טיונר
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
אתה יכול להשתמש באנטנת T פשוטה (300 אוהם כמדומני) שנמכרת בכל חנות חשמל בכ-20 שקל. היא מספיקה בשביל הטיונר הזה. רק תשים לב שהקונקטור שלה יהיה מתאים - יש 2 סוגים, קואקסיאלי או זוג נעלי כבל.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
לטיונר הזה הייתי משקיע קצת יותר מסתם חוט (Adict זה בשבילך). בזמנו עבדתי עם טיונר מאד דומה עם אנטנה חיצונית כיוונית (6 אלמנטים) שהייתה מותקנת על תורן על הגג. השאלה העקרונית כאן זה אם יש עצמים גדולים שמסתירים אותך (נניח בניינים גבוהים וכו') - אז זה מקרה אבוד.
אין עצמים שמפריעים
אני גר בקומה עליונה
יש לי גישה לגג.
על הגג כבר יש אנטנה
איך אני מחבר את הכבלים?
ואיזה כבלים או חוטים אני צריך לחבר?
אין עצמים שמפריעים
יש לי גישה לגג.
על הגג כבר יש אנטנה
איך אני מחבר את הכבלים?
ואיזה כבלים או חוטים אני צריך לחבר?
אין עצמים שמפריעים
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
התחברת לסתם עמוד?nat67 כתב:עליתי לגג חיברתי לסתם עמוד .
כל התחנות התערבבו לי .![]()
אני חייב אנטנה?...
סביר להניח שהתחברת לארקת יסוד... אם זה נכון, תנתק מיד את הכבל ואל תחכה לחורף שאיזה שדה מגנטי יעיף לך את הטיונר מהחלון...
אם אין על האנטנה בגג שום כבל אבל יש את הקופסת החיבורים בקצה, תוכל לחבר לשם כבל RG6 כמו שאמרו (רק לא צריך סיכוך כפול, כי גם זה מיותר וגם זה המון כסף, הכבל הסטנדרטי עולה גרושים).
אם כבר אז בידוד כפול (כלומר לשים את הכבל בתוך צינור שרשורי או צינור השחלה מהאנטנה לנק' הסתעפות.
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
nat67,
על מנת שתוכל לקבל יעוץ ראוי מהחברים כאן, כדאי שתצלם את חיבורי האנטנה בטיונר, את האנטנה על הגג ואם יש לה קופסת חיבורים כאשר הפנל שלה פתוח ורואים את החיבורים/סימוני החיבורים במקרה של מפצל אנטנה.
JEXY,
אין שדה מגנטי בעמוד אנטנה מוארק. אתה לבטח מתכוון למכת ברק שהיא מכת מתח וזרם גבוהים במיוחד ובמקרה הזה השדה המגנטי שנוצר אינו רלוונטי לנזק אלא המתח הגבוה של הברק שגם על עמוד אנטנה מוארק מתפתחים אלפי וולטים לפרק זמן קצר מאוד. דרך אגב המתח הנוראי הזה גם מתפתח על הארקת הבניין ובין הארקות בקומות השונות וזו הסיבה שמכשירי חשמל שאינם בהכרח מקלטים ניזוקים. יש לזה הסבר מענין אך לא אכנס אליו כי זה לא העניין כאן. במכת ברק באנטנה זה כבר לא משנה אם החוט מחובר בקופסת החיבורים או לעמוד. בשני המקרים הסיכוי לנזק זהה.
על מנת שתוכל לקבל יעוץ ראוי מהחברים כאן, כדאי שתצלם את חיבורי האנטנה בטיונר, את האנטנה על הגג ואם יש לה קופסת חיבורים כאשר הפנל שלה פתוח ורואים את החיבורים/סימוני החיבורים במקרה של מפצל אנטנה.
JEXY,
אין שדה מגנטי בעמוד אנטנה מוארק. אתה לבטח מתכוון למכת ברק שהיא מכת מתח וזרם גבוהים במיוחד ובמקרה הזה השדה המגנטי שנוצר אינו רלוונטי לנזק אלא המתח הגבוה של הברק שגם על עמוד אנטנה מוארק מתפתחים אלפי וולטים לפרק זמן קצר מאוד. דרך אגב המתח הנוראי הזה גם מתפתח על הארקת הבניין ובין הארקות בקומות השונות וזו הסיבה שמכשירי חשמל שאינם בהכרח מקלטים ניזוקים. יש לזה הסבר מענין אך לא אכנס אליו כי זה לא העניין כאן. במכת ברק באנטנה זה כבר לא משנה אם החוט מחובר בקופסת החיבורים או לעמוד. בשני המקרים הסיכוי לנזק זהה.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
כל ההשקעה והמחשבה המושקעת בקליטה טובה.... ורוב השידורים בארץ כיום יוצאים ממחשב במפ3 או קומפרסיה אחרת
ומאבדים דינמיקה שוב בקומפרסור שלפני המשדר שבעצמו לרוב מיושן או לא מכויל היטב.
לצערי אנחנו לא חיים במדינה הנכונה לשידורי אף אם בעידן הזה. בעבר היה המצב הרבה יותר טוב.
ומאבדים דינמיקה שוב בקומפרסור שלפני המשדר שבעצמו לרוב מיושן או לא מכויל היטב.
לצערי אנחנו לא חיים במדינה הנכונה לשידורי אף אם בעידן הזה. בעבר היה המצב הרבה יותר טוב.