ייעוץ למיקום רמקולים (5.1(

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
bard1988 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 92
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום, רציתי לבקש המלצה לתליית רמקולים אחוריים BOSE 161 , כרגע הקדמיים שלי הם משהו מעפאן כזה של פנסוניק וכרגע אין סנטר ולא סאב, אך בעתיד הקרוב אני מתכנן לקנות את ה VCS10 של בוס , לגבי הרמקולים הקדמיים אני מחכה לשיפוץ ואז נחליף, בנתיים אני צריך להחליט איזה אורך של כבל לקנות (ראיתי כבל של פיליפס במחיר סביר מאוד באיביי, http://cgi.ebay.com/New-Philips-24-gaug ... ltDomain_0, שני גלילים כאלו +משלוח באזור ה33 דולר, אם יש משהו אחר, טוב יותר ובמחיר סביר אשמח לשמוע, אגב הרסיבר שלי הוא YAMAHA RX361 , בכל מקרה כרגע אני אשמח להמלצה באיזה גובה הרמקולים צריכים להיות , הסלון הוא ככה :
WxHxL
330
x
237
x
563

הטלויזיה צמודה לקיר והספה צמודה לקיר בצד השני (עד כדי המשענת שהיא כ 15 סמ)

לסיכום : אני מעוניין לדעת באיזה גובה הם צריכים להיות ומה המרחק בינהם (המומלץ והמינ')
תודה מראש,
בר

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #2 

נשמח לסרטוט של הסלון, או לפחות שתצלם תמונות של הסלון, ותעלה לפה

bard1988 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

ariel-ro כתב:נשמח לסרטוט של הסלון, או לפחות שתצלם תמונות של הסלון, ותעלה לפה
...
בבקשה, אם צריך עוד מידות\נתונים תגידו ואני אמדוד , תודה שוב על העזרה
http://img840.imageshack.us/i/salonsketch.jpg/
שרטוט של הסלון
 שרטוט של הסלון

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

קידמיים- אם הם יהיו מדפיים, אז בגובה האוזניים(במידה האפשר), אם הם ריצפתיים אז כמובן שעל הרצפה- זה בקשר לגובה.
בקשר למרחק, הם כמובן יושבים על הקיר של הטלוויזיה, לכיוון הפינות, אבל רצוי שלא יהיו ממש בפינה, אלא תרחיק אותם קצת מהקירות.

סנטר- מתחת לטלוויזיה.

אחוריים-אני לא בטוח באיזה גובה, אבל אני חושב שבגובה האוזן, בקשר למרחק, אותו דבר כמו הקידמיים, קרוב לפינות החדר, אבל לא ממש בפינה.

סאבוופר-זאת החלטה אישית, אני הייתי שם אותו דווקא באיזור שאתה יושב, כי 5 וחצי מטר זה מרחק גדול, אלא אם יש לך איזה סאבוופר מטורף.

בנוסף, כמובן כל הרמקולים מכוונים לאיזור השמיעה.

בכל מקרה, חכה לעוד קצת תגובות, ובהצלחה (Y)

bard1988 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

ariel-ro כתב:קידמיים- אם הם יהיו מדפיים, אז בגובה האוזניים(במידה האפשר), אם הם ריצפתיים אז כמובן שעל הרצפה- זה בקשר לגובה.
בקשר למרחק, הם כמובן יושבים על הקיר של הטלוויזיה, לכיוון הפינות, אבל רצוי שלא יהיו ממש בפינה, אלא תרחיק אותם קצת מהקירות.

סנטר- מתחת לטלוויזיה.

אחוריים-אני לא בטוח באיזה גובה, אבל אני חושב שבגובה האוזן, בקשר למרחק, אותו דבר כמו הקידמיים, קרוב לפינות החדר, אבל לא ממש בפינה.

סאבוופר-זאת החלטה אישית, אני הייתי שם אותו דווקא באיזור שאתה יושב, כי 5 וחצי מטר זה מרחק גדול, אלא אם יש לך איזה סאבוופר מטורף.

בנוסף, כמובן כל הרמקולים מכוונים לאיזור השמיעה.

בכל מקרה, חכה לעוד קצת תגובות, ובהצלחה (Y)
...
תודה רבה על התשובה, כרגע לצערי זה רמקולים מעפנים הקדמיים, ומכיוון שהמזנון לא מאפשר את תליית הרמקולים בכל מקום לצערי הם יהיו מצידי הטלויזיה.. לגבי הסנטר אני אשים אותו אכן מתחת לטלויזיה
כרגע אין סאב ולא חשבתי איפה לשים אותו עדיין אז לא כזה קריטי , האחוריים מאוד חשוב כדי לדעת איזה אורך להזמין, מה אתם חושבים על הלינק שפרסמתי בהתחלה (הכבלים של פיליפס)

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

לא טוב מצידי הטלוויזיה, כי ממרחק כזה, אתה לא תרגיש הבדל בין ימין ושמאל, זה ישמע כ"מונו"
אם תוכל לצלם את הקיר הקידמי, שנדע איך הוא נראה, ואולי יש אופציות אחרות למיקום הרמקולים.
כבלים אתה יכול לקנות מפה-
http://www.mediagalaxy.co.il/rec/612
אני עם הכבלים האלה, והם בסדר גמור.

bard1988 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

ariel-ro כתב:לא טוב מצידי הטלוויזיה, כי ממרחק כזה, אתה לא תרגיש הבדל בין ימין ושמאל, זה ישמע כ"מונו"
אם תוכל לצלם את הקיר הקידמי, שנדע איך הוא נראה, ואולי יש אופציות אחרות למיקום הרמקולים.
כבלים אתה יכול לקנות מפה-
http://www.mediagalaxy.co.il/rec/612
אני עם הכבלים האלה, והם בסדר גמור.
...
תודה רבה על ההמלצה :] אני כנראה באמת אקנה את הכבלים האלו, כי הם יחסית זולים והמרחק מתאים לי. שוב אני אבקש, מאוד חשוב לי לדעת באיזה גובה לתלות את הסראונד

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

קרדיט למשתמש טלHD:

אחוריים אפשרי החל מגובה האוזן ובמידה וגבוהה יותר ניתן לתלות בזוית לכיוון נקודת הישיבה/האזנה.

bard1988 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

ariel-ro כתב:קרדיט למשתמש טלHD:

אחוריים אפשרי החל מגובה האוזן ובמידה וגבוהה יותר ניתן לתלות בזוית לכיוון נקודת הישיבה/האזנה.
...
תודה רבה, הבנתי לגבי הגובה והזווית, אבל כפי שאפשר לראות בסרטוט של הסלון שלי, הספה צמודה לקיר, אז לשים את הסראונד כלפי מטה :X? זה בסדר?

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

למה אתה מתכוון ב"כלפי מטה"?

bard1988 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

ariel-ro כתב:למה אתה מתכוון ב"כלפי מטה"?
...
למטה= רצפה : [

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

אני אסביר לך.
אתה צריך שהרמקול יפנה לכיוון המאזין, שזה כרגע הספה.
אם תשים את הרמקול בגובה האוזניים, אז אתה מתעלם מהציר האנכי, ומכוון רק על הציר האופקי, והכיוון הוא לספה.
ברגע שאתה מתחיל להגביהה את הרמקולים, אתה תצטרך לכוון אותם גם בציר האנכי, שזה יוצר שאתה מטה אותם למטה, לכיוון הספה.
ככל שתגביהה את הרמקולים, ההטייה למטה תיהיה בזווית חדה יותר.
כמובן, שלא מטים את הרמקים בזווית של 70 מעלות למטה, בדר"כ מטים אותם בזוויות של 15-30מעלות.

אני חשבתי, שהתכוונת בכיוון מטה, שהאלמנטים והכל, מופנים ב90מעלות למטה, שזה בעצם שהרמקול תלוי הפוך.

bard1988 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

ariel-ro כתב:אני אסביר לך.
אתה צריך שהרמקול יפנה לכיוון המאזין, שזה כרגע הספה.
אם תשים את הרמקול בגובה האוזניים, אז אתה מתעלם מהציר האנכי, ומכוון רק על הציר האופקי, והכיוון הוא לספה.
ברגע שאתה מתחיל להגביהה את הרמקולים, אתה תצטרך לכוון אותם גם בציר האנכי, שזה יוצר שאתה מטה אותם למטה, לכיוון הספה.
ככל שתגביהה את הרמקולים, ההטייה למטה תיהיה בזווית חדה יותר.
כמובן, שלא מטים את הרמקים בזווית של 70 מעלות למטה, בדר"כ מטים אותם בזוויות של 15-30מעלות.

אני חשבתי, שהתכוונת בכיוון מטה, שהאלמנטים והכל, מופנים ב90מעלות למטה, שזה בעצם שהרמקול תלוי הפוך.
...
א' כל, תודה רבה על העזרה! : ]

אני רוצה לתלות את הרמקולים גבוה (מבחינה אסטטית אני חשוב שזה יפה יותר), כשאני אומר גבוה הכוונה ל2 מטר +-, בכזה מצב יוצא שנאי צריך להטות את הרמקולים די הרבה (אם אני רוצה שהרמקולים יהיו כלפי הצופה) בעקרון אתה אומר שהמקס' שאפשר להטות זה 30 אחוז? אני פשוט רוצה להבין כמה אני אצטרך להטות את הרמקולים כלפי מטה

bard1988 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

הקיר של הספה (האחורי)
 הקיר של הספה (האחורי)
הקיר של הטלויזיה
 הקיר של הטלויזיה
הקיר האחורי (זווית אחרת)
 הקיר האחורי (זווית אחרת)

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14362
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1221 פעמים

שליחה #15 

...
יפה שאתה מקפיד על הקרדיט... (Y)

גם אצלי האחוריים הם BOSE 161 ואחת הסיבות לרכוש אותם היתה שהם ניתנים לשינוי הזוית עד 45 מעלות לאחר תליה (עם מתלה מקורי שמתחבר לרמקול ונראה הומוגני וכחלק מהרמקול) +עיצובם האסטטי.

מומלץ לתליה בגובה כ-2 מטר עם זווית כלפי מטה לכיוון גובה אוזני המאזין.

bard1988 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

טלHD כתב:

...
יפה שאתה מקפיד על הקרדיט... (Y)

גם אצלי האחוריים הם BOSE 161 ואחת הסיבות לרכוש אותם היתה שהם ניתנים לשינוי הזוית עד 45 מעלות לאחר תליה (עם מתלה מקורי שמתחבר לרמקול ונראה הומוגני וכחלק מהרמקול) +עיצובם האסטטי.

מומלץ לתליה בגובה כ-2 מטר עם זווית כלפי מטה לכיוון גובה אוזני המאזין.

...
תודה רבה, רציתי לשאול על הדרך כבר אם אפשר להשתמש ברמקולים האלו בתור קדמיים, לפחות עד שאני אקנה לי זוג קדמיים נורמליים ואז הם יעברו לאחוריים, בכל מקרה אני אשמח אם תעיף מבט בתמונות של הסלון שלי ותמליץ לי היכן לתלות אותם והיכן לתלות את הקדמיים , תודה רבה לכל העוזרים שוב

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

ע"פ חישוב קצר שעשיתי, הזווית שתצטרך להטות את הרמקולים היא 35מעלות בקירוב
ככה שזה בסדר גמור, ואם המתקן של הרמקולים הוא עד 45מעלות, אין לך מה לדאוג, כי המתקן מאפשר את זה.
שאלה לטל, המתקן מאפשר הטייה אופקית?

אם מעניין אותך החישוב אז-
גובה התלייה הוא 2מ'
גובה המאזין בדר"כ הוא 0.9מ', ככה שהרמקול גבוה מנק' ההאזנה 1.1מ'
והמרחק מקצה הקיר למרכז הספה הוא 1.65מ'
אז נוצר משולש ישר זווית שהניצב השוכב הוא 1.65מ' הניצב העומד הוא 1.1מ' והיתר הוא 2מ' בקירוב(ע"פ משפט פיתגורס)
למציאת הזווית עושים קוסינוס לחילוק של הניצב השוכב ביתר, ויוצא שהזווית היא 34.4מעלות.

בכל אופן, אני חושב שזה החישוב, תקנו אותי אם אני טועה :lol:

בקשר למיקום, את האחוריים תמקם ככה, כמובן שאתה מטה אותם לכיוון הספה.-(בגלל שאתה מעדיף שהם יהיו בגובה, כמובן שהגובה נתון לבחירתך, אבל לדעתי אם כבר גבוה באיזור ה2מ')
http://yfrog.com/nfdsc00817fnj

בקשר לקידמיים אני עוד חושב. :wink:
נערך לאחרונה על ידי ariel-ro ב 10/08/2010 18:14, נערך פעם 1 בסך הכל.

bard1988 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #18 

ariel-ro כתב:ע"פ חישוב קצר שעשיתי, הזווית שתצטרך להטות את הרמקולים היא 35מעלות בקירוב
ככה שזה בסדר גמור, ואם המתקן של הרמקולים הוא עד 45מעלות, אין לך מה לדאוג, כי המתקן מאפשר את זה.

אם מעניין אותך החישוב אז-
גובה התלייה הוא 2מ'
גובה המאזין בדר"כ הוא 0.9מ', ככה שהרמקול גבוה מנק' ההאזנה 1.1מ'
והמרחק מקצה הקיר למרכז הספה הוא 1.65מ'
אז נוצר משולש ישר זווית שהניצב השוכב הוא 1.65מ' הניצב העומד הוא 1.1מ' והיתר הוא 2מ'(ע"פ משפט פיתגורס)
למציאת הזווית עושים קוסינוס לחילוק של הניצב השוכב ביתר, ויוצא שהזווית היא 34.4מעלות.

בכל אופן, אני חושב שזה החישוב, תקנו אותי אם אני טועה :lol:
...
מעולה! תודה רבה, אני חושב על להוריד קצת את הגובה של הרמקולים וכך הזווית תקטן ויהיה טוב :] תודה רבה רבה

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14362
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1221 פעמים

שליחה #19 

אצלך זה צריך להראות ככה במצב אופטימאלי.
אם לא ניתן, אתן לך אופציה נוספת.

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

טל, הקדמת אותי ב3 דקות, ערכתי את ההודעה שלי.
שאלה אליך, האם ניתן להטות את הרמקולים גם בציר האופקי, וגם באנכי?
כי אם לא ניתן באופקי יש בעיה.
בנוסף, אני חושב שכדאי לקחת את הרמקולים עוד יותר לכיוון פינות הקיר, ככה האפקט של הפרדה בין ימין לשמאל יהיה חזק יותר.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”