כונן פלאש מול הארד-דיסק
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
כבר "זכיתי" לראות כרטיסי זיכרון שפשוט מפסיקים לפעול. ככה סתם ללא שימוש מסיבי.
הארד דיסקים קורסים שיצא לי לראות, קרסו לאחר עבודה ממושכת.
קיצור לפחות מבחינתי כרטיסי זיכרון או פלאש לאו דווקא אמינים יותר
הארד דיסקים קורסים שיצא לי לראות, קרסו לאחר עבודה ממושכת.
קיצור לפחות מבחינתי כרטיסי זיכרון או פלאש לאו דווקא אמינים יותר
העם דורש..... כל מיני דברים
אתם מסבכים אותי.
אני שואל את כל השאלות בגלל שאני מתלבט בין לקנות TM200 של פנסוניק שמבוסס על כונן פלאש בגודל של 16GB שמספיק לצלם כשעתיים באיכות FHD לבין HS200 גם של פנסוניק המבוסס על הארד-דיסק של 80GB שמספיק לצלם כ10 שעות.
הTM יצא קצת זמן אחרי הHS, ובשניהם ניתן להקליט גם על כרטיס זיכרון.
הם זהים כמעט לחלוטין, וההבדלים הקטנים פועלים לטובת TM, סוללה מחזיקה כ10% זמן יותר,קל יותר ממנו, פתרו איתו בעיות עיצוב שהיו בHS וכו'. ההבדל היחידי שפועל לטובת הHS הוא גודל הארד-דיסק.
אני שואל את כל השאלות בגלל שאני מתלבט בין לקנות TM200 של פנסוניק שמבוסס על כונן פלאש בגודל של 16GB שמספיק לצלם כשעתיים באיכות FHD לבין HS200 גם של פנסוניק המבוסס על הארד-דיסק של 80GB שמספיק לצלם כ10 שעות.
הTM יצא קצת זמן אחרי הHS, ובשניהם ניתן להקליט גם על כרטיס זיכרון.
הם זהים כמעט לחלוטין, וההבדלים הקטנים פועלים לטובת TM, סוללה מחזיקה כ10% זמן יותר,קל יותר ממנו, פתרו איתו בעיות עיצוב שהיו בHS וכו'. ההבדל היחידי שפועל לטובת הHS הוא גודל הארד-דיסק.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
אל תקנה HD למצלמה.
HD בעל חלקים נעים וסתם מישהוא יניח את המצלמה מהר מדי או משהוא כזה וילך הHD.
SPACE גם חיצוני עולה לא הרבה קנה כזה ותשאר עם פלאש במצלמה .
מה שגם המחירים של פלאש צונחים עוד שנה פי שתיים נפח יעלה חצי מהיום וכך הלאה.
עדיף לך אפילו לקנות שני פלאש...
HD בעל חלקים נעים וסתם מישהוא יניח את המצלמה מהר מדי או משהוא כזה וילך הHD.
SPACE גם חיצוני עולה לא הרבה קנה כזה ותשאר עם פלאש במצלמה .
מה שגם המחירים של פלאש צונחים עוד שנה פי שתיים נפח יעלה חצי מהיום וכך הלאה.
עדיף לך אפילו לקנות שני פלאש...
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
מסכים
למצלמה נראה לי עדיף פלאש.
אבל אל תתייחס לזה כאל מחסן שתאגור בו קבצים והם בטוחים
תוריד ותגבה.
אני חחיב לומר שכל הקלטות מכל הפורמטים שצילמתי הרבה מאוד שנים אחורה
עובדות מעולה
טפו טפו
למצלמה נראה לי עדיף פלאש.
אבל אל תתייחס לזה כאל מחסן שתאגור בו קבצים והם בטוחים
תוריד ותגבה.
אני חחיב לומר שכל הקלטות מכל הפורמטים שצילמתי הרבה מאוד שנים אחורה
עובדות מעולה
טפו טפו
העם דורש..... כל מיני דברים
כונני SSD רחוקים להיות במקום בו הם רוצים להיות.
יש להם בעיות ביצועים, בעיקר בכתיבה, הביצועים שלהם נופלים מאלה של HDD. בעיה נוספת -יש מספר פעמים מוגבל שבו ניתן לכתוב לבלוק מסויים ב FLASH. לחברות ה SSD יש טכניקות להקטין את התופעה הזו, על ידי מה שנקרא wear levelling, אבל הבעיה קיימת.
למי שרוצה לבדוק ביצועים, או בדק כבר וחושב שאני טועה לגבי מהירות הכתיבה, זהירות - צריך לדעת איך למדוד. לכוננים (מכל סוג) יש cache ואם לא מבצעים את הבדיקה בצורה נכונה, אפשר לקבל תוצאות הרבה יותר טובות מהמציאות.
יש להם בעיות ביצועים, בעיקר בכתיבה, הביצועים שלהם נופלים מאלה של HDD. בעיה נוספת -יש מספר פעמים מוגבל שבו ניתן לכתוב לבלוק מסויים ב FLASH. לחברות ה SSD יש טכניקות להקטין את התופעה הזו, על ידי מה שנקרא wear levelling, אבל הבעיה קיימת.
למי שרוצה לבדוק ביצועים, או בדק כבר וחושב שאני טועה לגבי מהירות הכתיבה, זהירות - צריך לדעת איך למדוד. לכוננים (מכל סוג) יש cache ואם לא מבצעים את הבדיקה בצורה נכונה, אפשר לקבל תוצאות הרבה יותר טובות מהמציאות.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
פירמוט מלא הוא כתיבה לכל דבר, מומלץ למלא פירמוט מהיר שרק מאפס את הטבלאות.
מספר הכתיבות לבלוק בSSD נע בין 1000 למליון, וזה תלוי באלף ואחד פרמטרים. בוא נגיד שמומלץ ככל הנראה להתרחק מהכוננים הזולי (יחסית) שנכנסו לשוק הבייתי בחצי השנה האחרונה, כמו אלה שנמכרים ברשת LTQ ורשת השנהב.
מספר הכתיבות לבלוק בSSD נע בין 1000 למליון, וזה תלוי באלף ואחד פרמטרים. בוא נגיד שמומלץ ככל הנראה להתרחק מהכוננים הזולי (יחסית) שנכנסו לשוק הבייתי בחצי השנה האחרונה, כמו אלה שנמכרים ברשת LTQ ורשת השנהב.
בלינק הזה
http://www.legitreviews.com/article/1005/5/
יש REVIEW על כונן SSD מסויים, אבל יש בו גם טבלא השוואתית לדגמים אחרים. אני מניח שאם תחפש ברשת תמצא עוד המון מידע על ביצועים.
ההמלצה שלי היא לדחות קניית SSD ככל האפשר, אלא אם כן אתה ממש חייב.
הייתה לי שיחה לפני שבוע אם מישהו פנימי באחת החברות שמפתחת ומוכרת את המוצרים האלה (מדובר על מישהו שהוא חלק מארגון פיתוח - לא איש שיווק), והוא אמר לי מפורשות שהם עדיין לא מוכנים עם מוצר, למרות שיש להם מוצר בחוץ.
בעברית - המוצר לא בשל. תוסיף על זה את המחיר היקר, ותבין שמדובר על השלב שבו מוכרים משהו לא בשל - במחיר יקר.
בעוד שנה זה יעלה הרבה פחות - ויהיה הרבה יותר מוצלח. זו דעתי.
http://www.legitreviews.com/article/1005/5/
יש REVIEW על כונן SSD מסויים, אבל יש בו גם טבלא השוואתית לדגמים אחרים. אני מניח שאם תחפש ברשת תמצא עוד המון מידע על ביצועים.
ההמלצה שלי היא לדחות קניית SSD ככל האפשר, אלא אם כן אתה ממש חייב.
הייתה לי שיחה לפני שבוע אם מישהו פנימי באחת החברות שמפתחת ומוכרת את המוצרים האלה (מדובר על מישהו שהוא חלק מארגון פיתוח - לא איש שיווק), והוא אמר לי מפורשות שהם עדיין לא מוכנים עם מוצר, למרות שיש להם מוצר בחוץ.
בעברית - המוצר לא בשל. תוסיף על זה את המחיר היקר, ותבין שמדובר על השלב שבו מוכרים משהו לא בשל - במחיר יקר.
בעוד שנה זה יעלה הרבה פחות - ויהיה הרבה יותר מוצלח. זו דעתי.