אכזבה מה-LCD החדשה ומה הלאה?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
yuvalski פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 59
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

אהלן חברים,
רכשתי לפני כעשרה ימים 42LD550 מהיבואן הראשי ח.י , דרך טרקלין.
מבחינת עיצוב, תצוגה ב-HD, הצגת תכנים דרך הDOK ושמע -אין לי תלונות.
יש לי בעיה אחת והיא איכות התצוגה ב-SD. רואים ממש רע (לא מזכיר את איך שראו באולם התצוגה, שם ראו טוב מאד - ווידאתי שהוצגו ערוצי SD) ואני די חסר אונים בעניין: הLG מחוברת בכבל HD לממיר HD של HOT, עברה כיול בסיסי דרך המדריך המובנה ועדיין, רואים בחלק נכבד מהערוצים (ביפ, ערוצי הספורט, HOT3 ועוד) מרוח ורע מאד.
דיברתי עם החבר'ה אצל היבואן והם שלחו היום טכנאי, אשר אמר לי שאין דבר כזה 100HZ, הממיר משדר רק 50 HZ והתכונה הזאת של 100 זו תכונה עתידית כשיתחילו לייבא לישראל ממירים אשר משדרים 100HZ. למיטב ידיעתי ה-100HZ זהו מנגנון להחלקה ולשיפור התצוגה אולם הבחור התעקש והוסיף שלדעתו אין סיבה לרכוש LCD עם המנגנון הזה כי לך תדע מתי ייבאו אם בכלל ממירים עם שידור כזה. בכל אופן, הבחור שינה את ה-TRABLE ושיחק בעוד כמה תכונות SOUND ואמר שזה מה יש. שאלתי אותו אם זה הגיוני שרואים באיכות כזו והוא הזדרז להעביר לערוץ HD והתפעל. גם טענותיי שרואים טוב HD בכל טלוויזיה ב-2,000 שקלים לא עזרו והבחור התעקש שזה מה יש.

מה דעתכם על הסיפור? יש מה לעשות? מה יכול לשפר את איכות התמונה ב-SD?

תודה רבה ושבוע טוב
(b)

מפרט הטלויזיה: http://www.hye.co.il/catalog/product_de ... keySearch=

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #2 

חוץ מההצעה הנפוצה לעבור לפלזמה יש את הקטע הזה של לשחק עם ההגדרות: להוריד הרבה את המנגנון חידוד,
לבטל מנגנוני "שיפור תמונה" כאלו ואחרים, לכבות מנגנון של הסרת רעשים, ולהוריד את עוצמת הקונטרסט והרוויה
של הצבעים.

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1617
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #3 

חחחח הצחיק אותי ה"טכנאי" עם הקטע של ה100HZ :lol:

וכמו שאמרו, לפני שאתה בכלל פונה לפלזמה, תוריד Sharpness ל0 או אפילו מתחת, בטל את כל מנגנוני עיבוד התמונה ובטל קונטרסט דינמי.

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #4 

מרוב החדות אצלי בלד 100 הרץ אין הבדל משמעותי לhd וsd.
רוב ערוצי הsd גם מלווינים זרים ומקומיים מעובדים ונראים בצורה מעולה.
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד

yuvalski פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

kipikipod כתב:חחחח הצחיק אותי ה"טכנאי" עם הקטע של ה100HZ :lol:

וכמו שאמרו, לפני שאתה בכלל פונה לפלזמה, תוריד Sharpness ל0 או אפילו מתחת, בטל את כל מנגנוני עיבוד התמונה ובטל קונטרסט דינמי.
...

אכן יש שיפור קל,תודה

dude69il
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 774
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #6 

כמובן שהטכנאי קישקש בקומקום בעניין ה-100HZ.
זוהי תכונה של טלוויזיות ולא של שידור, המנגנון מכפיל תמונות בכל מיני שיטות תלוי ביצרן, אך כולם בסוף אמורים להחליק תמונה, תופעת לואי של המנגנונים הללו - הילה מעצבנת מסביב לעצמים (לא כולם מבחינים).
לצערי הטכנאי צודק בעניין הערוצים שמשודרים באיכות נמוכה (ביפ וכדומה) - למעט כמה כיולים במסך שהוסברו כאן (הורדת חדות וכו) אין מה לעשות, ערוצים מסויימים יראו רע ואפילו רע מאד.
כמובן שפלאזמה טובה יותר לשידורי כבלים כאלה........אבל מה זה עוזר לך? תוכל להחליף?
אם לא, שפר את הניתן לשיפור וזהו.

yuvalski פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

dude69il כתב:כמובן שהטכנאי קישקש בקומקום בעניין ה-100HZ.
זוהי תכונה של טלוויזיות ולא של שידור, המנגנון מכפיל תמונות בכל מיני שיטות תלוי ביצרן, אך כולם בסוף אמורים להחליק תמונה, תופעת לואי של המנגנונים הללו - הילה מעצבנת מסביב לעצמים (לא כולם מבחינים).
לצערי הטכנאי צודק בעניין הערוצים שמשודרים באיכות נמוכה (ביפ וכדומה) - למעט כמה כיולים במסך שהוסברו כאן (הורדת חדות וכו) אין מה לעשות, ערוצים מסויימים יראו רע ואפילו רע מאד.
כמובן שפלאזמה טובה יותר לשידורי כבלים כאלה........אבל מה זה עוזר לך? תוכל להחליף?
אם לא, שפר את הניתן לשיפור וזהו.
...

טוב, שוחחתי עם החבר'ה בח.י ולדבריכם כל עוד רואים טוב ב-HD ורואים טוב ב-DVD - אז הכל בסדר. הציעו לי לפנות לHOT ולבקש איזולטור.
דעתכם בנושא?

תודה (Y)

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #8 

איזולטור לא יכול להזיק, שווה לנסות.

שלח תגובה