התיעצות ברכישת קולה קפה
-
Kerenfood
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 902
- נתן תודות: 122 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
- יצירת קשר:
שלום
שמי רוני, אני חבר לא פעיל בפורום, קורא הרבה את הטיפים של כולכם אבל לא כתבתי מעולם.
אני קולה קפה במהלך ה שנה האחרונה ובסך הכל קליתי כבר כ 20 קילו קפה מסוגים שונים.
למרות ש כבר פיתחתי מיומנות , הרכבתי תערובות ו הצלחתי לשחזר את ההצלחות שלי אני קולה בדרך מאד פרימיטיבית,
כן אני קולה על מחבת 24 סמ של סולתם וללא מכסה.
אני קולה חד זני ב נגלות של 200 גרם ובערך פעם בשבועיים קולה כ 6 זנים שונים.
הבעייה היא ש התעייפתי ואני מחפש פיתרון.
במשך כל התקופה הזאת חיפשתי כל מיני פתרונות ופנטזתי הרבה על גין קפה, אבל עכשיו ש הגיע הרגע בו אני צריך לקחת החלטה אני חושש ש אולי אני לא אסתפק בו.
היום אני קולה לשימוש עצמי ולחברים אבל אם תהיה לי יכולת קלייה "שפוייה" אז ארחיב את מעגל הנהנים מהקפה שלי וכאן באות השאלות למומחים שבכם:
1. האם יש רק גודל אחד של גין ( 300 גר) או קיים גין יותר גדול?
2. האם מקובל לקלות תערובות?
3, האם אחרי קלייה של 300 גר צריך להמתין שהגין יתקרר? או ש אפשר מיד להתחיל א המנה הבאה?
4/ האם קולה גין יתאים לי ויספיק לי ?
תודה מראש
רוני קרן
www.kerenfood.com
שמי רוני, אני חבר לא פעיל בפורום, קורא הרבה את הטיפים של כולכם אבל לא כתבתי מעולם.
אני קולה קפה במהלך ה שנה האחרונה ובסך הכל קליתי כבר כ 20 קילו קפה מסוגים שונים.
למרות ש כבר פיתחתי מיומנות , הרכבתי תערובות ו הצלחתי לשחזר את ההצלחות שלי אני קולה בדרך מאד פרימיטיבית,
כן אני קולה על מחבת 24 סמ של סולתם וללא מכסה.
אני קולה חד זני ב נגלות של 200 גרם ובערך פעם בשבועיים קולה כ 6 זנים שונים.
הבעייה היא ש התעייפתי ואני מחפש פיתרון.
במשך כל התקופה הזאת חיפשתי כל מיני פתרונות ופנטזתי הרבה על גין קפה, אבל עכשיו ש הגיע הרגע בו אני צריך לקחת החלטה אני חושש ש אולי אני לא אסתפק בו.
היום אני קולה לשימוש עצמי ולחברים אבל אם תהיה לי יכולת קלייה "שפוייה" אז ארחיב את מעגל הנהנים מהקפה שלי וכאן באות השאלות למומחים שבכם:
3, האם אחרי קלייה של 300 גר צריך להמתין שהגין יתקרר? או ש אפשר מיד להתחיל א המנה הבאה?
4/ האם קולה גין יתאים לי ויספיק לי ?
תודה מראש
רוני קרן
www.kerenfood.com
- כן, כרגע קיים רק גודל אחד של ג'ין, וסיבוב הקלייה המקסימלי בו - בניגוד לטענת היצרן - הוא כ240 גרם.Kerenfood כתב: היום אני קולה לשימוש עצמי ולחברים אבל אם תהיה לי יכולת קלייה "שפוייה" אז ארחיב את מעגל הנהנים מהקפה שלי וכאן באות השאלות למומחים שבכם:
4/ האם קולה גין יתאים לי ויספיק לי ?...
- כן, מקובל בהחלט לקלות תערובות, כל עוד שאתה מקפיד לא לשלב פולים גדולים מאוד עם קטנים מאוד - כי אז ההבדלים ברמת הקלייה יכולים להיות בעייתיים. ברור שעדיף לקלות כל זן בנפרד, תוך השגחה מדוקדקת על רמות הקלייה ולערבב את הפולים רק אח"כ - אבל מטעמי חסכון זמן זה פתרון סביר מאוד, והקפה יוצא מצויין.
-אחרי סיבוב קלייה אני מאפשר לג'ין להתקרר כ-10 דקות. לא מצאתי התייחסות לסוגייה בספר ההוראות. בינתיים המכשיר עובד אצלי כבר כשנה, בלי שהבית שלי נשרף. מנגד, אני מאוד מקפיד לרוקן את מיכל המוץ כל 5 סיבובים.
-ולשאלה הכי חשובה: האם הג'ין מתאים לך?
מהלינק שבו חתמת, אני מבין שאתה עוסק במזון באופן מקצועי. אם הכוונה שלך ב"יכולת קלייה שפוייה" היא "להרחיב את עסקיי גם לתחום קליית הקפה" - התשובה היא לא. כדי להפיק קילו של קפה קלוי, כשמתחשבים באיבוד המשקל של הפולים, יש צורך בכ-5 סיבובי קלייה.
מצד שני, זאת הסיבה היחידה שלא להמליץ על הג'ין. מדובר במכשיר מדהים. הוא מאפשר לקולה הביתי להשתדרג מאוד. זאת לא סתם צנצנת עם מקור חום: הג'ין מאפשר לך להשתמש בכלים מדידים (זמן וטמפרטורה) כדי להגיע לקלייה מדוייקת, אחידה וניתנת-לחזרה שאי אפשר להשיג אחרת. בהשוואה לקלייה במחבת על כיריים - ההבדל הוא שמיים וארץ.
לאנשים כמוך, שמסוגלים לקלות עם מחבת ולא נרתעים מזה, אני ממליץ דוקא על חביתוש ממונע (או על רגיל שעולה מחצית, כ 500 שח). התוצאות מעולות, ולמי שפיתח מיומנות על אחת כמה וכמה. אתה בעצמך מגדיר את פרופיל הקליה ולא שום מכשיר אוטומטי, בנוסף מדובר בקליית מגע ישיר הנחשבת עדיפה על קליית אויר. כדאי לקחת בחשבון שרמות ההתעסקות גבוהות כמובן הרבה יותר מאשר בג'ין, וכן מדובר במכשיר פחות נוח לשימוש ביתי עם אותם חסרונות של קליה במחבת מבחינת עשן ומוץ.
what's next?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
קודם כל - ברוך הבא לפורום!
נכנסתי את האתר שלך, ואמנם השעה עוד לפני 07:00 בבוקר, אבל עשית לי חשק עז לסטייק, או ביפ סטרוגנוף... או גולאש!!
בהמשך לתשובות שקיבלת, אני רק אוסיף כמה נקודות:
- לא כ"כ הצלחתי להבין מהאתר האם אתה מבשל מסחרית, או שפשוט נהנה מאוד וגם מזמין הרבה את החבר'ה?
- אם זה באופן מסחרי, אז אתה לא יכול להשתמש בגי'ן. גם לא בחביתוש. הם פשוט קטנים מדי. אתה צריך מינימום קולה של 1 ק"ג.
- במידה ותחליט ללכת על קולה גדול יותר, המקום הרלוונטי היחיד (שאני מכיר) עבורך בארץ הוא קופיטק במושב מצליח. רם אבגי מייצר שם קולים גדולים ומסחריים (מ-1 ק"ג וצפונה). אבל המחיר הוא משמעותית יותר גבוה מסדרי הגודל שאנחנו מדברים עליהם כאן. גם כלכלית וגם מבחינת גודל הקולה.
- ההשוואה בין ג'ין לחביתוש היא מאוד לא פשוטה. זה קצת כמו להשוות בין רכב ספורט ידני לרכבת, כשהמטרה היא להגיע מת"א לחיפה. החביתוש מצריך המון עבודה ידנית, בזמן שהג'ין אוטומטי. יש כאלה שטוענים שהג'ין קולה אויר ולכן הוא פחות טוב מהחביתוש, אך יש אחרים שיסבירו לך שהג'ין הוא שילוב של קולה אויר וקולה במגע, כי יש לו רצועת מתכת גדולה בדיוק באמצע המיכל. בשורה התחתונה: עד שלא נבדוק במבחן מסודר את ההבדל ביניהם, אני לא חושב שמישהו מאיתנו יכול לצאת בהכרזות נחרצות. אך בכל זאת - הג'ין (יש לי אחד כזה) הוא קולה מדהים מבחינת נוחות, והיות והוא מקבל ביקורות מעולות גם בחו"ל, וגם במבחנים שנערכים שם, אני ממליץ עליו בלב שלם. ל-hosq היתה כאן נקודה טובה, לגבי העובדה שאם אתה מוכן להשקיע כ"כ הרבה זמן על מחבת אולי תהנה מהחביתוש. חשוב על זה.
היכן אתה רוכש את הקפה הירוק שלך?
נכנסתי את האתר שלך, ואמנם השעה עוד לפני 07:00 בבוקר, אבל עשית לי חשק עז לסטייק, או ביפ סטרוגנוף... או גולאש!!
- לא כ"כ הצלחתי להבין מהאתר האם אתה מבשל מסחרית, או שפשוט נהנה מאוד וגם מזמין הרבה את החבר'ה?
- אם זה באופן מסחרי, אז אתה לא יכול להשתמש בגי'ן. גם לא בחביתוש. הם פשוט קטנים מדי. אתה צריך מינימום קולה של 1 ק"ג.
- במידה ותחליט ללכת על קולה גדול יותר, המקום הרלוונטי היחיד (שאני מכיר) עבורך בארץ הוא קופיטק במושב מצליח. רם אבגי מייצר שם קולים גדולים ומסחריים (מ-1 ק"ג וצפונה). אבל המחיר הוא משמעותית יותר גבוה מסדרי הגודל שאנחנו מדברים עליהם כאן. גם כלכלית וגם מבחינת גודל הקולה.
- ההשוואה בין ג'ין לחביתוש היא מאוד לא פשוטה. זה קצת כמו להשוות בין רכב ספורט ידני לרכבת, כשהמטרה היא להגיע מת"א לחיפה. החביתוש מצריך המון עבודה ידנית, בזמן שהג'ין אוטומטי. יש כאלה שטוענים שהג'ין קולה אויר ולכן הוא פחות טוב מהחביתוש, אך יש אחרים שיסבירו לך שהג'ין הוא שילוב של קולה אויר וקולה במגע, כי יש לו רצועת מתכת גדולה בדיוק באמצע המיכל. בשורה התחתונה: עד שלא נבדוק במבחן מסודר את ההבדל ביניהם, אני לא חושב שמישהו מאיתנו יכול לצאת בהכרזות נחרצות. אך בכל זאת - הג'ין (יש לי אחד כזה) הוא קולה מדהים מבחינת נוחות, והיות והוא מקבל ביקורות מעולות גם בחו"ל, וגם במבחנים שנערכים שם, אני ממליץ עליו בלב שלם. ל-hosq היתה כאן נקודה טובה, לגבי העובדה שאם אתה מוכן להשקיע כ"כ הרבה זמן על מחבת אולי תהנה מהחביתוש. חשוב על זה.
היכן אתה רוכש את הקפה הירוק שלך?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
-
Kerenfood
- חבר פעיל במיוחד

- יצירת קשר:
moti_r כתב:קודם כל - ברוך הבא לפורום!
נכנסתי את האתר שלך, ואמנם השעה עוד לפני 07:00 בבוקר, אבל עשית לי חשק עז לסטייק, או ביפ סטרוגנוף... או גולאש!!![]()
היכן אתה רוכש את הקפה הירוק שלך?...
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
omrir כתב:Kerenfood כתב: - כן, כרגע קיים רק גודל אחד של ג'ין, וסיבוב הקלייה המקסימלי בו - בניגוד לטענת היצרן - הוא כ240 גרם.
- כן, מקובל בהחלט לקלות תערובות, כל עוד שאתה מקפיד לא לשלב פולים גדולים מאוד עם קטנים מאוד - כי אז ההבדלים ברמת הקלייה יכולים להיות בעייתיים. ברור שעדיף לקלות כל זן בנפרד, תוך השגחה מדוקדקת על רמות הקלייה ולערבב את הפולים רק אח"כ - אבל מטעמי חסכון זמן זה פתרון סביר מאוד, והקפה יוצא מצויין.
-אחרי סיבוב קלייה אני מאפשר לג'ין להתקרר כ-10 דקות. לא מצאתי התייחסות לסוגייה בספר ההוראות. בינתיים המכשיר עובד אצלי כבר כשנה, בלי שהבית שלי נשרף. מנגד, אני מאוד מקפיד לרוקן את מיכל המוץ כל 5 סיבובים.
.......
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
מעניין היכן נעלם מה שכתבתי???????????????????
-
Kerenfood
- חבר פעיל במיוחד

- יצירת קשר:
היי
דווקא כתבתי ,וזה פשוט נעלם.
רוצה קודם כל להודות לכולכם על הפירגון ו התשובות המהירותו ה מקצועיות.
מוטי בתשובה לשאלתך, אני לא עוסק בתחום המזון באפן מסחרי אלא כתחביב שהפך עם השנים לאובססיבי.
הסקרנות הביאה אותי לחקור נושאים שונים באמנות המזון .
אבל שלא כמו תחומים אחרים שנגעתי בהם אם זה גבינות , אפיית לחמים, אלכוהול , דווקא בקפה מצאתי עניין מיוחד ו החשוב מכל, מאז שנחשפתי לקפה הביתי אני לא מסוגל לשתות שם דבר אחר.
את הקפה הירוק רכשתי בהתחלה אצל פאולוס ביפו עד ש גיליתי את נצרת (בזכות הפורום שלכם)ו לאחרונה קניתי שם,
אמנם לא מצאתי שם זנים כמו ברזיל, PNG,גאווה וגואטמלה אבל עשיתי הכרות עם עדן, דגימה והודי.
בהתחלה קליתי חז זני בדרגות קלייה שונות ולמדתי להכיר כל זן לחיכו ואיזו דרגת קלייה יושבת הכי טוב לכל אחד מהזנים ושיש בארון שפע של זנים קלויים אז אפשר לעשות תערובות מדהימות.
אני בדרך כלל מערבב ממש לפני המעבר למטחנה והיות שאני לא כלכך מסודר קרה לי המון ש יצאו לי תערובות מדהימות וא ממש זכרתי ממה הן מורכבות. אבלל האופי י נשאר תמיד זהה..
היה לי קשה בהתחלה להתרגל לטעמים ה מזרחים אבל בשילוב עם קצת טנזניה ודרום אמריקה יצאו לי תערובות לא רעות.
ניסיתי אתמול לאור המלצתכם לקלות תערובת ו יצא ממש לא רע 250 גרם טנזניה ,דגימה, עדן והונדורס הניבו תערובת חביבה של כ 200 גרם ( פחות אחוזי המיים ומה שנפל במרפסת של השכנים ) קפה פירותי עם טעם של תבלינים, אדמה, מתקתק עם מרירות קלה וקרמה נחמדה ביותר.
הבאסה שזה נגמר מהר
אשמח לשתף את הפורום במספר תערובות ש הצליחו לי והפתיעו ואת הסביבה התומכת
----------------------------
:קולומביה, ברזיל, קוסטה ריקה,גואטמלה –הפוך עדין
ברזיל ,טנזניה,PNG –אספרסו סבבה
גואטמלה, קוסטה ריקה,PNG ,- הפוך מתוק טעים
ברזיל ,טנזניה,PNG,גוואה –אספרסו מר מתוק סבבה
מגניב להפוך ואספרסו: גואטמלה, קוסטה ריקה,טנזניה,PNG, גאווה
עדן,דגימה,הודי , טנזניה- מריר עדין, מעט חמצמץ, אדמה, נחמד
טנזניה דגימה קולומביה +5% שנהב –מריר חזק פירותי טעים
--------------------------
מקווה ש תאור הטעמים מספיק ברור
נוסע כנראה מחר שוב לנצרת
אגב מסעדה לא רעה שמצאתי שם נקראת: סודפה.
דווקא כתבתי ,וזה פשוט נעלם.
רוצה קודם כל להודות לכולכם על הפירגון ו התשובות המהירותו ה מקצועיות.
מוטי בתשובה לשאלתך, אני לא עוסק בתחום המזון באפן מסחרי אלא כתחביב שהפך עם השנים לאובססיבי.
הסקרנות הביאה אותי לחקור נושאים שונים באמנות המזון .
אבל שלא כמו תחומים אחרים שנגעתי בהם אם זה גבינות , אפיית לחמים, אלכוהול , דווקא בקפה מצאתי עניין מיוחד ו החשוב מכל, מאז שנחשפתי לקפה הביתי אני לא מסוגל לשתות שם דבר אחר.
את הקפה הירוק רכשתי בהתחלה אצל פאולוס ביפו עד ש גיליתי את נצרת (בזכות הפורום שלכם)ו לאחרונה קניתי שם,
אמנם לא מצאתי שם זנים כמו ברזיל, PNG,גאווה וגואטמלה אבל עשיתי הכרות עם עדן, דגימה והודי.
בהתחלה קליתי חז זני בדרגות קלייה שונות ולמדתי להכיר כל זן לחיכו ואיזו דרגת קלייה יושבת הכי טוב לכל אחד מהזנים ושיש בארון שפע של זנים קלויים אז אפשר לעשות תערובות מדהימות.
אני בדרך כלל מערבב ממש לפני המעבר למטחנה והיות שאני לא כלכך מסודר קרה לי המון ש יצאו לי תערובות מדהימות וא ממש זכרתי ממה הן מורכבות. אבלל האופי י נשאר תמיד זהה..
היה לי קשה בהתחלה להתרגל לטעמים ה מזרחים אבל בשילוב עם קצת טנזניה ודרום אמריקה יצאו לי תערובות לא רעות.
ניסיתי אתמול לאור המלצתכם לקלות תערובת ו יצא ממש לא רע 250 גרם טנזניה ,דגימה, עדן והונדורס הניבו תערובת חביבה של כ 200 גרם ( פחות אחוזי המיים ומה שנפל במרפסת של השכנים ) קפה פירותי עם טעם של תבלינים, אדמה, מתקתק עם מרירות קלה וקרמה נחמדה ביותר.
הבאסה שזה נגמר מהר
אשמח לשתף את הפורום במספר תערובות ש הצליחו לי והפתיעו ואת הסביבה התומכת
----------------------------
:קולומביה, ברזיל, קוסטה ריקה,גואטמלה –הפוך עדין
ברזיל ,טנזניה,PNG –אספרסו סבבה
גואטמלה, קוסטה ריקה,PNG ,- הפוך מתוק טעים
ברזיל ,טנזניה,PNG,גוואה –אספרסו מר מתוק סבבה
מגניב להפוך ואספרסו: גואטמלה, קוסטה ריקה,טנזניה,PNG, גאווה
עדן,דגימה,הודי , טנזניה- מריר עדין, מעט חמצמץ, אדמה, נחמד
טנזניה דגימה קולומביה +5% שנהב –מריר חזק פירותי טעים
--------------------------
מקווה ש תאור הטעמים מספיק ברור
נוסע כנראה מחר שוב לנצרת
אגב מסעדה לא רעה שמצאתי שם נקראת: סודפה.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
נשמע מעולה! שלח כמה תמונות של התהליך, עם המחבת. יכול להיות מאוד מעניין לראות.
שני אגבים:
- אגב, באיזה ציוד קפה אתה משתמש? אתה מוזמן גם אל שרשור ההיכרות שלנו (http://www.htcafe.co.il/vt99392) כדי לומר שלום ולצרף תמונות.
- אגב, יש לנו מערכת תערובות שתוכל לחפש בה תערובות מעניינות ולהוסיף את שלך: http://blends.htcafe.co.il
בעצם, עוד אגב:
- אגב, מה זה עדן? אני מניח שזה תימן. לא חושב ששמעתי עליו אי פעם.
שני אגבים:
- אגב, באיזה ציוד קפה אתה משתמש? אתה מוזמן גם אל שרשור ההיכרות שלנו (http://www.htcafe.co.il/vt99392) כדי לומר שלום ולצרף תמונות.
- אגב, יש לנו מערכת תערובות שתוכל לחפש בה תערובות מעניינות ולהוסיף את שלך: http://blends.htcafe.co.il
בעצם, עוד אגב:
- אגב, מה זה עדן? אני מניח שזה תימן. לא חושב ששמעתי עליו אי פעם.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
-
Kerenfood
- חבר פעיל במיוחד

- יצירת קשר:
בכיף , אני אצלם כמה תמונות ואצא לדרך למרות ש גם בציוד הקפה שלי אתה תגלה ש אני מאלתר איפה שרק אפשר
לגבי עדן זהו קפה תימני מ עדני בתימן על השק כתוב בערבית "בין עדן מקורי"
לאחת התערובות שאני מכין ממנו אני קורא " בין לאדן"
לגבי עדן זהו קפה תימני מ עדני בתימן על השק כתוב בערבית "בין עדן מקורי"
לאחת התערובות שאני מכין ממנו אני קורא " בין לאדן"
אני בניתי קולה אוויר חם פשוט ויעיל קליתי כבר 600 גרם בפעם אחת אבל ניראה לי שאפשר גם 750 גרם ב 20 דקות לא צריך לעצור בין קלייה לקלייה. כלומר אם אתה בעיניין בשעה אתה יכול לקלות יותר משני קילו קפה.
עלויות בנייה בסביבות 300 שח.
בברכה
בברכה
תן לי לנחש - לוקחים מכונת כביסה ישנה, מחברים לה את המדחס של המזגן ושעון שבתzylber כתב:אני בניתי קולה אוויר חם פשוט ויעיל קליתי כבר 600 גרם בפעם אחת אבל ניראה לי שאפשר גם 750 גרם ב 20 דקות לא צריך לעצור בין קלייה לקלייה. כלומר אם אתה בעיניין בשעה אתה יכול לקלות יותר משני קילו קפה.
בברכה...
קירור כמובן בעזרת מים...
איך בונים מכשיר קליה ב 300 שח???