בקשה להמלצה --> שלט MCE ל- HTPC
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
למה שלא תעבוד עם מקלט ה-IR המובנה של המק מיני?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

חקרתי קצת את העניין בשבילך. אכן בברירת המחדל, לאחר התקנת הדרייברים של אפל, עובדים רק 3 כפתורים, כאשר התחתון והעליון נעולים על ווליום וכפתור ה-MENU לא עושה כלום.
אבל יש אפשרות בקצת עבודת הגדרות לשנות את ייעוד הכפתורים בשלט של Apple ב-Windows כך שתוכל לעשות עם כל כפתור מה שאתה רוצה, כפי שמוסבר כאן:
http://coderhump.com/archives/214
בגדול, מה שצריך לעשות על פי המאמר:
1. הולכים ל-Device Manager של ה-Windows ומעדכנים את הדרייבר של Apple IR לדרייבר USB Human Interface Device כללי.
2. ריסטרט למחשב.
3. מתקינים EventGhost.
4. מוסיפים פלאגין מסוג HID plugin, בוחרים מהרשימה Apple IR, אבל לא לשכוח לכבות את הריבוע של Trigger enduring events for buttons ולהדליק את הריבוע של Use raw Data as event name.
5. עכשיו תלחץ על הכפתורים בשלט ותראה שמופיע בצד שמאל של התוכנה תגובה לכל לחיצה. אתה יכול עכשיו לנתב את ה-Event-ים שנוצרים מהלחיצות למה שבא לך - הדמייה של כפתורים במקלדת, הדמיית תזוזת עכבר/כפתורי עכבר, הפעלת תוכנות, וכו.
אני שיחקתי עם זה קצת וזה דווקא עובד לא רע.
ייתכן שעם MCE שישה כפתורים זה לא מספיק (אם כי אפשר אולי ללכת על הדמיית עכבר), אבל בשביל תוכנות כמו בוקסי ו-XBMC זה מצויין.
זה קצת עבודת קינפוג, ניסוי וטעייה, אבל לדעתי שווה לנסות. דווח אם הצלחת...
בהצלחה!
אבל יש אפשרות בקצת עבודת הגדרות לשנות את ייעוד הכפתורים בשלט של Apple ב-Windows כך שתוכל לעשות עם כל כפתור מה שאתה רוצה, כפי שמוסבר כאן:
http://coderhump.com/archives/214
בגדול, מה שצריך לעשות על פי המאמר:
1. הולכים ל-Device Manager של ה-Windows ומעדכנים את הדרייבר של Apple IR לדרייבר USB Human Interface Device כללי.
2. ריסטרט למחשב.
3. מתקינים EventGhost.
4. מוסיפים פלאגין מסוג HID plugin, בוחרים מהרשימה Apple IR, אבל לא לשכוח לכבות את הריבוע של Trigger enduring events for buttons ולהדליק את הריבוע של Use raw Data as event name.
5. עכשיו תלחץ על הכפתורים בשלט ותראה שמופיע בצד שמאל של התוכנה תגובה לכל לחיצה. אתה יכול עכשיו לנתב את ה-Event-ים שנוצרים מהלחיצות למה שבא לך - הדמייה של כפתורים במקלדת, הדמיית תזוזת עכבר/כפתורי עכבר, הפעלת תוכנות, וכו.
אני שיחקתי עם זה קצת וזה דווקא עובד לא רע.
ייתכן שעם MCE שישה כפתורים זה לא מספיק (אם כי אפשר אולי ללכת על הדמיית עכבר), אבל בשביל תוכנות כמו בוקסי ו-XBMC זה מצויין.
זה קצת עבודת קינפוג, ניסוי וטעייה, אבל לדעתי שווה לנסות. דווח אם הצלחת...
בהצלחה!
מעולה ותודה רבה.
האם ל- EventGhost יש פלאגין שמתאים ל MCE על חלונות 7 ?
יש כל מיני פעולות שאינן קשורות ללוח מקשים שדורשות תיכנות מתאים ל- MCE שלא הצלחתי למצוא להן פיתרון (כאשר מעניין שלכל מיני תוכנות אחרות כמו VLC וכו' יש).
אשמח לקבל הפניה / הנחיות לפלאגין מתאים ל- MCE לחלונות 7
תודה
האם ל- EventGhost יש פלאגין שמתאים ל MCE על חלונות 7 ?
יש כל מיני פעולות שאינן קשורות ללוח מקשים שדורשות תיכנות מתאים ל- MCE שלא הצלחתי למצוא להן פיתרון (כאשר מעניין שלכל מיני תוכנות אחרות כמו VLC וכו' יש).
אשמח לקבל הפניה / הנחיות לפלאגין מתאים ל- MCE לחלונות 7
תודה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אני רק עשיתי משחקים עם הדמיית כפתורי מקלדת בתוך Notepad.
אבל אני אנסה לחפש במהלך הסופ"ש קצת יותר מידע בקשר לשליטה על MCE מה-EventGhost.
אבל אני אנסה לחפש במהלך הסופ"ש קצת יותר מידע בקשר לשליטה על MCE מה-EventGhost.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא מצאתי פלאגין ל-MCE עבור EventGhost, אבל בתמונה אפשר לראות מה שניסיתי וזה עובד מצויין בכל תוכנה, כולל MCE.
מה שהגדרתי בדוגמא למטה כולל מיפוי של 4 חיצים במקלדת, Enter/Return עבור כפתור ה-Play/Pause ו-Backspace עבור כפתור ה-MENU.
בגדול מה שעושים זה להגדיר תיקייה חדשה (בדוגמא קראתי לה MCE, אבל זה לא ממש משנה), ומתוכה להוסיף 6 פעמים מאקרו (גלגל שיניים) שבו מגדירים פעולה של Windows-Emulate keystrokes, כאשר בחלון שנפתח אתה בוחר את הכפתור הדרוש, לוחץ Insert, ואז OK.
אחרי זה אתה פשוט גורר את ה-Event שמופיע כשאתה לוחץ על הכפתור בשלט (בדוגמא למטה: HID.2687EE9E05 עבור כפתור ה-Play/Pause) אל תוך אותו מאקרו.
הבעייה עם ה-MCE היא שחסרים כפתורים נוספים בשלט של אפל עבור Pause, Stop וכפתור i.
עוד אפשרות זה לעשות הדמייה של תזוזת עכבר ולחיצה על שני הכפתורים שלו, ואז ב-MCE יופיע מגוון הכפתורים על גבי המסך.
בשביל בוקסי ו-XBMC זה עובד מעולה כי אפשר לעשות בהם הכל ב-6 כפתורים.
מקווה שעזרתי איכשהו...
מה שהגדרתי בדוגמא למטה כולל מיפוי של 4 חיצים במקלדת, Enter/Return עבור כפתור ה-Play/Pause ו-Backspace עבור כפתור ה-MENU.
בגדול מה שעושים זה להגדיר תיקייה חדשה (בדוגמא קראתי לה MCE, אבל זה לא ממש משנה), ומתוכה להוסיף 6 פעמים מאקרו (גלגל שיניים) שבו מגדירים פעולה של Windows-Emulate keystrokes, כאשר בחלון שנפתח אתה בוחר את הכפתור הדרוש, לוחץ Insert, ואז OK.
אחרי זה אתה פשוט גורר את ה-Event שמופיע כשאתה לוחץ על הכפתור בשלט (בדוגמא למטה: HID.2687EE9E05 עבור כפתור ה-Play/Pause) אל תוך אותו מאקרו.
הבעייה עם ה-MCE היא שחסרים כפתורים נוספים בשלט של אפל עבור Pause, Stop וכפתור i.
עוד אפשרות זה לעשות הדמייה של תזוזת עכבר ולחיצה על שני הכפתורים שלו, ואז ב-MCE יופיע מגוון הכפתורים על גבי המסך.
בשביל בוקסי ו-XBMC זה עובד מעולה כי אפשר לעשות בהם הכל ב-6 כפתורים.
מקווה שעזרתי איכשהו...