צריך לבנות תיבה חדשה לסאב שלי

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
HazooM פותח השרשור
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #1 

אני צריך פה קצת עזרה מהמומחים:

עד לא מזמן לסאב שלי (DIY בתיבה סגורה עם דרייבר 18' ומגבר חיצוני) היתה תיבה מצילינדר קרטון (זה שמשמש
ליציקת עמודים) וכיום התיבה מפורקת. אני רוצה לבנות תיבה חדשה והאמת היא שאני די מבולבל מהאפשרויות.

אני מחפש אופצייה זולה יחסית בבנייה עצמית אבל שתראה יפה וכרגע האופציות שאני רואה הן:

א) להשתמש ב MDF ואח"כ ללכת לנגר שיכסה בפורניר כלשהו (למרות שתהיה לי בעיה עם ההובלה של זה).
ב) להשתמש בלביד בירץ' (יענו Birch plywood) שהבנתי שהוא נחשב לטוב מסוגו, ואז לצפות את התיבה בחומר שקוף
כלשהו שישמור על המראה המקורי (כולל "הפסים" של הלביד שזה חלק מהקסם של זה).
ג) להשתמש בעץ בוצ'ר (כמו בפרוייקט הסטנד של Ziv_R) ולצפות את התיבה כמו באופצייה ב'. בתאוריה זה נראה פגז
אבל זה גם נראה לי יקר למדי...
ד) ללכת לנגר שיבנה הכל מ א' עד ת' (גם זה נראה לי יקר למדי).

התיבה צריכה להיות:

* עץ בעובי של 18-20מ"מ (אין צורך להשתגע עם 25-30 מ"מ).
* משהו באיזור ה 125 ליטר נטו כלומר מבחוץ משהו באיזור ה 54 ס"מ מעוקב (ככה שהתיבה מרובעת).
* התיבה עצמה תהיה מורכבת מ 8 פלטות (6 לתיבה + פלטה קדמית נוספת + פלטה פנימית לחיזוק) מה שאומר שאני
אצטרך באיזור ה 2.5 מטר מרובע של עץ (סבבה בהנחה שמדובר על רכישה של פלטה בגודל 122X244).
* אני רוצה להשתמש רק בדבק וללא ברגים.
* הגימור צריך להיות יפה יחסית (ולא כמו עבודה של חובבן שזה מה שאני).

אני חייב לציין שאין לי ניסיון מוצלח במיוחד בדברים האלו אבל להדביק תיבה אני יודע 8)

אשמח לשמוע עצות מבעלי ידע/ניסיון.

איתי

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #2 

קטונתי מלעזור לך, ועוד בבניה של סאב :P
כל שנותר לי הוא לאחל לך בהצלחה, ולדעתי כדיי לך להיעזר בנגר, שילוב עבודה שלך ושלו, ככה גם תחסוך עלויות וגם תרגיש DIY אמיתי (Y)
בבקשה תתעד את התהליך, צילומים וכו.. כך כולנו נרוויח מהפרוייקט :wink:

בטח את עוצמת הסאב המוגמר יהיה צריך למדוד עם מד ריכטר :lol:

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46368
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #3 

תשקיע. תבנה תיבה עם קצת יותר השקעה כספית ממה שתכננת. תצבע את התיבה במצבעה אמיתית ובסוף תשאר עם תיבה שגם לא תרצה לפרק.
מכיוון שאמרת שאתה אוהב את המרקם של עץ אמיתי ואנחנו רוצים להוזיל עלויות, לך על עץ בוצ'ר זול, עץ לבנה או אחר בעל מרקם שאתה אוהב. בנייה מ MDF ואז ציפוי בפורניר יכול לרוב לעלות יקר יותר מהפתרון הראשון ובסופו של דבר הוא יהיה גם יותר עדין מבחינת שימוש יומיומי.
שווה גם לחשוב על התאמת הדופן האחורית של התיבה לכזאת אשר תתאים במידה ותרצה לשדרג את ההגברה לפנימית ולא חיצונית.

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1730
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 186 פעמים

לי זה נשמע...

שליחה #4 

אופטימי מדי לבנות תיבה לסאב 18" בהדבקה בלבד שתחזיק את הלחץ ולא תתפרק ועוד תיבה אטומה.
לדעתי גם השימוש ב-MDF ב-18-20 מ"מ הוא על גבול ה"להעליב את הסאב" ועל אחת כמה וכמה כשמדובר בתיבה
בנפח כזה,לדעתי ומניסיוני המינימום המתבקש הוא 25 מ"מ.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46368
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #5 

freerider,
הדבקה תתפרק? לרוב העץ יתפרק לפני ההדבקה.
רוב הרמקולים ל PA מורכבים מהדבקה בלבד, באותו עובי של עץ ועומדים בהצלחה בלחצים ומפגעים פיזיים הרבה יותר קשים.

yari
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 310
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #6 

אני בניתי ארגז דומה לפני כ 10 שנים (עדיין נשמע כמו חדש !)
אתה חייב 30 מ"מ לפחות + חיזוק פנימי.
בניתי מMDF 30 מילימטר. קניתי אותו אצל חינקיס ברח' נחלת בניימין בתל אביב. היה לו אז במלאי MDF מצופה פורניר, יפיפה. הוא חתך לי במקום את הלוח לפי מידות שנתתי לו. בנוסף קניתי פורניר דומה כדי לצפות את החיבורים. בחיבורים השתמשתי גם בלייסטים כדי להבטיח אטימה טובה בנוסף לדבק. הם חוברו במסמרים (הלייסטים). בבדיקה שעשיתי לפני כן ראיתי שההדבקה חזקה יותר מהעץ כך שלמעשה אין חובה להשתמש בחיזוקים נוספים. השתמשתי בדבק הנגרים הצהוב האמריקאי. אתה צריך קליבות גדולות כדי להדק את הלוחות בזמן ההדבקה.
מקווה שעזרתי במשהו.

HazooM פותח השרשור
כתב
כתב

שליחה #7 

freerider ו yari - תודה. הנושא של דבק אינו יוצא דופן כי כל יצרני הרמקולים משתמשים רק בדבק כולל אלו שמיועדים
לשימושים ב PA כמו שזיו אמר. לגבי עובי העץ זה חשוב אבל עד לגבול מסוים. כל עוד יש חיזוקים טובים בתוך התיבה
גם 18מ"מ יהיה מספיק. גם פה הרבה יצרנים לא הולכים מעבר לעובי הזה. זה אמנם נחמד אבל לא הכרחי אלא אם
התיבה ממש ממש גדולה או שלא משתמשים בחיזוקים.

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #8 

HAZOOM,

אני מניח שאתה מכיר את האתר, אבל במידה ולא, http://www.diysubwoofers.org/sld/

לגבי עניין ההדבקה, אין ספק שרק דבק זו הדרך הנכונה (Y)
לגבי הMDF, הייתי הולך על 2.5ס"מ לפחות, מטעמי משקל.
ובהקשר לעיצוב ולבניה, אני הייתי משתמש בפלטות MDF בעובי 2.5ס"מ, מבצע את החיתוכים אצל נגר, ומרכיב בבית, כולל אקוסטיקה פנימית הדבקות שיופים וכו... ולאחר מכן שולח לצביעה מקצועית, מה שיבטיח איכות גימור מושלמת 8)
אני אישית פאנט של שחור (~) (Y)
1.לאיזה הגברה הסאב ישודך?
2.אני מניח שיש RC מיועד לסאב?
3.למה בחרת ללכת על SEALED, ולא VENTED?
יום טוב :D

HazooM פותח השרשור
כתב
כתב

שליחה #9 

gro111 - את הפלטות כבר יש לי. חשבתי שאם כבר אז אני אלך על לביד עבה אבל היה רק 18מ"מ ולא היה לי כח
לטיולים לנגריות אחרות... התיבה סגורה כי פורטד פשוט גדולה מדי (350-550 ליטר), ההגברה היא חיצונית.

עכשיו הבעיה שלי היא החיתוך של העיגולים בשביל הדרייבר. לאחר ניסוי כושל לכסתח ולהשתמש בג'יגסו בשביל
הפלטת חיזוק הפנימית הגעתי למסקנה שזה פשוט לא מספיק מדויק אז כעת אני בחיפושים אחרי מישהו שיש לו
מסור ראוטר (ויודע להשתמש בו) שיוכל לעזור לי בקטע הזה (f)

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #10 

הייתי מתחיל בשינוי הכותרת ל "מחפש מסור ראוטר להשאלה, גם עצות לשימוש בו יתקבלו בברכה" :D

אני במקומך, רק בשביל חיתוך עגול ומדוייק, לפאנל קידמי אחד (רק סאב אחד אני מניח), הייתי הולך לנגריה, את שאר החיתוכים הישרים תעשה לבד, ללא מסור ראוטר. אם כי אני לא מבין למה לא לחסוך את כל הטרחה הזאת, ופשוט לעשות את כל החיתוכים אצל נגר :?
בכל מקרה, במידה ואתה מתעקש, שיהיה בהצלחה, ולא לשכוח תמונות :wink:

נ.ב. אתה הולך להשקיע לא מעט זמן וכסף בפרוייקט כזה, אתה לא חושש שתצטער על כך שהסאב יצא קל מידי עקב השימוש בעץ 1.8 ס"מ בלבד?
עלות פלטת MDF, היא לא בשמיים בכלל.

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2755
שם מלא: yanivol
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #11 

עד כמה שאני יודע MDF יתן תוצא טובה יותר מסנדביץ. הוא כבד ודחוס יותר ועל כן "שקט" יותר - הרבה פחות רזוננס. ועדין אני הייתי ממליץ על BRACERS כדי להשקיט את התיבה אפילו יותר.

לגבי גימור, ניתן לצבוע MDF ב PRIMER שאוטם אותו לחלוטין ואח"כ לצבוע אותו בכל צבע, גוון או גימור שעולה על דעתך. ראה דוגמה בתיבות של הרמקולים שלי (שני חברים יוצאים לדרך)
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא

gover
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 837
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #12 

דרייבר 18" בתיבה סגורה יכול ליצור רעידות מאוד חזקות. השאלה כמה חשוב לך אם התיבה תנגן או לא. כדי שלא תנגן לדעתי צריך עובי רב יותר מ 18 מ"מ והרבה חיזוקים. אני יכול להמליץ על הנגר שבנה את הרמקולים שלי לחיתוכים בראוטר זה לא כזה עסק פשוט. והנה דוגמא לאפשרות הקיצונית של בניית סאב.
http://www.humblehomemadehifi.com/Serious-Sub.html

בהצלחה
כל יום לומדים משהו חדש

HazooM פותח השרשור
כתב
כתב

שליחה #13 

gro111, yanivol, gover - זה לא הסאב הראשון שאני בונה ובטח שלא התיבה הראשונה. לכל מי שעדיין לא הבין,
הפלטות כבר אצלי ככה שאין לי מה לשקול חומרים אחרים. חוץ מזה ש birch plywood הוא יותר חזק מ MDF, יותר
יותר איכותי, אינו מחייב גימור ברמה של MDF, ועולה 50% יותר. לשם הבהרה התיבה הקודמת היתה עשויה מצילינדר
קרטון בעובי 5 מילימטר שבו משתמשים מאות חובבים בחו"ל עם סאבים פי שלוש יותר גדולים. לגבי טוני ג'י, הבחור
תותח אבל את כל התיבות לרמקולים שלו בונים נגרים מקצוענים והוא לא מתעסק בבניה עצמה. חיתוך בראוטר זה
לא סיפור ועשיתי את זה כבר בעבר, אבל אני מעדיף להיעזר במישהו שזה בא לו יותר בקלות.

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2755
שם מלא: yanivol
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #14 

חוזק מכאני של הפלאטות היא לא הבעיה המרכזית . הבעיה היא הרזוננס העצ1מי של הפלאטות. MDF הוא לוח זול באופן יחסי ובטוח שזול מסנדביץ בעובי זהה.
אם עבודה עם ראוטר לא זרה לך אז לא נראה לי שיש ביכולתי לעזור מכיון שנסיוני עם בעבודה עם ראוטר דל.
אין לי ראוטר משלי כך שגם לא אוכל לצערי להשאיל לך.

מצד שני יש לי ספר הדרכה לעבודה עם ראוטר בקובץ PDF שאשמח לשלוח לך אם תשלח לי את כתובת המייל שלך בפרטי.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא

domnin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 420
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #15 

לא ברור לי למה הלכת על העץ הזה, קשה לעבוד איתו לעומת MDF
אבל מצד שני, הרבה יותר בריא (MDF רעיל).

בכל מקרה, לביד צריך להדביק ב 45 מעלות כדי שכל השכבות
יתחברו טוב יותר. אם תדביק ב -90 מעלות, תדביק רק את הקילוף
החיצוני לצלע, וגם תקבל פסים מכוערים (לטעמי) בחיבור.

לגבי תכנון התיבה, זה מה שאני בניתי ובעובי החומר שלך, צריך
להוסיף עוד כמה קורות חיזוק לתיבה, כדי שלא תנגן בעצמה.

http://www.rythmikaudio.com/diy.html

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”