:הצילו: קירור זלמן למחשב
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
הי,
שמתי קירור זלמן לפרוססור של השרת שלי בבית (הוא הרעיש נורא).
הכל היה בסדר בהתחלה.
ביומיים האחרונים היו לי שתי תקיעות בשרת (לאחר שהוא לא נתקע לי בשלושה החודשים האחרונים אפילו פעם אחת).
אני חושב שעשיתי הכל כראוי, ה-ASUS PROBE מראה לי (כרגע התקנתי אותו) שהטמפ' בסדר, והזלמן לא מרגיש חם.
מקווה שלא דפקתי את המעבד (אולי סגרתי את הברגים חזק מדי?!
רעיונות? זה השרת שלי, בלעדיו אני די מנוטרל בבית...
שמתי קירור זלמן לפרוססור של השרת שלי בבית (הוא הרעיש נורא).
הכל היה בסדר בהתחלה.
ביומיים האחרונים היו לי שתי תקיעות בשרת (לאחר שהוא לא נתקע לי בשלושה החודשים האחרונים אפילו פעם אחת).
אני חושב שעשיתי הכל כראוי, ה-ASUS PROBE מראה לי (כרגע התקנתי אותו) שהטמפ' בסדר, והזלמן לא מרגיש חם.
מקווה שלא דפקתי את המעבד (אולי סגרתי את הברגים חזק מדי?!
רעיונות? זה השרת שלי, בלעדיו אני די מנוטרל בבית...
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
עופר מה הכוונה בתקיעות?
האם המערכת הפעלה פשוט קופאת?
האם התקנת את המאורר בצורה תקינה?
ניסית להחזיר את הקודם ולבדוק האם השרת נתקע?
האם המערכת הפעלה פשוט קופאת?
האם התקנת את המאורר בצורה תקינה?
ניסית להחזיר את הקודם ולבדוק האם השרת נתקע?
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
לסדוק מעבד זה קשה מאוד. אני הפעלתי על המעבד שלי יותר לחץ ממה שכל גוף קירור יכול להפעיל עליו והוא פועל בלי שום בעיות. הבעיה אחת שיכולה להיות היא טמפרטורה, ואז כדאי לנסות ולהרכיב את הקודם לבדיקה, או להרכיב את החדש שוב (לפעמים חסרה משחה טרמית, או שיש כיסי אויר ואז יכולה להיות בעיה בטמפרטורות (הבעיה לא תמיד מוצגת בלוח הבקרה של הביוס - או במילים אחרות לא תמיד מאובחנת בתור בעיות טמפרטורה). אפשרות נוספת היא שהמגע לא מושלם. נסה להוציא את המעבד ולהכניסו מחדש, ולהוציא את הזיכרונות ולהכניסם מחדש. נתקלתי בלא מעט מחשבים שהבעיה נגרמו משטות שכזו.
במידה וכל זה לא עובד. צריך להתחיל ולבודד את הגורם לבעיה. אבל כמו שאומרים, נחצה את הגשר כשנגיע אליו
בינתיים תבדוק מה קורה אם אתה מחזיר את הגוף קירור הקודם ואם אתה מוציא את המעבד/זיכרונות ומכניס מחדש.
במידה וכל זה לא עובד. צריך להתחיל ולבודד את הגורם לבעיה. אבל כמו שאומרים, נחצה את הגשר כשנגיע אליו
בינתיים תבדוק מה קורה אם אתה מחזיר את הגוף קירור הקודם ואם אתה מוציא את המעבד/זיכרונות ומכניס מחדש.
תבדוק האם מרחת משחה טרמית ...
זאת תופעה של חוסר משחה טרמית בין המעבד לגוף הקרור , האם מרחת משחה בצורה אחידה לכל גוף המעבד ?
תנסה לשנות את חיבור החשמל של המאוורר למיקום אחר על הלוח אם גם יכול לעזור ...
תנסה לשנות את חיבור החשמל של המאוורר למיקום אחר על הלוח אם גם יכול לעזור ...
-
oferlaor
- מנהל

אוקיי, מעט פרטים נוספים:
1. העוזרת "עשתה סדר" וזרקה לי את המאוורר הישן...
2. חיווי הטמפ' במחשב נראה טוב, לא ראיתי עדיין מספרים מעל 43 מעלות עדיין (עדיין לא העמסתי אותו מספיק).
3. מרטין נתן לי על הראש כי מרחתי יותר מדי משחה טרמית. הספר שבא עם הזלמן היה מאוד לא ברור בנקודה הזו, באיזורים שונים כתבו לשים טיפה ולמרוח אותה באופן אחיד. במקום אחר באותו ספר (זה מה שאני קראתי) היה כתוב "PUT A GENEROUS AMOUNT". אני שמתי מאוד מאוד GENEROUS...
4. מרחתי אחיד ככל שיכולתי (לא בא עם הקיט משהו למרוח את זה) וניקיתי את השרידים של המשחה הקודמת ככל שיכולתי.
5. מעבר לסגירה הדוקה של הברגים של המתקן, לא שמתי לחץ על ה-CPU כלל.
6. בנוסף לזלמן גם החלפתי מאוורר נוסף (שסי) אבל גם ה-MB לא מרגיש לי חם במיוחד.
7. המאוורר רץ במהירות מקסימלית, ואני לא מרגיש שהוא חם מאוד כשאני נוגע בגוף.
8. היו לי שלוש תקיעות מאז שהתקנתי את הזלמן:
א. בבוקר אחד ראיתי שהמחשב במצב LOGIN למרות שלא נגעתי בו
ב. פתאום השרת לא הגיב ומצאתי את עצמי (פעם ראשונה מאז התקנת windows 2003) לוחץ על כפתור RESET
ג. ע"ע סעיף 9
9. כנגעתי באיזור ה-CPU לא קרה כלום, אבל נגעתי טיפה באיזור של הזיכרון והמחשב נתקע. מקווה מאוד שלא גרמתי נזק כלשהו לזיכרון בעת התקנת הזלמן... בכל מקרה, שלפתי את הזיכרון החוצה והתקנתי אותו מחדש. עכשיו אם אני נוגע, לא קורה כלום...
SO FAR SO GOOD, מאז שעשיתי את זה, לא היתה תקיעה, למרות שזה רק מאתמול בערב.
1. העוזרת "עשתה סדר" וזרקה לי את המאוורר הישן...
2. חיווי הטמפ' במחשב נראה טוב, לא ראיתי עדיין מספרים מעל 43 מעלות עדיין (עדיין לא העמסתי אותו מספיק).
3. מרטין נתן לי על הראש כי מרחתי יותר מדי משחה טרמית. הספר שבא עם הזלמן היה מאוד לא ברור בנקודה הזו, באיזורים שונים כתבו לשים טיפה ולמרוח אותה באופן אחיד. במקום אחר באותו ספר (זה מה שאני קראתי) היה כתוב "PUT A GENEROUS AMOUNT". אני שמתי מאוד מאוד GENEROUS...
4. מרחתי אחיד ככל שיכולתי (לא בא עם הקיט משהו למרוח את זה) וניקיתי את השרידים של המשחה הקודמת ככל שיכולתי.
5. מעבר לסגירה הדוקה של הברגים של המתקן, לא שמתי לחץ על ה-CPU כלל.
6. בנוסף לזלמן גם החלפתי מאוורר נוסף (שסי) אבל גם ה-MB לא מרגיש לי חם במיוחד.
7. המאוורר רץ במהירות מקסימלית, ואני לא מרגיש שהוא חם מאוד כשאני נוגע בגוף.
8. היו לי שלוש תקיעות מאז שהתקנתי את הזלמן:
א. בבוקר אחד ראיתי שהמחשב במצב LOGIN למרות שלא נגעתי בו
ב. פתאום השרת לא הגיב ומצאתי את עצמי (פעם ראשונה מאז התקנת windows 2003) לוחץ על כפתור RESET
ג. ע"ע סעיף 9
9. כנגעתי באיזור ה-CPU לא קרה כלום, אבל נגעתי טיפה באיזור של הזיכרון והמחשב נתקע. מקווה מאוד שלא גרמתי נזק כלשהו לזיכרון בעת התקנת הזלמן... בכל מקרה, שלפתי את הזיכרון החוצה והתקנתי אותו מחדש. עכשיו אם אני נוגע, לא קורה כלום...
SO FAR SO GOOD, מאז שעשיתי את זה, לא היתה תקיעה, למרות שזה רק מאתמול בערב.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
בהחלט זו סיבה דיי נפוצה. זה גם למה הצעתי לך לעשות את זה. לי זה קרה כמה עשרות פעמים בשני המחשבים שלי. (עד שלפני שבועיים הסתבר שזיכרון אחד נדפק לגמרי
למזלי יש אחריות. 763 שקל לעוד סטיק ממש לא רציתי להוציא).
-
oferlaor
- מנהל

זה לא זה.
כרגע המחשב עשה REBOOT ספונטני.
יש לי חשד אחר - כשאני משנה את המחשב ממצב אופקי לאנכי בנקודה מסויימת זה עושה REBOOT. כלומר, יש כאן בעיה של מגע או קצר.
<המשך לאחר תיקון>
אוקיי, אני חושב שהבעיה בכלל בספק המחשב. יש סימנים שנותנים לי להאמין שהבעיה היא בספק. כרגע פירקתי מחשב אחר (יש לי כמה מחשבים כרגע בבית וחלק מהם "ספייר" למטרות שונות ומשונות) הוצאתי את הספק והחלפתי בינהם. עשיתי את המבחן של העברה של המחשב ממצב אופקי לאנכי ובינתיים, טפו טפו, אין בעיות.
בהמשך (יום יפה וחבל לי לבזבז אותו על תיקוני מחשב), אם אין בעיות במחשב, ארכיב את השני עם הספק של השרת ונראה אם התופעה חוזרת שם (מה שקוראים מבחן דידקטי).
אני פשוט חושד שהזמן הרב שלקח לי להתקין את הזלמן (בעיקר בגלל הצילומים שעשיתי בשביל התיעוד) במצב אופקי גרם לאיזה בעיה בספק (רוב הסיכויים שזה היה שם קודם ופשוט המצב האופקי גרם לזה לצאת לאור).
אוקיי, SO FAR SO GOOD, אבל זה צריך לעמוד במבחן הזמן...
כרגע המחשב עשה REBOOT ספונטני.
יש לי חשד אחר - כשאני משנה את המחשב ממצב אופקי לאנכי בנקודה מסויימת זה עושה REBOOT. כלומר, יש כאן בעיה של מגע או קצר.
<המשך לאחר תיקון>
אוקיי, אני חושב שהבעיה בכלל בספק המחשב. יש סימנים שנותנים לי להאמין שהבעיה היא בספק. כרגע פירקתי מחשב אחר (יש לי כמה מחשבים כרגע בבית וחלק מהם "ספייר" למטרות שונות ומשונות) הוצאתי את הספק והחלפתי בינהם. עשיתי את המבחן של העברה של המחשב ממצב אופקי לאנכי ובינתיים, טפו טפו, אין בעיות.
בהמשך (יום יפה וחבל לי לבזבז אותו על תיקוני מחשב), אם אין בעיות במחשב, ארכיב את השני עם הספק של השרת ונראה אם התופעה חוזרת שם (מה שקוראים מבחן דידקטי).
אני פשוט חושד שהזמן הרב שלקח לי להתקין את הזלמן (בעיקר בגלל הצילומים שעשיתי בשביל התיעוד) במצב אופקי גרם לאיזה בעיה בספק (רוב הסיכויים שזה היה שם קודם ופשוט המצב האופקי גרם לזה לצאת לאור).
אוקיי, SO FAR SO GOOD, אבל זה צריך לעמוד במבחן הזמן...
תיכנס לאפשרויות של המחשב שלי. ושם תבחר ב-advanced, ושם start up and recovery ותבטל את האפשרות של ריבוט אוטומטי ככה תוכל לדעת מה הבעיה.
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2083
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
כמה הערות,
דבר ראשון, לא פירטת איזה זלמן התקנת. יש הרבה מודלים.
דבר שני, לא פירטת איזה מעבד. יש הבדל מהותי בין אינטל ואתלון 64 שמגיעים עם heat spreader לבין אתלון XP שמגיע עם die חשוף ויותר רגיש ללחץ.
דבר שלישי, גוף קרור קר זה לא דבר טוב. אם אין מגע טוב, אין העברת חום מהמעבד לגוף הקרור. גוף הקרור נשאר קר והמעבד רותח
בעיות אפשריות נוספות הן ספק וזכרון.
זכרון אפשר לבדוק על ידי memtest+ (אפשר להוריד עצמאית, ואפשר כחלק מ-ultimatebootcd.com). תן למחשב לרוץ כמה שעות טובות עם הבדיקה המסיבית, ותוודא שלפחות מחזור אחד מסתיים (הזמן תלוי בכמות הזכרון ובסוג המעבד).
לי היתה בעיית ספק שגיליתי במקרה כשגיביתי קובץ של 16GB על ידי פיצול לכמה DVD.
הבעיה התבטאה בשיבוש של ביט אחד כל כמה גיגה-בייטים בגישה לדיסק. החלפת ספק פתרה את הבעיה.
דבר ראשון, לא פירטת איזה זלמן התקנת. יש הרבה מודלים.
דבר שני, לא פירטת איזה מעבד. יש הבדל מהותי בין אינטל ואתלון 64 שמגיעים עם heat spreader לבין אתלון XP שמגיע עם die חשוף ויותר רגיש ללחץ.
דבר שלישי, גוף קרור קר זה לא דבר טוב. אם אין מגע טוב, אין העברת חום מהמעבד לגוף הקרור. גוף הקרור נשאר קר והמעבד רותח
בעיות אפשריות נוספות הן ספק וזכרון.
זכרון אפשר לבדוק על ידי memtest+ (אפשר להוריד עצמאית, ואפשר כחלק מ-ultimatebootcd.com). תן למחשב לרוץ כמה שעות טובות עם הבדיקה המסיבית, ותוודא שלפחות מחזור אחד מסתיים (הזמן תלוי בכמות הזכרון ובסוג המעבד).
לי היתה בעיית ספק שגיליתי במקרה כשגיביתי קובץ של 16GB על ידי פיצול לכמה DVD.
הבעיה התבטאה בשיבוש של ביט אחד כל כמה גיגה-בייטים בגישה לדיסק. החלפת ספק פתרה את הבעיה.
-
oferlaor
- מנהל

דבר ראשון הוא לא קר, הוא פשוט לא חם כמו שציפיתי (אגב, המוניטור של ה-CPU גם הוא מדווח שאין בעיות חום מיוחדות). אם הכל ימשיך ככה, אני יכול לעשות OVERCLOCKING משמעותי ביותר בהמשך, נראה שהזלמן פשוט שני צעדים מעל הקירור של אינטל.
ה-CPU הוא פנטיום 4 (בסיס 478), והזלמן הוא זה:
http://www.zalman.co.kr/eng/product/vie ... 5&code=009
בינתיים הכל נראה טוב. יש לי בדרך זיכרון חלופי על כל צרה שלא תבוא (הוזמן אתמול, מקווה שזה יגיע בזמן סביר).
ה-CPU הוא פנטיום 4 (בסיס 478), והזלמן הוא זה:
http://www.zalman.co.kr/eng/product/vie ... 5&code=009
בינתיים הכל נראה טוב. יש לי בדרך זיכרון חלופי על כל צרה שלא תבוא (הוזמן אתמול, מקווה שזה יגיע בזמן סביר).
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2083
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
יש לי זלמן CNPS-7000Cu עם מאוורר 92 מ"מ. ה- 7700 מכיל מאוורר 120 מ"מ ויעבוד עוד יותר חזק.
מעבר 478 הוא בטח מסוג Northwood שלא היה קריר במיוחד, אבל קר יותר מהגרסאות הראשונות של ה-prescott שבא אחריו.
למיטב הבנתי גוף הקרור המוביל היום מבחינת ביצועים/שקט הוא ה- Big Typhoon של Thermaltake (ג"כ משתמש במאוורר 120 מ"מ).
מעבר 478 הוא בטח מסוג Northwood שלא היה קריר במיוחד, אבל קר יותר מהגרסאות הראשונות של ה-prescott שבא אחריו.
למיטב הבנתי גוף הקרור המוביל היום מבחינת ביצועים/שקט הוא ה- Big Typhoon של Thermaltake (ג"כ משתמש במאוורר 120 מ"מ).
- THEMISSION
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 190
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
פתח יניקה
אלה מאווררים אגרסיבים ואיכותיים אבל אם פתח יניקת האויר שלהם לא נקי מאבק או חסום ע"י משהו כלשהוא הטמפרטורה תישאר גבוהה תמיד
ספק לא יכול להיפגע במעבר בין מצב אופקי/אנכי
הי עופר,
א. יכול להיות שיש לך תקלה בספק, היות וכפי שאתה אומר שזה לא קורה עם ספק אחר, אבל אני יכול להרגיע אותך - זה לא קרה בגלל שהרכבת את המחשב במצב אופקי. אין בספק חלקים מכנים נעים שיכולים להידפק בצורות שונות (למעט מאורר, אבל לא בטח לא אכפת אם המחשב במצב אופקי/אנכי), ולכן אם לא טלטלת את המחשב בסטייל שב"כ אז לא אתה אשם...
ב. האם הספק החלופי בעל אותו הספק? ה-Zalman CPNS 7700, כמאוורר חזק יותר דורש הספק גבוה מעט יותר. יתכן למשל שלמכתחילה, היית קרוב לנצל את כל ההספק של הספק הקודם וברגע שהחלפת למאורר קצת יותר דורשני, פשוט עברת את הגבול.
במקרה כזה תופעה של אתחולים היא בהחלט סבירה.
יכול להיות שהחלפת לספק שני בעל הספק גבוה יותר ופשוט פתרת כך את הבעייה?
א. יכול להיות שיש לך תקלה בספק, היות וכפי שאתה אומר שזה לא קורה עם ספק אחר, אבל אני יכול להרגיע אותך - זה לא קרה בגלל שהרכבת את המחשב במצב אופקי. אין בספק חלקים מכנים נעים שיכולים להידפק בצורות שונות (למעט מאורר, אבל לא בטח לא אכפת אם המחשב במצב אופקי/אנכי), ולכן אם לא טלטלת את המחשב בסטייל שב"כ אז לא אתה אשם...
ב. האם הספק החלופי בעל אותו הספק? ה-Zalman CPNS 7700, כמאוורר חזק יותר דורש הספק גבוה מעט יותר. יתכן למשל שלמכתחילה, היית קרוב לנצל את כל ההספק של הספק הקודם וברגע שהחלפת למאורר קצת יותר דורשני, פשוט עברת את הגבול.
במקרה כזה תופעה של אתחולים היא בהחלט סבירה.
יכול להיות שהחלפת לספק שני בעל הספק גבוה יותר ופשוט פתרת כך את הבעייה?
עוד הסבר הגיוני
עוד משהו ששכחתי ויכול להסביר את התופעה, כלומר שהבעיה התרחשה כאשר הזזת את המחשב ממצב אופקי לאנכי וכו'.
ה-Zalman 7700 שוקל המון! כמעט קילו שלם. Intel מציינת בצורה ברורה שהמשקל המכסימלי של HSF צריך להיות 450 גרם. לפי Intel, שימוש ב-HSF כבד יותר עלול לגרום לנזק למעבד כאשר מזיזים את המחשב (כנראה שהמשקל העצום, יוצר לחץ על התושבת וגורם למעבד לזוז מעט).
דרך אגב, גם Zalman מאשרת את המידע הזה, תסתכל בדף המוצר של המאוורר באתר הבית שלהם ותראה שבשל כך הם מציינים שהם לא יפצו בגין נזק שנגרם למעבד מהמאוורר אם המחשב היה בתנועה.
לכן יתכן, שהזזת המחשב ממצב אופקי לאנכי ולחלופין, כאשר ה-HSF כבר היה מותקן, גרמה לנזק למעבד/תושבת או רק לבעיית מגע.
ה-Zalman 7700 שוקל המון! כמעט קילו שלם. Intel מציינת בצורה ברורה שהמשקל המכסימלי של HSF צריך להיות 450 גרם. לפי Intel, שימוש ב-HSF כבד יותר עלול לגרום לנזק למעבד כאשר מזיזים את המחשב (כנראה שהמשקל העצום, יוצר לחץ על התושבת וגורם למעבד לזוז מעט).
דרך אגב, גם Zalman מאשרת את המידע הזה, תסתכל בדף המוצר של המאוורר באתר הבית שלהם ותראה שבשל כך הם מציינים שהם לא יפצו בגין נזק שנגרם למעבד מהמאוורר אם המחשב היה בתנועה.
לכן יתכן, שהזזת המחשב ממצב אופקי לאנכי ולחלופין, כאשר ה-HSF כבר היה מותקן, גרמה לנזק למעבד/תושבת או רק לבעיית מגע.