קטע מרגיז עם מעלית שבת
-
guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35091
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
חמי וחמתי גרים בבניין של 20 קומות ובו 3 מעליות.
אחת המעליות הופכת למעלית שבת שעוצרת רק ב-3 קומות (רק חמי ועוד שניים הם דתייים)
עכשיו באו אליהם ועד הבית ואמרו להם שבגלל שהמעלית עולה ויורדת כל השבת רק בשבילם, הם צרכים לשלם תוספת של 50 ש"ח לחודש.
דעות? מה עושים?
אחת המעליות הופכת למעלית שבת שעוצרת רק ב-3 קומות (רק חמי ועוד שניים הם דתייים)
עכשיו באו אליהם ועד הבית ואמרו להם שבגלל שהמעלית עולה ויורדת כל השבת רק בשבילם, הם צרכים לשלם תוספת של 50 ש"ח לחודש.
דעות? מה עושים?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
לדעתי החילונים צודקים. מעלית שבת זה בזבוז חשמל משווע. המעלית כל הזמן עולה יורדת עולה יורדת. למה ששאר השכנים ישלמו על הצריכה האדירה והמיותרת של החשמל?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

האמת שמבחינה חוקית יש נדמה לי איזה חוק דתי, נקרא "חוק מעלית השבת", שאני מניח שפותח השרשור ישמח לבדוק אותו.
אבל לדעתי זה מרגיז באותה מידה שיש שכנים ששוטפים את האוטו שלהם עם הזרנוק של כיבוי האש על חשבונם של שאר הדיירים.
לגבי חדר כושר - דווקא פנסיונרים הולכים הרבה להתאמן שם...
אבל לדעתי זה מרגיז באותה מידה שיש שכנים ששוטפים את האוטו שלהם עם הזרנוק של כיבוי האש על חשבונם של שאר הדיירים.
לגבי חדר כושר - דווקא פנסיונרים הולכים הרבה להתאמן שם...
אפשר להסתכל על זה אחרת: בגללם לשאר הדיירים (רוב מוחלט בבניין) יש רק שתי מעליות אפקטיביות (ולא, מעלית שבת זו לא מעלית אפקטיבית) במקום שלוש, ובכל מקרה - גם להם יש שלוש מעליות, הם בוחרים שלא להשתמש בשתיים מהן.guyezra כתב:למה?
אולי הם צרכים לשלם פחות 50 ש"ח כי יש להם רק מעלית אחת ולא שתיים כמו לשאר הדיירים....
הם גם גורמים להוצאות חשמל נוספות וגם פוגעים בנוחות של שאר הדיירים. מן הראוי שישאו בתוצאות הנ"ל.
You are never fully dressed without a smile
חוק התכנון והבניה - פרק ה' - רישוי - חובת התקנת מעליות וגנרטורים -
אצלכם בגלל שהמעלית עוצרת רק ב 3 קומות יש צדק בטענה של שאר הדיירים שהיא משרתת רק 3 דיירים. למרות שעל פניו הרי בכל מקרה אם הייתה מעלית שבת שעוצרת בכל קומה עדיין כל שאר הדיירים לא היו משתמשים בה ואז כל דיירי הבניין היו מחויבים לשלם את ההצאות על המעלית(א1) (1) בכל בנין מגורים, ובכל בנין ציבורי כהגדרתו בסעיף 158ב, שבהם מותקנת יותר ממעלית אחת יותקן באחת המעליות מנגנון פיקוד שבת; שר הפנים, באישור ועדת הפנים ואיכות הסביבה של הכנסת, רשאי לפטור סוגי בנינים או מקומות מהוראות סעיף זה;...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

גם בבניין שאני גר בו - יש 22 דירות, והמעלית משרתת רק 2 דיירים, ועוצרת ב-2 קומות מתוך ה-7.
כמו כן, אצלנו יש רק 2 מעליות, כך שנותרת לנו רק מעלית אחת, אז המצב אפילו יותר חמור בסופ"ש.
כמו כן, אצלנו יש רק 2 מעליות, כך שנותרת לנו רק מעלית אחת, אז המצב אפילו יותר חמור בסופ"ש.
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
להשתמש במים של הבנין לשטוף את הרכז זו חוצפה ואף גניבהpixies כתב:האמת שמבחינה חוקית יש נדמה לי איזה חוק דתי, נקרא "חוק מעלית השבת", שאני מניח שפותח השרשור ישמח לבדוק אותו.
לגבי חדר כושר - דווקא פנסיונרים הולכים הרבה להתאמן שם......
אין קשר למעלית שבת, כפי שאמרת יש חוק ויש גם ענין ההבנה בין שכנים.
-
guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35091
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
לפי זה אין ממש הצדקה לגביית סכום נוסף.osherov כתב:חוק התכנון והבניה - פרק ה' - רישוי - חובת התקנת מעליות וגנרטורים -(א1) (1) בכל בנין מגורים, ובכל בנין ציבורי כהגדרתו בסעיף 158ב, שבהם מותקנת יותר ממעלית אחת יותקן באחת המעליות מנגנון פיקוד שבת; שר הפנים, באישור ועדת הפנים ואיכות הסביבה של הכנסת, רשאי לפטור סוגי בנינים או מקומות מהוראות סעיף זה;......
מה שכן אפשר אולי באמת לצמצם את שעות הפעילות לכמה בודדות ביום.
ובכל מקרה לבדוק עם האגודה לתרבות הדיור (רק מה, הם לא רשומים)
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78907
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
נורא פשוט - שישלמו את התוספת של החשמל של זה.
יחסית קל לחשב את זה. צריך לחשב את ההספק של המעלית על טווח התקופה שזה עובד. אין קשר אם זה עובד על 3 קומות או על 50, כי המעלית כל הזמן פועלת.
אין ספק שצריך לשלם יותר כי זה הרבה אנרגיה שהולכת לבזבוז. כמה בדיוק צריך להוסיף? זה כבר נושא אחר. לדעתי 50 ש"ח לכל דייר (אם יש 3 דיירים זה 150 ש"ח) זה נשמע על פניו הגזמה ביחס לכמה שזה עולה לועד.
בקיצור, שישבו עם הועד לחשב כמה זה באמת מוסיף לחשבון, יחלקו במספר הדיירים שמשתמשים בשירות ושישלמו את זה.
יחסית קל לחשב את זה. צריך לחשב את ההספק של המעלית על טווח התקופה שזה עובד. אין קשר אם זה עובד על 3 קומות או על 50, כי המעלית כל הזמן פועלת.
אין ספק שצריך לשלם יותר כי זה הרבה אנרגיה שהולכת לבזבוז. כמה בדיוק צריך להוסיף? זה כבר נושא אחר. לדעתי 50 ש"ח לכל דייר (אם יש 3 דיירים זה 150 ש"ח) זה נשמע על פניו הגזמה ביחס לכמה שזה עולה לועד.
בקיצור, שישבו עם הועד לחשב כמה זה באמת מוסיף לחשבון, יחלקו במספר הדיירים שמשתמשים בשירות ושישלמו את זה.
על פי החוק הזה אין הצדקה אבל בגלל שהמעלית אצלם עוצרת רק ב 3 קומות ולא בכל הקומות אז אף דייר אחר בבנין לא יכול להנות מהמעלית הזאת ביום שבת. לדוגמה, נניח שאדם שומר שבת בא להתארח בסופ"ש אצל אחד הדיירים החילונים בבנין, על פי המצב כיום הוא לא יוכל להשתמש במעלית השבת הזאת כי היא לא עולה לקומה של השכן החילוני, יש פה בעיתיות משהוguyezra כתב:לפי זה אין ממש הצדקה לגביית סכום נוסף.osherov כתב:חוק התכנון והבניה - פרק ה' - רישוי - חובת התקנת מעליות וגנרטורים -(א1) (1) בכל בנין מגורים, ובכל בנין ציבורי כהגדרתו בסעיף 158ב, שבהם מותקנת יותר ממעלית אחת יותקן באחת המעליות מנגנון פיקוד שבת; שר הפנים, באישור ועדת הפנים ואיכות הסביבה של הכנסת, רשאי לפטור סוגי בנינים או מקומות מהוראות סעיף זה;......
מה שכן אפשר אולי באמת לצמצם את שעות הפעילות לכמה בודדות ביום.
ובכל מקרה לבדוק עם האגודה לתרבות הדיור (רק מה, הם לא רשומים)...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78907
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
osherov
זה כבר החלטה של הדיירים.
guyezra
אני חוזר בי - למרות שזה נראה לי הגיוני שהם ישלמו (לא את הסכום הזה שנראה על פניו מוגזם), יש כאן בהחלט בעיה כי לכאורה זה צורך של הדת. זה יהיה כמו לקנוס אנשים עבור הצבת מזוזה...
בקיצור, יש כתובת אחת לבירור הנושא - האגודה לתרבות הדיור. אם יש לועד מנוי לאגודה (יש ועד שאין לו?) אז תבקש מהקרובים שלך שיצרו קשר עם הסניף של האגודה הקרוב לביתם. הם נתקלים בשאלות כאלה מדי יום ביומו והם יגידו מה פייר ומה מקובל כיום בארץ.
זה כבר החלטה של הדיירים.
guyezra
אני חוזר בי - למרות שזה נראה לי הגיוני שהם ישלמו (לא את הסכום הזה שנראה על פניו מוגזם), יש כאן בהחלט בעיה כי לכאורה זה צורך של הדת. זה יהיה כמו לקנוס אנשים עבור הצבת מזוזה...
בקיצור, יש כתובת אחת לבירור הנושא - האגודה לתרבות הדיור. אם יש לועד מנוי לאגודה (יש ועד שאין לו?) אז תבקש מהקרובים שלך שיצרו קשר עם הסניף של האגודה הקרוב לביתם. הם נתקלים בשאלות כאלה מדי יום ביומו והם יגידו מה פייר ומה מקובל כיום בארץ.
דווקא עיניין הדת בכלל לא קשור לנושא (חוץ מבאופן העקיף שברור).oferlaor כתב:
אני חוזר בי - למרות שזה נראה לי הגיוני שהם ישלמו (לא את הסכום הזה שנראה על פניו מוגזם), יש כאן בהחלט בעיה כי לכאורה זה צורך של הדת. זה יהיה כמו לקנוס אנשים עבור הצבת מזוזה......
הדת רק קובעת שאסור ללחוץ על כפתורים חשמליים בשבת.
באיזה קומה אנשים בוחרים לגור, באיזה ביניין, ההסכמים שלהם עם השכנים וכו. זה כבר עיניין שלא קשור בכלל לדת.
משה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אצלנו חשבון החשמל של הבניין הוא כ-2000 ש"ח לחודש. זה המון!