Ghost writer - שאלות לגבי הסוף

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
שלח תגובה
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78922
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #1 

אוקיי, הייתי רדום למדי אתמול בערב, כך שאולי זה בעצם הבסיס לשאלות שלי.

מן הסתם מי שלא ראה, השרשור הזה כולל :ספויילר:

טוב, אז הבנתי די מהר שראש הממשלה, טוני בלייר, אופס... כלומר אדם לאנג - אמור להיות סוכן CIA שגוייס בקיימברידג' על ידי פרופסור ש "במקרה" גר על אותו אי שהם נמצאים עליו כרגע (אוי ואבוי אם זה הדעה של רומן פולנסקי על MARTHAS VINYARD...).

עכשיו, השאלות הנוקבות הן בעצם מי עומד מאחורי כל העלילה. אני מבין שאשתו, למרות כל ההצגות על הפרדות וכו' - גם היא סוכנת CIA?

האם בכלל ADAM LANG ידע על הרציחות, או שזה אשתו שארגנה את כל הסיפור עם ה-CIA?

נראה לי שאני צריך לראות שוב את החצי השעה האחרונה של הסרט בשביל לפתור את התסבוכת.

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #2 

ממה שהבנתי היא הסוכנת והכל נבע ממנה.

היא "הריצה" אותו לנשיאות אחרי שגוייסה ע"י הבחור ההוא.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #3 

זה ברור, מה שלא היה לי ברור זה האם היא בעצם זו שגרמה לכל הרציחות וכו'. זה הגיוני, זה גם הסיבה שהיא שכבה עם GHOST וכל הזמן היתה דבוקה אליו.

ממה שהבנתי בעצם LANG גילה שהיא רצחה את זה שהיה לפני GHOST ועל כך היתה המריבה הגדולה.

אוקיי, נרגעתי, חשבתי שזה הכל תוצר של הדמיון שלי...

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #4 

אני חושב שלאנג לא גילה ולא ידע כלום, מי שידע וגם הכניס את המידע בתחילת הדפים היה מייק מקארה, הסופר הקודם.
אני חושב שהוא ניסה לספר לו ולכן היה ריב גדול בין לאנד למקארה, לפני שמקארה נרצח.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #5 

Opv

הטענה שלך היא שהוא לא סוכן אלא רק אשתו שדחפה אותו לפוליטיקה. אלא שמייק גילה שזה לא נכון ושהוא היה שחקן ועבר לפוליטיקה אחרי שפגש את הפרופסור.

לדעתי שניהם היו סוכנים, והיא גרמה להריגת מייק ועל כך נפרדו דרכיהם של הזוג.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

לא ככה אני הבנתי,
לי נראה שזה סוג הסרטים שמנסה לדחוף לך כל הסיפור איזו תבנית ברורה, במקרה הזה שלאנג הוא האיש הרע, ואז בסוף להפוך את הכל ולהראות שהאיש הרע הוא בעצם קורבן תמים ויש מישהו רע אחר.
ממה שאני הבנתי, אשתו דחפה אותו לפוליטיקה, ביוזמת הפרופסור המפעיל שלה, אפילו שהיא לא היתה עדיין חברת מפלגה פעילה. אני הבנתי שכשלאנג אומר לסופר, התבלבלתי בתאריכים אז מה, הוא באמת התכוון לכך.
או בקיצור, אני הבנתי שהיא היתה סוכנת והוא קורבן תמים.

theezway
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2344
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

עופר איזה כיף שאפשר לשם שינוי לענות לך על שאלה

שליחה #7 

לדעתי זה היה די ברור. האישה היא הסוכנת. אדם לנג - פשוט מאוהב ונתן לה להוביל אותו לקריירה הפוליטית.
הויכוחים עם מייק קארה נבעו מההבדלים בתאריכים ומכך שהוא קלט שהדברים לא כמו שהם נראים.
אתר הבית שלי - www.ezway.co.il

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #8 

אני מבין שזה הקונצנזוס, וגם אדם לנג עצמו היה בעצם זה שטען את זה בפועל.

מצד שני, יש לא מעט הוכחות שזה לא המצב ושהוא היה סוכן במקביל אליה.

שתי דוגמאות שאני מצאתי: העובדה שהוא התחיל בפוליטיקה תחת הפרופסור שנתיים לפני שהכיר אותה. לדעתי זה מרמז שהפרופסור בעצם הפך את שניהם והחיבור בינהם היה יותר תכליתי - היא היתה המפעילה שלו פשוט.

הסיפור השני הוא עד כמה הוא נפגע כשמייק נהרג. לפי מה שהבנתי הוא ומייק רבו על רקע הגילויים של מייק שהם שניהם סוכנים ובעצם הם רבו על הרקע הזה. ההתרחקות של בני הזוג מראה לי שהריגתו של מייק לא היתה על דעתו (אם כי זה די יכול להסתדר עם התאוריה השניה).

בקיצור, התחושה שלי בסוף הסרט הוא ששני בני הזוג הם סוכנים ולא רק האישה (שארגנה באופן ברור את רצח מייק ואת הנסיון על סופר הצללים).

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

עופר,
הוא לא נכנס לפוליטיקה שנתיים לפני שהכיר אותה, הוא הצטרף למפלגה שנתיים לפני שהיא הצטרפה למפלגה.
הפרופסור היה המנחה שלה באוניברסיטה והיא הכירה בינהם.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73359
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #10 

בשיחה בין רות לסופר הצללים היא הוא שואל אותה אם אדם היה מקשיב לעיצות שלה בנושאי מדינה והיא עונה שתמיד. כשהם יושבים בסלון ושותים ביחד אדם מתקשר אל אישתו בשביל לברר איך הלך הריאיון (אחרי שהיא אומרת לבבואה שלו בטלוויזיה לא לגחך). הסופר שואל אם הוא תמיד שואל לדעתה והיא עונה שכן ושהוא תמיד מאמץ את דעתה. זה הרמז המקדים ומייד נזכרתי בזה כשגילו שהיא בעצם הסוכנת. גם אני בטוח שרק היא הייתה הסוכנת, הפרופסור היה המפעיל שלה ואדם היה הקורבן. שים לב שבוויכוח בין הסופר לאדם במטוס אדם טוען בלהט שהוא לא קיבל פקודות מאף אחד בחייו - כשבעצם הוא קיבל "פקודות" מרומזות בתור הצעות מאשתו שהייתה הסוכנת ללא ידיעתו.

הוויכוח בין אדם למייק היה כנראה בעקבות כך שמייק האשים את רות בהיותה סוכנת. כנראה שאדם לא רצה לקבל את האמת. רות כנראה עלתה על זה (אני מניח שהוא סיפר לה למרות שהוא טענה שהוא לא) ובעקבות כך נפתרה ממנו.

אדם אמר לסופר הצללים גם בהתחלה שהוא נכנס לפוליטיקה רק בגלל אישתו. בשיחה בין רות לסופר הוא מציין שהנישואים שלו אליה היו חיוניים לקריירה שלו בגלל הידע והקשרים שלה במפלגה.

הוא לא הכיר את הפרופסור שנתיים לפני, הוא טעה בתאריכים (אתה זוכר בדיוק תאריכים של דברים שקרו לפני 30-40 שנה? אני לא זוכר 10 שנים אחורה בלי לטעות) וחשב שהוא הכיר אותה ב 77 כשעצם הוא הכיר אותה ב 75, זה הכל. היא זו שהייתה מקושרת לפרופסור והיא זו שדחפה אותו לפוליטיקה . הוא בזיכרון שלו וע"י נוסטלגיה הפך את זה לסיפור רומנטי של צעירה שבא לביתו עם עלוני מפלגה - כנראה המציאות הייתה הרבה יותר אפורה והיא בעצם הייתה שם רק בשביל לדחוף אותו לצריכה.

אני חושב שהבגידה של רות באדם עם סופר הצללים מוכיחה כמה דברים - בראשונה שהיא הייתה נשואה לו בעיקר בשביל "לנהל" את אדם, ועכשיו כשהוא כבר לא כח פוליטי מתחיל להימאס לה כנראה מהתפקיד ארוך השנים ומהאדם, ושנית שהיא אדם מניפולטיבי וקר שיעשה הכל בשביל לתמרן אנשים, במקרה הזה סופר הצללים.

עוד משהו ששמתי לב - אחרי שרות שוכבת עם הסופר היא אומרת לו בפירוש שהיא רוצה שהוא ישמיט אותה מהספר. כנראה היא חששה שמישהו יעשה אחד ועוד אחד ובתור סוכנת סמויה לא היה לה נוח להופיע יותר מידיי בביוגרפיה.

ד"א - גם אותי החצי הראשון של הסרט שיעמם, רק אחרי הפגישה עם הפרופסור הסרט הזה באמת מתחיל להיות מעניין.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #11 

קיבלתי. צודקים.

esloan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #12 

Huber כתב:בשיחה בין רות לסופר הצללים היא הוא שואל אותה אם אדם היה מקשיב לעיצות שלה בנושאי מדינה והיא עונה שתמיד.... הסופר שואל אם הוא תמיד שואל לדעתה והיא עונה שכן ושהוא תמיד מאמץ את דעתה.
...
What he said (Y)

avioren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2556
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #13 

קצת באיחור צפיתי אתמול בסרט, וההסבר של Huber מדוייק.
אכן רק האשה היתה סוכנת שבעצם תמרנה את בעלה בהתאם לאינטרסים האמריקאים.
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #14 

עכשיו הבנתי את העלילה עד הסוף! :)
עופר, אם זו רמת ה"אי הבנה" שלך כשאתה ישן מול המסך,
כשאתה ער אתה בטח יודע מה התסריטאי אכל לארוחת בוקר...
:)

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”