בקשה - מערכת 5.1 קטנה לחדר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
yoavbd123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 269
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

היי,
יש לי בחדר טלוויזיה BRAVIA V40 , ממש מרוצה ממנה, הטלוויזיה גם מחוברת למחשב שיש לו יציאת HDMI ואני רואה סרטי HD לא מעט, ובעיקר המון תוכניות ב HD. אני מאוד נהנה מאיכות הצפייה, אבל קצת מבאס אותי הסאונד שפוגע בחוויה הכוללת.
אני יודע שאפילו רמקולים פשוטים ישפרו בצרוה משמעותית את הרמקולים הסטנדרטיים של הטלוויזיה.
הדרישות שלי הם לא מאוד מסובכות, אני רוצה מערכת 5.1 אבל קטנה יחסית בגודל(שה2 רמקולים קדמיים ואחוריים יהיו תלויים על הקיר באיזו שהיא צורה), כי זה חדר לא גדול במיוחד (זה החדר שלי, לא סלון או משהו כזה) וגם לא יקרה במיוחד. אני לא יודע מה סדר גודל התקציבים במערכות אודיו ככה שאין לי ממש תקציב ידוע מראש, אבל אני רוצה להוציא מחיר נמוך יחסית ועדיין להנות, אני לא מחפש את הטופ של הטופ רק משהו שיעשה את העבודה וישפר לי את החוויה הכוללת של הצפייה (שאני בטוח שכמעט כל סט רמקולים יעשה את זה...)

תודה רבה
יואב

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

איך אתה מתכוון להתחבר למערכת?
האם אתה רוצה להתחבר ישירות מהמחשב באמצעות חיבור ה HDMI (אשר מחייב למעשה רסיבר שיעשה את הפענוח) או שלמחשב שלך יש יציאות אודיו רב ערוצי נפרדות (אנלוגיות או דיגיטליות)?

yoavbd123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

uriler כתב:איך אתה מתכוון להתחבר למערכת?
האם אתה רוצה להתחבר ישירות מהמחשב באמצעות חיבור ה HDMI (אשר מחייב למעשה רסיבר שיעשה את הפענוח) או שלמחשב שלך יש יציאות אודיו רב ערוצי נפרדות (אנלוגיות או דיגיטליות)?
...
אין לי כרטיס אודיו, כך שאני חושב שזה עונה על השאלה. נראה לי שזה יצטרך להיות דרך ה HDMI, שאתה אומר שזה מצריך רסיבר (מיקר את העלות בהרבה, לא ? ) האם עדיף לקנות כרטיס אודיו במקום רסיבר ?
אני אסתכן בלצאת טמבל ואשאל, יש אפשרות לחבר את הרמקולים לטלוויזיה (אולי לה יש יציאת אודיו) ואז המחשב מעביר את הוידאו ואודיו לטלוויזיה והטלוויזיה מעבירה את האודיו לרמקולים, או שזה לא יעבוד ?
אני חייב לציין שבתחום הוידאו אני קצת מבין,אבל תחום האודיו חדש לי לחלוטין ואני ממש לא מתמצא...

אני רק אוסיף דבר קטן, יש לי גם PS3, וגם ממיר YES. לפחות ב PS3 הייתי מאוד שמח לשפר את חווית השמיעה,
בממיר זה פחות משמעותי, אם כי יש כל מני סדרות וסרטים מוקלטים בממיר(מקס רגיל לא HD) שגם הייתי שמח לשמוע כמו שצריך...

yoavbd123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

מישהו ?

yoavbd123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

אף אחד?
איך המערכת הזו http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=31207 ?
משתלמת ? או שחייבים להשקיע יותר בשביל לקבל משהו נורמאלי ?
ומה לגבי רסיבר, חובה או לא ? ואם כן(מה שנראה לי המצב) מה עלות סבירה לרסיבר פשוט יחסית ?

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #6 

ה SCS 140 היא מערכת חביבה אבל כפי שהבנת - מדובר ברמקולים פסיביים המחייבים רסיבר.

מערכת מבוססת רסיבר כניסה + סט סטלייטים סביר תעלה סביב ה 3,500 - 4,000 ש"ח (צריך לברר בדיוק לפי הדרישות מהרסיבר).
יתרונה של מערכת כזו הוא הגמישות - הרבה כניסות, אפשרות לשדרג חלקים בהמשך וכו'.

אם התקציב מאפשר לך, זו כנראה האופציה המומלצת.
אפשרות אחרת היא מערכת הרמקולים Z5500 של לוג'יטק הכוללת מגבר מובנה ומס' כניסות אודיו, אבל במקרה כזה (כדי להנות מסאונד רב ערוצי) תצטרך להתחבר למחשב בחיבור אחר מה HDMI (לרוב המחשבים יש יציאת S/PDIF פנימית, לה אפשר לחבר מתאם, או שתוסיף כרטיס בעל יציאות אנלוגיות רב ערוציות).

אנא פרט מה התקציב ואולי תוכל לקבל המלצות יותר מדויקות.

yoavbd123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

אהלן.
קודם כל תודה רבה על התגובה :)
לא ממש הבנתי למה זה צריך לעלות בסביבות 4K. הבנתן שאתה אומר שSCS140 היא מערכת חביבה (ואני לא צריך יותר מזה, וגם קראתי עליה קצת ואומרים ונראה שלצרכים שלי היא מצויינת, וחסרונה העיקרי שהיא לא מגיעה לעוצמות גבוהות במיוחד, אבל אני עדיין בטוח שהיה תהיה גם יותר חזקה ובטח הרבה יותר איכותית מהטלוויזיה)
אז רסביר עולה משהו כמו 2500-3000 שקל ?
התקציב לא ממש מוגדר כי לא ממש ידעתי כמה כל הסיפור צריך לעלות. אני מני שהכיוון הוא לאזור ה3000 אולי קצת מעבר,
ואם התוספת לכיוון ה4000 מהווה שיפור משמעותי אולי אשקול זאת. ייתכן בכלל שלאור המחיר ארד מכל הסיפור, אני כרגע מנסה לגשש ולהבין כמה אצטרך להוציא ומה אקבל בתמורה.

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #8 

רסיבר טוב מתחיל ב2000ש"ח, אז כן אפשר לעשות מערכת טובה ב4000ש"ח בערך.
יש פה הרבה בזמן האחרון ששמעו את הONKYO 308 ורמקולים של HARMAN KARDON TS-11 והיו מרוצים מאוד.
שווה בדיקה

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #9 

הייתה לי את ה SCS 140.
היא מערכת סבירה אבל די גרועה במוזיקה, וכמובן שהיא לא מצטיינת כאשר העוצמה עולה והעיוותים מורגשים (אבל שוב, היא עולה 1000 ש"ח)...
אם אתה לא צריך את פורמטי האודיו החדשים אז אתה יכול למצוא רסיבר נורמלי ב 2000 ש"ח לערך (קצת יותר אם אתה כן רוצה פורמטים חדשים, יותר אם אתה רוצה גם HDMI 1.4 לתמיכה עתידית ב 3D).
אם כבר משקיעים לדעתי חבל להשקיע את ה 1000 ש"ח ב SCS 140 וכדאי לכוון מעט גבוה יותר מראש.

yoavbd123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

ההתלבטות היא האם להשקיע בכלל או לא.
המקרה הוא כזה, אני בן 18 ומתגייס בקרוב.
מבחינת התנאים שלי בסדיר עוד לא כל כך ברור (אני מתגייס למודיעין) כנראה שזה לא יהיה יומיות אבל משהו כמו 11-3 או 10-4.
המערכת מיועדת לחדר שלי.
ההתלבטות היא כזו. מצד אחד כנראה שלא יצא לי כל כך הרבה להשתמש בה היות ואני לא בבית מרבית מהזמן.
ומצד שני כשאני כן בבית(ואולי בגלל שאני רק קצת זמן) מאוד אשמח לשדרג משמעותית את חווית הקולנוע והמשחקים, ולהזמין חברים בכיף לחדר...
אני לא רוצה לזרוק פה כמות לא סבירה של כסף, ומאידך אם כבר אני מחליט שאני הולך על זה אז כמובן שאעדיף ללכת על משהו ברמה ולשלם את העוד קצת(כמה מאות שקליפ לפי מה שהבנתי) ולהנות הרבה יותר (ומצד שני לא להפריז בהוצאה)
ובנוסף זו השקעה לטווח ארוך היות ולדעתי המערכת תשרת אותי כמה שנים טובות ואולי אחרי זה תעבור לסלון בבית, לקרובי משפחה, אולי לדירה שלי אחרי הצבא. בקיצור זה לא משהו שאני מתכנן להחליף בזמן הקרוב ככה שכן יהיה נחמד להנות עם זה עד הסוף.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #11 

אם יורשה לי, לדעתי חבל...
הקצב שהדברים האלו משתנים הוא לא נורמלי.
רסיברים חדשים יוצאים כל הזמן, תקנים משתנים וכן הלאה.
מערכת מבוססת סטלייטים בסיסיים לא תספק אותך לאורך זמן (לדעתי) ואם תרצה להחליף למערכת רצינית יותר - לא תוכל לכסות את רוב עלות הקניה.

אני לא אומר לך לא לקנות, אבל לדעתי - שקול את זה שוב, לפחות עד שתדע את אופי השירות שלך.

yoavbd123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

uriler כתב:אם יורשה לי, לדעתי חבל...
הקצב שהדברים האלו משתנים הוא לא נורמלי.
רסיברים חדשים יוצאים כל הזמן, תקנים משתנים וכן הלאה.
מערכת מבוססת סטלייטים בסיסיים לא תספק אותך לאורך זמן (לדעתי) ואם תרצה להחליף למערכת רצינית יותר - לא תוכל לכסות את רוב עלות הקניה.

אני לא אומר לך לא לקנות, אבל לדעתי - שקול את זה שוב, לפחות עד שתדע את אופי השירות שלך.
...
יורשה גם יורשה.
יש הרבה הגיון בדריך.
לא הנחתי שבשביל מערכת נורמאלית ומה שמסביב צריך להתחיל רק ב3.5-4 ועוד לעלות משם דיי מהר.
אני הנחתי שבאזור ה2 גג3 אני מסדר משהו לא רע בכלל שיחזיק כמה שנים בכיף.
כנראה שהמצב לא כזה, ולכן אקבל את המלצתך ואחכה בינתיים. נראה מה הם תנאי השירות שלי, וכד' ואז אני אחשוב על זה מחדש.

תודה על העזרה :)

dimka323
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 317
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #13 

לפי הדרישות שלך והתקציב Logitech Z5500 תפורה עליך.
וגם עולה כ-2500 ש"ח בארץ.
לפי ביקורות שקראתי אתה לא תמצא מערכת מבוססת מגבר + רמקולים שתקבל ממנה תמורה יותר טובה כל עוד אתה לא תשקיע כ-4000 ש"ח לפחות.

yoavbd123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

dimka323 כתב:לפי הדרישות שלך והתקציב Logitech Z5500 תפורה עליך.
וגם עולה כ-2500 ש"ח בארץ.
לפי ביקורות שקראתי אתה לא תמצא מערכת מבוססת מגבר + רמקולים שתקבל ממנה תמורה יותר טובה כל עוד אתה לא תשקיע כ-4000 ש"ח לפחות.
...
מבחינה תקציבית זה נכנס בסדר גמור. אבל לפי מה שראיתי זה רמקולים למחשב, כך שלא ממש ברור לי כיצד אחברם לטלוויזיה. אמנם את רב הסרטים והסדרות אני רואה דרך המחשב על צג הטלוויזיה מה שאולי יכול לפתור את בעיה זו, אך עדיין יש את הPS3(משחקים וגם סרטי בלו ריי מדי פעם) והטלוויזיה עצמה בשידורים שלא קשורים למחשב...
יש לכך פיתרון ?

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #15 

שים לב כי המלצתי על ה׳z5500 גם בתחילת השרשור.
היא בעלת מס׳ כניסות לאודיו רב ערוצי (אנלוגיות ודיגיטליות) ומסוגלת גם לסמלץ על בסיס מקור דו ערוצי.
בנוסף, איכות הצליל פנומנלית ביחס למחירה.

החיסרון, והוא די משמעותי, הוא שמדובר במערכת ״סגורה״ - לא תוכל לשדרג בהמשך חלק אחד אלא תצטרך להחליף הכל במידה ותרצה שדרוג.

yoavbd123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

uriler כתב:שים לב כי המלצתי על ה׳z5500 גם בתחילת השרשור.
היא בעלת מס׳ כניסות לאודיו רב ערוצי (אנלוגיות ודיגיטליות) ומסוגלת גם לסמלץ על בסיס מקור דו ערוצי.
בנוסף, איכות הצליל פנומנלית ביחס למחירה.

החיסרון, והוא די משמעותי, הוא שמדובר במערכת ״סגורה״ - לא תוכל לשדרג בהמשך חלק אחד אלא תצטרך להחליף הכל במידה ותרצה שדרוג.
...

לא שמתי לב שהמלצת בהתחלה. החיסרון לא נראה לי משמעותי במיוחד, במידה ואני אהיה מרוצה מאיכות הסאונד הנוכחית, היות והמערכת תהיה באותה סביבה בכמה שנים הקרובות, ואני מניח שגם אחרי הצבא אם אעבור למעונות או לא יודע משהו בסגנון הזה עדיין המערכת תהיה בחדר קטן יחסית, כך שנראה לי שהיא יכולה להחזיק בכיף כמה שנים בלי צורך לשדרג ובלי רצון שלדרג, ואחרי הרבה זמן השמיים הם הגבול ונראה כבר אז...

השאלה שלי בהנחה נגיד שאני שומע אותה ומרוצה ממנה, מה אני צריך לקנות מעבר לה ? אמרת שזה לא מתחבר לHDMI, אני צריך לקנות מפצל כל שהוא ? לקנות כרטיס אודיו למחשב ? איך היא תתחבר לי ל PS3 ולטלוויזיה עצמה(האמת שאם זאת הבעיה היחידה אז לא משמעותי, אני צריך את המחשב והPS3 זה מה שחשוב באמת...)

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #17 

אני לא יודע איזה יציאות אודיו רב ערוציות (דיגיטליות) יש ל PS3, אבל ל z5500 יש גם כניסה אופטית וגם כניסה קואקסיאלית (S/PDIF).
מבחינת המחשב, אם יש לך יציאה דיגיטלית (אפילו אחת על לוח האם שדורשת רק חיבור מתאם) - אתה מסודר.
אם לא, תצטרך כרטיס קול בעל יציאה מתאימה לאודיו רב ערוצי (ואם אתה מתחבר דיגיטלית, אז אין צורך להתפרע יותר מדי כי אין יותר מדי הבדל בין הדגמים).

dimka323
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 317
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #18 

לגבי כבל עבור חיבור דיגטלי בין Z5500 לבין קרטיס קול קריטיב לייב 5.1 - כרטיס ישן מאוד אבל יש לו יציאה דיגיטלית ולפי מה שאני מבין היות וזה יציאה דיגיטלית אז אין משמעות לכמה הכרטיס קול טוב או חדש.
איזה כבל אני צריך לקנות ואיפה קונים כזה?

yoavbd123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

מישהו יודע איפה אני יכול לשמוע/להתרשם ואולי לקנות את הZ5500 ?
אני ממש לא רוצה לקנות אותה על עיוור, והייתי שמח לשמוע אותה במקום רציני לפני כן.

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #20 

ניתן לקנות את הZ5500 בRSM הם עולים 2000ש"ח
לשמוע אני לא יודע איפה ניתן.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”