שיפור סאונד ?
צהריים טובים,
קראתי המון בפורום בתקופה האחרונה, והחלטתי להעלות לכאן סוגייה לגבי המערכת שלי.
המערכת כוללת:
מגבר nad c355bee
קומפקט nad c515 (מחובר למגבר באמצעות כבל monster)
טיונר nadc425
רמקולים b&w 684 בחיבור bi-wire באמצעות כבלי vdh snowline.
פטיפון sony PS-LX300USB
הבעיה היא שבהאזנה לCD הצליל נשמע סגור לעומת יתר הרכיבים.
ניסיתי להחליף בין הכבלים המחברים את הטיונר והCD אך עדיין הטיונר נשמע פתוח יותר.
לאחרונה החלפתי את כבלי הרמקולים ל vdh snowline (כבל עשוי כסף)
למישהו יש רעיונות נוספים לפני שאני מחליף רכיבים ?
תודה
קראתי המון בפורום בתקופה האחרונה, והחלטתי להעלות לכאן סוגייה לגבי המערכת שלי.
המערכת כוללת:
מגבר nad c355bee
קומפקט nad c515 (מחובר למגבר באמצעות כבל monster)
טיונר nadc425
רמקולים b&w 684 בחיבור bi-wire באמצעות כבלי vdh snowline.
פטיפון sony PS-LX300USB
הבעיה היא שבהאזנה לCD הצליל נשמע סגור לעומת יתר הרכיבים.
ניסיתי להחליף בין הכבלים המחברים את הטיונר והCD אך עדיין הטיונר נשמע פתוח יותר.
לאחרונה החלפתי את כבלי הרמקולים ל vdh snowline (כבל עשוי כסף)
למישהו יש רעיונות נוספים לפני שאני מחליף רכיבים ?
תודה
אם הCD מחובר בדיגיטאלי (מה שהבנתי..
נסה חיבור אנאלוגי ותן לDAC של המכשיר לשלוט על הצליל...
נסה חיבור אנאלוגי ותן לDAC של המכשיר לשלוט על הצליל...
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
משחקי הכבלים מיותרים במקרה הזה. התיאור שניתן מתאים מאד לחותמת הצליל של NAD, יש שאוהבים את זה יותר ויש שפחות. אפשר לאזן את זה עם רמקולים יותר בהירים, או לחילופין להחליף את האלקטרוניקה למשהו יותר נייטראלי.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
לנאד יש צליל שנוטה מאד לכהה ואין להתבייש בכך. אני מניח שמערכת שכולה נאד תהיה כולה מוטה לכיוון זה.
שינוי יחסית לא מאד יקר ומהפכני יהיה חיבור ה CD בדיגיטלי לממיר בהיר יחסית (דאקמג'יק לדוגמה), או החלפת ה CD לאחד בהיר יותר (רוטל?).
למי שאישית אוהב צליל יותר בהיר ופתוח (אני למשל) לא הייתי ממליץ כלל להכניס רכיבי נאד למערכת, אבל פה באמת יהיה מדובר על בנייה מחדש של כל הסטאפ.
מעניין שהצליל מהטיונר, שהוא גם של נאד, הצליל דווקא פתוח יותר, אבל זה כנראה כי אין בדרך רכיבים של המרה D\A.
שינוי יחסית לא מאד יקר ומהפכני יהיה חיבור ה CD בדיגיטלי לממיר בהיר יחסית (דאקמג'יק לדוגמה), או החלפת ה CD לאחד בהיר יותר (רוטל?).
למי שאישית אוהב צליל יותר בהיר ופתוח (אני למשל) לא הייתי ממליץ כלל להכניס רכיבי נאד למערכת, אבל פה באמת יהיה מדובר על בנייה מחדש של כל הסטאפ.
מעניין שהצליל מהטיונר, שהוא גם של נאד, הצליל דווקא פתוח יותר, אבל זה כנראה כי אין בדרך רכיבים של המרה D\A.
אני מודה לכולם על העצות והתגובות
הCD מחובר בחיבור אנלוגי...
אחרי החלפת הכבילה של הרמקולים והמעבר לחיבור bi-wire חל שיפור מסויים.
לגבי אופי הסאונד של NAD אין לי בעיה, בדיוק בגלל זה בחרתי ברכיבים של NAD.
רק שהCD נשמע לי קצת אטום ופחות עשיר בעיקר לעומת הטיונר וגם לעומת הפטיפון.
אגב,בחנות האזנתי לרמקולים גם עם הגברה של רוטל ולא אהבתי את התוצאה (צווחני מדי לטעמי)
ניסיתי לחבר את הDVD שיש לי (onkyo dv-s555) במקום הCD והתוצאה היתה זהה...לכן אני לא חושד בנגן.
מכיוון שתקציבית אין לי באמת רצון להתפרע שוב...כנראה שאסתפק בשינוי הכבילה בשלב זה.
הCD מחובר בחיבור אנלוגי...
אחרי החלפת הכבילה של הרמקולים והמעבר לחיבור bi-wire חל שיפור מסויים.
לגבי אופי הסאונד של NAD אין לי בעיה, בדיוק בגלל זה בחרתי ברכיבים של NAD.
רק שהCD נשמע לי קצת אטום ופחות עשיר בעיקר לעומת הטיונר וגם לעומת הפטיפון.
אגב,בחנות האזנתי לרמקולים גם עם הגברה של רוטל ולא אהבתי את התוצאה (צווחני מדי לטעמי)
ניסיתי לחבר את הDVD שיש לי (onkyo dv-s555) במקום הCD והתוצאה היתה זהה...לכן אני לא חושד בנגן.
מכיוון שתקציבית אין לי באמת רצון להתפרע שוב...כנראה שאסתפק בשינוי הכבילה בשלב זה.
חדשות טובות...
לא החלפתי אלקטרוניקה וגם לא רמקולים...
כבל רמקול monster z2 חולל את השינוי המיוחל.
תודות ליריב מlaser-city בהרצליה פיתוח.
תודות ליריב מlaser-city בהרצליה פיתוח.
Re: חדשות טובות...
כבל רמקול מונסטר Z2 ?direct כתב:לא החלפתי אלקטרוניקה וגם לא רמקולים...
תודות ליריב מlaser-city בהרצליה פיתוח....
זה לא כל כך מסתדר לי...
אני מכיר את הכבל הזה. הוא מדגיש את הקצוות ונותן נפח לצליל. יש הטוענים שהוא דווקא סותם את הצליל...
מה שמסקרן אותי זה איך הוא שיפר את הסאונד דווקא בהאזנה ל CD בהשוואה להאזנה לטיונר?
ארז
ארז גם מדגיש את הקצוות
גם נותן נפח לצליל
וגם סותם אותו בסוף?
שמע זה יכול כבל טוב לאינסטלטורים
אולי אני ארכוש כזה לניאגרה שלי
גם נותן נפח לצליל
וגם סותם אותו בסוף?
שמע זה יכול כבל טוב לאינסטלטורים
אולי אני ארכוש כזה לניאגרה שלי
מהניסיון שלי עם כבל CS-122 Hybrid VDH (שאמור להיות טוב יותר ממה שציינת) עם רמקולים s2 B&W 601, התוצאה היתה סגורה.
עברתי לכבלים של CHORD: Carnival Silver Screen שעולים שליש מה VDH ומיד היה שיפור. סאונד יותר פתוח, פתאום מרגישים את הגבוהים. שידכתי אותם עם אינטרקונקט של CHORD מסוג COBRA PLUS אבל השינוי המשמעותי היה מכבל רמקולים. פעם ראשונה שממש הרגשתי הבדל בין כבלים ודווקא הכבל של CHORD שדי זול היה הטוב יותר.
עברתי לכבלים של CHORD: Carnival Silver Screen שעולים שליש מה VDH ומיד היה שיפור. סאונד יותר פתוח, פתאום מרגישים את הגבוהים. שידכתי אותם עם אינטרקונקט של CHORD מסוג COBRA PLUS אבל השינוי המשמעותי היה מכבל רמקולים. פעם ראשונה שממש הרגשתי הבדל בין כבלים ודווקא הכבל של CHORD שדי זול היה הטוב יותר.
רמקולים לא עונים לדרישת המגבר
שלום רב
אני לא מבין למה אנשים קונים רמקולים של B&W ומחפשים מה לא טוב עם המגבר שלהם
מתי אנשים יבינו שהרמקולים האלו יש להם צליל סגור רמקולים לא מהירים לגבי התגובה מהמגבר ולא משנה איזה מגבר תשימו לו הרמקולים נשמעים סגורים והבס לפעמים קצת מרוח
ההמלצה מחייבת להחליף דחוף את הרמקולים רק לא החברה הזאת כל חברה אחרת תתן לך ביצועים הרבא הרבא יותר טובים שלא נדבר על המחיר סתם הרמקולים האלה עולים הרבא
לדוגמה : רמקולים של פוקל גיי אמ לאב צרפתיים
או מורדן שורט
או מוניטור אודיו
לא חסרים חברות .....
אני לא מבין למה אנשים קונים רמקולים של B&W ומחפשים מה לא טוב עם המגבר שלהם
מתי אנשים יבינו שהרמקולים האלו יש להם צליל סגור רמקולים לא מהירים לגבי התגובה מהמגבר ולא משנה איזה מגבר תשימו לו הרמקולים נשמעים סגורים והבס לפעמים קצת מרוח
ההמלצה מחייבת להחליף דחוף את הרמקולים רק לא החברה הזאת כל חברה אחרת תתן לך ביצועים הרבא הרבא יותר טובים שלא נדבר על המחיר סתם הרמקולים האלה עולים הרבא
לדוגמה : רמקולים של פוקל גיי אמ לאב צרפתיים
או מורדן שורט
או מוניטור אודיו
לא חסרים חברות .....