אילו רמקולים עדיף לק"ב? סט סטליטים או שדרוג חלק מהרמקולים שיש לי?
התחדשתי ברסיבר YAMAHA 465
ברשותי 2 רמקולים מדפיים של Polk Audio דגם Monitor 30 שכרגע משמשים כקדמיים.
כרגע יש לי סנטר של Infinity שעוד לא החלטתי אם להשאירו
ושאר הרמקולים זולים וישנים של DOME.
השאלה היא אם עדיף לקנות 2 רצפתיים ולהעביר את המדפיים להיות אחוריים (ואז אין לי סאב)
או שכבר עדיף לקנות סט כמו למשל HKTS11 Harman Kardon (האם הם משתלבים טוב עם הרסיבר?) או סט אחר בסגנון?
השימוש העיקרי הוא קולנוע ביתי ולא מוזיקה.
ברשותי 2 רמקולים מדפיים של Polk Audio דגם Monitor 30 שכרגע משמשים כקדמיים.
כרגע יש לי סנטר של Infinity שעוד לא החלטתי אם להשאירו
ושאר הרמקולים זולים וישנים של DOME.
השאלה היא אם עדיף לקנות 2 רצפתיים ולהעביר את המדפיים להיות אחוריים (ואז אין לי סאב)
או שכבר עדיף לקנות סט כמו למשל HKTS11 Harman Kardon (האם הם משתלבים טוב עם הרסיבר?) או סט אחר בסגנון?
השימוש העיקרי הוא קולנוע ביתי ולא מוזיקה.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14360
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
אם אתה מעביר את הפולק להיות אחוריים, זה לא מאוד משנה איזה יהיו הקדמיים.
אבל...הסנטר כן חשוב שיהיה מאותו סידרה של הקדמיים, קח את זה בחשבון.
סאב אפשר להוסיף אח"כ ולא חשוב איזה.
סאב אפשר להוסיף אח"כ ולא חשוב איזה.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14360
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
אם אתה אוהב את הסאונד שלו, תנסה לבדוק קדמיים מאותה סידרה.flipper כתב:זה אומר שאין לי טעם להשאיר את הסנטר של ה infinity?...
טלHD כתב:אם אתה מעביר את הפולק להיות אחוריים, זה לא מאוד משנה איזה יהיו הקדמיים.
סאב אפשר להוסיף אח"כ ולא חשוב איזה....
אם יש תכנון לשמוע מוזיקה רב ערוצית או לשמוע מוזיקה שהוקלטה בסטראו ב 5 רמקולים (יש כאלה שמעדיפים את זה כהדמיה לסראונד), אז עדיף שהאחוריים יהיו מאותה חברה כמו הקדמיים על מנת לשמור על גוון סאונד.
אם השימוש הוא לק"ב בלבד - אין שום צורך.
בכל מקרה, כמו שטל ציין, מאוד מומלץ שהסנטר יהיה מאותה חברה ומאותה סדרה של הקדמיים.
ארז
חפשי בלוחות יד שניה
יש כאן משהוא מאוד מעניין של פולק אודיו.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=33978
קצת מעבר לתקציב שלך, אבל כנראה ששוה את זה, כולל גם סאב מובנה כך שיחסוך לך הוצאה עתידית.
בהצלחה ואל תשכחי לספר לנו מה קנית
קצת מעבר לתקציב שלך, אבל כנראה ששוה את זה, כולל גם סאב מובנה כך שיחסוך לך הוצאה עתידית.
בהצלחה ואל תשכחי לספר לנו מה קנית
Re: חפשי בלוחות יד שניה
תודה, הבעיה שאני לא מתמצאת ואין לי מושג איך לוודא שרמקולים יד שניה אכן במצב טוב.Adix כתב:יש כאן משהוא מאוד מעניין של פולק אודיו.
בהצלחה ואל תשכחי לספר לנו מה קנית...
אחת הסיבות שחשבתי לקנות סט הוא לחסוך את ה"בלגן" של ההתאמות (וכנראה זה גם חסכון כספי)
בדרך כלל המצב של רמקולים יד שניה במצב מצויין, הדבר נכון שבעתיים עבור רמקולים יקרים מכיוון שבדרך כלל הרוכש שמר עליהם מכל משמר.flipper כתב:תודה, הבעיה שאני לא מתמצאת ואין לי מושג איך לוודא שרמקולים יד שניה אכן במצב טוב.Adix כתב:יש כאן משהוא מאוד מעניין של פולק אודיו.
בהצלחה ואל תשכחי לספר לנו מה קנית...
אחת הסיבות שחשבתי לקנות סט הוא לחסוך את ה"בלגן" של ההתאמות (וכנראה זה גם חסכון כספי)...
לגבי התאמה, כדאי ואף רצוי לבדוק אותם עם הרסיבר שלך.
ככלל, באודיו רצוי ומומלץ יד שניה, הציוד בדרך כלל לא מתקלקל או מתיישן ומחיר יד שניה יהיה בדרך כלל חצי ממחיר חדש או פחות.
לגבי סט, חובב מוזיקה בדרך כלל יברח מסט כמו מאש, סט סטליטים נשמע גרוע יותר מכל רמקול מדפי סביר.
תודה, אני בהחלט אשקול זאת.Adix כתב:
בדרך כלל המצב של רמקולים יד שניה במצב מצויין, הדבר נכון שבעתיים עבור רמקולים יקרים מכיוון שבדרך כלל הרוכש שמר עליהם מכל משמר.
לגבי התאמה, כדאי ואף רצוי לבדוק אותם עם הרסיבר שלך.
ככלל, באודיו רצוי ומומלץ יד שניה, הציוד בדרך כלל לא מתקלקל או מתיישן ומחיר יד שניה יהיה בדרך כלל חצי ממחיר חדש או פחות.
לגבי סט, חובב מוזיקה בדרך כלל יברח מסט כמו מאש, סט סטליטים נשמע גרוע יותר מכל רמקול מדפי סביר....
איך בודקים יד שניה עם הרסיבר שלי לפני הקניה?
ד"א יש עוד בעיה "קטנה" שלא חשבתי עליה קודם - יש לי חתולה... מה שאומר שרוב הסיכויים שרמקולים רצפתיים יהפכו למתקן גירוד.
יש לזה פיתרון?
- ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
בקשר לפולק אודיו שהציעו לך ביד שניה אני יכול לומר ששמעתי את הרמקולים האלה יותר מפעם אחת,ולדעתי זה אחד הרמקולים המהנים שתמצאי.
אם הכל תקין אין מה לחשוב פעמיים.מה גם שיש להם סאב אקטיבי שתוכלי לחבר אותו לרסיבר שיש לך ולהנות מתוצאה מושלמת בקולנוע.
אם הכל תקין אין מה לחשוב פעמיים.מה גם שיש להם סאב אקטיבי שתוכלי לחבר אותו לרסיבר שיש לך ולהנות מתוצאה מושלמת בקולנוע.
- ofir-harlev
- חבר ותיק

ואגב ,להיות הכי בטוחה תלכי עם הרסיבר שלך ותחברי אותו לרמקולים שאתה רוצה לרכוש.
לא מאמין שמישהו שמוכר רמקולים לא יסכים לדבר....
לא מאמין שמישהו שמוכר רמקולים לא יסכים לדבר....
הולכים לראות ולשמוע.flipper כתב:אתם מתחילים לשכנע אותיofir-harlev כתב:ב
אם הכל תקין אין מה לחשוב פעמיים....
אבל איך באמת יודעים שהכל תקין?...
לוקחים איתך את המגבר שלך ומחברים לרמקולים או להפך.
שואלים בני כמה הרמקולים ואם עברו תיקון (אפשר לא להתבייש ולבקש לראות קבלה)
אם הכל טוב והצליל מוצא חן בענייך, פותחים את הארנק ומתחילים להנות.
- ofir-harlev
- חבר ותיק

קודם כל מסתכלים על האלמנטים לראות שהם שלמים והכל בסדר.{זה כלל ראשון}flipper כתב:אתם מתחילים לשכנע אותיofir-harlev כתב:ב
אם הכל תקין אין מה לחשוב פעמיים....
אבל איך באמת יודעים שהכל תקין?...
אחרי זה החיצוניות של הרמקול...אל תשכחי שלרמקול יד שניה יכול להיות פה ושם שריטה קטנה או משהו בסגנון...אבל לראות שאין לו מכות או שבירות זה מאד חשוב.
ואחרי זה לשמוע אותו ולראות שהוא לטעמך