צניחת טמפרטורה
נשמע הגיוני אם אתה לא מזרים מים ומסתכל על פעולת החימום לפני השוט.
ראשית ודא שהמכונה חמה. 10 דק חימום אמורות להספיק במקרה הזה.
לפני השוט הזרם מים מהראש עד שדוד החימום נכנס לפעולה. המתן שהוא יסיים וזה הרגע להתחיל להזרים שוב מעט מים מהראש (2-3 שניות בדרך כלל) ואז לחלוט. עכשיו אם יש לך כזו צניחה כנראה שיש בעיה עם המכונה.
אם הקפה יצא שרוף וחם מדי, להבא הזרם קצת יותר מים מהראש לפני החליטה. אם הוא יצא חמוץ וקר מדי, להבא הזרם פחות.
ראשית ודא שהמכונה חמה. 10 דק חימום אמורות להספיק במקרה הזה.
לפני השוט הזרם מים מהראש עד שדוד החימום נכנס לפעולה. המתן שהוא יסיים וזה הרגע להתחיל להזרים שוב מעט מים מהראש (2-3 שניות בדרך כלל) ואז לחלוט. עכשיו אם יש לך כזו צניחה כנראה שיש בעיה עם המכונה.
אם הקפה יצא שרוף וחם מדי, להבא הזרם קצת יותר מים מהראש לפני החליטה. אם הוא יצא חמוץ וקר מדי, להבא הזרם פחות.
המכונה חדשה
אני משתמש בבריטה ובפילטר רזין , אז לא נראה לי שזו אבנית.
אחרי שחיברתי את הפילטר רזין על צינור היניקה שמתי לב שהמשאבה מרעישה ומתאמצת ,
אבל לא נראה לי שזה קשור לצניחת הטמפרטורה.
ניסיתי כמה שיטות כולל להפעיל את המשאבה ישר אחרי שגוף החימום מפסיק לעבוד והתוצאה דומה.
המכונה באחריות ,אולי כדאי לפנות לחנות ?
אחרי שחיברתי את הפילטר רזין על צינור היניקה שמתי לב שהמשאבה מרעישה ומתאמצת ,
אבל לא נראה לי שזה קשור לצניחת הטמפרטורה.
ניסיתי כמה שיטות כולל להפעיל את המשאבה ישר אחרי שגוף החימום מפסיק לעבוד והתוצאה דומה.
המכונה באחריות ,אולי כדאי לפנות לחנות ?
תעשה ניסוי קטן. בלי ידית וקפה, תזרים מים מהראש איך שהנורה הירוקה נדלקת (ואז הדוד בנק' החמה ביותר שלו). תמדוד כמה מים זורמים עד שנורה נכבית.
מה שקורה אצלך לא נשמע תקין ובהחלט עשוי להעיד על צניחת טמפרטורה גדולה מדי ואי יכולת להגיע לטמפרטורה רצוייה בשוט.
מה שקורה אצלך לא נשמע תקין ובהחלט עשוי להעיד על צניחת טמפרטורה גדולה מדי ואי יכולת להגיע לטמפרטורה רצוייה בשוט.
או שאתה לא מחמם כמו שצריך (למרות שאני לא מצליח לחשוב איך אפשר לעשות זאת), או שיש בעיה כלשהי עם המכונה שלך.
אצלי הייתי יכול להעביר כ-100 מ"ל של מים לפני שהנורה כבתה (זה אגב לקח משהו כמו 10 שניות, לא ברור איך אצלך זה לוקח כ"כ הרבה זמן). ולמרות שהייתי מתחיל את השוט אחרי הזרמה של 20-30 מ"ל הנורה היתה נשארת דלוקה הרבה אחרי שהשוט הכפול נגמר.
אצלי הייתי יכול להעביר כ-100 מ"ל של מים לפני שהנורה כבתה (זה אגב לקח משהו כמו 10 שניות, לא ברור איך אצלך זה לוקח כ"כ הרבה זמן). ולמרות שהייתי מתחיל את השוט אחרי הזרמה של 20-30 מ"ל הנורה היתה נשארת דלוקה הרבה אחרי שהשוט הכפול נגמר.
אצלי הייתי יכול להעביר כ-100 מ"ל של מים לפני שהנורה כבתה (זה אגב לקח משהו כמו 10 שניות, לא ברור איך אצלך זה לוקח כ"כ הרבה זמן). ולמרות שהייתי מתחיל את השוט אחרי הזרמה של 20-30 מ"ל הנורה היתה נשארת דלוקה הרבה אחרי שהשוט הכפול נגמר.[/quote]
היה אצלך פילטר על צינור היניקה?
אני אנסה לנתק את הפילטר ולבדוק.
היה אצלך פילטר על צינור היניקה?
אני אנסה לנתק את הפילטר ולבדוק.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
שווה לבדוק בלי - אצלי בסילביה הפילטר היה מאט את הזרימה לרמה של חצי דרגת טחינה ברוקי - אבל זה לא היה מגיע לרמות כאלה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
התקשרתי לקדמה ר'ג והבחור שם אמר לי שזו לא תקלה ,
לפי דבריו הטרמוסטט ממוקם בחלק העליון של הדוד ליד כניסת המים והיציאה לראש היא מהתלק התחתון .
כלומר שנכנסים מים חדשים לדוד הם משפיעים די מהר על הטמפרטורה בסיביבת הטרמוסטט.
הדרך הכי טובה היא למדוד את טמפרטורת היציאה של המים ולראות אם יש שינוי דרסטי
לפי דבריו הטרמוסטט ממוקם בחלק העליון של הדוד ליד כניסת המים והיציאה לראש היא מהתלק התחתון .
כלומר שנכנסים מים חדשים לדוד הם משפיעים די מהר על הטמפרטורה בסיביבת הטרמוסטט.
הדרך הכי טובה היא למדוד את טמפרטורת היציאה של המים ולראות אם יש שינוי דרסטי
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
המבנה הזה קיים בכל מכונת סינגל בוילר כמעט.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)