מה עדיף? סראונד 6.1 או 7.1?
תענה לי על השאלה הזאת - כמה כותרים אתה מכיר ב 6.1 וכמה ב 7.1 ? זה ייתן לך את התשובה לשאלה הראשונה.
לדעתי, הפורמט 5.1 הוא הפופולארי ביותר. אם אין לך חדר ייעודי לק"ב, אז למי יש מקום לדחוף עוד סנטר אחורי (ל 6.1 ) או עוד 2 סראונד צדדי (ל 7.1) ?
בשביל לענות על השאלה השניה צריך להתנסות במערכת 7.1 ובכותר מתאים. לא התנסיתי....
ארז
לדעתי, הפורמט 5.1 הוא הפופולארי ביותר. אם אין לך חדר ייעודי לק"ב, אז למי יש מקום לדחוף עוד סנטר אחורי (ל 6.1 ) או עוד 2 סראונד צדדי (ל 7.1) ?
בשביל לענות על השאלה השניה צריך להתנסות במערכת 7.1 ובכותר מתאים. לא התנסיתי....
ארז
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
זה מביא אותי לשאלה אבל אפתח עליה משאל בדיון אחר...
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
אם אתה יושב במיקום המדויק על פי החישוב של מערכת 7.1 והרמקולים שלך נמצאים בחדר המאפשר שמיעה אולטימטיבית 7.1 ויש לך תוכן שהוא 7.1 אז כמובן ש7.1 עדיף.
אבל...............
אם אתה שומע מוזיקה (כלומר סטריאו) גם הרסיבר הכי משוכלל עם המעבד הכי טוב שיש לא יצליח לבצע המרה מדויקת מסטריאו ל7.1 כך שתוכל ממש להגיד WOW, במקום זה תקבל רשרושים, צילצולים וזמזומים מיותרים ולא מובנים מה שיביא אותך לתשובה שבשביל מוזיקה צריך סטריאו ורמקול 3WAY ובשביל הסרטים לבחור מצב בו הם הוקלטו (5.1 או 6.1 או 7.1).
אבל...............
אם אתה שומע מוזיקה (כלומר סטריאו) גם הרסיבר הכי משוכלל עם המעבד הכי טוב שיש לא יצליח לבצע המרה מדויקת מסטריאו ל7.1 כך שתוכל ממש להגיד WOW, במקום זה תקבל רשרושים, צילצולים וזמזומים מיותרים ולא מובנים מה שיביא אותך לתשובה שבשביל מוזיקה צריך סטריאו ורמקול 3WAY ובשביל הסרטים לבחור מצב בו הם הוקלטו (5.1 או 6.1 או 7.1).
רסיברים עם יכולת של 11.2 וכו' לא אמורים לנגן כותרים שהוקלטו ב13 ערוצי שמע.............
מה שהם עושים זה לקחת פסקול של 5.1 ואפילו של 2.0 ולהוסיף לו נפח צליל ובמה הרבה יותר רחבה ממה
שהוא הוקלט במקור וזאת ע"י שימוש באחד ממצבי הDSP שלו. זה מתאים בעיקר לחדרי האזנה גדולים מאוד .
בין אם אוהבים את זה או לא או אם הבמאי התכוון שכך זה ישמע זה כבר סיפור אחר לגמרי.
לפותח השרשור , שים את הרמקולים האיכותיים יותר ביציאות הסראונד הרגילות של הרסיבר.
כמו שאמרו לך קודם גם ככה מעל 90 אחוז מהסרטים הם בעלי פסקול 5.1 בלבד וכך גם כדאי לשמוע אותם.
אם תרצה להוסיף סראונד אחורי או לא זה כבר עניין של יכולת מיקום בסלון שלך וגם עניין של טעם.
מנסיון שלי זה בהחלט מוסיף לחוויה אבל עושה את הסלון מה זה מכוער.............................
מה שהם עושים זה לקחת פסקול של 5.1 ואפילו של 2.0 ולהוסיף לו נפח צליל ובמה הרבה יותר רחבה ממה
שהוא הוקלט במקור וזאת ע"י שימוש באחד ממצבי הDSP שלו. זה מתאים בעיקר לחדרי האזנה גדולים מאוד .
בין אם אוהבים את זה או לא או אם הבמאי התכוון שכך זה ישמע זה כבר סיפור אחר לגמרי.
לפותח השרשור , שים את הרמקולים האיכותיים יותר ביציאות הסראונד הרגילות של הרסיבר.
כמו שאמרו לך קודם גם ככה מעל 90 אחוז מהסרטים הם בעלי פסקול 5.1 בלבד וכך גם כדאי לשמוע אותם.
אם תרצה להוסיף סראונד אחורי או לא זה כבר עניין של יכולת מיקום בסלון שלך וגם עניין של טעם.
מנסיון שלי זה בהחלט מוסיף לחוויה אבל עושה את הסלון מה זה מכוער.............................
יניברון כתב:הסיבה שאני שואל החאח שלחבר שלי במערכת יש סנטר גם מאחורה, ואז ששומעים טלוויזיה/סרט/מוסיקה, זה נשמע כאילו אתה "במרכז" ושהדמויות מדברות אליך ולצידך ולא ביניהם על המסך....[/quote
זה קורה כאשר אתה מפעיל את מצב ה7CHANNEL STEREO .
כשרואים סרט עדיף להמנע מלהשתמש במצב זה ולשים על מצב רגיל כאשר קיים DD או DTS וכו.
או להשתמש במצב PROLOGIC2 כשיש פסקול שמשודר בPCM ....