כתבה בערוץ 10 על בעיות קליטה ב-DTT

חדשות ועדכונים של HT Magazine
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78876
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #1 

איכות התמונה אמורה להשתפר אחרי ש-YOUTUBE יעבדו את הסרט.

חיים
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 4883
שם מלא: חיים לגו
נתן תודות: 1231 פעמים
קיבל תודות: 298 פעמים

שליחה #2 

כל החברה הטובים
אריה עופר .................
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784

adirbd
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 510
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #3 

ראיתי, תודה רבה, מצער שהקליטה פה לא חזקה... למה לא יכולים לחזק את האנטנות קצת כמו שיש במדינות יותר גדולות?(אנגליה, ועוד כמה מדינות מאירופה)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46370
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #4 

עפר & אריה :אחלה:
כשיעשו כתבה על אנשים שמרוצים מה-DTT וקולטים ב 100% מהיום הראשון, שיקראו לי :)

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #5 

ziv_r כתב:עפר & אריה :אחלה:
...
Same here, אמנם לא מהיום הראשון, אבל מאז שקניתי ממיר, אני קולט בין 80 ל-100 אחוז.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

(Y)
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #7 

כתבה יפה, טוב שזה מגיע למהדורות המרכזיות, ומעלה את תודעת הציבור. כמו הכתבה עם נטוויז'ן והתעדוף.

ד"א מה השם משתמש של אריה בפורום?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #8 

אני מודה שאני אישית יותר מוטרד ממצב שידורי הרדיו בארץ שהוא מחפיר מהרבה. גם כאן דובר בזמנו על תשתית DAB דיגיטלית - דיבורים שהתאדו באוויר.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #9 

באמת אין קליטה בתל אביב
אני קומה 1 - עם USB כזה - אין כלום...
אפילו לא קירטוע.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #10 

אני גם בת"א באיזור רוטשילד קומה 2 - יש לי בניין מכל כיוון.
פעם הייתי צריך לשים אנטנה מוגברת ליד החלון
היום אני כבר יכול לשים את אותה אנטנה ללא החיבור לחשמל בחדר פנימי וזה עובד תקין.
מוזר מאוד שאצלך לא.
אני רק מקווה שאתה לא עם המתאם USB של APEX - יש לו בעיות קליטה חמורות!

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

אני קולט עם אותה אנטנה מ DAY1 ובזמן האחרון אני פשוט מקבל SIGNAL LOSS בשעות מסוימות בעיקר בשעות הערב אבל גם לאורך כל היום, הכתבה לא הייתה בדיוק מה שרצינו, את עופר ראיינו לפי מה שהבנתי למעלה מחצי שעה ואחר כך הגיעו אלי לרמת השרון וצילמו עוד כחצי שעה.
אני חושב שהרשות הרימה פה פרויקט מדהים בזמן קצר בכל קנה מידה, איכות שידור התמונה טובה יותר מכל מה שניתן לקבל היום באמצעות AMOS הכבלים או YES, לגבי איכות הקול יש לנו השגות שאותם העברנו לרשות,
עופר שוחח וכתב לרשות מספר פעמים ובכנס האחרון של הרשות שוחחנו על כך באופן אישי עם מר ניסים טל
המהנדס הראשי של הרשות וביקשנו להעלות את קצב השידור של שידורי האודיו מ 48KBIT לפחות ל 64KBIT.
כמו כן ביקשנו מהם לפרסם את קוטביות השידור במשדרים כדי שהמשתמשים יוכלו לכוון את האנטנה כיאות, תשובתו של מר טל הייתה "מיותר" אני גם יודע שיש על הרשות לחץ לשחרר את מיקומם המדויק של המשדרים ובמיוחד את ה המשדרונים GAP FILLERS שבזכותם הרבה אנשים מצליחים לקלוט בכלל בת"א, הרשות מסרבת.

לדעתי עם כל "הסנסציה" הכתבה של נגה ניר נאמן כתבת הצרכנות של חדשות ערוץ 10, תרמה יותר ב 6 דקות להפצת נושא ה DTT מאשר כמה שבועות של שידורי פרסומת בכל ערוצי השידור, יש לא מעט אנשים שאני משוחח עמם שבכלל לא צפו בפרסומת וכלל לא מודעים לעידן+ והכתבה הציפה את הנושא עבורם.כפי שהאמריקאים נוהגים לומר [left]"There is no such thing as bad press"[/left]
ברור לי שמתחת לפני השטח ולעיתים בריש גלי יש כל מיני גורמים שבוחשים בקלחת, מספיק לקרוא את דיוני ועדת הכלכלה בכנסת שפורסמו פה על ידי אחד החברים בפורום כדי להבין כמה פוליטיקה ולחצים הופעלו ועדיין מופעלים בכנסת כדי להאט או לעצור כל מהלך שיאפשר אלטרנטיבה לשידורי הכבלים והלוויין. להזכירכם שחברות הכבלים והלוויין ניסו לטרפד את הקמת המערכת, את הכנסת לוח השידורים האלקטרוני ה EPG ועדיין מנסים לטרפד הרחבת החבילה בערוצים נוספים באמצעות לוביסטים וחברות יחסי ציבור.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #12 

yairf כתב:אני מודה שאני אישית יותר מוטרד ממצב שידורי הרדיו בארץ שהוא מחפיר מהרבה. גם כאן דובר בזמנו על תשתית DAB דיגיטלית - דיבורים שהתאדו באוויר.
...
נושא ה DAB לדעתי טורפד באופן עקיף על ידי הרשות השנייה ובאופן ישיר על ידי משרד האוצר שלא מעוניינים להקים מערך שידור נוסף בנוסף למערכת עידן+, מה הבעיה להוציא מכרז לשידורי DAB שלא יהיה כלכלי לאף גורם?
הבעיה הגדולה בשימוש בשידורי ב DVB-T לשידורי רדיו, היא שקשה מאוד לקבל קליטה רציפה במהירויות נסיעה בכבישים מהירים ולעיתים אף בתוך הערים.
בכנס האחרון של הרשות שאלנו את מר מנשה סמירה מנכ"ל הרשות השנייה לגבי ה DAB ותשובתו הייתה: "שהנושא מת".
הטענה לקיום שידורי ערוצי רדיו באמצעות שידורי עידן+ היא שהשידורים ינצלו מערכת קיימת וזמינה
ויחסכו מהצרכנים רכישת ציוד מסוג נוסף רק כדי לקלוט את שידורי רדיו.
לעניות דעתי אין מניעה לשדר ב 2 הטכנולוגיות ביחד, אחד לא צריך להפריע לשני.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #13 

adirbd כתב:ראיתי, תודה רבה, מצער שהקליטה פה לא חזקה... למה לא יכולים לחזק את האנטנות קצת כמו שיש במדינות יותר גדולות?(אנגליה, ועוד כמה מדינות מאירופה)
...
פה נכנסים להבדלים שבין מה שתוכנן במקור לבין המציאות, הפצת שידורים בגלי רדיו הוא נושא מורכב מאוד
ויש בו לעיתים קצת יותר "אומנות" מאשר מדע, מקובל לחשוב בתחום השידור שמשדר דיגיטלי 5KV מקביל בעוצמתו לעוצמת השידור של משדר 25KV המיועד לשידורים אנלוגיים, יתכן שבמבט לאחור הרשות יכלה לבנות את מערך השידור אחרת ולהשתמש במשדרים הרבה יותר חזקים אבל כל הרעיון הובל על ידי משרד האוצר והרשות השנייה גם כדי לחסוך בעליות השוטפות של המערכת האנלוגית הישנה, יש לקחת בחשבון שככל שהמערכת משדרת בעוצמות גבוהות יותר
תיתכן התנגדות ציבורית למשדרים ועלות ההקמה והתחזוקה תהייה גבוהה יותר.
להערכתי גם עם הרשות הייתה משתמשת במשדר רב עוצמה בירושלים שהיה מכסה את כל הארץ עדיין הרשות הייתה חייבת להקים אתרי שידור קטנים כדי לכסות אזורים צפופי אוכלוסין ואזורים ללא קליטה.
הטעות של הרשות לדעתי הייתה לטעון שניתן להגיע לכך ש 89 אחוז מתושבי מדינת ישראל יצליחו לקלוט את שידורי
עידן+ עם אנטנה פנימית מוגברת ולא דאגו להסביר ליבואנים שהוספת אנטנה קטנה ומצחיקה לערכת היא בבחינת לעג לרש ויש לעודד קליטה עם אנטנות חיצוניות שברוב המקרים פותרות את בעיות הקליטה.

aka_katz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 423
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #14 

theAman כתב:
...
Same here, אמנם לא מהיום הראשון, אבל מאז שקניתי ממיר, אני קולט בין 80 ל-100 אחוז.
...
(Y)

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #15 

aka_katz כתב:
theAman כתב:
...
...
(Y)
...
(Y) כנ"ל בין 80% ל100% קליטה.

go_go
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 842
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #16 

אני בת"א באזור רמת אביב.הקליטה שואפת לאפס.סתם,חבל על הכסף שהשקעתי בממיר ובאנטנה.מידי פעם רואים עם הרבה הפרעות,בשעות הערב אין סיכוי לראות חדשות :evil: לאחר שנה עדיין המצב על הפנים.ממש מתסכל (n)

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #17 

לגבי הרדיו, זה נכון שהמכרז היה כשלון אבל זה לא בגלל הרשות אלא שפשוט אין דרך להרים רדיו דיגיטלי בישראל עם מכרז. כמו עם dvbt צריך לתת לרשות תקציב ולהרים את פרוייקט dab במקום הקשקוש של רדיו על dvbt.

אכן קוצצתי קשות בעריכה. ככה זה כשאומרים דברים סבוכים יותר מסאונד בייטס.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #18 

go_go כתב:אני בת"א באזור רמת אביב.הקליטה שואפת לאפס.סתם,חבל על הכסף שהשקעתי בממיר ובאנטנה.מידי פעם רואים עם הרבה הפרעות,בשעות הערב אין סיכוי לראות חדשות :evil: לאחר שנה עדיין המצב על הפנים.ממש מתסכל (n)
...
א. איזו אנטנה מדובר?
ב. האם ניסית לעשות סריקה מחדש?
ג. על איזה תדר?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #19 

אריה - אין ספק שהכתבה (והמופיעים) בה הוסיפו למי שצפה - ועכשיו הם יודעים על הDTT. רק מה שהם יודעים שיש איזה משהו שלא עובד.
הכתבה הזו גרועה מאוד.

ד"א - אין מה לעשות - כנראה מי שאתה מדבר איתו - לא צופה בערוצים בהם החסות/פרסומת הזו רצה. לכן אותם אנשים גם לא צופים בחדשות.
הכי מצחיק - שזה ערוץ של הרשות.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #20 

מה שהטריד אותי בכתבה זה שאני הדגשתי 1000 פעם שצריך אנטנה נורמלית והבחורה הזו מרמת גן אפילו לא חשבה שיתכן שהאנטנה המגוחכת שהיא משתמשת שם זו זו הסיבה לבעיות הקליטה שלה.

לדעתי ערוץ 10 עושה עוול שהוא לא נתן גם כמה עצות בסיסיות, כמו לקנות אנטנה טובה יותר. בסה"כ זה לטובתם - ערוץ 10 בדיוק באותה סירה עם ערוץ 2 (השידור האנלוגי הרי היה היתרון שלו למשך שנים)

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”