אני מסתכל על סירטונים ברשת של samsung galaxy s ובכל הסרטונים כולם סוגרים את האפלקציה בכדי להפעיל אחרת, הדימוי הוא ממש אייפון.... אני מחפש מה חדש אז...
מה ירגש אותי שאין לי באייפון.
(לא מחפש תשובה נגד בעד) רק לדעתי יש מולטי או לא?
MP
שאלה מפגרת, ל Android כן יש מולטי טאסק?
האמא של המולטיטסק
האנדרואיד בנוי מעל קרנל של לינוקס ולכן יש לו תמיכה מלאה בריבוי משימות. יתרה מכך, במערכת האנדרואיד יש מנהל משימות מתוחכם שבא לתת פתרון למגבלת המשאבים (בעיקר מחסור בזיכרון וירטואלי מבוסס דיסק ומשאב הסוללה). היפה הוא שבגלל מימוש מיוחד של מנהל המשימות, אין באנדרואיד בכלל צורך לסגור אפליקציות ידנית (לרובם אין בכלל כפתור סגירה).
אגב, הרבה אנשים משתמשים במנהלי משימות שהם התקינו על מנת להרוג אפליקציות פתוחות, דבר שאין כמעט צורך בו באנדרואיד (קשה בהתחלה להתרגל לזה שאין צורך לחפש כפתור close או להרוג משימה).
כהשוואה, מימוש ריבוי המשימות ב OS4 של אייפון הוא הרבה יותר סגור ומוגבל (OS4 הוא לא ממש 100% ריבוי משימות אמיתי) מזה של האנדרואיד. האפליקציה באייפון צריכה להיות ממומשת בצורה מיוחדת והתהליך (service) שרץ במקביל, שייך בכלל ל OS עצמו (יש 7 כאלה) ולא לאפליקצייה עצמה
האנדרואיד בנוי מעל קרנל של לינוקס ולכן יש לו תמיכה מלאה בריבוי משימות. יתרה מכך, במערכת האנדרואיד יש מנהל משימות מתוחכם שבא לתת פתרון למגבלת המשאבים (בעיקר מחסור בזיכרון וירטואלי מבוסס דיסק ומשאב הסוללה). היפה הוא שבגלל מימוש מיוחד של מנהל המשימות, אין באנדרואיד בכלל צורך לסגור אפליקציות ידנית (לרובם אין בכלל כפתור סגירה).
אגב, הרבה אנשים משתמשים במנהלי משימות שהם התקינו על מנת להרוג אפליקציות פתוחות, דבר שאין כמעט צורך בו באנדרואיד (קשה בהתחלה להתרגל לזה שאין צורך לחפש כפתור close או להרוג משימה).
כהשוואה, מימוש ריבוי המשימות ב OS4 של אייפון הוא הרבה יותר סגור ומוגבל (OS4 הוא לא ממש 100% ריבוי משימות אמיתי) מזה של האנדרואיד. האפליקציה באייפון צריכה להיות ממומשת בצורה מיוחדת והתהליך (service) שרץ במקביל, שייך בכלל ל OS עצמו (יש 7 כאלה) ולא לאפליקצייה עצמה
-
mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20679
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 969 פעמים
אריה איזה כיף לקבל תשובה כזו.
אבל עדיין אז איך אתה עובר בין אפלקציות בלי לסגור אתם?
בכל הסירטונים שראיתי שאם אני רוצה לעבור רגע בין הפייסבוק למייל, להשאיר פתוח ולחזור התוכנה נפתחה מחדש
ולא נשארה באותו סטטוס, שוב אני לא מדבר מנסיון רק מ 20 סרטונים שראיתי ברשת.
אני רוצה לרכוש לי איפון 4 ( אחרי דור 2 3 ו GS ) לינוקס תמיד אהבתי, לכן מכשיר מבוסס כזה נשמע לי מדהים.
תודה על התשובות.
אבל עדיין אז איך אתה עובר בין אפלקציות בלי לסגור אתם?
בכל הסירטונים שראיתי שאם אני רוצה לעבור רגע בין הפייסבוק למייל, להשאיר פתוח ולחזור התוכנה נפתחה מחדש
ולא נשארה באותו סטטוס, שוב אני לא מדבר מנסיון רק מ 20 סרטונים שראיתי ברשת.
אני רוצה לרכוש לי איפון 4 ( אחרי דור 2 3 ו GS ) לינוקס תמיד אהבתי, לכן מכשיר מבוסס כזה נשמע לי מדהים.
תודה על התשובות.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
ברגע שאתה מסיים לעבוד עם אפליקצייה כלשהיא (או סתאם רוצה לפתוח אפליקצייה חדשה) אתה לוחץ על כפתור הבית (Home) ושם אתה מקבל את מסך הבית שלך. ממסך זה אתה כמובן יכול לבחור ולפתוח איזה תוכנה חדשה שאתה רוצה. במידה ואתה רוצה לחזור לאחת האפליקציות הפתוחות, אז בעזרת לחיצה ארוכה על כפתור הבית יפתח לך חלון משימות (Task Manager) ושם אתה בוחר את האפליקצייה שאתה רוצה שתחזור לחזית (Foreground App). אגב, האנדרואיד גם יודע לנהל את המשאבים שלך ובמידה ואתה תגיע לקצה גבול היכולת של המכשיר (נניח יותר מידי אפליקציות פתוחות) הוא באופן אוטו' יסגור לך את אחת האפליקציות שנמצאת בעדיפות נמוכה יותר....הנה תרשים המציג את מצבי activity (משימה) במערכת אנדרואיד:

הנה וידאו קצר שמציג בפשטות יכולת ריבוי משימות באנדרואיד:

הנה וידאו קצר שמציג בפשטות יכולת ריבוי משימות באנדרואיד: