רשת באג והפרסומת עם קובי פרץ
-
mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7662
- נתן תודות: 488 פעמים
- קיבל תודות: 888 פעמים
יצא לי לראות את הפרסומת של רשת "באג" (בדיוטי פרי) שמככב בה איש האשכולות והמשורר הדגול קובי פרץ.
לדעתי עברו לגמרי את גבול הטעם הטוב פה. איך רשת מכובדת וותיקה משתמשת במישהו שכרגע נחקר בחשד להעלמת מס גדולה? זה הדובר שלכם? אלה הפנים שלכם? איזה מסר זה שולח למעריצים שלו, בעיקר הצעירים - יאללה, תשאפו לרמות את המדינה שלכם, ואולי יקחו אתכם לעשות פרסומת. הרי ברור שבכלל לא היו חושבים לקחת אותו לפרסומת הזאת אם הוא לא היה עושה את העבירה הזאת קודם.
איך החלטה כזאת עברה אישור מלמטה ועד הדרגים הגבוהים במשרד הפרסום ובבאג, בלי שאף אחד שם יקום ויגיד "רגע, לא הגזמנו קצת?"
לדעתי עברו לגמרי את גבול הטעם הטוב פה. איך רשת מכובדת וותיקה משתמשת במישהו שכרגע נחקר בחשד להעלמת מס גדולה? זה הדובר שלכם? אלה הפנים שלכם? איזה מסר זה שולח למעריצים שלו, בעיקר הצעירים - יאללה, תשאפו לרמות את המדינה שלכם, ואולי יקחו אתכם לעשות פרסומת. הרי ברור שבכלל לא היו חושבים לקחת אותו לפרסומת הזאת אם הוא לא היה עושה את העבירה הזאת קודם.
איך החלטה כזאת עברה אישור מלמטה ועד הדרגים הגבוהים במשרד הפרסום ובבאג, בלי שאף אחד שם יקום ויגיד "רגע, לא הגזמנו קצת?"
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
פרסומת מפגרת וחסרת טעם בדיוק כמו 95% מהפרסומות היום, מעבר לזה אני לא רואה שום דבר חריג.
אם יש ילדים שלוקחים אדם כזה בתור דוגמה לחיים ועוד בגלל פרסומות דבילית אזי ההורים אשמים ולא אף אחד אחר, חברה מסחרית לא צריכה להיות אחראית לחינוכו של הדור הצעיר. האלו ההורים שצריכים לחנך את הילדים שלהם שלא להתלהב מעבריינות ופרסומות מפגרות ואז חברות מסחריות מראש לא ימצאו סיבה לעשות כאלו.
אם יש ילדים שלוקחים אדם כזה בתור דוגמה לחיים ועוד בגלל פרסומות דבילית אזי ההורים אשמים ולא אף אחד אחר, חברה מסחרית לא צריכה להיות אחראית לחינוכו של הדור הצעיר. האלו ההורים שצריכים לחנך את הילדים שלהם שלא להתלהב מעבריינות ופרסומות מפגרות ואז חברות מסחריות מראש לא ימצאו סיבה לעשות כאלו.
מהלך פירסומי מבריק בעיני. אם זה גורם לאנשים לשייך את קובי פרץ לבאג, וכל פעם שנשמע משהו על קובי פרץ בחדשות\תכנית בידור מישהו יחשוב על באג - סימן שהפרסומת עבדה מעולה. הסיפור עם קובי פרץ כנראה ימשיך הרבה אחרי שהפרסומת לבאג תרד ממסך הטלויזיה ואם זה ימשיך ליצור תודעה, כל הכבוד להם.
אני חשבתי שהיא מאוד מצחיקה. יש הרבה פרסומות פי מיליון יותר מעצבנות בטלויזיה, זה דווקא היה מצחיק וגם מהלך יחסי ציבור טוב של קובי פרץ להראות הומור עצמי.
חוץ מזה - דיברת על זה פה? שאפו לפרסומאים.
אני חשבתי שהיא מאוד מצחיקה. יש הרבה פרסומות פי מיליון יותר מעצבנות בטלויזיה, זה דווקא היה מצחיק וגם מהלך יחסי ציבור טוב של קובי פרץ להראות הומור עצמי.
חוץ מזה - דיברת על זה פה? שאפו לפרסומאים.
-
mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

כמה מחמאות הרעפת בלי שום הסתייגות, אתה מחברת הפרסום או משהו.. ?flsh כתב:מהלך פירסומי מבריק בעיני. אם זה גורם לאנשים לשייך את קובי פרץ לבאג, וכל פעם שנשמע משהו על קובי פרץ בחדשות\תכנית בידור מישהו יחשוב על באג - סימן שהפרסומת עבדה מעולה. הסיפור עם קובי פרץ כנראה ימשיך הרבה אחרי שהפרסומת לבאג תרד ממסך הטלויזיה ואם זה ימשיך ליצור תודעה, כל הכבוד להם.
חוץ מזה - דיברת על זה פה? שאפו לפרסומאים....
הומור עצמי זה נהדר, למשל זה עבד יופי בפרסומת עם מתי כספי. אבל פה מדובר על בן אדם שנמצא בחקירה על עבירות מס די חמורות (מילא, תעשו את זה אחרי המשפט, אם הוא יזוכה לגמרי). במקום להוקיע את התופעה של סגידה לעבריינים עוד עושים לה סוג של לגיטימציה. באותה מידה יכלו לקחת את את חנן גולדבלט או בני סלע בשלב המשפט שלהם שיצחקו על עצמם באותה פרסומת. אני פשוט לא מבין למה חברה לגיטימית תרצה להיות מזוהה עם סוג כזה של אנשים.
א) אחרי המשפט אף אחד לא ידבר על זה. זה או שישתמשו בו בזמן המשפט, או לא להשתמש בו בכלל. אתה לא מצליח להבין את זה? הרעיון פה זה שיזכרו את באג הרבה אחרי שהפרסומת תרד בגלל האיזכורים על העלמות המס של קובי פרץ.
ב) אתה משווה העלמת מס לאונס? ברצינות? יש הבדל אסטרונומי בין להיות מזוהה עם קובי פרץ לבין להיות מזוהה לאנסים. אם אתה לא רואה את זה אז....
אני לא עובד בחברת פרסום, דרך אגב. אני גם לא לומד פרסום. זה פשוט נראה לי מצחיק שדווקא על הפרסומת הזאת מישהו יתלונן.. אין פה לגיטימציה בפרסומת... איפה הלגיטימציה לעבריינות? יותר קל לי לראות ונדטה שלך נגד קובי פרץ או באג או נגד הפרסומות הישראליות מאשר את צדקת הטענה שלך שהפרסומת מקדשת פשע או שהיא חסרת טעם.
ב) אתה משווה העלמת מס לאונס? ברצינות? יש הבדל אסטרונומי בין להיות מזוהה עם קובי פרץ לבין להיות מזוהה לאנסים. אם אתה לא רואה את זה אז....
אני לא עובד בחברת פרסום, דרך אגב. אני גם לא לומד פרסום. זה פשוט נראה לי מצחיק שדווקא על הפרסומת הזאת מישהו יתלונן.. אין פה לגיטימציה בפרסומת... איפה הלגיטימציה לעבריינות? יותר קל לי לראות ונדטה שלך נגד קובי פרץ או באג או נגד הפרסומות הישראליות מאשר את צדקת הטענה שלך שהפרסומת מקדשת פשע או שהיא חסרת טעם.
-
mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

כן, ברצינות. בשבילי העניין מאוד ברור: לא אכפת לי מה הפשע. פושעים גדולים או קטנים צריכים לשלם על מה שהם עשו, לא לקבל פרס.flsh כתב: ב) אתה משווה העלמת מס לאונס? ברצינות? יש הבדל אסטרונומי בין להיות מזוהה עם קובי פרץ לבין להיות מזוהה לאנסים. אם אתה לא רואה את זה אז.......
אבל במדינה שבה הגבול מטושטש לגמרי, עבריינים מקבלים יחס כמו סלבז, עושים ראיונות בעיתון ומופיעים במדורי רכילות, למה כבר יש לצפות. זה חלק מהעניין שבגללו אנחנו נראים כמו שאנחנו נראים.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
כמה דברים.
1. הפרסום כשלעצמו גאוני מכיוון שהוא גרם לכולנו (גם אני אתמול בערב) להרים גבה או שניים לאור נושא הריתוק של הבחור לישראל.
2. גם באג נחשדו בזמנו ונחקרו בהקשר של בעיות עם הדיוטי פרי והמס.
3. ישראלים אוהבים מאוד כאלה שטיקים. הרבה אנשים עכשיו אומרים "קובי פרץ מעלים מס, אבל כולם מעלימים מס - עליו יורדים בגלל גזענות". להערכתי באג קיבלו כאן הרבה נקודות זכות אצל הישראלי הממוצע שמבקר בדיוטי פרי.
4. אם זה בטעם טוב או לא? לדעתי הם צוחקים על המצב שלו, הוא צוחק על המצב שלו וכולם מקבלים נקודות.
זה פוגע במישהו? זה אומר שכדאי להעלים מס? ההיפך, הם דווקא צוחקים על זה שהוא חטף כבר איזה עונש.
לדעתי זה בטעם טוב, זה נעשה באופן מחוכם וזה מעודד מכירות. גם אם אני לא מעריץ של הבחור, ולא מעלים מס בעצמי (או מעריץ מעלימי מס) אני מוריד את הכובע כשאני רואה הברקת ליהוק ופרסום כזו.
1. הפרסום כשלעצמו גאוני מכיוון שהוא גרם לכולנו (גם אני אתמול בערב) להרים גבה או שניים לאור נושא הריתוק של הבחור לישראל.
2. גם באג נחשדו בזמנו ונחקרו בהקשר של בעיות עם הדיוטי פרי והמס.
3. ישראלים אוהבים מאוד כאלה שטיקים. הרבה אנשים עכשיו אומרים "קובי פרץ מעלים מס, אבל כולם מעלימים מס - עליו יורדים בגלל גזענות". להערכתי באג קיבלו כאן הרבה נקודות זכות אצל הישראלי הממוצע שמבקר בדיוטי פרי.
4. אם זה בטעם טוב או לא? לדעתי הם צוחקים על המצב שלו, הוא צוחק על המצב שלו וכולם מקבלים נקודות.
זה פוגע במישהו? זה אומר שכדאי להעלים מס? ההיפך, הם דווקא צוחקים על זה שהוא חטף כבר איזה עונש.
לדעתי זה בטעם טוב, זה נעשה באופן מחוכם וזה מעודד מכירות. גם אם אני לא מעריץ של הבחור, ולא מעלים מס בעצמי (או מעריץ מעלימי מס) אני מוריד את הכובע כשאני רואה הברקת ליהוק ופרסום כזו.