פוצל: bi-amping

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
טלHD פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14362
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1221 פעמים

שליחה #1 

סקירה מעניינת, תודה. (Y)

מעניין אותי מה אתה חושב על BI AMP ? מועיל/משפר את הסאונד ו/או עוצמת ההגברה או מיותר?

גם ברסיבר זה וגם במתחרה שלו מבית YAMAHA ה 567 (רכשתי כזה ממש לאחרונה) יש אפשרות BI AMP על חשבון הפיכתם מ 7.1 ל 5.1 (אין לי בעיה עם זה, ממילא אני עובד עם 5.1).

Adix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 744
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

אם הרמקולים שלך תומכים אל תחשוב פעמיים

שליחה #2 

טלHD כתב:סקירה מעניינת, תודה. (Y)

מעניין אותי מה אתה חושב על BI AMP ? מועיל/משפר את הסאונד ו/או עוצמת ההגברה או מיותר?

גם ברסיבר זה וגם במתחרה שלו מבית YAMAHA ה 567 (רכשתי כזה ממש לאחרונה) יש אפשרות BI AMP על חשבון הפיכתם מ 7.1 ל 5.1 (אין לי בעיה עם זה, ממילא אני עובד עם 5.1).
...

ההבדל מורגש ומוחשי.
אם הרמקולים שלך תומכים ב bi-amp וגם הרסיבר שלך רוץ לחבר אותם ככה בהקדם.
יש לבצע כמובן לבצע כיול מחדש של המערכת.
נשמח לשמוע תגובות.

עדי.

Frosti7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 596
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

מצטרף לשאלתו של טל

שליחה #3 

...
האם הרגשת יתרון בBi-Amp?
כמובן שהנתון הזה תלוי מאוד בקרוסאובר של הרמקולים,
אם הבנתי נכון אז אפשר להגדיר קרוס ב BIAMP ואם למישהוא יהיה את האומץ לפתוך את הרמקול שלהם ולעקוף את הקרוס האנלוגי לדעתי יהיה אפשר לשפר כל רמקול ברמה או שתיים,

שאלה נוספת שרציתי לשאול(היה לי קשה להבין מהמאמר), האם מצב "המכוייל" הניב תוצאות טובות יותר בסטריאו מול מצב PURE?

ותודה על המאמר (Y)

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #4 

...
BI-AMP משפר בהמון את העוצמה, והרמקולים נשמעים הרבה יותר פתוחים.
אם אתה יכול לחבר בBI-AMP תחבר, באמת מומלץ!

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

לגבי B-AMP

שליחה #5 

לפני 10 שנים הייתי מעורב ב- IOL במריבה גדולה על B-WI, ולמדתי אז הרבה בנושא.

בקצרה
מה שכל הרסיברים, ו- 608 אינו שונה, זה לא Bi-Amp אלא רק Bi-wire עם הגברה נפרדת.

ההבדל מחייב להסיר את מסננת הקרוס מהרמקולים, ולהציב מסננת אלקטרונית (אנלוגית או דיגיטלית) בכניסה למגברים.
אז מרוויחים את הפסדי המסננת ומבטלים קלקול הדמפינג של המגבר שכל מסננת ברמקול מכניסה.

יכולים לספק 100 ואט לוופר ועוד עד 100 לטויטר. בצורה הנוכחית כאשר נשפך 100 ואט נמוכים, אי אפשר לספק ואט נוסף לגבוהים - כי מלוא המתח הנמוך יוצא גם במגבר של הטויטר, ותוספת של עוד מתח נוסף המגבר יקטום, יחתוך.

עיוותי האינטרמודולציה בדרגה הסופית במגבר: עיוות שיוצר בצלילים הגבוהים מודולציות (שינויי עוצמה) בתדרים הנמוכים נמנע בחיבור BA אמיתי ולא נמנע בחיבור המזויף, כי אין הפרדת תדרים אמיתית.

לפני 10 שנים כל ההסברים לטובת Bi-Wi נכתבו בשפת טכנובבל"ת. אף אחד לא הצליח להסביר את פעולת הטריק ולתת איזו סיבה טכנית למה זה עובד.

בויכוח אז, אחד החברים (מני ת.) שהייה לו רמקול וונדרסטין מחובר BW, התקשר ודיבר עם מר וונדרסטין עצמו וכתב את תשובתו.
אני הוכחתי שמר ונדרסטין מרח אז את התשובה, ולבסוף מני ערך עם משפחתו כמה ניסויים מבוקרים והגיע בעצמו למסקנה שאין ל- BW שום ערך.

זו דעתי. אבל זה בכלל לא לקשה לחבר את זה, ואם זה מוצא חן בעיניך (ואולי רק בגלל שהזזת מעט את הרמקולים הכיול השתפר) אז זה לא מזיק.

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

Re: לגבי B-AMP

שליחה #6 

yosihary כתב:לפני 10 שנים הייתי מעורב ב- IOL במריבה גדולה על B-WI, ולמדתי אז הרבה בנושא.

בקצרה

ההבדל מחייב להסיר את מסננת הקרוס מהרמקולים, ולהציב מסננת אלקטרונית (אנלוגית או דיגיטלית) בכניסה למגברים.
אז מרוויחים את הפסדי המסננת ומבטלים קלקול הדמפינג של המגבר שכל מסננת ברמקול מכניסה.

יכולים לספק 100 ואט לוופר ועוד עד 100 לטויטר. בצורה הנוכחית כאשר נשפך 100 ואט נמוכים, אי אפשר לספק ואט נוסף לגבוהים - כי מלוא המתח הנמוך יוצא גם במגבר של הטויטר, ותוספת של עוד מתח נוסף המגבר יקטום, יחתוך.

עיוותי האינטרמודולציה בדרגה הסופית במגבר: עיוות שיוצר בצלילים הגבוהים מודולציות (שינויי עוצמה) בתדרים הנמוכים נמנע בחיבור BA אמיתי ולא נמנע בחיבור המזויף, כי אין הפרדת תדרים אמיתית.

לפני 10 שנים כל ההסברים לטובת Bi-Wi נכתבו בשפת טכנובבל"ת. אף אחד לא הצליח להסביר את פעולת הטריק ולתת איזו סיבה טכנית למה זה עובד.

בויכוח אז, אחד החברים (מני ת.) שהייה לו רמקול וונדרסטין מחובר BW, התקשר ודיבר עם מר וונדרסטין עצמו וכתב את תשובתו.
אני הוכחתי שמר ונדרסטין מרח אז את התשובה, ולבסוף מני ערך עם משפחתו כמה ניסויים מבוקרים והגיע בעצמו למסקנה שאין ל- BW שום ערך.

זו דעתי. אבל זה בכלל לא לקשה לחבר את זה, ואם זה מוצא חן בעיניך (ואולי רק בגלל שהזזת מעט את הרמקולים הכיול השתפר) אז זה לא מזיק.
...
ובעברית, BI-AMP/WI, לדעתך עוזר או לא עוזר?

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

ariel-ro כתב:
yosihary כתב:לפני 10 שנים הייתי מעורב ב- IOL במריבה גדולה על B-WI, ולמדתי אז הרבה בנושא.
...
...
אנא ממך נסח יותר בבהירות כי לא הבנתי

2000Watts
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

ariel-ro כתב:

בקצרה

...
...
אצלי ה 608 מחובר ב BI-AMP עבור הקידמיים. מהשוואה בין חיבור זה לחיבור רגיל עבור רמקולי ורפידייל EVO 40 בעלי יכולת BI WIRE, הסאונד בסטריאו שופר משמעותית. הצליל הרבה יותר פתוח באופן שמקבלים יותר נפח הגברה ופחות עוותים (אין צורך להגביר יותר מידי כדי לקבל עוצמה מספקת). חבל מאד שהרסיבר לא מסוגל לבטל את ה BI AMP אוטומטית במעבר לאודיו רב ערוצי עי מיתוג האותותוחזרה למצב 7.1. אני העדפתי להסתפק ב 5.1 לטובת איכות שמע בסטריאו.

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

yosihary כתב:
ariel-ro כתב:
...
...
...
כתבת בהודעה שלך הרבה מושגים בקשר לBI-AMP ולא הבנתי האם בשורה התחתונה, הBI-AMP לדעתך, עוזר או לא עוזר?

2000Watts
גם לדעתי הBI-AMP עוזר, במיוחד שאני לא משתמש ב7.1 אז זה לא מפריע לי שהוא תופס שני ערוצים.
מעיניינת אותי דעתו של יוסי, שלפי התגובות כאן בעל ידע רב באודיו.

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

2000Watts כתב:
ariel-ro כתב:
...
אצלי ה 608 מחובר ב BI-AMP עבור הקידמיים. מהשוואה בין חיבור זה לחיבור רגיל עבור רמקולי ורפידייל EVO 40 בעלי יכולת BI WIRE, הסאונד בסטריאו שופר משמעותית. הצליל הרבה יותר פתוח באופן שמקבלים יותר נפח הגברה ופחות עוותים (אין צורך להגביר יותר מידי כדי לקבל עוצמה מספקת). חבל מאד שהרסיבר לא מסוגל לבטל את ה BI AMP אוטומטית במעבר לאודיו רב ערוצי עי מיתוג האותותוחזרה למצב 7.1. אני העדפתי להסתפק ב 5.1 לטובת איכות שמע בסטריאו.
...
יופי לך שזו מה שקיבלת, אבל מהי הסיבה, זה כלל לא ברור.

קודם כאמור החיבור הזה הוא BA מזויף.
אין שום סיבה טכנית לתיאור שלך. אני בטוח שאם נמדוד לא יהיה הבדל בעוצמה בהגברה או בעיוותים.

כאמור ההגברה אינה יכולה להשתנות במאומה, כי אם הצבת את הווליום ברמה מסוימת, אז אותו המתח בגבוהים ובנמוכים יצא לוופר ולטויטר כמו קודם. אבל אם לאחר השינוי כיילת מחדש, והצבת את המיקרופון לא בדיוק באותן הנקודות, והרמקולים הוחזרו למקומות מעט שונים, יתכן והכיול השני יצא יותר טוב.

אתה יכול לנסות לחבר (בלי לכייל מחדש) ללא BW, ולבדוק אם חבר, כאשר תסתיר ממנו או הוא יסתיר ממך, מתי זה עם B ומתי בלי.

יתרון גדול נוסף ב- BA (שאינו אפשרי במזויף) זה להתאים רמקולים שונים בנצילות כך שהם יתחברו אחד לשני בעוצמה ובפאזה מדויקים ביותר. במסננות הפסיביות מפסידים דוקא ברמקולים יקרים הרבה אנרגיה על נגדי תיאום שמחרבנים עוד יותר את הנצילות ומגדילים הפסדים, ומחייבים הגברה מפלצתית.
...

Adix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

בלי להסתכל על דפי הנתונים של הרסיברים

שליחה #11 

מנסיוני, Bi-AMP ברסיבר שלי מוסיף המון, במקרה הזה מדובר ב Bi-AMP אמיתי לגמרי, כלומר 2 ערוצי הגברה נפרדים לכל רמקול (Pre-AMP ומערכת הגברה נפרדים לחלוטין).
המשותף הוא ספק הכוח. לצורך הדיון אניח כי ספק הכוח של הרסיבר מספיק חזק.

גם ברסיבר הישן שלי כאשר חיברתי מקור אנלוגי חיצוני והרסיבר שימש בעצם כמגבר 4 ערוצים עבור הרמקולים הקדמיים בתצורת bi-amp הורגש שיפור משמעותי ביותר.

המקרה בו רסיבר לא יתפקד ב Bi-AMP הוא כאשר מתשתמשים בחיבור "כאילו" כאשר מחברים לזוג רמקולים
"A" ו "B" אשר קיים ברסיברים ישנים וברמות נמוכות יותר של רסיברים חדשים, שם יש סה"כ חלוקה של ההספק של מגבר יחיד.
כמובן שבמערכת סטראו אמיתית, יהיה פרהאמפליפייר, קרוס אקטיבי וארבעה ערוצי הגברה נפרדים, אך זה לא נושא הדיון.
Bi-Wire חבל על הזמן והכסף, אם כי כל חובב אודיו חייב לנסות כדי להווכח....רק תקפידו להחזיר את הרמקולים למיקום המדוייק ברמת המילימטר.

שאלה ליוסי הרי בעקבות התגובה:
"כאמור ההגברה אינה יכולה להשתנות במאומה, כי אם הצבת את הווליום ברמה מסוימת, אז אותו המתח בגבוהים ובנמוכים יצא לוופר ולטויטר כמו קודם. אבל אם לאחר השינוי כיילת מחדש, והצבת את המיקרופון לא בדיוק באותן הנקודות, והרמקולים הוחזרו למקומות מעט שונים, יתכן והכיול השני יצא יותר טוב.
אתה יכול לנסות לחבר (בלי לכייל מחדש) ללא BW, ולבדוק אם חבר, כאשר תסתיר ממנו או הוא יסתיר ממך, מתי זה עם B ומתי בלי"

מדוע אתה טוען שההגברה לא יכולה להשתנות במאומה? נכון, ספק המתח משותף אבל מעבר לכך, מדובר בסט טנזיסטרים נוסף להגברה. ניתן לבדוק את זה בקלות דוקא ללא כיול כי אז מוציאים את נושא הכיול מהמשוואה.
את הבדיקה שהיא איכות הצליל, יש לבצע באותה עוצמת שמע על ידי שימוש במד עוצמה.
דרך אגב, אפשר גם למדוד את עוצמת הזרם שהרסיבר צורך...

עדי
נערך לאחרונה על ידי Adix ב 05/08/2010 15:23, נערך 2 פעמים בסך הכל.

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

ariel-ro כתב:
yosihary כתב:
ariel-ro כתב:
...
...
...
כתבת בהודעה שלך הרבה מושגים בקשר לBI-AMP ולא הבנתי האם בשורה התחתונה, הBI-AMP לדעתך, עוזר או לא עוזר?

2000Watts
גם לדעתי הBI-AMP עוזר, במיוחד שאני לא משתמש ב7.1 אז זה לא מפריע לי שהוא תופס שני ערוצים.
מעיניינת אותי דעתו של יוסי, שלפי התגובות כאן בעל ידע רב באודיו.
...
מה שמוצע בכל הרסיברים זה BA מזויף. אין הפרדה בין גבוהים לנמוכים לפני ההגברה, רק לאחריה כאשר ההפרדה נעשית על ידי מסננת הקרוס של הרמקול. מעשית על כן זה למשנה לרמקול אם האות עובר בשני חוטים נפרדים או שני מגברים נפרדים.

ל- BA אמיתי שבו ישנה מסננת אלקטרונית לפני ההגברה, יש פוטנציאל שיפור.

למעשה כאשר יהיה לך מגבר מושלם, ללא עיוותים ורמקול עם דרייברים מופלאים מתואמים ומסננת ללא הפסדים לא יהיה הבדל.

כאשר ישנם רכיבים מציאותיים ניתן על ידי ההפרדה להקטין עיוותים, להגביר הספק, לתאם עוצמות ולצל יותר טוב את המגברים ואת הרמקולים למרות מגבלותיהם.

Adix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

ביצעתי אצלי את הניסוי מספר פעמים והתוצאות חד משמעיות

שליחה #13 

יוסי,
בדקדתי חיבור ב single amp מול bi-amp בכמה קונפיגורציות אצלי (כמה רסיברים, בי-אמפ פנימי ברסיבר, פרה חיצוני) בבית והתוצאות מבחינת שמע חד משמעיות ותמיד לטובת bi-amp.
כמובן שזה היה ללא שימוש בקרוס חיצוני לפני ההגברה.
אתה מוזמן כמובן לבצע את הניסוי אצלך ולספר לנו מה היו התוצאות, יותר מזה, אני מבקש שתעשה את הניסוי (כמובן בתנאי שיש לך את הכלים)
נשמח לשמוע את התוצאות, אני מתכוון כמובן לאיך זה נשמע, בלי מדידות וכו'.

אני מסכים שלכאורה בי-אמפ כזה יהיה בעיני אודיופיל "אמיתי" חובבני שהוא, נקרא לזה בי-אמפ לעניים אבל עדיין נותן לרובנו שיפור באיכות הצליל.

בהצלחה והאזנה נעימה בכל יום ובכל מצב.
(f)
עדי

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

Re: מסתבר שה RX-V657 באמת תומך

שליחה #14 

טלHD כתב:
Adix כתב:
ariel-ro כתב:

...

Adix,
אם כתבתי ש 567 של יאמהה תומך בזה, למה חשבת שלא? :?
גם כתבת בכותרת 657 שאין דבר כזה. יש 567 או 667 (בקרוב 767).
...
הYAMAHA תומך בBI-AMP או BI-WI כמו שיוסי קורה לזה?
ולא הבנתי את ההבדל, הרי שניהם נותנים עוצמה כפולה לרמקולים, ונותנים אותה לכל אלמנט בפני עצמו, אז מה באמת ההבדל?
...
...

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

[q [quote

ולא הבנתי את ההבדל, הרי שניהם נותנים עוצמה כפולה לרמקולים, ונותנים אותה לכל אלמנט בפני עצמו, אז מה באמת ההבדל?[/quote]

אני מצטער אבל כאן חסרה מעט הבנה טכנית וניסיתי להסביר זאת במפורט בפוסט קודם.

המגבר יכול לתת עוצמה מקסימלית בצורה של מתח מקסימלי.

כאשר המגבר, הרסיבר יוציא מתח באסים מקסימלי, רמקול הוופר יעבוד בעוצמה מקסימלית.

בשיטה המזויפת אותו מתח של נמוכים קיים, נוכח ונמצא גם בכניסה לרמקול של הגבוהים. נסיון להוציא עוד הספק עבור תדרים גבוהים לא מצליח כי זה דורש מהמגבר השני להוציא מתחים יותר גבוהים ממה שהוא יכול.

רק הפרדה עם קרוס אקטיבי תסלק מהחיבור לכיוון הטוויטר את מתח הנמוכים, ותאפשר למגבר השני להוציא מתחים ואז גם הספק לא קטוע כי לא קיים רכיב נמוכים.

אם לא הבנת לא נורא, אבל זו נקודה שכל בעל מקצוע יוכל לבדוק ולאשר אותה.

טלHD פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #16 

ariel-ro כתב:
טלHD כתב:
Adix כתב:
ariel-ro כתב:

...

Adix,
אם כתבתי ש 567 של יאמהה תומך בזה, למה חשבת שלא? :?
גם כתבת בכותרת 657 שאין דבר כזה. יש 567 או 667 (בקרוב 767).
...
ולא הבנתי את ההבדל, הרי שניהם נותנים עוצמה כפולה לרמקולים, ונותנים אותה לכל אלמנט בפני עצמו, אז מה באמת ההבדל?
...
שים לב להבדל:
BI-WI : חיבור עם 2 זוגות של כבלים מאותם יציאות ברסיבר לרמקולים להפרדת הצלילים גבוהים/נמוכים.
BI-AMP : חיבור מ 2 יציאות שונות ברסיבר לאותו רמקול ( יציאה אחת לגבוהים ובשניה עבור הנמוכים) להעצמת ההגברה (במצב זה, הרסיבר הוא זה שאחראי להפרדת הצלילים ולשם כך, יש להגדיר BI-AMP ברסיבר ו"להפסיד" את 2 יציאות הנוספות ב 7.1) .
...
...
נערך לאחרונה על ידי טלHD ב 05/08/2010 19:07, נערך פעם 1 בסך הכל.

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

לטל HD - הציור שהבאת מהווה הטעיה (של מי שפרסם את הציור)

שליחה #17 

אני חוזר ואומר

לא תתקבל שום הגברה נוספת על עצם השימוש בשני מגברים, ללא הוספת מסננת אקטיבית בכניסה למגברים.

בינתיים שום רסיבר לא תומך בכך. הדרך ליישם זאת זה רכישת POWER נפרד, והוספת המסננת בכניסה שלו.

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

טל-HD בילבלת אותי עוד יותר.
באונקיו608 שלי, הקידמיים מחוברים כמו התמונה של הBI-AMP שהבאת.
הימני מחובר לשתי יציאות שונות, והשמאלי מחובר לשתי יציאות שונות.
אז למה הBI-AMP הוא מזוייף?

יוסי- לפי מה שאתה אומר, אני לא באמת אקבל 200וואט בכל רמקול, אלא רק 100וואט.
אבל שאני מחבר בBI-AMP או BI-WI או איך שלא תקרא לזה, הצליל שבוקע חזק הרבה יותר מאשר שהוא מחובר רק ליציאה אחת.

אני מבין שאני לא אבין את הנושא הזה, ולכן אני פורש בשיא :wink:
נערך לאחרונה על ידי ariel-ro ב 05/08/2010 19:16, נערך פעם 1 בסך הכל.

טלHD פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

Re: לטל HD - הציור שהבאת מהווה הטעיה (של מי שפרסם את הציור)

שליחה #19 

yosihary כתב:אני חוזר ואומר

לא תתקבל שום הגברה נוספת על עצם השימוש בשני מגברים, ללא הוספת מסננת אקטיבית בכניסה למגברים.

בינתיים שום רסיבר לא תומך בכך. הדרך ליישם זאת זה רכישת POWER נפרד, והוספת המסננת בכניסה שלו.
...
מה שאתה אומר לא נשמע לי הגיוני...(ודרך אגב, מי שפירסם את האיור היא חב' wharfedale)

אם יש 7 יציאות ברסיבר של 100W כל אחת (לצורך הדוגמא).
ומחברים במקום יציאה אחת לרמקול, 2 יציאות לכל רמקול, דהיינו כל רמקול מקבל 200W במקום 100W.
הרי בגלל זה מוותרים על חיבור 7.1 ומסתפקים ב 5.1...מכוון שה 2 הנוספות "הלכו" ב BI AMP לקדמיים.

אנא הסבר, הסבר פשוט והגיוני בבקשה, למה שאתה טוען.
נערך לאחרונה על ידי טלHD ב 05/08/2010 19:33, נערך 2 פעמים בסך הכל.

טלHD פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #20 

ariel-ro כתב:טל-HD בילבלת אותי עוד יותר.
באונקיו608 שלי, הקידמיים מחוברים כמו התמונה של הBI-AMP שהבאת.
הימני מחובר לשני יציאות שונות, והשמאלי מחובר לשתי יציאות שונות.
אז למה הBI-AMP הוא מזוייף?

יוסי- לפי מה שאתה אומר, אני לא באמת אקבל 200וואט בכל רמקול, אלא רק 100וואט.
אבל שאני מחבר בBI-AMP או BI-WI או איך שלא תקרא לזה, הצליל שבוקע חזק הרבה יותר מאשר שהוא מחובר רק ליציאה אחת.

אני מבין שאני לא אבין את הנושא הזה, ולכן אני פורש בשיא :wink:
...
מה אתה פורש? זה רק התחיל להיות מעניין.... :D
כבר אמרתי בשרשור אחר שזה נושא לשרשור משלו...

ומכוון שסטינו מנושא השרשור , אני פונה לעופר או מרטין בבקשה לפצל את השרשור לשרשור חדש:
" BI-AMP ו- BI-WI : מה זה והאם מוסיף ואיך?"
נערך לאחרונה על ידי טלHD ב 05/08/2010 19:32, נערך 2 פעמים בסך הכל.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”