סאב כפול או סאב סטריאו
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78875
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
הערה קטנה שכתב יוסי הרי במאמר של היום על ה-ONKYO TX-SR608 עוררה את מחשבתי.
הוא ציין שיש שתי יציאות לרסיבר עבור סאב (מה שנקרא 0.2).
לפי מה שכתוב זו בעצם יציאה זהה, אשר פשוט מאפשרת חיבור שני סאבים במקום אחד.
השאלה שלי היא מדוע לא לעשות יציאה כיוונית (כאופציה כמובן)?
נכון שמרבית התכנים שאנחנו רואים כיום כוללים רק ערוץ LFE אחד, אבל לרוב הוא במיקס כלשהו עם תדרים נמוכים מהערוצים הראשיים (במיוחד כשיש רמקולים בגודל בינוני כמו BOOKSHELF שמחוברים למערכת).
כך, שאפשר בעצם לתת לשני הסאבים LFE זהה פלוס את התדרים הנמוכים של הקדמי המקביל לכיוון של הסאב.
מכיוון שמרבית הסאבים מצליחים היום להגיע ל-50-80HZ, אני לא מבין מדוע אף אחד מהרסיברים של המיינסטרים לא מבצע את זה...
נכון שמרבית התכנים שאנחנו רואים כיום כוללים רק ערוץ LFE אחד, אבל לרוב הוא במיקס כלשהו עם תדרים נמוכים מהערוצים הראשיים (במיוחד כשיש רמקולים בגודל בינוני כמו BOOKSHELF שמחוברים למערכת).
כך, שאפשר בעצם לתת לשני הסאבים LFE זהה פלוס את התדרים הנמוכים של הקדמי המקביל לכיוון של הסאב.
מכיוון שמרבית הסאבים מצליחים היום להגיע ל-50-80HZ, אני לא מבין מדוע אף אחד מהרסיברים של המיינסטרים לא מבצע את זה...
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 05/08/2010 16:40, נערך פעם 1 בסך הכל.
עופר שלום
אני מניח שהסיבה נעוצה בכך שלתדרים הנמוכים אין כיווניות ולכן אפשר לסכם אותם שיופקו מסאב אחד.
ראה לדוגמא תקן THX , ב- mode זה כל הרמקולים מוגדרים small וכל התדרים הנמוכים מתנקזים ל- סאב (אחד)
במידה והייתה משמעות לכיוון אני מניח שגם תקן זה היה מגדיר הקלטות אמיתיות 5.2 או 7.2
ברשותי פרוססור marantz AV8003 המתקדם ביותר שלהם, עם סאב אחד, אני מניח מאותה סיבה.
דני
אני מניח שהסיבה נעוצה בכך שלתדרים הנמוכים אין כיווניות ולכן אפשר לסכם אותם שיופקו מסאב אחד.
ראה לדוגמא תקן THX , ב- mode זה כל הרמקולים מוגדרים small וכל התדרים הנמוכים מתנקזים ל- סאב (אחד)
במידה והייתה משמעות לכיוון אני מניח שגם תקן זה היה מגדיר הקלטות אמיתיות 5.2 או 7.2
ברשותי פרוססור marantz AV8003 המתקדם ביותר שלהם, עם סאב אחד, אני מניח מאותה סיבה.
דני
לתדרים הנמוכים בהקלטה אין הפרדה או במילים אחרות הם לא סטריאו ככה
שסאבים "סטריאו" לא יתנו כלום באספקט הזה.
שסאבים "סטריאו" לא יתנו כלום באספקט הזה.
- LiorDrZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1777
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
בדנון 4810 יש יציאת 0.3 לשלושה סאבים. גם כאן היציאה של ה 0.3 היא זהה וכל ייעודה היא למקם שלושה סאבים במקומות שונים בחדר האזנה. וכמו קודמי אני מסכים שאין צורך בסאב סטריאו כי הוא נותן רק השלמה של תדר ולכן הוא נחשב כתת ערוץ.
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78875
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
DannyM,
כפי שכתבתי כבר מספר פעמים בעבר - זה נכון לגבי תדרים נמוכים מאוד, אבל מכיוון שסאבים לרוב מגיעים ל-60-100HZ, ושם כבר יש בהחלט נושא של כיווניות, כל הנושא הזה בהחלט לא מטופל כראוי כיום.
ב-HOME THEATER מתקדמים נושא ה- 0.2 המתקדם הופך כיום כבר ל-0.4 (כלומר, 4 סאבים - אחד בכל פינה של החדר). הדרך לעשות את זה היא פשוט לחבר את הסאבים ל-PRE OUT של יציאות האודיו הרגילות (לא סאב), להגדיר שאין סאב בכלל ושהרמקולים הם LARGE.
האפקט מדהים. מנסיון.
כפי שכתבתי כבר מספר פעמים בעבר - זה נכון לגבי תדרים נמוכים מאוד, אבל מכיוון שסאבים לרוב מגיעים ל-60-100HZ, ושם כבר יש בהחלט נושא של כיווניות, כל הנושא הזה בהחלט לא מטופל כראוי כיום.
ב-HOME THEATER מתקדמים נושא ה- 0.2 המתקדם הופך כיום כבר ל-0.4 (כלומר, 4 סאבים - אחד בכל פינה של החדר). הדרך לעשות את זה היא פשוט לחבר את הסאבים ל-PRE OUT של יציאות האודיו הרגילות (לא סאב), להגדיר שאין סאב בכלל ושהרמקולים הם LARGE.
האפקט מדהים. מנסיון.
עופר - אתה מתכוון לשימוש בסאבים ככה שהבסים שבהקלטה הם בסטריאו או פשוט העניין של שימוש בכמה סאבים?
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
מה זאת אומרת התדרים הנמוכים שהקדמי מקבל?oferlaor כתב:הערה קטנה שכתב יוסי הרי במאמר של היום על ה-ONKYO TX-SR608 עוררה את מחשבתי.
מכיוון שמרבית הסאבים מצליחים היום להגיע ל-50-80HZ, אני לא מבין מדוע אף אחד מהרסיברים של המיינסטרים לא מבצע את זה......
אם הרמקול הקדמי יודע להשמיע גם 20הרץ הוא ישמיע, במיקס מבצעים את העריכה לפי 5.1 או 7.1 או לא משנה מה ולכן ה1 מסמן ערוץ אחד של תדרים נמוכים וכל השאר התדרים ל5 הערוצים הנוספים, זה לא שבסנטר אין באס, יש אך הרסיבר יודע לחתוך את מה שבסקלת החיתוך ולשלוח את התדר הספציפי לסנטר ואת התדר הספציפי לסאב.
אם ההקלטה היא מגיטרת באס אז כמובן שישנו רק ערוץ אחד, אלא אם כן עשו סינטזה או שינוי גל לערוץ הסטריאו השני כדי לקבל שוני מסוים. או לשמל סינטזה של צליל הבאס מסינטסייזר או בנייה של תדר במחשב.
בכל הרסיברים העניין של שני סאבים הוא מיועד לחללים גדולים ששם ההחזר של הצליל הוא ארוך ובקטעים מסוימים יכולים להיות לך גלים עומדים ולכן פיתחו את העניין של סאב קדמי וסאב אחורי, שים לב שבסוג התקנה זו לרוב מכוונים את הסאב הקדמי לפאזה 0 ואת האחורי ל180.
הדוגמה הכי קלאסית של חלוקת תדרים לאלמנטים היא ברמקול 3WAY הסטנדרטי, הישן והטוב ביותר:
עופר שלום
יש דבר מאד חשוב שלעיתים מתפספס, בקונפיגורצייה שבה מוגדרים הרמקולים הראשיים כ- LARGE והסאב סגור
לא כל הספקטרום עובר לראשיים. ערוץ ה- LFE המקורי שהוקלט עבור הסאב לא עובר אליהם (וזה גם מניסיון אישי)
הייתה לי בעבר קונפיגורצייה כזו כפי שאתה מציע והיה חסר לי משהו ב- sound באזור הנמוך, התכתבתי עם אנשי האפילקצייה והתמיכה של OPPO והם אישרו את מה שהסברתי.
ולכן בהקלטות 5.1 או 7.1 , על מנת להינות מכל הספקטרום הנמוך חייבים סאב שמחובר ל- LFE
הקונפיגורצייה שאתה מציע מעולה למוסיקת 2 ערוצים כשסאב מבצע את ההשלמה במקרה והרמקולים הראשיים הם בתחום של מ- 40 הרץ ומעלה ולא נמוך יותר (לדוגמא רמקולים maggie)
בברכה דני
יש דבר מאד חשוב שלעיתים מתפספס, בקונפיגורצייה שבה מוגדרים הרמקולים הראשיים כ- LARGE והסאב סגור
לא כל הספקטרום עובר לראשיים. ערוץ ה- LFE המקורי שהוקלט עבור הסאב לא עובר אליהם (וזה גם מניסיון אישי)
הייתה לי בעבר קונפיגורצייה כזו כפי שאתה מציע והיה חסר לי משהו ב- sound באזור הנמוך, התכתבתי עם אנשי האפילקצייה והתמיכה של OPPO והם אישרו את מה שהסברתי.
ולכן בהקלטות 5.1 או 7.1 , על מנת להינות מכל הספקטרום הנמוך חייבים סאב שמחובר ל- LFE
הקונפיגורצייה שאתה מציע מעולה למוסיקת 2 ערוצים כשסאב מבצע את ההשלמה במקרה והרמקולים הראשיים הם בתחום של מ- 40 הרץ ומעלה ולא נמוך יותר (לדוגמא רמקולים maggie)
בברכה דני
הי עופר
בהמשך לקודם, הסתכלות נוספת על הבעיתיות לעבודה ללא סאב (בקולנוע ביתי כמובן)
http://www.soundstage.com/video/columns ... erbass.htm
דני
בהמשך לקודם, הסתכלות נוספת על הבעיתיות לעבודה ללא סאב (בקולנוע ביתי כמובן)
http://www.soundstage.com/video/columns ... erbass.htm
דני
הכוונה כמובן ללא סאב שמחובר לערוץ ה- LFE
סאב שמחובר במקביל לראשיים לא יהנה ממידע ה- LFE
בגילוי נאות - ככה עבדו כל הפרוססורים שהכרתי שפשוט זרקו את ה- LFE כשהסאב היה סגור.
ואולי יש אחרים שעובדים אחרת, אשמח להכיר.
דני
סאב שמחובר במקביל לראשיים לא יהנה ממידע ה- LFE
בגילוי נאות - ככה עבדו כל הפרוססורים שהכרתי שפשוט זרקו את ה- LFE כשהסאב היה סגור.
ואולי יש אחרים שעובדים אחרת, אשמח להכיר.
דני