גירסת אנדרואיד הבאה, Gingerbread תושק בחודש אוקטובר הקרוב

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
שלח תגובה
osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #1 

לפחות על פי אתר mabootץ שם נאמר שהם קיבלו הודעה רשמית מגוגל, שגירסת אנדרואיד הבאה, גירסה 3.0 (Gingerbread) תצא לעולם בחודש אוקטובר הקרוב! עדיין לא ידוע מהם המכשירים שיקבלו עידכון זה ואיזה מכשיר יקבל ראשון את הגירסה הזאת (למרות שיש לי ניחוש פרוע)
http://maboot.com/we-just-caught-the-gi ... droid/739/

לטעמי, זאת הגירסה המסקרנת והחשובה ביותר שתצא לאנדרואיד מאז השקת ה OS הזה לפני שנתיים. בין היתר בגירסה הזאת, גוגל הולכת לשנות את ממשק המשתמש (UI) ולהפוך אותו לתלת מימדי (בדומה לתוכנת ה Gallery שלהם). אגב, מעניין הוא שרוב מכשירי אנדרואיד עדיין לא קיבלו את העידכון המיוחל לגירסת 2.2 (פרויו) וכבר גוגל הולכת עוד חודשים לשחרר את הגירסה החדשה (סחטיין לגוגל בעניין הזה)

חלק מבעלי האנדרואיד הקיימים יהיו מאוכזבים לגלות שהמכשיר שלהם לא יקבל ויתמוך באופן רשמי בגירסה הזאת. דרישות הסף להרצה הם מעבד 1GHz, זיכרון 512M ומסך גדול 3.5 אינצ'. עדיין אני מניח שחלק מהמכשירים יקבלו שידרוג לא רשמי למכשיר שלהם ע"י רומים שישוחררו ע"י קהילת הקוד הפתוח
[left]•Android 3.0 Gingerbread is expected to be released sometime in October (around the 15 -16th), 2010. First handsets will ship a month or two after for the Holidays.
•Minimum hardware requirements for Android 3.0 devices will be: 1GHZ CPU, 512MB or RAM, displays from 3.5” and higher. With 2GHzs devices also on the horizon.
•New 1280×760 resolution available for the devices with displays of 4” and higher. This would make way for the Android tablet.
•A complete overhaul on the user interface. There’s a Gallery App of Nexus One which apparently has the same overall feel, animations and transitions.
•Android will be split into 2 branches. 3.0 for top of the line/high end smartphones, with cheapies getting Android 2.1/2.2[/left]
...
תמונה

yaronshani
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 372
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #2 

הגלקסי שלי כבר מזמן לא עומד בקצב :cry:
בטח על הנקסוס\דיזייר העדכון הזה מבורך וישפר המון
אני אישית לא אהבתי את הגלרית תלת מימד, מקווה שיעשו את זה יפה וישפרו את קהילת קוד הפתוח
תכלס, זה ניראה לי המערכת מבוססת לינוקס הכי פופלרית שיצאה לא?

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #3 

זה מה שחשוב
Android will be split into 2 branches. 3.0 for top of the line/high end smartphones, with cheapies getting Android 2.1/2.2
הם מפצלים את המערכת

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #4 

yaronshani,
לא יודע אם זאת המערכת מבוססת לינוקס הכי פופלרית שיצאה, למרות שזה נשמע סביר מאוד...אבל אם עדיין לא אני מניח שזה בדרך לשם

iakovl,
התרגום החופשי שלי לפיסקה של פיצול הגירסאות הוא,
"תדאגו שהמכשיר הבא שאתם רוכשים יכיל לפחות 1GHz, 512M ושיהיה לו מסך של לפחות 3.5 אינצ', כי אחרת לא תקבלו את גירסת אנדרואיד ה-שווה"

עכשיו ברצינות קצת, אחד הדברים שמציקים לי הוא שבהתחלה דובר על כך שמטרת גוגל בגירסה הזאת הוא לייצר ממשק אחיד לכל המכשירים ולבטל בעצם את כל הממשקים המיוחדים שחברות הטלפון מיצרות לעצמן (ה Sense UI של HTC, ה TouchWiz UI של סמסונג, ה Motoblur של מוטורלה וה Timescape של סוני אריקסון) אבל ככל שעובר הזמן עושה רושם שגוגל מתקפלת ובסוף כן תאפשר לחברות לייצר בידול בין המכשירים שלהם לאלה של המתחרים וזה ע"י ייצור ממשקים מיוחדים מעל ובמקביל לאנדרואיד (HTC היא הראשונה להצהיר שהיא מפתחת במרץ את ממשק ה Sense UI של גם לגירסה 3.0)
[left]HTC’s design team lead Drew Bamford, in a conversation with Forbes, stated:

“Google, too, has indicated that it wants to make the next (3.0) version of Android more polished and user friendly. Industry observers have speculated that manufacturers like HTC will make fewer alterations on their Android phones as a result. Bamford, however, says he doesn’t expect Google’s tweaks, which are scheduled to debut before the end of the year, to affect his work. “Google may focus more on improving the user interface on the stock Android [software], but I don’t think they’ll preclude manufacturer customization,” he explains.”[/left]
...

yaronshani
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 372
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #5 

זה בעיה עם כל הממשקים האילו שיש למכשירים
הם עובדים על אנשים בעיניים
יש אנשים "דבילים" שלא מבינים שעל הנקסוס אפשר לשים בקלות SENSE, וזה הסיבה היחידה שלהם לקחת את הדיזייר.
גוגל באמת צריכים לעשות משהו עם הממשקים, הימינימום זה לחייב לקוד פתוח, כלומר שהממשקים יוכלו לרדת מהמרקט וליהיות מותקנים על כל מכשיר בכמה לחיצות.

שלח תגובה

חזור אל “Android - אנדרויד”