PC Audio Output + DAC
שלום לכולם,
לאחר התלבטות בנושא קניית DAC "תקציבי" לשילוב במערכת עלו לי מס' שאלות:
קבצי המוסיקה שלי, ברובם, מקודדים ב-44.1KHZ (לפי תצוגה בתוכנה QuickTime)
כאשר אני מגדיר את היציאה הדיגיטלית במחשב, יש לי אפשרות לבחור בין 16 ו-24 ביט, וכמו כן בין 44.1KHZ לבין 96KHZ.
1. אני רוצה לוודא שהבנתי נכון, כאשר אני מנגן קובץ אשר שמור כ-44.1KHZ ב-96KHZ למעשה המחשב מבצע לו UPSAMLE ?
2. האם נגן כמו foobar2000 יודע להתאים את היציאה לפי הקובץ המנגן ?
3. בנושא DAC, האם עדיף כזה שמבצע Upsample ל-24bit\192khz או שעדיף אחד שעובד bit perfect ומפענח ללא oversample רק ב-16\44.10KHZ ?
4. מה היתרון שבניגון דרך WASAPI ע"פ ניגון רגיל ?
תודה,
תומר
לאחר התלבטות בנושא קניית DAC "תקציבי" לשילוב במערכת עלו לי מס' שאלות:
קבצי המוסיקה שלי, ברובם, מקודדים ב-44.1KHZ (לפי תצוגה בתוכנה QuickTime)
כאשר אני מגדיר את היציאה הדיגיטלית במחשב, יש לי אפשרות לבחור בין 16 ו-24 ביט, וכמו כן בין 44.1KHZ לבין 96KHZ.
1. אני רוצה לוודא שהבנתי נכון, כאשר אני מנגן קובץ אשר שמור כ-44.1KHZ ב-96KHZ למעשה המחשב מבצע לו UPSAMLE ?
2. האם נגן כמו foobar2000 יודע להתאים את היציאה לפי הקובץ המנגן ?
3. בנושא DAC, האם עדיף כזה שמבצע Upsample ל-24bit\192khz או שעדיף אחד שעובד bit perfect ומפענח ללא oversample רק ב-16\44.10KHZ ?
4. מה היתרון שבניגון דרך WASAPI ע"פ ניגון רגיל ?
תודה,
תומר
אנסה לפשט את דבריי:
רוב המוסיקה שלי שמורה בפורמט של 44.1KHZ, השאלה האם כשאני מנגן מוזיקה כזאת Bit Perfect דרך יציאה דיגיטלית ל-DAC, האם עדיף שהוא יבצע את ההמרה לאנלוגי ב-44.1KHZ או שיעשה OVER-SAMPLE ויעלה את זה ל-192KHZ ?
תודה
רוב המוסיקה שלי שמורה בפורמט של 44.1KHZ, השאלה האם כשאני מנגן מוזיקה כזאת Bit Perfect דרך יציאה דיגיטלית ל-DAC, האם עדיף שהוא יבצע את ההמרה לאנלוגי ב-44.1KHZ או שיעשה OVER-SAMPLE ויעלה את זה ל-192KHZ ?
תודה
זה לא מה שקובע את התוצאה הסופית, כלומר DAC שלא עושה over sample מה שנקרא NOS לאNuXeR כתב:אנסה לפשט את דבריי:
תודה...
בהכרח ישמע יותר טוב מ DAC שאינו.
לצערי אין לי יכולת לעשות מבחן שמיעה של DAC NOS מול DAC שכן מבצע.
אני מנסה להבין לפחות "על הנייר"...
ההתלבטות שלי כרגע בין DAC'ים היא בין הבאים:
[left]Music Fidelity V-DAC
VALAB NOS DAC
Cambridge Audio DACMAGIC 1
Entech number cruncher 203.2 DAC
KECES USB DAC[/left]
אני מנסה להבין לפחות "על הנייר"...
ההתלבטות שלי כרגע בין DAC'ים היא בין הבאים:
[left]Music Fidelity V-DAC
VALAB NOS DAC
Cambridge Audio DACMAGIC 1