מעניין אותי מה אתה חושב על BI AMP ? מועיל/משפר את הסאונד ו/או עוצמת ההגברה או מיותר?
גם ברסיבר זה וגם במתחרה שלו מבית YAMAHA ה 567 (רכשתי כזה ממש לאחרונה) יש אפשרות BI AMP על חשבון הפיכתם מ 7.1 ל 5.1 (אין לי בעיה עם זה, ממילא אני עובד עם 5.1).

טלHD כתב:סקירה מעניינת, תודה.![]()
מעניין אותי מה אתה חושב על BI AMP ? מועיל/משפר את הסאונד ו/או עוצמת ההגברה או מיותר?
גם ברסיבר זה וגם במתחרה שלו מבית YAMAHA ה 567 (רכשתי כזה ממש לאחרונה) יש אפשרות BI AMP על חשבון הפיכתם מ 7.1 ל 5.1 (אין לי בעיה עם זה, ממילא אני עובד עם 5.1)....

האם הרגשת יתרון בBi-Amp?טלHD כתב:סקירה מעניינת, תודה.![]()
גם ברסיבר זה וגם במתחרה שלו מבית YAMAHA ה 567 (רכשתי כזה ממש לאחרונה) יש אפשרות BI AMP על חשבון הפיכתם מ 7.1 ל 5.1 (אין לי בעיה עם זה, ממילא אני עובד עם 5.1)....
BI-AMP משפר בהמון את העוצמה, והרמקולים נשמעים הרבה יותר פתוחים.טלHD כתב:סקירה מעניינת, תודה.![]()

ובעברית, BI-AMP/WI, לדעתך עוזר או לא עוזר?yosihary כתב:לפני 10 שנים הייתי מעורב ב- IOL במריבה גדולה על B-WI, ולמדתי אז הרבה בנושא.
בקצרה
מה שכל הרסיברים, ו- 608 אינו שונה, זה לא Bi-Amp אלא רק Bi-wire עם הגברה נפרדת.
ההבדל מחייב להסיר את מסננת הקרוס מהרמקולים, ולהציב מסננת אלקטרונית (אנלוגית או דיגיטלית) בכניסה למגברים.
אז מרוויחים את הפסדי המסננת ומבטלים קלקול הדמפינג של המגבר שכל מסננת ברמקול מכניסה.
יכולים לספק 100 ואט לוופר ועוד עד 100 לטויטר. בצורה הנוכחית כאשר נשפך 100 ואט נמוכים, אי אפשר לספק ואט נוסף לגבוהים - כי מלוא המתח הנמוך יוצא גם במגבר של הטויטר, ותוספת של עוד מתח נוסף המגבר יקטום, יחתוך.
עיוותי האינטרמודולציה בדרגה הסופית במגבר: עיוות שיוצר בצלילים הגבוהים מודולציות (שינויי עוצמה) בתדרים הנמוכים נמנע בחיבור BA אמיתי ולא נמנע בחיבור המזויף, כי אין הפרדת תדרים אמיתית.
לפני 10 שנים כל ההסברים לטובת Bi-Wi נכתבו בשפת טכנובבל"ת. אף אחד לא הצליח להסביר את פעולת הטריק ולתת איזו סיבה טכנית למה זה עובד.
בויכוח אז, אחד החברים (מני ת.) שהייה לו רמקול וונדרסטין מחובר BW, התקשר ודיבר עם מר וונדרסטין עצמו וכתב את תשובתו.
אני הוכחתי שמר ונדרסטין מרח אז את התשובה, ולבסוף מני ערך עם משפחתו כמה ניסויים מבוקרים והגיע בעצמו למסקנה שאין ל- BW שום ערך.
זו דעתי. אבל זה בכלל לא לקשה לחבר את זה, ואם זה מוצא חן בעיניך (ואולי רק בגלל שהזזת מעט את הרמקולים הכיול השתפר) אז זה לא מזיק....

אנא ממך נסח יותר בבהירות כי לא הבנתיariel-ro כתב:ובעברית, BI-AMP/WI, לדעתך עוזר או לא עוזר?yosihary כתב:לפני 10 שנים הייתי מעורב ב- IOL במריבה גדולה על B-WI, ולמדתי אז הרבה בנושא.
......
אצלי ה 608 מחובר ב BI-AMP עבור הקידמיים. מהשוואה בין חיבור זה לחיבור רגיל עבור רמקולי ורפידייל EVO 40 בעלי יכולת BI WIRE, הסאונד בסטריאו שופר משמעותית. הצליל הרבה יותר פתוח באופן שמקבלים יותר נפח הגברה ופחות עוותים (אין צורך להגביר יותר מידי כדי לקבל עוצמה מספקת). חבל מאד שהרסיבר לא מסוגל לבטל את ה BI AMP אוטומטית במעבר לאודיו רב ערוצי עי מיתוג האותותוחזרה למצב 7.1. אני העדפתי להסתפק ב 5.1 לטובת איכות שמע בסטריאו.ariel-ro כתב:ובעברית, BI-AMP/WI, לדעתך עוזר או לא עוזר?yosihary כתב:לפני 10 שנים הייתי מעורב ב- IOL במריבה גדולה על B-WI, ולמדתי אז הרבה בנושא.
בקצרה
מה שכל הרסיברים, ו- 608 אינו שונה, זה לא Bi-Amp אלא רק Bi-wire עם הגברה נפרדת.
ההבדל מחייב להסיר את מסננת הקרוס מהרמקולים, ולהציב מסננת אלקטרונית (אנלוגית או דיגיטלית) בכניסה למגברים.
אז מרוויחים את הפסדי המסננת ומבטלים קלקול הדמפינג של המגבר שכל מסננת ברמקול מכניסה.
יכולים לספק 100 ואט לוופר ועוד עד 100 לטויטר. בצורה הנוכחית כאשר נשפך 100 ואט נמוכים, אי אפשר לספק ואט נוסף לגבוהים - כי מלוא המתח הנמוך יוצא גם במגבר של הטויטר, ותוספת של עוד מתח נוסף המגבר יקטום, יחתוך.
עיוותי האינטרמודולציה בדרגה הסופית במגבר: עיוות שיוצר בצלילים הגבוהים מודולציות (שינויי עוצמה) בתדרים הנמוכים נמנע בחיבור BA אמיתי ולא נמנע בחיבור המזויף, כי אין הפרדת תדרים אמיתית.
לפני 10 שנים כל ההסברים לטובת Bi-Wi נכתבו בשפת טכנובבל"ת. אף אחד לא הצליח להסביר את פעולת הטריק ולתת איזו סיבה טכנית למה זה עובד.
בויכוח אז, אחד החברים (מני ת.) שהייה לו רמקול וונדרסטין מחובר BW, התקשר ודיבר עם מר וונדרסטין עצמו וכתב את תשובתו.
אני הוכחתי שמר ונדרסטין מרח אז את התשובה, ולבסוף מני ערך עם משפחתו כמה ניסויים מבוקרים והגיע בעצמו למסקנה שאין ל- BW שום ערך.
זו דעתי. אבל זה בכלל לא לקשה לחבר את זה, ואם זה מוצא חן בעיניך (ואולי רק בגלל שהזזת מעט את הרמקולים הכיול השתפר) אז זה לא מזיק.......
כתבת בהודעה שלך הרבה מושגים בקשר לBI-AMP ולא הבנתי האם בשורה התחתונה, הBI-AMP לדעתך, עוזר או לא עוזר?yosihary כתב:אנא ממך נסח יותר בבהירות כי לא הבנתיariel-ro כתב:ובעברית, BI-AMP/WI, לדעתך עוזר או לא עוזר?yosihary כתב:לפני 10 שנים הייתי מעורב ב- IOL במריבה גדולה על B-WI, ולמדתי אז הרבה בנושא.
.........

2000Watts כתב:יופי לך שזו מה שקיבלת, אבל מהי הסיבה, זה כלל לא ברור.ariel-ro כתב:אצלי ה 608 מחובר ב BI-AMP עבור הקידמיים. מהשוואה בין חיבור זה לחיבור רגיל עבור רמקולי ורפידייל EVO 40 בעלי יכולת BI WIRE, הסאונד בסטריאו שופר משמעותית. הצליל הרבה יותר פתוח באופן שמקבלים יותר נפח הגברה ופחות עוותים (אין צורך להגביר יותר מידי כדי לקבל עוצמה מספקת). חבל מאד שהרסיבר לא מסוגל לבטל את ה BI AMP אוטומטית במעבר לאודיו רב ערוצי עי מיתוג האותותוחזרה למצב 7.1. אני העדפתי להסתפק ב 5.1 לטובת איכות שמע בסטריאו.yosihary כתב:לפני 10 שנים הייתי מעורב ב- IOL במריבה גדולה על B-WI, ולמדתי אז הרבה בנושא.
ובעברית, BI-AMP/WI, לדעתך עוזר או לא עוזר?......
קודם כאמור החיבור הזה הוא BA מזויף.
אין שום סיבה טכנית לתיאור שלך. אני בטוח שאם נמדוד לא יהיה הבדל בעוצמה בהגברה או בעיוותים.
כאמור ההגברה אינה יכולה להשתנות במאומה, כי אם הצבת את הווליום ברמה מסוימת, אז אותו המתח בגבוהים ובנמוכים יצא לוופר ולטויטר כמו קודם. אבל אם לאחר השינוי כיילת מחדש, והצבת את המיקרופון לא בדיוק באותן הנקודות, והרמקולים הוחזרו למקומות מעט שונים, יתכן והכיול השני יצא יותר טוב.
אתה יכול לנסות לחבר (בלי לכייל מחדש) ללא BW, ולבדוק אם חבר, כאשר תסתיר ממנו או הוא יסתיר ממך, מתי זה עם B ומתי בלי.
יתרון גדול נוסף ב- BA (שאינו אפשרי במזויף) זה להתאים רמקולים שונים בנצילות כך שהם יתחברו אחד לשני בעוצמה ובפאזה מדויקים ביותר. במסננות הפסיביות מפסידים דוקא ברמקולים יקרים הרבה אנרגיה על נגדי תיאום שמחרבנים עוד יותר את הנצילות ומגדילים הפסדים, ומחייבים הגברה מפלצתית....

מה שמוצע בכל הרסיברים זה BA מזויף. אין הפרדה בין גבוהים לנמוכים לפני ההגברה, רק לאחריה כאשר ההפרדה נעשית על ידי מסננת הקרוס של הרמקול. מעשית על כן זה למשנה לרמקול אם האות עובר בשני חוטים נפרדים או שני מגברים נפרדים.ariel-ro כתב:כתבת בהודעה שלך הרבה מושגים בקשר לBI-AMP ולא הבנתי האם בשורה התחתונה, הBI-AMP לדעתך, עוזר או לא עוזר?yosihary כתב:אנא ממך נסח יותר בבהירות כי לא הבנתיariel-ro כתב:ובעברית, BI-AMP/WI, לדעתך עוזר או לא עוזר?yosihary כתב:לפני 10 שנים הייתי מעורב ב- IOL במריבה גדולה על B-WI, ולמדתי אז הרבה בנושא.
.........
2000Watts
גם לדעתי הBI-AMP עוזר, במיוחד שאני לא משתמש ב7.1 אז זה לא מפריע לי שהוא תופס שני ערוצים.
מעיניינת אותי דעתו של יוסי, שלפי התגובות כאן בעל ידע רב באודיו....
טלHD כתב:Adix כתב:הYAMAHA תומך בBI-AMP או BI-WI כמו שיוסי קורה לזה?ariel-ro כתב:טלHD כתב:סקירה מעניינת, תודה.![]()
Adix,
אם כתבתי ש 567 של יאמהה תומך בזה, למה חשבת שלא?![]()
גם כתבת בכותרת 657 שאין דבר כזה. יש 567 או 667 (בקרוב 767)....
ולא הבנתי את ההבדל, הרי שניהם נותנים עוצמה כפולה לרמקולים, ונותנים אותה לכל אלמנט בפני עצמו, אז מה באמת ההבדל?......

ariel-ro כתב:טלHD כתב:שים לב להבדל:Adix כתב:הYAMAHA תומך בBI-AMP או BI-WI כמו שיוסי קורה לזה?ariel-ro כתב:טלHD כתב:סקירה מעניינת, תודה.![]()
Adix,
אם כתבתי ש 567 של יאמהה תומך בזה, למה חשבת שלא?![]()
גם כתבת בכותרת 657 שאין דבר כזה. יש 567 או 667 (בקרוב 767)....
ולא הבנתי את ההבדל, הרי שניהם נותנים עוצמה כפולה לרמקולים, ונותנים אותה לכל אלמנט בפני עצמו, אז מה באמת ההבדל?...
BI-WI : חיבור עם 2 זוגות של כבלים מאותם יציאות ברסיבר לרמקולים להפרדת הצלילים גבוהים/נמוכים.
BI-AMP : חיבור מ 2 יציאות שונות ברסיבר לאותו רמקול ( יציאה אחת לגבוהים ובשניה עבור הנמוכים) להעצמת ההגברה (במצב זה, הרסיבר הוא זה שאחראי להפרדת הצלילים ולשם כך, יש להגדיר BI-AMP ברסיבר ו"להפסיד" את 2 יציאות הנוספות ב 7.1) .......

מה שאתה אומר לא נשמע לי הגיוני...(ודרך אגב, מי שפירסם את האיור היא חב' wharfedale)yosihary כתב:אני חוזר ואומר
לא תתקבל שום הגברה נוספת על עצם השימוש בשני מגברים, ללא הוספת מסננת אקטיבית בכניסה למגברים.
בינתיים שום רסיבר לא תומך בכך. הדרך ליישם זאת זה רכישת POWER נפרד, והוספת המסננת בכניסה שלו....

מה אתה פורש? זה רק התחיל להיות מעניין....ariel-ro כתב:טל-HD בילבלת אותי עוד יותר.
באונקיו608 שלי, הקידמיים מחוברים כמו התמונה של הBI-AMP שהבאת.
הימני מחובר לשני יציאות שונות, והשמאלי מחובר לשתי יציאות שונות.
אז למה הBI-AMP הוא מזוייף?
יוסי- לפי מה שאתה אומר, אני לא באמת אקבל 200וואט בכל רמקול, אלא רק 100וואט.
אבל שאני מחבר בBI-AMP או BI-WI או איך שלא תקרא לזה, הצליל שבוקע חזק הרבה יותר מאשר שהוא מחובר רק ליציאה אחת.
אני מבין שאני לא אבין את הנושא הזה, ולכן אני פורש בשיא...