עזרה בשידרוג מערכת סטריאו

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
omri_druks פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב אני מחפש לשדרג את מערכת הסטיראו שלי ואני לא ממש מבין בזה אם אני יכול לתת לי תשובות על כמה שאלות אני ישמח .
כרגע חש לי מערכת סטיראו שמורכבת מ מגבר אונקיו בסהכ 3000 שח ורמקולים B&W 602 בסהכ סביבות ה 4000 שח.

אז ככה : חשבתי לעצמי ליקנות רמקול מדפי עד 10000 שח ולשרדג את המערכת שלי ואז שוחחתי עם כמה אנשים שמבינים יותר ממני והם אמרו לי שאין לי מה ליקנות רמקול בסכום מאוד גבוהה כי המגבר שלי כרגע לא יוכל לנצל שום דבר מרמקולים . וכדי לי להשקיעה במגבר טוב יד שנייה בסביבות ה 5000 ואז אם הכסף שישאר ליקנות רמקולים.

אז ככה השאלות הם :
1) אם רמקול מדפי בסביבות ה 10 אלף לא השמעה טוב עם מגבר של 3000 שקל ?

2) אני מחפש מגברים יש שנייה סטריאו שתי ערוצים בסביבות ה4000-6000 שח אם למישהו יש המלצות?

3) אני רואה שיש המון סוגים של מגברים (מגבר כוח , קדם מגבר , מגבר מנורות) אז אם מישהו יוכל לעשות לי לסדר מה זה מה ואם לכל מגבר כזה יש יעד אחר?

4) לי יש חדר יחסית קטן השאלה שלי אם יש מגברים שמתאימים לגדול חדרים מסויימים ? או שזה לא משנה כל מגבר אם הוא טוב ישמע בכל חדר בצורה טובה?

5) לפני שאני קונה מגבר יד שנייה איך אני יכול לוודעות שמגבר במצב טוב?

אני ישמח לעזרה
תודה עמרי :D

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #2 

הייתי אומר דווקא שתשאיר את הרמקול, תוסיף לו אינטגרייטד ב-4000 ש"ח ומקור ב-3000. זה בהחלט יקדם אותך.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #3 

yairf כתב:הייתי אומר דווקא שתשאיר את הרמקול, תוסיף לו אינטגרייטד ב-4000 ש"ח ומקור ב-3000. זה בהחלט יקדם אותך.
...
בדיוק ככה, הרבה אנשים שוכחים את המקור. המקור הוא זה שקובע את הפוטנציאל המקסימלי של המערכת.

מה המקור שלך היום?
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

1) אם רמקול מדפי בסביבות ה 10 אלף לא השמעה טוב עם מגבר של 3000 שקל ?
...
אני אומר שעדיין הרמקולים ייתנו לך את קפיצת המדרגה הגבוהה ביותר. הייתי מחפש יד שניה ואולי משאיר משהו בצד לשידרוג ההגברה והמקור בעתיד.
2) אני מחפש מגברים יש שנייה סטריאו שתי ערוצים בסביבות ה4000-6000 שח אם למישהו יש המלצות?
...
מה מצאת בלוחות בתקציב הזה?
3) אני רואה שיש המון סוגים של מגברים (מגבר כוח , קדם מגבר , מגבר מנורות) אז אם מישהו יוכל לעשות לי לסדר מה זה מה ואם לכל מגבר כזה יש יעד אחר?
...
השאלה הזו חוזרה על עצמה הרבה פעמים. תעשה חיפוש.
4) לי יש חדר יחסית קטן השאלה שלי אם יש מגברים שמתאימים לגדול חדרים מסויימים ? או שזה לא משנה כל מגבר אם הוא טוב ישמע בכל חדר בצורה טובה?
...
מגבר מתאים לרמקולים לא קשור לחדר.
נכון שאם הרמקול לא צריך להשמיע חזק מידי, אז גם לא תידרש למגבר חזק, אבל אחרי שתבחר רמקולים, צריך להתאים להם את המגבר.
5) לפני שאני קונה מגבר יד שנייה איך אני יכול לוודעות שמגבר במצב טוב?
...
הבדיקה האולטימטיבית היא לתת אותו לטכנאי שמתמצא שיעשה עליו בדיקה מעמיקה.
הבדיקה הפחות טובה היא פשוט לשמוע ולהסתמך על המראה החיצוני והמוכר. בד"כ מי ששומר עליו חיצונית גם שומר עליו פנימית....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

omri_druks פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

תודה על כל תשובות שקיבלתי חברים שמח שאתם עוזרים....

אבל בוא נעשה שנייה סדר שיהיה לי קל יותר להבין :

1) השקעה של רמקול טוב כרגע הוא יהיה הדבר הכי משמעותי לסאונד ? או שאני אני ישקיעה במגבר טוב ומקור טוב זה ישנה את סאונד בצורה יותר משמעותית?

2) אני באמת ישמח לקבל המלצות על דגמים של מגברים טובים בסביבות ה 4-6 אלף יד שנייה

3) שאלה קצת לא קשורה לנושא אבל אני יקבל עזרה בכל זאת :

לאחר שהקשבתי לכמה וכמה רמקולים הבנתי שיש רמקולים שצריכים מגברים טובים כדי לנצל את הרמקולים כמו : TANNOY ,morrel ויש חברות שלא צריך מגבר טוב כדי לנצל את רמקולים השאלה שלי היא : אם NAUTILUS 805 B&W ו LSI9 Polkaudio צריכים הגברה טובה?

אם שאני יוכל להסתדר אם מגבר של onkyo 9211 a?

מכחה לעזרתכם
תודה עמרי

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #6 

לגבי ה-NAUTILUS 805 - עבורם תצטרך מגבר איכותי עם הרבה זרם על מנת לפתוח אותם וגם כבלים יקרים.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #7 

omri_druks כתב:תודה על כל תשובות שקיבלתי חברים שמח שאתם עוזרים....

אבל בוא נעשה שנייה סדר שיהיה לי קל יותר להבין :

1) השקעה של רמקול טוב כרגע הוא יהיה הדבר הכי משמעותי לסאונד ? או שאני אני ישקיעה במגבר טוב ומקור טוב זה ישנה את סאונד בצורה יותר משמעותית?

2) אני באמת ישמח לקבל המלצות על דגמים של מגברים טובים בסביבות ה 4-6 אלף יד שנייה

3) שאלה קצת לא קשורה לנושא אבל אני יקבל עזרה בכל זאת :

לאחר שהקשבתי לכמה וכמה רמקולים הבנתי שיש רמקולים שצריכים מגברים טובים כדי לנצל את הרמקולים כמו : TANNOY ,morrel ויש חברות שלא צריך מגבר טוב כדי לנצל את רמקולים השאלה שלי היא : אם NAUTILUS 805 B&W ו LSI9 Polkaudio צריכים הגברה טובה?

אם שאני יוכל להסתדר אם מגבר של onkyo 9211 a?

מכחה לעזרתכם
תודה עמרי
...
...
אין פה ענין של מגבר טוב או לא . לרמקולים נצילים, שהעכבה שלהם לא יורדת נמוך מידי מספיק מגבר ללא הרבה שרירים לעומת זאת רמקול שאינו נציל ושהעכבה שלו יורדת נמוך (בתדרים מסוימים) נדרש מהמגבר לספק יותר זרם על מנת להניע את הרמקול כמו שצריך ופה יכולה להיות בעיה במידה ותבחר מגבר שלא מספק את הסחורה .

בהצלחה

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”