Shed כתב:1. אני לא מצליח להבין את השנאה הגדולה הזו, שלא לומר הכמיהה למצב בו תוכלו לשמוח לאיד. לא יודע מה אתכם, אני אף פעם לא שמח לראות הומלס, גם אם פעם הוא היה אוליגרך שהעלים מס.
2. למדינת ישראל יש אינטרס מאוד ברור שחזון המכונית החשמלית יצליח לקרום עור וגידים. אם באמת תוך עשור או יותר יצליח העולם להשתחרר מהתלות המוחלטת שלו בנפט המרוויחה הגדולה מכך תהיה מדינת ישראל, אשר אויביה יאבדו את אחד הנכסים האסטרטגים הגדולים ביותר שלהם.
3. החברה הישראלית, כמו כל חברה אחרת בעולם, מחליטה/מעדיפה לפעמים להשקיע בעסק X או Y על מנת לקדם אינטרסים חברתיים. לדוגמא: אני חושב שצריך לתת לאינטל הטבות מס, כדי לשכנע אותה לבנות עוד מפעל ולפרנס כ-5000 משפחות (במעגל ראשון ושני). הטבת המס הזו, כמה שהיא צורמת לעין, עדיין עדיפה וזולה יותר למשלם המיסים הישראלי, מאשר לשלם דמי אבטלה ולהשקיע ברווחה של אותן 5000 משפחות.
...
1 - אין לי בעיה עם אוליגרכים , חלקם הגדול הם אנשים די בסדר שעבדו קשה והיה להם מזל משגע , והם מינפו אותו עד הקצה . ואני לא מקנא בהם
יש לי בעיה עם מישהו שדואג בצורות אלו ואחרות שהעם ישלם עבורו והוא עוד חורץ לשון אח"כ
וכן, במקרה הספציפי הזה , אני בהחלט הייתי רוצה שיקרה להם את זה . וד"א הם היחידים
2 - לא . יש אולי לכול העולם לא לישראל . וזאת מסיבה פשוטה מאוד , אם אתה חושב שהפטרו דולרים האלו לא מתועלים כבר היום להשגת מינוף פוליטי אתה פשוט חי בסרט .
לך תקרא קצת על קרנות ריבוניות , ואח"כ תנסה לשחק אותה ד"ר פסיג , ואני מבטיח לך שלא תוכל לישוןו בלילה .
ולכן ישראל לא תהנה מכך כל כך , אבל היא תשלם עבור הניסוי כי מדינות אחרות כולל צרפת (שמחזיקה מניות ברנו אאל"ט ), לא מוכנה לשלם . אבל לעופרים יש מדינה והם יודעים את מי לשמן
3 - לא. אינטל זה סיפור אחד , ועופר זה סיפור אחר . אני מציע שתעשה שיעורי ביית כי זה פשוט מגילה שלמה