תגובות לביקורת רסיבר Onkyo TX-SR608
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
- crusader
- חבר ותיק

- תגובות: 1952
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
ביקורת יפה ומקצועית שמאוד אהבתי לקרוא.
חייב לציין שבהתחלה חשבתי שהיא תהיה מאוד טכנית (יוסי ידוע בתור אדם עם ידע טכני עצום בייחוד בתחום האודיו), אולם הופתעתי לטובה ככול שהתקדמתי הלאה,שורה, שורה.
יוסי, ישר כוח, ממתין לקרוא סקירות נוספות שלך!
חייב לציין שבהתחלה חשבתי שהיא תהיה מאוד טכנית (יוסי ידוע בתור אדם עם ידע טכני עצום בייחוד בתחום האודיו), אולם הופתעתי לטובה ככול שהתקדמתי הלאה,שורה, שורה.
יוסי, ישר כוח, ממתין לקרוא סקירות נוספות שלך!
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money
יופי של סקירה רק המחיר חסר
אני מניח שסה"כ קשה להתאכזב, הרסיברים המודרניים של החברות המובילות ובעלות מסויימת, כולם יתנו פחות או יותר את אותו הדבר.
ועוד דבר, לדעתי יציאת Pre חשובה ביותר, מגבר חיצוני יכול לשדרג כל רסיבר בכמה רמות.
אני ממליץ לכל בעל רסיבר mid range לנסות לחבר אליו מגבר סטראו חיצוני (יד שניה כמובן) בעלות של 2000-3000 ש"ח ולהווכח.
חוץ מזה, מתי יהיה shootout של רסיברים?
ועוד דבר, לדעתי יציאת Pre חשובה ביותר, מגבר חיצוני יכול לשדרג כל רסיבר בכמה רמות.
אני ממליץ לכל בעל רסיבר mid range לנסות לחבר אליו מגבר סטראו חיצוני (יד שניה כמובן) בעלות של 2000-3000 ש"ח ולהווכח.
חוץ מזה, מתי יהיה shootout של רסיברים?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46417
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
הכתבה עודכנה לפני זמן קצר עם המחיר המומלץ לצרכן כפי שהתקבל מטופ אודיו.
יופי של כתבה
יופי של כתבה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78929
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
- דור-Future
- עוסק בתחום

- תגובות: 123
- נתן תודות: 15 פעמים
- קיבל תודות: 22 פעמים
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
יופי של סקירה כצפוי מיוסי רק
שהייתי מצפה בסוף ,מעבר לסיכום מילולי ,גם איזה סיכום קטגורי ,כלומר חלוקה לקטגוריות (איכות בניה, אודיו דו ערוצי, אודיו רב ערוצי וכו....) ומתן ציון מ 1 עד 10 לכל קטגוריה.
סקירה נחמדה מאוד.
אבל או שאני לא הבנתי או שהכותב לא הבין משהו
בנוגע לdouble bass כמובן שלא תהיה אפשרות כזאת מוגדרת עם רמקולים קטנים. כשמוגדרים רמקולים קטנים בכל מקרה הSUB מקבל את כל האות.
כשמוגדרים רמקולים גדולים FULL RANGE ישנה אפשרות להעביר לSUB גם את התדרים הנמוכים שבאופן כללי מועברים גם לרמקולים הקדמיים. בעצם להגיד כן יש לי רמקולים קדמיים גדולים אבל אני מעדיף שהSUB יטפל בכל האות בתדרים נמוכים.
ושאלה בנוגע למצבי DIRECT וPURE AUDIO
מה זאת אומרת חוסר חיבור לסאב פעיל? אם המקור שלך משדר ב5.1 הסאב לא עובד
או שרק כשהמקור הוא סטריאו הסאב לא עובד?
אם זה המצב השני אז ברור למה אם זה המצב הראשון זאת באמת בעיה
בנוגע לdouble bass כמובן שלא תהיה אפשרות כזאת מוגדרת עם רמקולים קטנים. כשמוגדרים רמקולים קטנים בכל מקרה הSUB מקבל את כל האות.
כשמוגדרים רמקולים גדולים FULL RANGE ישנה אפשרות להעביר לSUB גם את התדרים הנמוכים שבאופן כללי מועברים גם לרמקולים הקדמיים. בעצם להגיד כן יש לי רמקולים קדמיים גדולים אבל אני מעדיף שהSUB יטפל בכל האות בתדרים נמוכים.
אם זה המצב השני אז ברור למה אם זה המצב הראשון זאת באמת בעיה
- oferlaor
- מנהל

אני רוצה לציין כמה דברים חדשים למדתי מהמאמר הזה (אני מאוד אוהב מאמרים שמלמדים אותי משהו, ולא רק מדווחים על מוצר X או Y בלבד).
אני חושב שיש כאן כמה פנינים שאולי היה רצוי להתעכב עליהם למרות שהם אולי קונטרוברסליים לדעתי הם חשובים במיוחד:
לגבי זמני המיתוג הארוכים, לרוע המזל זה היום הסטנדרט בתחום ורק לאחרונה ראינו שינוי בנושא הזה. הסיבה היא לרוב שהניתוק בין החיבורים דורש חיבור מחדש של מנגנון HDCP שאינו נשמר לאחר הניתוק. במכשירים חדשים יש צ'יפים שמאפשרים שמירה חיה (KEEP ALIVE) של מנגנוני HDCP כך שבעצם הם רק פעם אחת לוקחים את ה-3-4 שניות הללו והמיתוג הבא לאותו מקור יהיה מיידי. לכל יצרן יהיה שם אחר לתכונה הזו, QUICK SWITCH זה בגדול שם היכולת הזו.
אני חושב שיש כאן כמה פנינים שאולי היה רצוי להתעכב עליהם למרות שהם אולי קונטרוברסליים לדעתי הם חשובים במיוחד:
זה נקודה סופר חשובה, ולדעתי צריך לכתוב על זה מאמר מערכת!לדוגמא, לאחרונה נפלו לידי רסיבר ונגן CD, כאשר היציאה האנלוגית בנגן והכניסה האנלוגית ברסיבר היו מוגברות בכ- 3db לעומת יציאת/כניסת S/PDIF, לכן רצוי מאוד לבדוק דברים כאלו אשר עלולים להסביר בפשטות את הסיבה להבדל השמיע....
גם כאן, התעורר בי המון עניין לתוצאות שונות שניתן לקבל לפי נקודת כיול שונה. אני תמיד הייתי מכוון ל-SWEET SPOT, האם המשמעות היא שיתכן וקלקלתי את הכיול שלי ביחס לאידאל?נקודה חשובה: במידה והתוצאה אינה מספקת לאחר כיול, כדאי תמיד להזיז את עמדת המיקרופון ולשנות מעט את מיקום הרמקולים. הפעם יכולה להתקבל תוצאה שונה לגמרי. כללית לא רצוי שנקודת הישיבה והכיול תהיה בדיוק במרכז החדר. היא אומנם יכולה להיות במרכז בין הרמקולים, אבל במרחק שאינו באמצע החדר, אלא יותר קרוב או יותר רחוק מהרמקולים ביחס למרכז החדר. במרכז של האורך והרוחב של החדר יש נקודה מתה אשר נקראת גם נקודת גל עומד ונקודה זאת מערכת הכיול תנסה לשפר ותייצר סאונד מאוד בומי. ראו הוזהרתם....
לגבי זמני המיתוג הארוכים, לרוע המזל זה היום הסטנדרט בתחום ורק לאחרונה ראינו שינוי בנושא הזה. הסיבה היא לרוב שהניתוק בין החיבורים דורש חיבור מחדש של מנגנון HDCP שאינו נשמר לאחר הניתוק. במכשירים חדשים יש צ'יפים שמאפשרים שמירה חיה (KEEP ALIVE) של מנגנוני HDCP כך שבעצם הם רק פעם אחת לוקחים את ה-3-4 שניות הללו והמיתוג הבא לאותו מקור יהיה מיידי. לכל יצרן יהיה שם אחר לתכונה הזו, QUICK SWITCH זה בגדול שם היכולת הזו.
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
Re: יופי של סקירה כצפוי מיוסי רק
תודה על ההערה. חשוב לי מאוד גם לשמוע מה לדעת החברים חסר.istarmini כתב:שהייתי מצפה בסוף ,מעבר לסיכום מילולי ,גם איזה סיכום קטגורי ,כלומר חלוקה לקטגוריות (איכות בניה, אודיו דו ערוצי, אודיו רב ערוצי וכו....) ומתן ציון מ 1 עד 10 לכל קטגוריה....
אז אני מבקש שתפרט כמה קטגוריות, וכמובן דעתם של חברים אחרים.
אני לא בטוח שציון 1 עד 10 מתאים. זה מזכיר לי את הציונים של שחקני כדורגל שהממוצע שלהם יוצא בין 4.5 לשחקנים הגרועים ל- 5.5 המצטיינים.
הבעיה בציון המספרי מהו הבסיס ולמה משוים (refrence) בנתינת הציון. ציון מספרי אומר משהו שניתן למדידה, ו- 9 עדיף על 8.
אם מישהו יכול להביא כדוגמא סקירה שניתנו בה ציונים מספריים, ואפשר להבין מהסקירה באיזה שיטה נבחרו ומה אומר הציון.
אני הייתי מסתפק בהערכות כמו
מעולה
טוב
בינוני או סביר
חלש
זוועה
(משהו כמו ציוני הקוסמים בהארי פוטר)
וההערכות יהיו ביחס לקטוגוריה של המוצר
- oferlaor
- מנהל

מספרים דווקא עוזרים.
בכל הסקירות שלי על מסכים יש ציונים כאלה. בזמנו ציינתי את הדירוג שלי של משמעות הציון
בכל הסקירות שלי על מסכים יש ציונים כאלה. בזמנו ציינתי את הדירוג שלי של משמעות הציון
10 - מושלם
9 - מצויין
8 - מעל הממוצע
7 - בינוני / ממוצע
6 - גרוע
5 - נכשל...
- yosihary
- חבר ותיק

תשובה:grifin כתב:סקירה נחמדה מאוד.
אם זה המצב השני אז ברור למה אם זה המצב הראשון זאת באמת בעיה...
כאשר משמיעים סטריאו ברסיבר, לא יוצא אות LFE ממנו לסאב במצבי PA ו- DIRECT.
נבדק עם דיסק "גולד סטריאו רוויו & צ'סקי - סטריאו וסורראונד סאונד סט אפ". בכיול סאב הוא מוציא לסירוגין רעש לבן בתחום מלא ורעש בתחום הסאב.
בשאר המצבים מופעלת מערכת האודיסי ומערכת העיבוד, כול העיבוד הוירטואלי, אם רוצים להוסיף גם אותה.
במצב STEREO כמובן שהסאב מופעל (בתלות במה שמוקלט)
אם מוגדר הרמקול הקדמי כ- 80 הרץ, כל מה שמתחת 80 הרץ יועבר ל- LFE.
אם הרמקול הקדמי מוגדר כ FULL, רק אז אפשר להגדיר באס כפול, ואז הסאב מוציא כל תדר מתחת ל- 120
אבל לא בצבי דירקט ו- PA.
זה מוזר ואני לא מתפלא שאתה לא מאמין, גם אני לא.
- yosihary
- חבר ותיק

אז אני מציע תיקוןoferlaor כתב:מספרים דווקא עוזרים.
בכל הסקירות שלי על מסכים יש ציונים כאלה. בזמנו ציינתי את הדירוג שלי של משמעות הציון10 - מושלם
9 - מצויין
8 - מעל הממוצע
7 - בינוני / ממוצע
6 - גרוע
5 - נכשל......
6 מושלם
5 ...
4 ..מעל הממוצע
3.. מתח לממוצע
2.
1 נכשל
כי הממוצע הוא 3.5.
מצבך טוב בהרבה משלי. בתחום הוידיאו יש תקינה. אתה יכול לבדוק את עקומת הצבעים ואת הכיול ולמדוד פיזית עד כמה המסך עונה לכך. באות אנלוגי יש עוצמה תקנית, רמת שחור ולבן תקנית.
באודיו כולל כיול RC אין תקן. כל אחד הישר בעיניו יעשה.
תוכל לשמוע כמה מהחברים הרציניים ביותר פה שיגידו שהם שמעו מגבר HE עם עיוותים גבוהים פי 10 ומחיר פי מאה מהרסיבר הזה, והוא הרבה יותר טוב ממנו. זה סוביקטיבי ולכן אני מהסס לתת להערכות הסוביקטיביות שלי מראית עין אוביקטיבית