המלצות למע' קולנוע ביתי (ללא מוסיקה) בתקציב 3000-4000
-
idobi
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 310
שלום רב,
אני יודע שהנושא כבר נטחן עד דק ואני מתנצל שאני מעלה שוב - אבל מהחיפושים שביצעתי קיבלתי מידע מעורבב לגבי מערכות עם שמיעת מוסיקה או פסילות גורפות של מערכות "זולות".
נתחיל מההתחלה:
אני מעוניין לצרף מע' קולנוע ביתי לפאזמה שנרכוש בע"ה בקרוב (כנראה פנסוניק TH42PWD8) ול DVD (כנראה Pioneer DV-383).
התקציב לא גבוה, כ - 3000-4000 ש"ח אך אנו נהנים משמיעת מוסיקה במערכת של Technics בת כ 20 שנה שעדיין מתקפדת כחדשה, לכן אולי סטליטים כן באים בחשבון...(?)
המטרה - 90% צפייה בטלוויזיה (YES) ו 10% צפייה ב DVD - לכן רוב הצפייה תהיה בסטריאו ולא ב 5.1.
אשמח להמלצות מאנשים שרכשו, לגבי רסיבר ורמקולים מומלצים.
הרבה תודה מראש!
אני יודע שהנושא כבר נטחן עד דק ואני מתנצל שאני מעלה שוב - אבל מהחיפושים שביצעתי קיבלתי מידע מעורבב לגבי מערכות עם שמיעת מוסיקה או פסילות גורפות של מערכות "זולות".
נתחיל מההתחלה:
אני מעוניין לצרף מע' קולנוע ביתי לפאזמה שנרכוש בע"ה בקרוב (כנראה פנסוניק TH42PWD8) ול DVD (כנראה Pioneer DV-383).
התקציב לא גבוה, כ - 3000-4000 ש"ח אך אנו נהנים משמיעת מוסיקה במערכת של Technics בת כ 20 שנה שעדיין מתקפדת כחדשה, לכן אולי סטליטים כן באים בחשבון...(?)
המטרה - 90% צפייה בטלוויזיה (YES) ו 10% צפייה ב DVD - לכן רוב הצפייה תהיה בסטריאו ולא ב 5.1.
אשמח להמלצות מאנשים שרכשו, לגבי רסיבר ורמקולים מומלצים.
הרבה תודה מראש!
- נמר
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
מה גודל החדר?
מה שמעת עד עכשיו?
מה שמעת עד עכשיו?
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
- shlomisa
-
- חבר פעיל

- תגובות: 67
אהלן.
אנחנו באותה סירה, זה בדיוק בערך התקציב שלי והדרישות שלי.
חשוב לציין שאני רחוק מלהיות מבין בתחום או מומחה, סתם אחד שהלך ושמע.
שמעתי שילוב בין מרנץ 4600 למערכת סאטליטים של מוראל BRAVO.
לי זה נימשע מצויין ! אפילו במוזיקה.
אני מניח שהמגבר הוא פחות משמעותי ואפשר להוזיל עלידי קנייה של מדבר אחר.
אפשר גם להוריד קצת את המחיר אם הולכים על הדגם היותר נמוך של ה MOREL שנקרא BEAT או NOVA.
אנחנו באותה סירה, זה בדיוק בערך התקציב שלי והדרישות שלי.
חשוב לציין שאני רחוק מלהיות מבין בתחום או מומחה, סתם אחד שהלך ושמע.
שמעתי שילוב בין מרנץ 4600 למערכת סאטליטים של מוראל BRAVO.
לי זה נימשע מצויין ! אפילו במוזיקה.
אני מניח שהמגבר הוא פחות משמעותי ואפשר להוזיל עלידי קנייה של מדבר אחר.
אפשר גם להוריד קצת את המחיר אם הולכים על הדגם היותר נמוך של ה MOREL שנקרא BEAT או NOVA.
-
idobi
-
- חבר פעיל מאוד

תודה על התשובות המהירות!
נמר - זה סלון מוזר למדי וגדול - 9x6 מ' עם תקרה משופעת בגובה 5 מ'. אנחנו משתמשים רק בחצי סלון כפינת ישיבה עם מרחק של כ 3' מהטלוויזיה.
shlomisa - תודה על המידע.
נמר - זה סלון מוזר למדי וגדול - 9x6 מ' עם תקרה משופעת בגובה 5 מ'. אנחנו משתמשים רק בחצי סלון כפינת ישיבה עם מרחק של כ 3' מהטלוויזיה.
shlomisa - תודה על המידע.
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
-
idobi
-
- חבר פעיל מאוד

מרטין - תודה על המידע.
ראיתי רסיבר RXV350 Yamaha במחיר 1300 ש"ח (חדש) האם זה יספק?
לגבי הסטליטים / רמקולי מדף - אם "אסגור" מעגל קטן יחסית בסלון בעזרת מעמדים לסטליטים כך שיהיו קרובים לפינת הישיבה ולא תלויים על הקירות, האם זה פותר את הבעיה? (ואני יודע שסטליטים באופן כללי עושים לך פריחה).
תודה!
ראיתי רסיבר RXV350 Yamaha במחיר 1300 ש"ח (חדש) האם זה יספק?
לגבי הסטליטים / רמקולי מדף - אם "אסגור" מעגל קטן יחסית בסלון בעזרת מעמדים לסטליטים כך שיהיו קרובים לפינת הישיבה ולא תלויים על הקירות, האם זה פותר את הבעיה? (ואני יודע שסטליטים באופן כללי עושים לך פריחה).
תודה!
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- shay
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 811
RXV350
לי יש ימהה HTR 5730 שזהו הדגם המקביל שזהה לחלוטין ל350, הוא מספק לחלוטין לצרכי קולנוע ביתי, ונחמד למוזיקה. פתרון מצויין לבעלי תקציב מוגבל, אני משוכנע שלא תבחין בהבדל בצליל בינו לבין דגמים בינוניים במחירים של2000 ש"ח. 3 שנות אחריות של SG שלבטח לא תזדקק להם, במחיר של 1300 ש"ח שישאיר לך מספיק כסף לסר רמקולים 5.1 מספק וטוב ( סטאליטים ב1500-2500 ש"ח אם זה הכיוון)
-
idobi
-
- חבר פעיל מאוד

שוב תודה על כול המידע!
יש אילו המלצות גורפות לרמקולי מדף בטווח המחירים המדובר?
תודה.
יש אילו המלצות גורפות לרמקולי מדף בטווח המחירים המדובר?
תודה.
-
idobi
-
- חבר פעיל מאוד

ראיתי רמקולים מדפיים של מורל מדגם SOLUS5 במחיר שפוי (מבחינת התקציב שלי) של 2000 ש"ח - האם יש למישהו ניסיון עם הדגם הספציפי וכמובן האם מומלץ?
איזה סאב כדאי לצרף לחמישייה שגם לא ישבור את הקופה?
תודה!
איזה סאב כדאי לצרף לחמישייה שגם לא ישבור את הקופה?
תודה!
- shay
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 811
- Mentally
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 941
הנך יכול למצוא ב-2,000 ש"ח זוג מדפיים מבית B&W דגם 602. לטעמי נותנים תמורה טובה לכסף.
-
idobi
-
- חבר פעיל מאוד

shay - תודה על המידע.
Mentally - בגלל שהמערכת תהיה אך ורק לק"ב ולא למוסיקה הייתי כן רוצה להכניס 5.1 בתוך התקציב...כמובן שעם פשרה על האיכות.
Mentally - בגלל שהמערכת תהיה אך ורק לק"ב ולא למוסיקה הייתי כן רוצה להכניס 5.1 בתוך התקציב...כמובן שעם פשרה על האיכות.
-
idobi
-
- חבר פעיל מאוד

עוד שאלה (מצטער שאני נודניק...)
אם נחליט לרכוש בשלבים במקום בהוצאה אחת גדולה - האם זה פרקטי לחבר את הפלאזמה (יותר נכון את המפענח של YES) למערכת הסטריאו (להזכירכם Technics בת 20) ולשמוע בסטריאו בינתיים?
ניסיתי לחבר כעת את המפענח והצליל לא כל כך מזהיר -בעיקר צלילות הדיבור, בקבועים מראש של ה EQ - אך אולי עם משחק עדין ב EQ אפשר להגיע למשהו נורמאלי באופן זמני...(?)
תודה.
אם נחליט לרכוש בשלבים במקום בהוצאה אחת גדולה - האם זה פרקטי לחבר את הפלאזמה (יותר נכון את המפענח של YES) למערכת הסטריאו (להזכירכם Technics בת 20) ולשמוע בסטריאו בינתיים?
ניסיתי לחבר כעת את המפענח והצליל לא כל כך מזהיר -בעיקר צלילות הדיבור, בקבועים מראש של ה EQ - אך אולי עם משחק עדין ב EQ אפשר להגיע למשהו נורמאלי באופן זמני...(?)
תודה.
-
idobi
-
- חבר פעיל מאוד

מצטער מרטין, חושב בקול רם...ומחפש אשרור לאפציות. פשוט התאכזבתי מהצליל כשחיברתי למפענח YES, אבל בטח קצת Tweaking ב EQ וזה יעבוד לא רע...
-
idobi
-
- חבר פעיל מאוד

טוף - בעל הממון (אבא שלי) קיבל הצעה שהוא לא יכל לסרב לה (ולא הסכים לחכות שאקבל הצעות נוספות) ורכש מכול טוב:
מסך פלאזמה Panasonic TH42PWD8
רסיבר Marantz SR4600
רמקולים - סט MOREL SOLUS5
סאב - MOREL ACTIVE8
DVD - של Pioneer דגם DV-383
כול הרכיבים הועמסו לרכב פרט לפלאזמה שתגיע בימים הקרובים במשלוחה.
תודה רבה לכול מי שעזר במבוך החברות והדגמים! נראה כקניה טובה למערכת Low-end והמחיר היה טוב.
כעת, מאחר וארכיב את הכול בעצמי, אשמח לקבל כל עצה לגבי ההרכבה - אמנם אני טכני למדי אבל ממש לא מומחה. מאחר והסלון ענק בחרנו לא להתקין את הפלאזמה על הקיר (על אף הפיתוי האסתטי) והיא תגיע עם מעמד שולחני, כך שזו כבר צרה אחת פחות.
שוב...אנא עזרו לי למנוע טעויות ולהתקין הכול כראוי.
הרבה תודה מראש!
נ.ב: מרטין / עפר - מותר לפרסם את אותה ההודעה גם בפורום וידאו לקבל גם עצות משם?
מסך פלאזמה Panasonic TH42PWD8
רסיבר Marantz SR4600
רמקולים - סט MOREL SOLUS5
סאב - MOREL ACTIVE8
DVD - של Pioneer דגם DV-383
כול הרכיבים הועמסו לרכב פרט לפלאזמה שתגיע בימים הקרובים במשלוחה.
תודה רבה לכול מי שעזר במבוך החברות והדגמים! נראה כקניה טובה למערכת Low-end והמחיר היה טוב.
כעת, מאחר וארכיב את הכול בעצמי, אשמח לקבל כל עצה לגבי ההרכבה - אמנם אני טכני למדי אבל ממש לא מומחה. מאחר והסלון ענק בחרנו לא להתקין את הפלאזמה על הקיר (על אף הפיתוי האסתטי) והיא תגיע עם מעמד שולחני, כך שזו כבר צרה אחת פחות.
שוב...אנא עזרו לי למנוע טעויות ולהתקין הכול כראוי.
הרבה תודה מראש!
נ.ב: מרטין / עפר - מותר לפרסם את אותה ההודעה גם בפורום וידאו לקבל גם עצות משם?
נערך לאחרונה על ידי idobi ב 20/04/2006 11:09, נערך פעם 1 בסך הכל.