יחס ניגודיות

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
idoyno פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
בחנתי לאחרונה טלויזיות LCD 32 ולא מעט טלויזיות בעלות יחס ניגודיות של 1:20000 ואפילו 1:30000 היו איכותיות יותר מכאלה עם 1:10000. אני לא מדבר על איזו חברה קוראנית עם 1:30000 מול טושיבה של 1:10000, אני מדבר אפילו על הבדלים בין טושיבה לפנאסוניק ושאר טלויזיות מבית טוב.

מה פשר העניין? האם יחס הניגודיות לא באמת מעיד על איכות?

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #2 

idoyno כתב:שלום,
בחנתי לאחרונה טלויזיות LCD 32 ולא מעט טלויזיות בעלות יחס ניגודיות של 1:20000 ואפילו 1:30000 היו איכותיות יותר מכאלה עם 1:10000. אני לא מדבר על איזו חברה קוראנית עם 1:30000 מול טושיבה של 1:10000, אני מדבר אפילו על הבדלים בין טושיבה לפנאסוניק ושאר טלויזיות מבית טוב.

מה פשר העניין? האם יחס הניגודיות לא באמת מעיד על איכות?
...
idoyno

אתה יכול לפרט בקשר לחברות הקוראניות .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

idoyno פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

לא התכוונתי לחברה ספציפית. הנקודה היא שאני לא מדבר יחס ניגודיות גבוה בחברה מחורבנת מול יחס ניגודיות נמוך יחסית בחברה איכותית. אני מדבר על פערים גדולים ביחס הניגודיות בין שתי חברות איכותיות, שאר הנתונים כמעט זהים, הכיוונון דומה ולמרות הכל הטלויזיה בעלת יחס הניגודיות הנמוך חדה וטובה יותר.
\
איך זה יתכן?

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #4 

קודם כל, בד"כ הצהרות של יצרנים לגבי ניגודיות, הם קשקוש, גם אצל יצרנים מכובדים.
אין תקן מחייב שמכריח אותם למדוד ניגודיות בצורה מסוימת או למדוד ניגודיות בכלל.
גם אם מדידת הניגודיות היא אמיתית, ישנם סוגים שונים של ניגודיות. למשל:
ON OFF CONTRAST : היחס בין התמונה הבהירה ביותר לבין הכהה ביותר שהמסך יכול להציג. בד"כ במסכים שתלויים במנגנוני קונטרסט דינמי ומסוגלים לכבות לחלוטין את התאורה כאשר התמונה שחורה לגמרי, המספר הזה יהיה גבוה מאוד.
אנסי קונטרסט: יחס קונטרסט זה נמדד כאשר המסך הוא לוח שחמט ואז קשה יותר להפעיל מנגנונים דינמיים שמשפיעים על כל התמונה. כאן ישנו יתרון למסכים עם ניגודיות טבעית גבוהה ולמסכי לד עם תאורה מקומית ולא צידית.
בכל מקרה אין נוסחא שתקבע איזה מסך יראה טוב יותר בהתחשב בפרמטרים האלה ועל שניהם אפשר לעבוד.
עדיף ששניהם יהיו גבוהים ככל האפשר ותמיד צריך לראות איך התוצאה בשטח, כלומר איכות התמונה.

idoyno פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

אז למעשה אתה אומר שאין לדעת ע"פ אילו קריטריונים נקבע היחס בכל דגם/חברה, אבל בכל אופן כדי לשאוף ליחס ניגודיות גבוהה ככל האפשר?
לי בכל אופן יש בבית LCD עם 1:10000 והתמונה חדה וטבעית יותר מהרבה טלויזיות עם יחס ניגודיות גבוהה יותר שראיתי בחנויות שונות.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #6 

אני אומר, לא לקנות על סמך נתוני יצרן, הם בד"כ קשקוש.
מומלץ לקרוא ביקורות מקצועיות מאנשים שבדקו מדדו וצפו בצורה אוביקטיבית.
מומלץ כמובן לראות מסך בענים שלך, אך כאן ישנה בעיה של כיול ותנאי תאורה שונים בחנות מאשר בבית.

idoyno פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

תודה.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”