רעש בתמונה בצפייה ב HD
-
m3csl
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 901
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
UserName אחלה שאלה .. לא חשבתי לבדוק זאת..
מסתבר שהגרעיניות \ רעש \ שלג הנ"ל מופיעים גם שמנגנים במחשב בכל אחת מהתכנות שציינתי.
האם ייתכן שההגדרות של ה MPC השפיעו על ניגון בכל תכנה אחרת (שימוש במקודדים שלו) וגרמו לזה ??
או שזה בסרט עצמו (מדובר ב GREEN ZONE בגרסת 720P )
מסתבר שהגרעיניות \ רעש \ שלג הנ"ל מופיעים גם שמנגנים במחשב בכל אחת מהתכנות שציינתי.
האם ייתכן שההגדרות של ה MPC השפיעו על ניגון בכל תכנה אחרת (שימוש במקודדים שלו) וגרמו לזה ??
או שזה בסרט עצמו (מדובר ב GREEN ZONE בגרסת 720P )
It's Five O'Clock Somewhere
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20179
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
איפה הרעש? לא רואים כלום אחרי שהקטנתה את התמונה.
תעלה את המקור למשהו כמו IMGUR.COM.
תעלה את המקור למשהו כמו IMGUR.COM.
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4966
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
לדעתי ברוב המקרים הגרעיניות היא במקור וגם בסצינות כהות מכיוון שכמו במצלמות סטילס איכות וגודל החיישן משפיעה
המון בסצינות קשות אלו.
המון בסצינות קשות אלו.
לרוב זה קורה בכותר בלוריי שלא עבר קידוד.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20179
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אכן רוב הסיכויים שזאת "בעיית" גרעיניות. בד"כ בסרטי אנימציה אין את זה. למשל סרטים כמו BOLD וUP לא שמתי לב לזה.
כך שאם יש לך סרטי אנימציה, תפעיל אותם ותראה אם הגרעיניות קיימת גם שם.
דוגמא לסרט עם גרעיניות מוגזמת - הסרט 300.kipikipod כתב:ה"בעיה" היא במקור.
יש סרטים ללא התופעה הנ"ל כמו אווטאר, ויש סרטים שאפילו מוסיפים בכוונה (Grain) כמו בסרטי מלחמה, כדי ליצור תחושה "קולנועית"....
- UserName
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1236
- שם מלא: JonathanK
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
תשים את זה על מסך 105" FHD עם מערכת קולנוע ביתית על FULL ווליום, תשכח בכלל שיש שם את הגרעיניות.m3csl כתב:אז מה התחושה הקולנועית פה בדיוק ?? מבחינתי זה פגם לי בחווית הצפיה בסרט . הרגשתי כאילו יש לי בעיה בכיול של המסך....
לדוגמה כשהלכתי לנסיך הפרסי ביס פלאנט ראיתי גרעיניות שלא ממש מרגיזה ומעצבנת ומאחוריה יש תמונה יפהפיה, כמובן שזה מאחר ובקולנוע הרזולוציה היא פי 3 יותר מ-HD.
אכן, ב300 באמת יש גרעיניות מטורפת, אבל מן הסתם שזה מכוון....TheCoolest כתב:אכן רוב הסיכויים שזאת "בעיית" גרעיניות. בד"כ בסרטי אנימציה אין את זה. למשל סרטים כמו BOLD וUP לא שמתי לב לזה.
דוגמא לסרט עם גרעיניות מוגזמת - הסרט 300.kipikipod כתב:ה"בעיה" היא במקור.
יש סרטים ללא התופעה הנ"ל כמו אווטאר, ויש סרטים שאפילו מוסיפים בכוונה (Grain) כמו בסרטי מלחמה, כדי ליצור תחושה "קולנועית".......
אני אישית לא מת על זה, אבל זה קיים וזה בטח לא בעיה במסך, אבל כן, אפשר "לצמצם" את התופעה עם קודקים נכונים \ נגן מתאים.
(לדעתי) "החוויה הקולנועית" של הגרעיניות רק הורסת מכוון שכל הסרט אתה יכול לראות מצוין ופתאום בסצנה או שתיים אתה תראה גרעיניות וזה רק הורס את החוויה.
וזה לא משנה אם אתה תראה את זה על 103" או 50" , מקרן או LED..
וזה לא משנה אם אתה תראה את זה על 103" או 50" , מקרן או LED..
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
m3csl
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 901
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
טוב אם כבר התרחב הדיון אז אני אשמח להתמקד ספציפית בסרט הנידון GREN ZONE (מישהו ראה? .. מאט דיימון... סרט חביב להפליא)..
הבעסה היא שהגרעיניות היא לא רק בסצינות חשוכות כמו זו שצירפתי ,אלא גם בסצינות "חשוכות למצה" (נקרא להן ככה) ...
עוד תופעה ששמתי לב אליה בסרטים ב FHD היא שהצבעים וגווניהם יותר מכוונים לתמונה כמו בשנות ה-70 .. כמה ששיחקתי עם הכיול (הורדת עוצמת האדומים, שינוי מצבי התמונה וכו') התמונה שהתקבלה היתה עם צבעים חמימים עם נטייה להדגיש כתומים ואדומים... רק SAGG CARPET חסר לי בסלון להשלים את חווית הצפייה ..
(בצפייה בסדרות בHD התמונה היתה עם גוונים טבעיים כך שברור שמדובר בסרט עצמו)
תופעה מוכרת ??
הבעסה היא שהגרעיניות היא לא רק בסצינות חשוכות כמו זו שצירפתי ,אלא גם בסצינות "חשוכות למצה" (נקרא להן ככה) ...
עוד תופעה ששמתי לב אליה בסרטים ב FHD היא שהצבעים וגווניהם יותר מכוונים לתמונה כמו בשנות ה-70 .. כמה ששיחקתי עם הכיול (הורדת עוצמת האדומים, שינוי מצבי התמונה וכו') התמונה שהתקבלה היתה עם צבעים חמימים עם נטייה להדגיש כתומים ואדומים... רק SAGG CARPET חסר לי בסלון להשלים את חווית הצפייה ..
(בצפייה בסדרות בHD התמונה היתה עם גוונים טבעיים כך שברור שמדובר בסרט עצמו)
תופעה מוכרת ??
It's Five O'Clock Somewhere