תגובות למדריך: קלית קפה במחבת
- Kerenfood
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 902
- נתן תודות: 122 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
- יצירת קשר:
בא נעשה סדר, דווקא נחמד לי השירשור הזה
אתה בטח מתכוון למקינטות, נקח חברה רצינית כמו ביילטי, שמייצרת לא רק מקינטות אלא גם סירים ומחבתות ומתפארת בזה ש הכלים שלה בטוחים לשימוש
לסירים שלהם יש ציפוי שנקרא NON TOCIX
אבל המקינטות בסך הכל מרתיחות מים ל100 מעלות והתהליך הוא קצר מאד.
בנוסף, אם תבדוק את הבריקה שלך תראה ש החלק העליון שלה שבא במגע עם הקפה עבר פוליש רציני ביותר ובכך מקטין את שטח המגע של המתכת בקפה .
לא כל שכן ה סירפופ עשוי מאלומיניום בלחצנות משהו ברמה של סלמי , אתה שם אותו על להבת הגז ללא נוזלים כך שהוא מגיע לדרגות חום גבוהות מאד "גבולות הכיריים שלך" ובנוסף הפולים שנעשים קשים יותר ויותר מסתובבים בפנים ושורטים את האלומיניום כך שבסופו של יום אתה תשתה אלומיניום עם הקפה.
וחוץ מזה , מי אמר ש האיטלקים צודקים? ומי אמר שהם לא מתים ?
אתה בטח מתכוון למקינטות, נקח חברה רצינית כמו ביילטי, שמייצרת לא רק מקינטות אלא גם סירים ומחבתות ומתפארת בזה ש הכלים שלה בטוחים לשימוש
לסירים שלהם יש ציפוי שנקרא NON TOCIX
אבל המקינטות בסך הכל מרתיחות מים ל100 מעלות והתהליך הוא קצר מאד.
בנוסף, אם תבדוק את הבריקה שלך תראה ש החלק העליון שלה שבא במגע עם הקפה עבר פוליש רציני ביותר ובכך מקטין את שטח המגע של המתכת בקפה .
לא כל שכן ה סירפופ עשוי מאלומיניום בלחצנות משהו ברמה של סלמי , אתה שם אותו על להבת הגז ללא נוזלים כך שהוא מגיע לדרגות חום גבוהות מאד "גבולות הכיריים שלך" ובנוסף הפולים שנעשים קשים יותר ויותר מסתובבים בפנים ושורטים את האלומיניום כך שבסופו של יום אתה תשתה אלומיניום עם הקפה.
וחוץ מזה , מי אמר ש האיטלקים צודקים? ומי אמר שהם לא מתים ?
בקשר להעברת חום - זה פרמטר חשוב לאחידות הקליה וגם הבישול. בבישול אורז למשל ממש לא חייבים לבשל בסיר עם תחתית עבה, סיר דק עם הולכת חום גבוהה עושה עבודה עדיפה כי הבישול נעצר מיידית.
בקשר לאלומיניום - יש מצב שאתה צודק?
בקשר לאלומיניום - יש מצב שאתה צודק?
what's next?
קליה במחבת.
כמההערות ברשותך.
כפי שכבר שמת לב הקליה לא כל כך אחידה,ולדעתי אפשר להגיע לקליות טובות עם מחבת.
ראשית,יותר מידי פולים,לא רצוי מעל שכבת פולים אחת,בדיוק כפי שנדרש בקליה בתנור,נכון,הכמות קטנה ומעצבנת בשכבה אחת,לכן אני גם טוען שקליה בווק לא טובה במקרה הזה כיוון שרוב החום מצטבר בתחתית ויש מספר רב של שכבות של פולי קפה,הכי טוב מחבת גדול מברזל יצוק.
שנית,לא רצוי לקלות מספר זנים יחד,בטח לא זנים שדורשים זמן קליה שונה ,אני מוכן להתחייב שהטנזניה בקליה הזאת הוא הכי בהיר-צריך יותר זמן קליה מאחרים,והקוסטריקה הוא הכי "כהה",יתכן גם הדג'ימה,שפוליו קטנים יותר.
את המוץ רואים היטב,אבל הוא שרוף,זה מעיד על טמפרטורה גבוה מאוד בתחילת הקליה,מבחינתי רצוי לחמם את המחבת לטמפרטורות לא כל כך גבוהות,כמובן לא להפסיק לנער,וכשמתחילים הפיצוצים רצוי להרחיק את המחבת מהאש למספר שניות,להחזיר, ולחזור חלילה,ואת הפולים שנקלו קודם להרחיק לדפנות החצוניות של המחבת על מנת להרחיקם ממוקד החום.
בהצלחה.
כפי שכבר שמת לב הקליה לא כל כך אחידה,ולדעתי אפשר להגיע לקליות טובות עם מחבת.
ראשית,יותר מידי פולים,לא רצוי מעל שכבת פולים אחת,בדיוק כפי שנדרש בקליה בתנור,נכון,הכמות קטנה ומעצבנת בשכבה אחת,לכן אני גם טוען שקליה בווק לא טובה במקרה הזה כיוון שרוב החום מצטבר בתחתית ויש מספר רב של שכבות של פולי קפה,הכי טוב מחבת גדול מברזל יצוק.
שנית,לא רצוי לקלות מספר זנים יחד,בטח לא זנים שדורשים זמן קליה שונה ,אני מוכן להתחייב שהטנזניה בקליה הזאת הוא הכי בהיר-צריך יותר זמן קליה מאחרים,והקוסטריקה הוא הכי "כהה",יתכן גם הדג'ימה,שפוליו קטנים יותר.
את המוץ רואים היטב,אבל הוא שרוף,זה מעיד על טמפרטורה גבוה מאוד בתחילת הקליה,מבחינתי רצוי לחמם את המחבת לטמפרטורות לא כל כך גבוהות,כמובן לא להפסיק לנער,וכשמתחילים הפיצוצים רצוי להרחיק את המחבת מהאש למספר שניות,להחזיר, ולחזור חלילה,ואת הפולים שנקלו קודם להרחיק לדפנות החצוניות של המחבת על מנת להרחיקם ממוקד החום.
בהצלחה.
- Kerenfood
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 902
- נתן תודות: 122 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
- יצירת קשר:
תודה לכולכם על ההערות הבונות,
סערת המוחות שהתחוללה פה ב יממה האחרונה זה הדבר הכי טוב שקרה לי בתקופת עיסוקי בקליית קפה.
אני שמח ש מצאתי את הפינה הזאת שיש את מי לשאול ויש מי שמקשיב, חבל שרק בתחום הקפה
ושוב תודה למוטי על ההזדמנות שנתת לי , כך ירבו.
לאלה מכם ש סקרנים לדעת מה עוד אני עושה מוזמנים להתרשם
www.kerenfood.com[url]
סערת המוחות שהתחוללה פה ב יממה האחרונה זה הדבר הכי טוב שקרה לי בתקופת עיסוקי בקליית קפה.
אני שמח ש מצאתי את הפינה הזאת שיש את מי לשאול ויש מי שמקשיב, חבל שרק בתחום הקפה
ושוב תודה למוטי על ההזדמנות שנתת לי , כך ירבו.
לאלה מכם ש סקרנים לדעת מה עוד אני עושה מוזמנים להתרשם
www.kerenfood.com[url]