32
SAMSUNG T220P
logitech x-530
CPU I-5 2500
8GB RAM
750GB SAMSUNG
XTREMER
העלאת תמונות
רקעים יפים
SAMSUNG T220P
logitech x-530
CPU I-5 2500
8GB RAM
750GB SAMSUNG
XTREMER
העלאת תמונות
רקעים יפים
אתה מתכווין שעכשיו נחזור לתקופה החשוכה הזו שבה, אני משלם על 2.5 ומקבל 1.6 ? או שבבזב"ל מעכבים טורנטים?oferlaor כתב:1. זו לא המצאה ישראלית - זו המצאה אמריקאית שנעלמה בהדרגה במהלך העשור האחרון.
2. זו גישה נכונה לדעתי, הפיצול הזה עושה נזק לתחום. גם ככה מדובר כיום על שלוש חברות, וזה בעצם היעד צריך להיות - 3 חברות שמשלבות שירותי רשת עם תשתית. כלומר בזק עם בזב"ל, הוט עם נטוויז'ן וככל הנראה גוף שלישי שמורכב מ-012 ואולי חברת החשמל או חברת תשתית שלישית....
הרי אם היום עושים שייפ לתעבורה מה יקרה אם הספק יהיה בעל התשתית ?
אני לא מוכן שיקחו לי את האקספון שלי
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78907
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
אם יתנו לבזק ולהוט בעצמם לספק אינטרנט, מהר מאוד לא יראו את כל שאר הספקיות. סביר להניח שהוט תבלע את אחת הספקיות בכדי להפוך לשחקנית ראשית בתחום (אני לא מתמצא בבעלויות הצולבות מספיק בשביל לדעת אם זה יהיה את NETVISION או את 012).
והשניה תלך כנראה עם חברה סלולרית (אורנג'?).
והשניה תלך כנראה עם חברה סלולרית (אורנג'?).
אם הלובי בכנסת של בזק והוט מספיק חזק ההחלטה תעבור בקלות. למרות ההיגיון הבסיסי בהחלטה אני לא בטוח שזה דווקא יעבוד לטובת הצרכנים לטווח הארוך, כלומר הוזלת מחירים לא נראה מהשינוי.הראיה היא המחירים של התשתית - באלה אין שינויים או מבצעים וקיים תיאום עקרוני בין הוט לבזק.