שאלה למומחים.

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
ilanfree פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב,
רכשתי טלויזית LCD של טושיבה 42WL55 (המגבלות של LCD מוכרות לי אבל עבורי זו היתה בכ"ז ההחלטה הנכונה - כך אני מקווה), אחרי שהבנתי שאין ממיר YES עם יציאת קומפוננט (לדגם זה יש רק כניסות קומפוננט וקומפוזיט) קניתי את הטרנסקודר דרך המבצע באתר - יש לי ממירי 3100 תקינים.

לצערי התמונה שמתקבלת בקומפוננט גרועה יותר מבקומפוזיט - ההבדל ברור במיוחד במסכי הכיוונון של YES IMPACT (העיגולים הלבנים לא נראים במסך הראשון ובמסך השני חלק מהאפורים לא נראים) . החלפתי כל חלק בשרשרת - 2 ממירים, טרנסקודר וכבלים (טובים) ללא הועיל. לכן הגעתי למסקנה שהפסדי ההמרה של הטרנסקודר הם הגורם.

דרך אפשרית להתגבר על הבעיה היא בעזרת ניופאן שמוכנים להחליף לי את המסך לדגם הטוב יותר 42WL58 שיש לו כנסות HDMI, S-VIDEO וSCART תמורת תוספת תשלום "צנועה" (כך אוכל לוותר על הטרנסקודר). אני מתלבט בעניין ורוצה לשאול האם למישהו כאן יש מידע/ניסיון שיוכלו לעזור לי להחליט עד כמה השדרוג יעזור:
1) האם מישהו מכם משתמש ב 42WL58 וממיר 3100? האם במסכי הכיוונון מגיעים לתוצאות טובות?
2) האם מישהו יודע האם יש הבדל באיכות התמונה (מול מקור זהה כמובן) בין סדרת WL55 ל WL58 (או שכל ההבדל הוא במגוון הכניסות)?
3) האם מישהו עשה שדרוג כזה? איך התוצאות?
4) כל אינפורמציה אחרת שתזור לי להחליט...

ידוע, ברור ומובן לי ש LCD מוגבל בהגדרה באיכותו מול מקור כמו YES/HOT אבל בכ"ז אני רוצה להגיע לאיכות הטובה ביותר שאוכל עם מסך LCD.

תודה מראש. (Y)

tamiral
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1171
שם מלא: תמיר אלוש

שליחה #2 

קשה לי להאמין שהבעיה נובעת מהמכשיר.
האם הגדרת בממיר להוציא אות RGB?
Good advise $5, me shut up $10

ilanfree פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

כן

שליחה #3 

הגדרתי RGB על ה SCART. (וניסית גם את כל ההגדרות האחרות).

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #4 

איך איכות התמונה בקומפוזיט בשידורי טלוויזיה ?
אני יכול לומר לך שיש הבדלים בין ה WL55 ל WL58 באיכות התמונה.

ilanfree פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

כמובן שזה תלוי באיזה ערוץ - כללית התמונה לא מדהימה אבל היא חלקה יותר מאשר בקומפוננט (אולי טיפה מרוחה). הקומפוננט מפוקסל מאד. במסכי הכיוונון אני מגיע לתוצאה סבירה עם הקופוזיט (אבל לא עם הקומפוננט כאמור).

ilanfree פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

LIRONK... במה מתבטאים ההבדלים?

עוד מישהו?

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #7 

ilanfree

התכוונתי איך התמונה בקומפוזיט בלי קשר לקומפננט , האם אתה מרוצה מהתמונה ?

ההבדלים בין המסכים מתבטאים מעבר לחיבורים באיכות התמונה וההבדלים נראים לעין , התמונה יותר נקייה והצבעים יותר טבעיים למרות שבכל קנה מידה בשידורי טלוויזיה התמונה לא הכי מרשימה והתוצאה שמתקבלת למשל מהפלזמה של טושיבה ה WP56 יותר טובה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78861
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5391 פעמים

שליחה #8 

כמה מילים,

1. מסכי LCD מתקשים עם תמונה חדה שעברה כיווץ חזק, ולכן תופעות הכיווץ מאוד מוגברות. לעומת זאת בקומפוזיט התמונה מרוחה מאוד ולכן המריחה הזו מעלימה את התופעות במידת מה. זה בהחלט לא משהו שקשור לממיר או ל-TRANSCODER.

2. לגבי YES IMPACT, לא בכל ממיר (או בכל סוג ממיר) תראה את כל העיגולים. התופעה ידועה, והיא קשורה לבקרת האיכות של הממירים השונים. אין הרבה מה לעשות מבחינה זו. במקרה כזה פשוט צריך להתעלם מהעיגולים הבהירים ולהתרכז בכהים!

KoSh5
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 166
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

מה נסגר בסוף עם זה?

שליחה #9 

ilanfree מה עשית בסוף עם העיניין הזה?
שידרגת או לא?
והאם זה שיפר אצלך את מצב העיניינים?

אני פשוט בדיוק באותה הדילמה?

yugaz7
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 311
נתן תודות: 1 פעם

אז ככה:

שליחה #10 

אני ראיתי את ה-58 מול ה-55 בחיבור עם YES והתאכזבתי מאד משתי הדגמים, אבל איכות התמונה ב-58 היתה טובה יותר מבחינת הצבעים הפחות מלאכותים וכן מה-CONTRAST החזק יותר. הפלאזמה הרשימה אותי יותר בשידורי ה-TV ספורט וכו... אני אישית עמדתי לקנות את ה-58 (LCD "הדגל" של טושיבה) וירדתי מזה. המלצה לכו לראות את הדגמים עובדים באחד החנויות ותראו זאת בעצמכם. אולי אתם תאהבו את זה!!! מי יודע!

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”