בשעה טובה קיבלתי את המערכת+תמונות
אהלן,
בשעה טובה קיבלתי את המערכת, ברשותכם, כמה שאלות, ומחר יהיו תמונות שאני אסיים לחווט אותה.
המערכת היא:
ONKYO TX-SR608
POLKAUDIO TSI-400
POLKAUDIO TSI-100
POLKAUDIO CS-10
סאבוופר בהמשך.
עכשיו, השאלה שלי היא:
בTSI-400 יש שני זוגות חיבורים, אחד מעל השני,(שני זוגות אדום-שחור) לאיזה מהם לחבר את הכבל?
או שאולי צריך לחבר כבל לכל זוג, ולחבר ברסיבר לFRONT ול BI-AMP?
תודה רבה, אריאל
בשעה טובה קיבלתי את המערכת, ברשותכם, כמה שאלות, ומחר יהיו תמונות שאני אסיים לחווט אותה.
המערכת היא:
ONKYO TX-SR608
POLKAUDIO TSI-400
POLKAUDIO TSI-100
POLKAUDIO CS-10
סאבוופר בהמשך.
עכשיו, השאלה שלי היא:
בTSI-400 יש שני זוגות חיבורים, אחד מעל השני,(שני זוגות אדום-שחור) לאיזה מהם לחבר את הכבל?
או שאולי צריך לחבר כבל לכל זוג, ולחבר ברסיבר לFRONT ול BI-AMP?
תודה רבה, אריאל
נערך לאחרונה על ידי ariel-ro ב 03/08/2010 22:09, נערך פעם 1 בסך הכל.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
שים לב ששני הזוגות מחוברים ביניהם במגשר מתכתי (Bridge).
כל עוד המגשר ישנו, אתה יכול לחבר לאיזה זוג שתרצה - הם מחוברים ביניהם.
אם תרצה לעשות Bi Amping, תוריד את המגשר ותחבר כפי שתארת. זכור שתצטרך להגדיר ברסיבר שהמערכת מחוברת באופן זה.
כל עוד המגשר ישנו, אתה יכול לחבר לאיזה זוג שתרצה - הם מחוברים ביניהם.
אם תרצה לעשות Bi Amping, תוריד את המגשר ותחבר כפי שתארת. זכור שתצטרך להגדיר ברסיבר שהמערכת מחוברת באופן זה.
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
מנסיוני עדיף לחבר לזוג התחתון. התדירויות הנמוכות לא עוברות היטב דרך ברידג' הזהב.כל עוד המגשר ישנו, אתה יכול לחבר לאיזה זוג שתרצה - הם מחוברים ביניהם....
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
תודה רבה!
נשאר לעשות:
להצמיד כבלים של רמקולים קידמיים לפנלים.
לפרק תקרת גבס, ולהעביר כבלים לרמקולים האחוריים, ואז לסגור את התקרה.
וכמובן לבדוק האם הBI-AMP הזה עוזר, להזיק אני מניח שהוא לא יכול, אז אני אעשה את זה אם ישאר כבל לרמקולים.
עוד שאלה על הBI-AMP
האם זה אומר שהרסיבר יוציא הספק כפול לרמקולים?
אריאל
נשאר לעשות:
להצמיד כבלים של רמקולים קידמיים לפנלים.
לפרק תקרת גבס, ולהעביר כבלים לרמקולים האחוריים, ואז לסגור את התקרה.
וכמובן לבדוק האם הBI-AMP הזה עוזר, להזיק אני מניח שהוא לא יכול, אז אני אעשה את זה אם ישאר כבל לרמקולים.
עוד שאלה על הBI-AMP
האם זה אומר שהרסיבר יוציא הספק כפול לרמקולים?
אריאל
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14356
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
תתחדש ותהנה 
במיוחד בשבילכם, תמונות!(להתעלם מכלי העבודה, יש עוד קצת עבודה מסביב)
אבל קודם לכן- כמה שאלות:
1. על איזה מצב כדאי להגדיר את הרסיבר? DTS NEO6 CINEMA? או DTS THX?
2. להגדיר את מצב הסאונד כל פעם בהתאם לפורמט הסאונד?
3. איך עושים ריסט להגדרות בריסבר? שחזור לברירת מחדל?
בסוף חיברתי את הקידמיים בBI-AMP.
ד"א החדר לא גדול, הוא 3.5X3.5, והרמקולים נראים עליו מצויין, והרבה יותר בולטים, בתמונות זה לא נראה ככה.
וכמובן תודות-
תודה לזאב, שעזר לי המון ועזר לי בהבנת המושגים
תודה לאיציק שכיוון אותי בחיבור הרמקולים
תודה לטל-HD שניסה לעזור בדרכים שלו(אני לא אפרט, רק אם טל ירצה)
תודה לsheva23 שעזר ודיברן עם כל סדרת הPOLK שקניתי
תודה לADICT וHAZOOM וdanlior
ולתמונות:
אבל קודם לכן- כמה שאלות:
בסוף חיברתי את הקידמיים בBI-AMP.
ד"א החדר לא גדול, הוא 3.5X3.5, והרמקולים נראים עליו מצויין, והרבה יותר בולטים, בתמונות זה לא נראה ככה.
וכמובן תודות-
תודה לזאב, שעזר לי המון ועזר לי בהבנת המושגים
תודה לאיציק שכיוון אותי בחיבור הרמקולים
תודה לטל-HD שניסה לעזור בדרכים שלו(אני לא אפרט, רק אם טל ירצה)
תודה לsheva23 שעזר ודיברן עם כל סדרת הPOLK שקניתי
תודה לADICT וHAZOOM וdanlior
ולתמונות:
קח את הזמן ותיהנה ממה שהשקעת
- טלHD
- גורו

אריאל, לפי התמונות שהעלית, לדעתי עדיף שהרמקול הימני והמנורה שלידו יתחלפו בינהם במקומות...ariel-ro כתב:במיוחד בשבילכם, תמונות!(להתעלם מכלי העבודה, יש עוד קצת עבודה מסביב)
אבל קודם לכן- כמה שאלות:
בסוף חיברתי את הקידמיים בBI-AMP....
כך הרמקול הימני יהיה באותו מרחק כמו השמאלי וכך יותר נכון למקם אותו. ( גם שהמנורה בפינה האפקט שלה יהיה יותר מעניין...).
בכל מקרה,
1. אין עניין של "הגדרה" תמידית/קבועה. אם הכותר שבחרת בפורמט סאונד DTS כך הכי נכון לשמוע אותו מכוון שכך קודד במקור, אותו דבר לגבי DD או פורמטים מתקדמים. שמדובר ב PCM אתה יכול להגדיר כל קידוד שהרסיבר יודע לתת עפ"י מה שנשמע לך הכי טוב. אצלי למשל שהמקור ב PCM מוגדר ברסיבר להוציא
Channel Stereo 7 . כי כך זה נשמע לי הכי טוב והכי "חי" ומפורט. פשוט תשחק עם האפשרויות של הרסיבר (במצבי ה DSP) ותבחר מה שאתה הכי אוהב.
2. כן (עם ההסתייגויות שכתבתי בסעיף 1).
3. חייב להיות מצב כזה ברסיבר, תקרא במדריך למשתמש שצורף לאריזה.
BI-AMP זה דבר מעניין... יש כאלו שאומרים שזה לא ממש משנה כי בתוך הרמקול יש קרוס שתפקידו לחלק את התדרים בין כל האלמנטים, ויש כאלו שאומרים ששמעו שינוי משמעותי (כמוך).
אני מניח שזה גם תלוי בסוג הרמקולים וביכולות של הרסיבר. בקיצור, שווה לדיון בשרשור נפרד...
תהנה מהמערכת החדשה
במידה ואשים את הרמקול במקום המנורה, יצא שבדיוק מאחורי הרמקול יש שקע חשמל, זה לא יפריע?
ולשאלה החשובה ביותר-אם בתצורה כיום, זה פוגע בסאונד? אם כן מיד אני מחליף ביניהם.
בקשר לתשובות, אני שואל עוד שאלות:
1. אם הכותר בDTS, אתה אומר שכך הכי כדאי לשמוע אותו, אבל יש כמה אפשריות לDTS, אז להאזין ומה שאני אוהב לבחור?
ומה זה PCM?
ה7 CHANNEL STEREO, אתה משתמש בו בסרטים עם סראונד? זה לא מבטל את הרמקולים האחוריים/צידיים, ופשוט משמיע את הקידמיים בשאר הרמקולים?
2. את האחוריים חיברתי לרסיבר ביציאת ה"סראונד" ולא ב"סראונד אחורי", ככה צריך לחבר, נכון?
לא רק לדעתי הBI-AMP משפיע, גם לדעת עוד שני אנשים ששמעו את המערכת לפני הBI-AMP ואחרי הBI-AMP ואמרו שהוא משפיע.
תודה על הסבלנות, ועל התשובות המפורטות!
בקשר לתשובות, אני שואל עוד שאלות:
1. אם הכותר בDTS, אתה אומר שכך הכי כדאי לשמוע אותו, אבל יש כמה אפשריות לDTS, אז להאזין ומה שאני אוהב לבחור?
ומה זה PCM?
ה7 CHANNEL STEREO, אתה משתמש בו בסרטים עם סראונד? זה לא מבטל את הרמקולים האחוריים/צידיים, ופשוט משמיע את הקידמיים בשאר הרמקולים?
2. את האחוריים חיברתי לרסיבר ביציאת ה"סראונד" ולא ב"סראונד אחורי", ככה צריך לחבר, נכון?
לא רק לדעתי הBI-AMP משפיע, גם לדעת עוד שני אנשים ששמעו את המערכת לפני הBI-AMP ואחרי הBI-AMP ואמרו שהוא משפיע.
תודה על הסבלנות, ועל התשובות המפורטות!
- טלHD
- גורו

שקע החשמל לא יפריע לרמקול אם הוא לא ממש צמוד אליו. ובכל מקרה מומלץ להרחיק כל רמקול מהקיר לפחות 10-15 ס"מ. הסאונד שמתקבל מרמקול "נושם" כמעט תמיד יהיה טוב יותר.ariel-ro כתב:במידה ואשים את הרמקול במקום המנורה, יצא שבדיוק מאחורי הרמקול יש שקע חשמל, זה לא יפריע?
בקשר לתשובות, אני שואל עוד שאלות:![]()
ומה זה PCM?
תודה על הסבלנות, ועל התשובות המפורטות!...
1. כן.
PCM הוא ייצוג של סאונד דיגיטלי שמתקבל מהמרה מאותות אנלוגים, בעצם פורמט הסאונד הכי נפוץ ב CD.
http://en.wikipedia.org/wiki/Pulse-code_modulation
ה7 CHANNEL STEREO ממש לא משמש לשמיעה בסרטים המקודדים ב DD או DTS וכד'.
בד"כ רק למוסיקה בפורמט PCM/סטריאו.
2. כן. חיברת נכון.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
תוספת קטנה והבהרה -
כשטלHD אומר שבהאזנה ל DTS, DD או פורמטים חדשים יש לשמוע את הפורמט "טבעי", הכוונה היא להפעיל את המצב ברסיבר בו אין כלל עיבוד של הסיגנל.
הכוונה היא להשתמש במצב הנקרא בד"כ Direct, בו הסיגנל מושמע בדיוק בצורה בה הוא מתקבל, ללא הפעלת כל מנגנון DSP.
DTS Neo:6, dolby prologic, 7 channel surround וכו' הם כולם מצבים המיועדים לדמות צליל היקפי בכל מיני אלגוריתמים שונים, כאשר הם מופעלים לרוב על סיגנל PCM דו ערוצי שהרסיבר מקבל.
ניתן גם להפעילם על סיגנל רב ערוצי אבל זה חסר טעם - לרוב זה פוגע בחלוקת הצליל המקורית.
כשטלHD אומר שבהאזנה ל DTS, DD או פורמטים חדשים יש לשמוע את הפורמט "טבעי", הכוונה היא להפעיל את המצב ברסיבר בו אין כלל עיבוד של הסיגנל.
הכוונה היא להשתמש במצב הנקרא בד"כ Direct, בו הסיגנל מושמע בדיוק בצורה בה הוא מתקבל, ללא הפעלת כל מנגנון DSP.
DTS Neo:6, dolby prologic, 7 channel surround וכו' הם כולם מצבים המיועדים לדמות צליל היקפי בכל מיני אלגוריתמים שונים, כאשר הם מופעלים לרוב על סיגנל PCM דו ערוצי שהרסיבר מקבל.
ניתן גם להפעילם על סיגנל רב ערוצי אבל זה חסר טעם - לרוב זה פוגע בחלוקת הצליל המקורית.