HTC Glacier - הסמארטפון הראשון עם ליבה כפולה?

חדשות מכל העולם של מכשירים ניידים - סלולרי, ניווט, וכל דבר שנייד.
שלח תגובה
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73201
שם מלא: ערן
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 3152 פעמים

שליחה #1 

http://www.dailytech.com/TMobile+Leaks+ ... e19255.htm

בשנים האחרונות כח העיבוד בפלאפונים (או יותר נכון סמארטפונים) הולך וגדל כאשר כבר היום ניתן להשיג מכשירים בעלי מעבד בתדר של 1Ghz (חברת HTC מיישמת כבר היום מעבדי Snapdragon בתדר הנ"ל במכשירים החדשים מתוצרתה). ביוני הציגה חברת ARM מעבדים כפולי ליבה שיגיעו אף לתדר של 1.2GHz פר ליבה:

http://www.dailytech.com/ARM+Readies+Du ... e18575.htm

עכשיו נראה שצץ לו רמז למכשיר הראשון שכנראה יישם את המעבד הנ"ל. ה HTC Glacier שצץ באתר של חברת T-Mobile מציג תוצאות מבחנים המראים ביצועים כמעט משולשים לעומת ה HTC EVO 4G. כרגע זוהי רק שמועה בלבד, אבל המידע הועלה לאתר ע"י Mike Bibik, עובד של חברת T-Mobile ולכן בהחלט יתכן שלבחור יש גישה למכשירים שעדיין לא יצאו לשוק.

האם זוהי מתיחה או שבאמת נראה בקרוב מכשיר כמבוסס מעבד כפול ליבה - כנראה נדע את האמת רק בחודשים הבאים.

AlonAdler
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60
שם מלא: alonadler
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

מדהים מה נהיה... מהמעבדים של הפלאפונים..
ה- HD2 של HTC לדעתי בין הראשונים עם מעבד 1Ghz
מדובר על פלאפון כבר ישן.. והוא מגיע לישראל באיחור של שנה כמעט

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #3 

ניופאן מוכרים את ה HD2 כבר זמן רב.
זה שחברות הסלולאר לא מוכרות מכשיר לא אומר שאין אותו בארץ
העם דורש..... כל מיני דברים

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #4 

לא יקח עוד הרבה זמן שהסלולרי שנסתובב איתו יהיה תחליף מלא למחשב.
Need more cowbell

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #5 

תגידו, גם לסוללות יש כאלה קפיצות?
אני מתאר לעצמי שזה לא יהיה ידידותי לזמן הסוללה וכבר עכשיו לטלפונים אין הרבה חיי סוללה. טלפונים עם מסכי תלת מימד, כפולי ליבות וכו' יגרמו לטלפון סלולרי להיות מכשיר נייח בסוף :lol:

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #6 

על המעבד כתבנו כאן:
http://www.htmobile.co.il/vt114316.Qual ... 7%95%D7%AA

לגבי סלולרי כתחליף למחשב, לפחות מבחינת עוצמת העיבוד וכמות הזיכרון, הסלולרים הללו הרבה יותר חזקים מכמה מחשבים שהיו לי בעבר.
אבל זה לא באמת יכול להוות תחליף למחשב.

יוני_א
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 848
שם מלא: יוני
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #7 

דווקא הכפלה של מספר הליבות מביאה לשיפור צריכת ההספק תמורת אותם ביצועים - או לשיפור ביצועים תמורת אותו ההספק.

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #8 

theAman כתב:על המעבד כתבנו כאן:

לגבי סלולרי כתחליף למחשב, לפחות מבחינת עוצמת העיבוד וכמות הזיכרון, הסלולרים הללו הרבה יותר חזקים מכמה מחשבים שהיו לי בעבר.
...
בהחלט יכול ובהחלט יהיה תחליף.
כשתהיה בבית אתה תחבר אותו למסך, מקלדת ועכבר וכשתהיה בעבודה או כל מקום אחר תעשה את אותו הדבר.
כל הרעיון מאחורי הרכישה של גוגל את אנדרואיד היה להיכנס לשוק המחשבים האישיים בדלת האחורית. כל העניין פה הוא שלא משנה לאן תגיע יחכה לך שם peripherals אחרים להתחבר למחשב הנייד הזה שלך אבל ה"מוח" יהיה איתך כל הזמן בכל מקום.
Need more cowbell

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #9 

Pavelz,

מה שאתה מעלה, זה רעיון יפה והוא יכול להיות מיושם.
זה אולי יהיה תחליף למחשבים חלשים, כמו נטבוקים, או מחשבים שמיועדים רק לעבודות משרדיות קלות, כמו קצת אינטרנט, אופיס, מיילים, משחקים קלים.
אבל זה בטח לא יחליף (לפחות לא בזמן הקרוב) את המחשבים של הגיימרים, גרפיקאים, או כל מי שדורש מחשב עם "שרירים", זה עדיין לא שם, ולא יהיה שם בשנים הבאות.
כך לפחות אני רואה את זה.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #10 

Pavelz כתב:
theAman כתב:על המעבד כתבנו כאן:

...
בהחלט יכול ובהחלט יהיה תחליף.
כשתהיה בבית אתה תחבר אותו למסך, מקלדת ועכבר וכשתהיה בעבודה או כל מקום אחר תעשה את אותו הדבר.
כל הרעיון מאחורי הרכישה של גוגל את אנדרואיד היה להיכנס לשוק המחשבים האישיים בדלת האחורית. כל העניין פה הוא שלא משנה לאן תגיע יחכה לך שם peripherals אחרים להתחבר למחשב הנייד הזה שלך אבל ה"מוח" יהיה איתך כל הזמן בכל מקום.
...
Pavelz,
צריך לספר לגוגל על זה שהרעיון מאחורי אנדרואיד זה להיכנס לשוק המחשבים הביתיים כי אני חושב שאף אחד מהם לא מודע לזה :wink:

גוגל ממש לא ייעדו את האנדרואיד להיכנס לשוק המחשבים הביתי (לייצר תחליפי PC). אם כבר אז דווקא הכרום היה מיועד לההפך ל OS ולהתחרות בפלטפורמת מיקרוסופט בשוק הביתי, אבל גם שם ה vision של גוגל הוא להעביר הכל לענן (הרשת) ולא להשאיר הכל על המחשב עצמו (תוכנות, שרותים, איכסון מידע...פשוט הכל ירוץ ויישמר בענן של גוגל). האנדרואיד על פי הראיה שלהם צריך להיכנס למקרר ולמסך הטלויזיה, למחשב הרכב, לקוראי ספרים, וכמובן לכל מכשירי הסמרטפון בעולם

גוגל לא תרוויח כלום מכך שהאנדרואיד יחליף היום את מחשבי ה PC (בגלל שהוא כתוב בקוד פתוח, גוגל לא מרויחה כסף על שימוש ב OS הזה). גוגל עושה (תעשה) את הכסף על האנדוראיד מהשרותים שהיא מספקת לכל מסכי הפרסום הנוספים שלה בעולם, כגון 200K מסכי סמרטפון חדשים מבוססי אנדראויד שנמכרים כל יום בעולם (מסך ה PC אצלנו בבית כבר היום הוא מסך פירסום של גוגל ולכן אין להם צורך להחליף אותו ב OS חינמי אחר)

נושא לא סגור בעיני הוא הטבלטים (מתחרי אייפד למינהם). כאן אני חושב שהאנדרואיד מתאים כמו כפפה ליד לעולם הזה (למרות שסטיב באלמר חושב אחרת) אבל אני לא סגור שגוגל מעונינת כל כך לדחוף את האנדרואיד לשם אלא הייתה מעדיפה לייצר OS אחר לשם (מבוסס דפדפן הכרום שלהם). לי זה נראה שהגולם קצת יקום על יוצרו במקרה הנ"ל :wink:

(אף אחד לא צריך לקבל רשות מגוגל על מנת לקחת את האנדרואיד ולשים אותו על מחשב טבלט)

[left]
Google CEO Eric Schmidt Claims 200,000 Android Handsets Getting Activated Every Day
...
[/left]

שלח תגובה

חזור אל “חדשות ניידים”